Keresés

Ki mit néz most?

2010. január 23., szombat 0:52
Rendre szar forrást választok a plakátoknak, bocs. :(

0
2010. január 23., szombat 0:51
Lesbian Vampire Killers (Leszbikus vámpírok gyilkosai, 2009)

Kár, hogy néhány, számomra legalábbis nagyon ütős poén belekerült, mert így nem szarozhatom le, illetve kár, hogy a néhány, számomra legalábbis nagyon ütős poén nem tartott ki a teljes játékidőn keresztül, mert így nem mondhatom, hogy jó volt. Innentől kezdve nem csoda, ha megosztja a közönséget: tényleg nem nagy szám, de egyszer lehet élvezni, ha ökörségre vágyunk.

SPOILER!

A végén a buzi vérfarkas üt! :)

0
2010. január 23., szombat 0:46
0
2010. január 23., szombat 0:45
The Quiet (2005)

Elisha Cuthbert és Camilla Belle neve hallatán az ember rögtön egy tinihorrorra asszociálna, pedig ez egy visszafogott tempójú thriller súlyos témával. Nem hozott elő túl mély érzelmeket belőlem, de érdekes dolgokat érint, egyszeri érdekességnek megteszi.
0
2010. január 22., péntek 23:28
Nyolc tanú (Vantage Point)

Többre számítottam. A kritikákat olvasva a film főoldalán azt hittem, hogy tényleg valami 24-szerű igazi akciót kapunk. Nem tudom mire fel magasztalják páran ezt a filmet, semmivel sem jobb bármelyik B-s akciófilmnél. Talán szimpatikus ez a több nézőpontos dolog, de a vége kicsit hebehurgya, elég érdekes, ámbár gagyinak tűnő képi megvalósítással.
Lehet, hogy túl sok 24-et néztem az utóbbi napokban, de számomra a Nyolc tanú minden "nagy" fordulata teljesen kiszámítható volt. Egyszer sem lepődtem meg. Pedig vártam én nagyon, hogy lesz valami nagy fordulat a vége felé. Csak vártam és vártam, de semmi. A legfurább, hogy már az első pillanatban megvoltak a tippjeim és rendre be is jöttek szép sorban.
Ami tetszett a filmben az az autós üldözéses jelenet. Szerintem baromi jóra sikerült. Dennis Quaid pedig tényleg megtanult Jack Bauer arcot vágni. Forrest Whitaker szerepe volt még szimpatikus, Matthew Fox-ból több is lehetett volna.
Maga az egész merénylet hihetetlenül jellegtelen volt. Mondhatni röhejes. És a terroristák egyikére sem fogok emlékezni fél óra múlva.
Ez a 90 perc nem volt elég jellemábrázolásra és karakterek felépítésére. Szinte mindenki elnagyolt volt. Talán tényleg Forrest Whitaker és Dennis Quaid (no meg az elnök) karakterei voltak a legjobban kidolgozva.

Részemről közepesnél kicsit jobb az autós üldözés miatt, ám nagyon fárasztó tud lenni, hogy mindig visszatekerünk az időben. Első két alkalommal még jópofa, utána unni kezdtem. 10/6
0
2010. január 22., péntek 23:19
Most néztem meg én is, szerintem nagyon gyenge, ennél sokkal erősebb filmek is vannak ebben a műfajban. Pedig rohadt jó is lehetett volna mert elég hangulatos és sokat igérő az eleje, de aztán ellaposodik. Egyszer azért nézhető.
0
2010. január 22., péntek 19:05
From Russia with Love (Oroszországból szeretettel, 1963)

Olyannyira felcsigázott a lejjebb olvasható, James Bondról szóló diskurzus, hogy folytattam, ahol úgy két éve abbahagytam. A második filmbéli kaland meglepően kevés akciót tartalmaz, de ez nem igazán zavart, kémfilmként remekül megállja a helyét. Jó volt.
0
2010. január 22., péntek 16:46
The Invention Of Lying (2009)

Piszi Spoiler!

"Ebben a világban mindenki igazat mond." És tényleg mindenki az igazat mondja, a főhős viszont rájön, ha nem mond mindig igazat, akkor azzal előrébb léphet és kitörhet a szürke kis egyhangú, jövő nélküli világából. Hmmm...mintha ugyan ez játszódna le a "normális" életben is. Persze ilyenkor az van, hogy hazugság hazugságot szül, mintha csak a Domino Day-en lenne az ember és már nem csak egy, hanem az összes elkezdett eldőlni.
Érdekes történet, meglepően, már-már zavaróan őszinte mondatok hagyják el az emberek száját, amiknek egy részét feleslegesnek is tartok. Az egy dolog , hogy valaki igazat mond, de miért kell egy recepciósnak közölni az ügyféllel, hogy "Maga elég ilyesztő!" és egy pincér, miért azzal kezdi, hogy "Elég kínos neki itt dolgozni!" mielőtt még felvenné a rendelést? Értem én, hogy őszinte, de nem kell állandóan az embereknek a másik képébe mondani azt, hogy éppen milyen kedvük is van, esetleg ha megkérdezi valaki, hogy "Szeretsz-e itt dolgozni?", vagy "Milyen napod volt?", stb., na akkor elfogadnám, hogy ilyeneket mondanak. Attól még ugyan úgy őszinték lennének. Ez egy kicsit zavart, de ettől elvonatkoztatva, nem volt rossz film, nekem kifejezetten tetszett, jól szórakoztam rajta.

10/7
0
2010. január 22., péntek 15:11
The Lovely Bones (2009) - Komfortos mennyország

Peter Jackson legújabb filmje, ami Alice Sebold bestsellere alapján készült. Nem olvastam a könyvet és nem is szándékozom. Érdekes film, érdekes történet, nem olyan megvalósításban, mint, amire az ember számítana PJ-től. Kicsit elvont psziho-thriller-dráma, amibe belekevertek egy kis Hatodik Érzéket, Alíz csodaországbant, Ghost-ot, és Amerikai szépséget. Ezzel nem lenne semmi baj csak a tálassal vannak gondok. A szereplők nagyon jót alakítanak, mind Mark Wahlberg, Rachel Weisz, Susan Sarandon, Saoirse Ronan és Stanley Tucci, akiről kajakra elhiszem, hogy egy totál beteg állat. Nem tudom mennyire hű a könyvhöz a film, de én egy két szálat a történetben kidolgozatlannak és ezáltal majdnem feleslegesnek is tartok. Ha arra jobban ráálltak volna sokkal jobb és izgalmasabb lehetett volna, viszont  PJ-t ismerve biztos hű maradt a regényhez ezáltal nem értem a best sellert titulust, mi fogta meg az embereket. Összességében nem rossz film viszont kicsit többet vártam.

10/6
0
2010. január 22., péntek 14:59
Megmondom őszintén, nem is tudom, hogy láttam-e egyáltalán.
6-7 éves koromban láttam egy recsegő-ropogó videofelvételen az Oroszországból szeretettel-t (nekem nagyjából az a kedvenc Connery-s részem és ott tudtam meg egyáltalán mi az(ki az)  a Bond.Ezért a pontszám.
0
2010. január 22., péntek 14:58
Már régebben is őt akarták, csak aztán jött Craig. Ha jók az értesületlenségeim, akkor Owen ismét elutasította Broccoliékat...
0
2010. január 22., péntek 14:52
Az nem Bond-film.
0
2010. január 22., péntek 14:44
No, ez volt az a film, amely, mint amerikai sci-fi először volt látható a magyar mozikban, még 1970 nyarán Utazás a Nap túlsó oldalára címmel. Akkor még nem láttam, de 1979-ben, mikor a Magyar Televízió is vetítette, akkor már igen. Ez a film nyitotta meg az utat a magyar mozikba az olyan science-fiction filmeknek, mint az Androméda-törzs, melyet pediglen 1971-ben játszottak a honi mozik.
0
2010. január 22., péntek 14:40
Majd meglátjuk.
0
2010. január 22., péntek 14:39
Nem.
0
2010. január 22., péntek 14:31
A Connery-nek adott 8 és feles értékelésnél számba vetted a nemhivatalos James Bond epizódját is?
0
2010. január 22., péntek 14:28
A producerek Clive Owent szeretnék a következő Bond-nak.
0
2010. január 22., péntek 10:56
Journey To The Far Side Of The Sun (Doppelganger) (1969) (85%)

Ez már abszolút nem az ötvenes évek, de igazi science fiction, egy évvel a 2001: Űrodüsszeia után! Az effektusokat már nem is lehet észrevenni! Profi makettfelvételek, de ez nem is olyan lényeges. Valamikor a közeli jövőben járunk, ezt a futurista kinézetű autókból tippeltem meg. Csillagászok felfedezik, hogy van a naprendszerünkben egy 10. bolygó is, amit eddig azért nem fedeztek fel, mert a Földdel azonos pályán, de a Nap túlsó oldalán található. Méretét is tekintve megegyezik a Földdel. Az amerikaiaik két asztronautát indítanak az új bolygó felfedezésére. Az előkészületeket nem kevés bonyodalom előzi meg. Ez amolyan mellékszál. Mikor a két űrhajós megérkezik az új bolygóra, azt hiszik hazaértek, hisz minden olyan mintha a Földön lennének. Csak később veszik észre, hogy minden a tükérképe a megszokottnak. Néhány üresjáratot kivéve érdekesen felépített sci-fi történet, ami a párhuzamos univerzumok témáját járja körbe, talán első alkalommal! A trailer elég béna. A film tényleg jó!
0
2010. január 22., péntek 0:36
Most néztem csak, hogy ki a rendező....így várható egy jó kis drámai Bond.
Reméltem, hogy legalább négy lehetőséget kap Daniel Craig is.Bár elég sokat várnak két rész között.Ennek az évnek a végére lett volna ideális és 2012 re is összehozni egy részt, amíg még bírja ez a fickó.:)
Kíváncsi leszek, hogy ki lesz a következő.

(A Quantumhoz még annyit, hogy minden ilyen film egy megfelelő ellenséggel működik csak jól.Itt semmi/senki nem volt.)
0
2010. január 22., péntek 0:28
Tényleg nem értünk egyet, de egymás után nézve én így láttam.A kisiklás(nem tudtam, hogy Oliver Reed is jelölt volt....így még kevésbé értem a készítők választását) és a kedvetlen Connery után nekem kifejezetten tetszett a Moore-os változat.Az élni és halni hagyniról írtakhoz nem tudok mit hozzátenni, mert egyetlen Angyal epizódot sem láttam.:)Az aranypisztolyos férfi tényleg nem az igazi, de én utána nem éreztem ezt a mélyrepülést annyira erősen.Sőt fokozatosan belerázódott a szerepbe.Biztos más lenne a véleményem, ha csak úgy egyesével néztem volna, nagyobb időt hagyva a részek között.
A szigorúan bizalmas tényleg az egyik legjobb, ha a teljes sorozatot nézem(örülök, hogy ezt nem látom nagyon másképpen:).Az utána következő két rész viszont már nem tetszett annyira.
0
2010. január 22., péntek 0:26
Jópofa volt!
De nekem ez a Mockingbird pont olyan unalmas már, mint az icipici pók. :)

Azért lehet, mert a CB annyira egyedülálló történetű, hogy ha valaki csak egy kicsit is kíván rá hasonlítani, máris feltűnik.
0
2010. január 22., péntek 0:25
Doghouse (2009)

Az elején nem teljesen éreztem rá az új brit trancsírkomédiára, de annyira pörögtek az események, hogy észre sem vettem, mikortól lettem én is nyakig, vagy éppen nyaki ütőérig benne... nem váltja meg a világot, de megéri ezt választani, ha teljesen ki akarunk kapcsolni, és jópár mocskos, de vidám pillanatra vágyunk!
0
2010. január 22., péntek 0:24
Stáblista  alatti poén hogy tetszett ? :)

Fura,de nekem is a Cigarette Burns ugrott be erről,pedig nem testvérfilmek.
0
2010. január 22., péntek 0:18
The Hills Run Red (Sziklák vére, 2009)

Még mielőtt bárki félreértené: semmi köze a Sziklák... filmekhez.
Adva vagyon egy rendező, aki 1982-ben elkészítette a The Hills Run Red c. mozifilmet, melyet a bemutató után azonnal levették a műsorról, mondván, iszonyatosan erőszakos. Az egyetlen kópia megsemmisült - mindaz, ami maradt a filmből, az néhány pillanatkép és a rettentő előzetes...
Napjainkban egy filmsuli srác mindenképp fel kívánja kutatni a mozgóképet, látatlanul is megszállottjává válik a rejtélyes filmnek, de nem is hinné, hogy egy idő után sokkal többet áldoz fel a cél érdekében, mint gondolta volna.

Láttunk már hasonlót, nem is oly régen: a Masters of Horror-sorozat első évadának nyolcadik része, a John Carpenter rendezte Cigarette Burns alaptörténete volt a fentiekhez hasonlatos (meg is ragadom az alkalmat, az említett filmanyag a maga hatvan percével, sorozatepizód léte ellenére az egyik legjobb horror, amit valaha láttam!), sőt, egy kisebb, de hangsúlyos beszólásban céloznak is Carpenter filmjére, de attól teljesen elválik a felénél, egy slasher lesz a Hills...-ből, mégpedig a ripacsabb fajtából, és érdemes azt is meglátni, hogy baromira nem veszi magát komolyan. Nem nyíltan vicces, de akkorákat röhögtem néhol, hogy ihaj!
Mindemellett néhány fröcskölős jelenet is jól sikerült, és ezúttal sincs új a Nap alatt, de ezt bizony megvesszük!
0
2010. január 22., péntek 0:15
Craig állítólag még egy Bond-filmet csinál, utána le akarják váltani a producerek. Pedig nem kéne, dehát ők tudják...
0