Keresés

Ki mit néz most?

2010. január 18., hétfő 21:03
Mostanában nézel új filmeket is? :)
Ha tudsz, gyere picit MSn-re!
0
2010. január 18., hétfő 21:01
The First Men In The Moon (1964) (90%) (Emberek a Holdban)

Óriási film! H.G. Wells 1901-es regényének, ötletes feldolgozása! Annak ellenére hogy a filmből néhány jelenet mintha ismerős lett volna, (valamikor nagyon régen láthattam a tévében) a történet teljesen új volt számomra! 1964 - Az ENSZ első holdkompja leszáll a Hold-on. A világ ünnepli az első felfedezőket, akik valami egészen szokatlant találnak: Egy angol zászlót, és egy levelet, amit egy bizonyos Katherine Callender írt 1899-ben! A Földön felkeresik Callender-nek a még élő férjét, aki szerint az űrhajósokra óriási veszély leselkedik, és elmeséli az első holdraszállás valódi történetét! A viktoriánus angliában, egy őrült tudós felfedez egy anyagot, ami megszünteti a gravitáció erejét, és ennek segítségével, egy gömböt épít, amivel a Holdra akar eljutni. Vele tart író szomszédja Bedford, és annak leendő felesége, Katherine. A Holdon hamar rájönnek, hogy egy egész felszín alatti hangyakinézetű civilizáció él, akik kezdetben ugyanolyan kíváncsiak az emberre, mint mi rájuk. Nathan Juran filmje olyan tökéletesen ötvözi a sci-fi, és a klanadfilm műfaját, a vígjátékkal, hogy egy percig sem veszít lendületéből. Emlékezetes a jelenet, amikor kiderül hogy a mindenre gondoló naív Katherine, élő tyúkokat vitt magával a holdutazásra, hogy legyen mit enniük! :))) Wells korai regényének - mai szemmel nézve - naivitásait csak így - humorral lehet elfogadhatóvá tenni, és ez nagyon szórakoztató! Mégis megmarad az eredeti regény igazi sci-fi hangulatat, társadalomkritikus mondanivalóval, meg mindennel! A vizális effektusok nagyrészt a legendás Ray Harryhausen művei, és ezek is nagyon hatásosak! Nagy élmény volt! - Nahát. Most látom csak hogy ezt nálunk is kiadták DVD-n, csak joglejárt. Úgy tűnik angliából még be lehet szerezni magyar felirattal. (Óccsóért! :) A trailer meg jó! Nézzétek!
0
2010. január 18., hétfő 18:47
"Sam Raimi alkotását megnézve kellett rájöjjek, miért nem szeretem annyira a horrorokat: mert többségük (amiket láttam), főképp céltalan mészárlással, és felesleges káromkodással vannak feltöltve."

Hát mi azért tudjuk  a műfaj ezen szépségeit is értékelni. :)
0
2010. január 18., hétfő 18:14
Pokolba taszítva (Drag Me To Hell, 2009)

Elmúlt napokban annyit beszélgetettek itt horrorokról, hogy kedvet kaptam megtekinteni ezt a filmet :) Már az előzetese is tetszett anno, de valahogy eddig kimaradt a film. Kellemesen szórakoztató, eltalált karakterekkel operáló filmecske. Sam Raimi alkotását megnézve kellett rájöjjek, miért nem szeretem annyira a horrorokat: mert többségük (amiket láttam), főképp céltalan mészárlással, és felesleges káromkodással vannak feltöltve. Itt viszont ilyen csak nyomokba találni, még mosolyogni is lehetett, és megijedni :) Szimpatikus volt a főszereplő csajszi, és így nagyon szorítottam neki, hogy elkerülje az átkot. Remek kikapcsolódás egy nyúzós nap után :) A magyar jelenlét is megmosolyogtató volt :) Creeper mondta, hogy a banya találta ki hogy magyarul káromkodjon, de Raimi-ék is rajta lehettek a témán, ha a spanyol nő említette, hogy férje, Sándor építette a házat :D

10/8
0
2010. január 18., hétfő 17:29
Shrek (2001)

Ezt is megértük, nem értem, miért nem érdekelt korábban... kurva jó volt! :)
0
2010. január 18., hétfő 10:57
Invader (1996):

Nálunk régen XTRO-4 címen futott ez a "műalkotás" még VHS-en.Direkt Videora készített földönkívülis mozi,amely legjobban tényleg az XTRO sorozatra is hajaz,bár ugyan hivatalosan köze nincs hozzá :)

Ennyit arról ,hogy Steven Spielberg találta fel a spanyol viaszt.Az egyik katonát Ryan Phillippe játssza,akit történetesen a stáblistán Private Ryan névvel illetnek.Jót mosolyogtam rajta. :)

Aki még nem látta,nem feltétlen baj,ha kihagyja.Színvonalban egy hosszabb lélegzetvételű X-akták ,esetleg egy Végtelen határok szintjén mozog.

10/5
0
2010. január 18., hétfő 3:03
Golden Globe :)
0
2010. január 18., hétfő 0:23
Szereted kínozni magad, de ezt tudjuk. :D
0
2010. január 18., hétfő 0:22
Bizony hasomlót éreztem én is. Kb. mint a Martyrs megtekintése közben. A lényeg: nekem nagyon bejött, azóta be is "kékült", és bizony én évente biztosan előveszem!
0
2010. január 18., hétfő 0:16
The Children (2008)

Az utóbbi évek egyik legfelkavaróbb brit horrorja vagy csupán egy jól működő, hatásvadász blöff? Akármelyik lehet. Mindenesetre a hatását kifejti, közvetlenül elalvás előtt nem ajánlott, mert nyugalmat nem ébreszt, az biztos. Én nem nézem meg többet.
0
2010. január 17., vasárnap 23:55
Punisher: War Zone (A Megtorló: Háborús övezet, 2009)

Now THAT was fun! Igazi csapjunk-a-lecsóba akciófilm megalkuvás nélkül, hangos és durva! Tetszett a képregényhez hasonló kamerakezelés és a színek látványa. A Marvel Knights logo remek, Ray Stevenson elég jól nyomja.
0
2010. január 17., vasárnap 23:48
Én se tudom, hogy felmerült-e, csak saját gondolat :) Még nem telt el olyan sok idő a film óta, színészek megvannak, a technika sokat fejlődött, nőtt szerintem az emberek ingerküszöbje is. És Hollywood amúgyis ötlet hiányba szenved. Coppola-nak is kellett "pár" év míg úgy mutathatta be az Apokalipszis most-ot, mint ahogy szerette volna.
0
2010. január 17., vasárnap 23:37
Na látod, arra még nem emlékszem, előkerült-e ehhez hasonló gondolat az interjú során, de elnézve a fejét, szerintem tele lett a töke Event Horizon-témában egy életre.
0
2010. január 17., vasárnap 23:37
Vinny, az 1ügyű
10/10

Ezért mindenképpen hálás vagyok annak a nyavalyás Retek klubnak, hogy annak idején (biztos volt vagy 10éve) reklámozták, és az alapján meg is néztem a filmet. Emlékszem az öcsémmel nyúltunk ki a röhögéstől, hatalmas benne Joe Pesci. Meg úgy az egész film nagyon jó hangulatot áraszt.
Sajnos az utóbbi pár évben hanyagoltam ezt a filmet, de ma végre újra megnéztem. Még mindig 100% :)

A napokban újranézem majd a Vaklármát is, amivel szintén hasonlóképp ismerkedtem meg.

(amúgy mindkét film szinkronja zseniális)
0
2010. január 17., vasárnap 23:35
Uff, erre nem emlékeztem :S Hát tényleg kár, hogy így elbántak a filmmel, de ki tudja. Talán egyszer Anderson úgy dönt, újraforgatja a régi színészekkel, az igazi filmet :) Én vevő lennék rá :) Még a brutalitása ellenére is.
0
2010. január 17., vasárnap 23:32
Mindemellé negyven-ötven percnyi nem-akciójelenet, melyekben a "hol is járt a hajó"-kérdést járják körbe, ezzel együtt a film egy nagyon erős pszicho-vonalat kapott volna.
0
2010. január 17., vasárnap 23:29
Szerencsétlen Paul Andersont még hallgatni is rossz az extralemezen, amikor arról beszél, hogy szivatta a Paramount össze-vissza, és hogy milyen mozit szeretett volna alkotni valójában, borzasztó, hogy ezeket a kimaradt jeleneteket - ahogy nyilatkozza, a forgatáskor nem volt még DVD, így a kivágott cucc tényleg a kukába került - sosem láthatjuk, így fogalmunk sem lehet, milyen lett volna az eredeti Halálhajó - sejtem ugyan, szívesen el is merültem volna benne, bár valószínű, hogy az idegeinket nem kímélte volna, és nem-horrorrajongók polcán nem lenne ott a film.
0
2010. január 17., vasárnap 23:24
Velünk vannak. :)
0
2010. január 17., vasárnap 22:45
Igen, így misztikusabb :) De a tervezett nyitójelenet azért ütős lett volna, bár azt meg azt hiszem le se forgatták.

Szerintem holnap este akkor a Pandorum-mal ringatom álomba magam (vagy épp ellenkezőleg :D).
0
2010. január 17., vasárnap 22:42
Hát egy Preqelnek én is örülnék.

Sajnálom,hogy megsemmisültek az ínyencebb jelenetek tekercsei,bár lehet végül pont így sült el jól,hogy csak villanásokat kapunk.

Így mindenkinek a képzeletére van bízva a többi. :)

A Pandorum-ot ki ne hagyd.Ha bejött a neked Halálhajó ,az is tetszeni fog. :)
0
2010. január 17., vasárnap 22:36
Tényleg fantasztikusan jó film, pedig nem vagyok horrorista :) Az angol kiadás van meg, és az pazar :) Mostanság mutatták be kintt a Pandorum c. filmet, amit a Halálhajóhoz hasonlítanak, vizsgaidőszak után rátapadok :) És hála az elmúlt napok beszélgetéseinek itt a fórumon, kedvet csináltatok a Pokolba taszítva megtekintéséhez is :)

Visszatérve a Halálhajóra: az eredeti legénységről készült képsorok állítólag bővebbek lettek volna, és lett volna még véresebb jelenet, de egész egyszerűen a rossz tárolásnak köszönhetően az évek alatt megsemmisültek a tekercsek :( Azért egy prequel filmet elfogadnék hozzá :)
0
2010. január 17., vasárnap 20:43
Halálhajó (Event Horizon):

Paul Anderson rendező úr még egész jó filmeket is rendezett ,mielőtt átment Resident Evil sorozat gyárosba.

A Halálhajó egy nagyon jól összerakott,remek atmoszférával rendelkező űrhorror.Teljesen rendben van,jó a szereplőgárda és a trükkök kivitelezése is igencsak jóra sikeredett.

SPOILER:

Sam Neill film végi pazar kinézete,pedig a régi Hellraiser mozikat idézte.Tetszett,ahogy szépen lassan megőrül és átmegy Norman Bates-be. :)

Arra azért még kíváncsi lettem volna kissé részletesebben mi történt az Event Horizon eredeti legénységével,mivel csak pár pillanatnyi flashback jutott neki,igaz azok ritka véres és beteg jelenetsorok voltak.

SPOILER VÉGE

A DVD kiadás remekül sikerült,az eredeti dts hang nagyon szépen szól,az extralemezen találtam pár kimaradt ill bővített jelenetet,de a régebben mendemondaként keringő 20-30 perc kivágott brutalitásnak nyomát sem láttam.

Ez még mindíg egy remek mozi.

10/9
0
2010. január 17., vasárnap 20:41
SZólj, ha rendelsz a thehut-ról légyszi! :D
0
2010. január 17., vasárnap 16:49
nagyszerű film!
0
2010. január 17., vasárnap 16:25
(500) Days of Summer újra :)
0