Keresés

Ki mit néz most?

2014. október 29., szerda 18:42
Ja, és a szokásos "bővebben itt": http://filmforum.hungarianforum.com/t12p422-niwrok-irasai#4379
0
2014. október 29., szerda 18:40
Dead Set / Hulla-ház

Az angol Big Brother stúdiójában, főleg a bentlakók között nagy az izgalom, mert az este folyamán kiszavazás lesz. Sok vendéget várnak, élő adás lesz, így, hogy minden klappoljon, a producer Patricknak kell kézben tartania a dolgokat, ezért is nem örül, amikor figyelmeztetik, hogy az adás esetleg elmaradhat, ha a híradóknak tovább kell tudósítaniuk az országszerte kitört fura zavargásokról. Végül a kiszavazás rendben lezajlik, a vörös hajú Pippa elhagyja a Házat, akit az éljenző vagy éppen fújjoló sokaság fogad... meg az a pár zombi, amiknek mostanra sikerült bejutniuk a tévéstúdió területére. A stáb tagjai és a vendégek fejvesztve kezdenek futni az életükért, nem túl nagy sikerrátával, így egy óra múlva már szinte csak zombik vannak a színfalak mögött. Odabent azonban más a helyzet, a szokásos tivornyát nemigen tudja megzavarni, hogy az izgatott ováció kinti hangjaiból kétségbeesett üvöltözés lett, majd az is elhalt. Csak hát így kérdésessé válik, hogy a nehezített körülmények között ki lesz a BB "győztese", ki tudja elhagyni utolsóként a Házat... vagy legalább élve.

A kihasználatlan lehetőségek és az idegbeteg kamera-rángatózás ellenére azért "egynek jó volt". Az "újgenerációs" (értsd: a Big Brotherben kiugrási lehetőséget látó szereplők alig egy fokkal okosabbak, mint a zombik, amik elől menekülnek... ahogy ez amúgy is jórészt lenni szokott) túlélők megpróbáltatásai ugyan inkább ki tudtak volna tölteni egy bő másfél órás filmet, mint egy összesen 140 perces, öt részes minisorozatot, de minden elemében vannak felfedezni- és továbbgondolni-valók. Csak az összhatás nem túl fényes.

6,5/10
0
2014. október 27., hétfő 11:48
Azaz igazság, hogy én már hónapokkal ezelőtt láttam, csak nem szoktam ide kirakni az írásaimat. Láttam a tiédet, aztán gondoltam hajrá! Amúgy a lényeg valóban stimmel:)))
0
2014. október 26., vasárnap 23:34
Ezt nagyon összehangoltuk :) ! Az időpontot is meg az írás lényegét is :) !
0
2014. október 26., vasárnap 10:26
Haunter (2013)

A sorozatok után elővettem néhány aktuálisabb megjelenést, mert őszintén szólva idén még nem láttam igazán emlékezetes horrorfilmet. Először Vincenzo Natali legújabb rendezése került az utamba, ami gyakorlatilag az Idétlen időkig durvább verziója. A direktor korábbi munkái között akadnak igazán jó alkotások (pl. Kocka, Hibrid) is, úgyhogy reménykedtem, hogy nem kidobott idő ez a bő másfél óra. A történet főszereplője Lisa (Abigail Breslin), a visszahúzódó tinédzser, aki családja társaságában tengeti napjait. Az egyetlen gond csak az, hogy a nap mindig pontosan ugyanúgy alakul, ráadásul soha nem hagyhatják el a házukat. Ez utóbbi tény az élesebb szemű, sokat látott nézőknek akár ismerős is lehet (Más világ). Néhány újrajátszás után érdekes fejleményt vesz a történet, hiszen Lisa azt veszi észre, hogy napról napra változnak a dolgok. Ez pedig szoros kapcsolatban áll a lány által folytatott nyomozással, amivel egy ilyen komoly ellenfelet sikerül magára haragítania. A végére teljesen kikerekedik a sztori, amihez nem csak időben, de dimenzióban is ugrálnunk kell. Az ötlet eredeti, alapvetően a megvalósítással sincs gond, egyedül a házon kívüli CGI-felvételek bántóan gyengék. Néhány izgalmasabb jelenet is akad, de azért nem kell lerágnunk a körmeinket, inkább a misztikus szál miatt érdekes a film. A Kocka-nyomába nem érhet, de mindenképpen megtekintésre érdemes alkotás a Haunter. Nálam nagyobb rajongókat is talál majd magának az biztos, számomra sajnos feledésre ítélt darab.

Felejthető. 10/5
0
2014. október 26., vasárnap 1:22
Idétlen időkig a holnap határán? Erre kíváncsi vagyok, nekem tetszenek az ilyesmik.
0
2014. október 26., vasárnap 0:53
Haunter

Lisa, a tinédzser lány egy nap múlva lesz 16 éves, és ez a nap igazán idillinek mondható nyugalomban telik szerető családja körében. Az öccse már reggel kincskeresésre hívja a pincébe, a házat betölti az anyja által reggelire sütött palacsinta illata, az apja pedig reméli, hogy meg tudja javítani az elromlott kocsit, hogy másnap valami jó helyre mehessenek az ünnepi ebédre. Lisának alig van más dolga, mint hogy az anyja kérésére bepakolja a mosógépet, aztán délután gyakoroljon egy kicsit a klarinétján, hogy az ízletes fasírtvacsora és a Gyilkos sorok aktuális epizódja után mindannyian aludni térhessenek, várva a következő napot. A gond csak az, hogy ez sosem jön el. Lisa már nem is számolja, hogy hányadszor éli át ugyanazt a napot, de bármennyire is próbálja figyelmeztetni a szüleit, elmagyarázni nekik, amit eddig megtudott az ismétlődésről, rendre kudarcba fullad a dolog. Minden nap minden visszatér ugyanabba a kerékvágásba, így Lisa már csak csendes unalommal vesz részt ebben a rutinban. Ezért is olyan meglepő és ijesztő számára, amikor egyszer csak a rutin megtörik. Először még csak furcsa zajokra figyel fel a házban, aztán egyre bizarrabb események zaklatják fel a lányt, és Lisa úgy érzi, csak akkor szabadulhat meg ezektől, ha a ház titkainak végére jár...

Vincenzo Natali új filmjétől sem túl nagy riogatást vagy feszültséget, sem túl újító megoldásokat, meglepő végkifejletet nem kell várni, és akkor nem lesz baj. Kellemes hangulatú, több síkon mozgó misztikus történetnek elmegy, de ez sem fogja újra a térképre tenni Natalit, ahol a Kocka idején volt.

7/10

Bővebben itt: http://filmforum.hungarianforum.com/t12p420-niwrok-irasai#4350
0
2014. október 24., péntek 23:40
Four Lions

"-Varjakat felrobbantani azért még nem ilyen dzsihádista dolog, ugye?
-Nem, ez a kultúránk része. Például az esküvőn, ahol voltam, egy struccra lőttünk rakétavetővel."

Egy brit kisvárosban négy radikális muszlim leghőbb vágya, hogy öngyilkos merénylőként mártír váljon belőlük. A csapat vezetője a biztonsági őrként dolgozó Omar, akinek a nyugati kultúrával kapcsolatos kritikus véleménye mellett a legfőbb tulajdonsága, hogy több esze van, mint a három másik társának együttvéve, így a legjobb barátjának, Wajnak, aki egyszer egy szelfivel győződik meg róla, hogy össze van-e zavarodva, a naiv Faisalnak, aki robbanó varjakkal akar csapást mérni az imperializmus fészkeire, meg az iszlám hitre áttért Barrynek, akinek többek között meggyőződése, hogy az iszlám győzelméhez azzal tudnának leginkább hozzájárulni, ha felrobbantanának egy mecsetet. Ahogy a varjak sajátos felhasználásából és a választott célpontokból már sejthető, anyagi eszközökkel és ideológiai iránymutatással sincs igazán ellátva a csapat, ezért is nagy szerencse, hogy Omar nagybátyja be tudja juttatni kettejüket egy pakisztáni kiképzőtáborba, hogy ott felkészülhessenek a mártíromságra, és támogatást szerezzenek a későbbi akcióikhoz. Sajnos azonban a kiképzés elég balul sikerül, Omar és Waj kénytelen üres kézzel visszatérni, hogy a Barry által frissen beszervezett Hassannal kiegészülve maguk tegyenek a lelki üdvükért.

Nem akarok a fentinél is több poént ellőni, de részemről annyit mondhatok, hogy amikor nem a röhögéstől vinnyogtam akár a szövegektől, akár a rengeteg abszurd kelléktől, amiket Omarék felhasználnak a küldetésük során, vagy az államat kerestem a padlón a hitetlenkedéstől, akkor egyszerűen csak gyönyörködtem a kiválóan megalkotott és hitelesen eljátszott karakterekben vagy a forgatókönyv összeszedettségében. Ha mindössze annyi nem tetszett, hogy néhány poén túl van magyarázva, mint az agy-szív dolog vagy a fehérítős, akkor az hiszem, kellően megindokoltam ezt a pontszámot.

9/10

Bővebben itt: http://filmforum.hungarianforum.com/t12p415-niwrok-irasai#4332
0
2014. október 23., csütörtök 22:48
Apáim története:Hibát követtem el azzal, ha cél és eredmény összefüggésében vizsgáltam a látottakat. A zene, a beállítások és a vágás elhitették velem, hogy itt valamiféle kibeszélés általi megkönnyebbülésnek leszek a szem és fültanúja.
Szó nincs erről, a könnyek és a nagy nevetések nem azt erősítették bennem, amit a saját életemben tapasztaltam ezzel kapcsolatban.
Vagyis a titkok felfedése nem az érintettnek vagy annak a félnek fontosak, akivel megosztod őket, hanem neked. Te akarsz túlesni valamin.
Itt hiába "erőltették" nem jött el az a bizonyos nagy sóhajtás, fújtatás.
Mármint nézőként...

Érdekes volt látni, megható is bizonyos pillanatokban, de jól össze is zavart ugyanakkor.
Mihez kezdjek ezzel?!
Tuskónak érzem most magam, mert közel engedett, de én csak gyanakvóan néztem rá, mint a (hétfő reggel) mosolygó emberre.

Borzasztó tehetséges ez a nő, egy ideje már tudom, hogy rendezőként is az, de most valamin félresiklott nálam a műve.
0
2014. október 16., csütörtök 16:06
The Fifth Estate

A film a Wikileaks felfutásának két évére szánja a legtöbb időt, attól kezdve, hogy Julian Assagne és Daniel Berg találkoznak. Assagne-nak addigra már van egy kezdetleges, szűk erőforrásokkal és helyi önkéntesekkel operáló szervezete, Berg pedig ehhez csatlakozik, és válik belőle Assagne legfőbb segítője és bizalmasa, akinek kapcsolatai és erőforrásai sokat lendítettek a Wikileaks ismertségén és feldolgozó kapacitásán. Miközben a folyamatosan és egyre gyorsabban felbukkanó ügyek feltüzelik a lelkesedést és a feszültséget, a film árnyalni próbálja egy kicsit a karaktereket a magánéletükkel, ami Berg esetében a magánéleti problémáit, Assagne-nál pedig a gyerekkori traumáinak felidézését jelentik. Az egyre nagyobb sikerekkel persze együtt jár az is, hogy az információs "szabadságharcosoknak" egyre gyűlnek az egyre nagyobb hatalmú ellenségeik, mígnem egy tragédia rávilágít, a megszerzett információ szűretlenül éppúgy eszköze lehet a túlhatalom és a "sunnyogás" legyőzésének, mint a későbbi bosszúnak. Ez lesz az a morális dilemma, ami Bergnél más megvilágításba helyezi Assagne munkásságát, és ami különösen égető problémává válik, amikor Bradley Manning és az általa katonai hírszerzési oldalakról letöltött soktízezer oldalnyi anyag bekerül a képbe, Assagne és Berg pedig gyökeresen eltérően ítélik meg, mit, mikor és hogyan kéne tenni ezekkel a szinte a teljes katonai és diplomáciai vezetést kompromittáló dokumentumokkal.

Bővebben itt: http://filmforum.hungarianforum.com/t12p405-niwrok-irasai
0
2014. október 16., csütörtök 3:25
Csak nem bírom ki, hogy ne ajánljam...

Kriegerin

A Kriegerin[/b] egy német film, bizonyos David Wnendt első nagyjátékfilmje, s már az óta látni akartam, mióta az előzetesébe belefutottam egy német BD kiadványon. A témáját nézve iszonyat erős filmet vártam a 2010-es évek német neonácizmusáról, egyfajta  Amerikai história X, és Gyűlölet stílusában. Azonban nem lenne ez a mozi német, ha minden úgy történne, mint azokban – a kétségkívüli kapcsolódási pontokat leszámítva a teljesen más háttér, történelmi múlt és társadalmi, szociális környezet teljesen más töltetű filmet eredményezett. Nem állítom, hogy jobbat, de mást. A dologhoz (és a szubjektív értékeléshez) az is hozzátartozik, hogy pont idén jártam azon a környéken, ahol a film fináléja is zajlik, valamint a német nyelvhez, életmódhoz, történelemhez való kötődésem köztudomású – így a sokaknak idegennek tűnő nyelv és környezet számomra inkább lubickolás volt, mint kínlódás.

Bővebben itt:

http://filmforum.hungarianforum.com/t11p770-r2-d2-irasai

0
2014. október 15., szerda 14:46
Bizony! A térhatás még dobott rajta.
most posts by TM
0
2014. október 15., szerda 1:47
The Possession of Michael King

Michael King annyit hallott a túlvilági életről, a szellemvilágról, miközben ugye fizikai bizonyítékot még senki nem tudott neki mutatni erről, hogy úgy dönt, ő maga lesz a bizonyíték. Valószínűleg látta a Super Size Me-t és a Grave Encounterst, így a terve az, hogy körbejárja a téma avatott szakértőit, és próbál minél több információt összegyűjteni a démoni megszállottságról. Ahol pedig lehet, ott alá is veti magát a rituáléknak, illetve a neten hozzáférhető módszerek és ereklyék között is válogat, hogy házibarkács módszerekkel is megpróbáljon démont idézni, ezek eredményét pedig az otthonában felállított kamerákkal akarja rögzíteni, már ha lesz mit... Lesz.

Nem tetszett annyira, mint vártam. Túl sok minden akar lenni egyszerre, és a kezdeni mókázásból/idétlenkedésből ilyen rövid idő alatt elég zavaró a váltás a groteszk mászással kombinált vérengzésig, amin a kis költségvetés csak rontott. Egy elsőfilmestől (David Jung) viszont nem rossz, így csak remélni lehet, hogy tanul a hibákból, mert az ötletesség és az irány lehetne akár jó is. Emlékezetes jelenetei voltak, de nem olyan sok, hogy kedvem legyen újranézni.

6,5/10

Kicsivel bővebben itt: http://filmforum.hungarianforum.com/t12p403-niwrok-irasai#4237
0
2014. szeptember 29., hétfő 16:42
Demóna

Ez szenzációs film! Hatalmasan tetszett! Bánom, hogy amikor itt az Xpress fórumán írták többen is, hogy nagyon jó film, nem néztem meg moziban.
Ráhajintottam a kívánságlistára. :)
0
2014. szeptember 10., szerda 18:39
Remélem slasher horrorok is lesznek majd bőven.Nem csak a régieket szeretném újrázni.
0
2014. szeptember 9., kedd 22:15
Egy kis ajánló, mert megérdemli (és mert vélhetően kevesebben ismerik):

Egy jobb világ

Hogy mik vannak… s hogy erről miért csak évekkel később kell nekem értesülnöm… ehhh. A 2011-es év legjobb idegen nyelvű film Oscar-díjasa olyannyira megdöbbentően hatásos és jó mozi, amilyennel csak nagyon ritkán találkozik az ember. Jó, az idén már többe is belefutottam, de ez csak a tudatos keresésnek köszönhető: a Nebraska, az Augusztus Oklahomában, a Nader és Simin, a Beszélnünk kell Kevinről, a Gagarin, az A 211-es cella, az  után ismét egy elementáris erejű, teljesen életszagú és hiteles drámát láttam egy furcsa barátságról és annak következményeiről.

(...)

Zseniális. Egyszerűen annyi rétege van a filmnek, hogy egy írás keretein belül képtelenség mindennel foglakozni. Tömérdek emberi jellemrajz és sors, amik külön-külön is mind minimum több rétegűek, tulajdonképp a legrosszabb tettek is tökéletesen megmagyarázhatók vagy racionálisan, vagy emocionálisan – ugyanakkor a beállítások, operatőri munka, kamerahasználat, vágás, a zene egyszerűen tökéletes. Az iszonyat erős sztori mellé pihentetésképp néha komoly képi orgiát kapunk, a legjobb filmkészítési technikával. Mintha a Nat Geo-t néznénk...

Bővebben itt:

http://filmforum.hungarianforum.com/t11p718-r2-d2-irasai
0
2014. augusztus 29., péntek 16:52
Pfff, komolyan terveznek remake-t?

S abban milyen harcművészet lesz, illetve mi a film címe?

Egyébként én a The Raid film hatására hagytam abba a már egy jó ideje elkezdett Karate / Krav Maga edzéseimet (már csak eseti jelleggel esek be néha kis full contact KM küzdelemre) s váltottam át Silat / FCS Kali-ra.
Ugyanis ez a kettő áll a legközelebb Magyarországon ahhoz, amit Iko Uwais művelt a filmvásznon, a Pencak Silat-hoz.  Iko egyben egyik kiemelkedő Guru-ja eme harcművészeti ágnak.

Jártam már egy pár edzőnél, próbáltam, láttam is már egy-két dolgot, szerintem az egyik leghatékonyabb rendszer..

Bárki, aki érdekel, várjuk szívesen edzésre (első alkalom ingyenes, folyamatosan fogadjuk a kezdőket).

http://www.lezo-gap.hu/kali.html

S bocsi az offért, de ezt meg akartam osztani.
0
2014. augusztus 29., péntek 16:15
Ugyan már, nézd meg idén vagy tavaly hány R-rated film volt az, ami jól teljesített a kasszáknál. Nem azt mondom, hogy sok, de azért voltak bőven.
0
2014. augusztus 29., péntek 16:00
Bukott a Dredd és lehet,hogy ezért hanyagolják az R besorolást,láthatóan feleslegesen.

The Raid remake-et is terveznek,remélem nem PG13-as besorolással.
0
2014. augusztus 29., péntek 15:57
Neeem... :D :D

De akkor leírom, SPOILER: olyan érzésem is volt a film alatt, mintha Sage Stallone-ra is emlékezne ez a film.. főleg a filmvégi báros jelenetnél, mikor Sly majdnem könnyezik..
0
2014. augusztus 29., péntek 15:13
SPOILER

A buzulásra gondolsz?
0
2014. augusztus 29., péntek 15:10
Ha választani kell, akkor inkább - ahogy mondod - a meglepetést választom, mert igaz negatív felhangú, de legalább újdonság.

Amúgy a vérmentességet leszámítva csak ajánlani tudom, szerintem a párbeszédek jól sikerültek, az újoncok se voltak annyira zavaróak (NCIS fanok örülni fognak :)), meg öröm volt az általam is immáron 7 éve folyamatosan viselt RB3025-öst viszontlátni Sly-on (igaz, az enyém T1000-es színű, nem kék.. :))

Szóval nézd meg!
S írj egy sort, ha láttad, mert van benne egy utalás, szerintem ami az amire gondolok, csak nem akarom lelőni előre.

0
2014. augusztus 29., péntek 14:31
Értem, értem. Csak látod, így érhetnek negatív meglepetések.
Nem is tudom mikor jelentette be Sly, hogy PG-13-as lesz a film, mivel így szeretnének nyitni a fiatalabb korosztály felé. Persze mindenki elkezdett hőbörögni, mivel ez azt jelentette, hogy semmi vér, semmi rotor általi bedarálás, stb.
Hát, több szinten is nagyon beszopták ezt. Most persze lehet találgatni, hogy alapból elment-e az emberek kedve az egész bagázstól, vagy a "fiatalok felé nyitó" besorolás miatt mindenki tudta, mit NEM fog kapni egy az Exp. 3-tól, esetleg a bemutató előtt kiszivárgott screener verzió miatt bukott ótvar nagyot a film...
Nem azt mondom, hogy megérdemelték, mert ennyi beletett munka után senki sem érdemelné ezt meg, de valahogy érezni lehetett, hogy élből lesz elbaszva ez a film, és utána is mintha minden ellene játszott volna. Willis besértődése, a rajongók felháborodása, a kiszivárgott screener...

Én mindenesetre meg fogom nézni moziban, már csak azért is, hogy ennyivel is ellensúlyozzam a súlyos buktát, de mindezek után nincsenek nagy elvárásaim.
0
2014. augusztus 29., péntek 12:27
1 évvel ezelőtt biztos nem tettem volna fel ezt a kérdést..

Ugyanis akkor még aktívan foglalkoztam a filmek első megtekintése előtt a kapcsolódó információkkal, kritikákkal, trailerekkel, stb.

A Noé volt az első film, melyre úgy ültem be, hogy semmit nem tudok róla. Azt vettem észre, hogy kifejezetten jobb volt így megtekinteni. Utána megnéztem a film trailerét, ami csak megerősített a döntésemben.
Azóta nem nézek trailert, nem olvasok semmit a premier filmekről.

0
2014. augusztus 29., péntek 11:57
Pedig lehetett tudni, elég sok cikk foglalkozott vele már a mozibemutató előtt is.
0