Keresés

Ki mit néz most?

2010. január 16., szombat 20:46
én még a REC 1-et sem láttam :)

már kettő is van ?
0
2010. január 16., szombat 20:44
:-))) Na, csak sikerült rábeszélni téged. :-)))
Én most Angliából az ILS (Them) című francia horrort szeretném beszerezni, mert szerintem Magyarországon soha nem fog megjelenni.
Egyébként én is egyre jobban kezdem szeretni az európai filmeket.
Például az Eden Lake meglehetősen durva lett, és annak is van azért némi mondanivalója. Apropó, nem tudod, hogy a [REC] 2 mikor érkezik hozzánk? Nagyon várom...
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2010. január 16., szombat 20:41
"Az európai horrorok egyre jobban törnek be a piacra"

Meg úgy általában az európai filmek törtek be a piacra.

Emlékszem anno mikor az Nagy kékség,Leon a profi c. filmek elkészültek,azt mondtam akkor ,hogy Luc Besson az egyik legjobb rendező a világon.Ma már kicsit másképp látom,de a régi mozijait még szeretem nagyon. :)

Meg egyéb más rengeteg jó kis európai film van:

Ott a Korcs szerelmek (egyik kedvencem),vagy akár a Franciák további kultuszmozijai a Gyűlölet,Visszafordíthatatlan ,Farkasok szövetsége,Taxi sorozat meg egy tucat más jó kis film,még a Bíbor folyók első része is ötletes volt,igaz azt nem tartom valami nagyra,abban még mindíg USA vonalról a Hetedik a legjobb. ;)

Keletről is mennyi jó film bejött,akár az Oldboy,Casshern,a Bin Jip meg még egy csomó másik mozi.

Hogy Guy Ritchie-ről ne is beszéjünk,mert Blöff és a Ravasz az agy... miatt biztos emlékezni fogunk rá is.Akárcsak horrorban a Dog Soldiers,Eden Lake a Brit vonalról,ha már kemény műfaj.

Én már kifejezetten előnyben részesítem ezen kontinens filmjeit,sokkal több jó filmet látok innen,mint Amerikai vonalról.

u.i. jelzek is R2-nak jövő hónapban.csak fog kelleni egy Martyrs BD. :)
0
2010. január 16., szombat 20:26
Azért beszélgetünk róla ennyit, mert jó témaalap, és nem mindennapi film. Egy dolgoz biztos el kell ismernem. Az európai horrorok egyre jobban törnek be a piacra, és egyre jobban kezd tetszeni az összes alkotás. Ha csak nézem a REC-t, a francia horrorokat, szóval nem semmi.

Ha BD-m lenne, biztosan megvenném a Martyrts-t, mert még tutira elemezném párszor. :-)
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2010. január 16., szombat 20:20
Ba**zus annyit beszélgettünk a napokban erről a filmről,hogy végül meg fogom rendelni BD-n.

Aztán legfeljebb porfogó lesz. :)
0
2010. január 16., szombat 20:16
Oké, aláírtam. :-)
0
2010. január 16., szombat 18:41
SPOILER (Martyrs):

Ezért volt ötletes a film.A főszereplőt nem hallod mit mond csak azt látod,hogy belesuttog valamit az öreg Madame fülébe.

Az lehetett bármi.Akár az eszméi igazolása,akár az ellentéte is. :)

De a legborzasztóbb a filmben és egyben a legnagyobb igazság,hogy milyen símán bele lehet hajtani valakit az őrületbe,ha megfelelő módon kínzod.

Iszonyú.

SPOILER OFF

Én szeretem az olyan filmeket amiknek kicsit nyitottabb,több értelmű befejezése van.Nem gyakori,de jó dolog. :)

Ettől függetlenül ezt a filmet nem tudom,mikor fogom újra megnézni,mert nem egy könnyű darab.

Akkor is,ha jól van felépítve. :)
0
2010. január 16., szombat 18:05
Értem. Én úgy vettem le SPOILER hogy olyan sötét titkok lappang itt a halálközeli élménnyel kapcsolatban, hogy jobb ha soha senki nem tudja meg. SPOILER VÉGE.

Lehet túl leegyszerűsítettem, de nekem valami ilyesmit jelentett.
0
2010. január 16., szombat 18:00
"A végét tökéletesen értettem, hogy az öreg nő miért művelte ezt magával, inkább soha senki ne akarja megtudni ezt a titkot"

SPOILER (Martyrs)

Vagy épp ellenkezőleg.Mert siettetni akarta a dolgot és inkább gyorsan követte a halálba a főhőst hogy megtapasztalja a csodát.

Esetleg, mert rájött értelmetlen volt az egész móka és nincs semmi a halál után,így kudarc a kísérlete.

SPOILER OFF

Nem egy olvasata van. :)
0
2010. január 16., szombat 17:47
Akkor mégis csak nekem kicsi az IQ-m, ha nem értem a lényeget... :-)
0
2010. január 16., szombat 17:44
SPOILER a Martyrs (2009) c. filmez itt is, és lejjebb is

Ez a "szabad a pálya" megközelítés le sem esett, elgondolkodtató. Neked a legjobb, hogy leegyszerűsíted a jelentést, ezzel nem lesz probléma :)
0
2010. január 16., szombat 17:37
Nem tudom. Engem nem fogott meg. A végét tökéletesen értettem, hogy az öreg nő miért művelte ezt magával, inkább soha senki ne akarja megtudni ezt a titkot. Viszont így, szabad a pálya, újabb szerencsétlen lányok kínzására. Jó ez így?

Ma nézem meg a Frontier(s)-t, hátha más...
0
2010. január 16., szombat 15:25
Szerintem mindenképp a befejezés többértelműsége az ami kiemeli a Martyrs-t az átlag horrorfilmek közül.

Így a végig öncélúnak ható erőszak is értelmet nyer a film végén,nemcsak egy újabb "belezősszadista" filmet raknak le elénk.

Én nem valószínű,hogy újranézem (ahhoz nekem túlzottan tömény),de összeségében remek filmnek tartom.
0
2010. január 16., szombat 13:20
SPOILER a Martyrs (2009) c. filmhez

Ahogy meg tudom ítélni a jó pár hónappal ezelőtti élményt, a nyílt erőszakon kívül, melyet tökéletes technikai megvalósítással tudunk... hogy is mondjam, "élvezni", a dolgok miértje az, ami mellett nehéz szó nélkül elmenni. Amikor az idős médiumnő mutogatja főszereplőnknek a mártírokról szóló képeket ("nézze a szemüket! nézze!"), majd kifordultam az ágyból félelmemben, gondolván, mi a fene lehet a szemükben??, de a legmegdöbbentőbb az, amikor a kamera egyszercsak feljön a kínzó férfival együtt a felszínre, és bemutatja a házban tevékenykedők munkáját - teljes közöny a férfi és a turmixot készítő nő részéről, mintha csak egy irodai helyiségbe nyernénk bepillantást, nekik tehát teljesen természetes, amit művelnek, viselkedésükből megállapíthatjuk, ők csak végrehajtói egy felsőbb utasításnak. Ennek láttán megfogalmazódik az emberben: mi lehet a végső cél, ki és miért hagyta jóvá ezeket az emberiességen régesrég túlmutató kínzásokat?
A testin kívül a lelki terror bemutatásának tökéletes darabja ez, és ijesztő a puszta gondolata is annak, hogy az emberre ez a (nem találok szavakat) bánásmód olyan hatással lehet, hogy teljesen átszellemül, felszabadul - ahogy a filmben hívják, és olyan helyre juthat el mégis élőként, ahová az élők nem merészkedhetnek.
A "legparádésabb" jelenet kétségkívül az utolsó jelenet: milyen üzenenet kaphatott az idős asszony az átszellemült lánytól?

Sokféle az értelmezhetőség: egyrészt tartalmazhatta pl. azt az információ, hogy "azt hiszitek, drágáim, hogy amit itt műveltetek az emberekkel, azt megúszhatjátok a végítélet napján? olyan pokoli kínokat álltok majd ki halálotok után, hogy amit velem és a többiekkel tettetek, az csak rózsaszínű álomnak tűnik". Ez csak egy példa, de gondolj bele: képes lennél úgy élni a hátralévő életedet, hogy biztos vagy benne, olyan iszonyatosan elszámoltatás lesz a végén, aminek hírébe már életedben is beleőrülsz? A lány társa (nem tudom már a neveket) a film elején saját lelkiismeretének vagy mijének démonával, a meztelen lánnyal küdött. Mi várt volna e hírt követően az öreg nőre? Hasonló. Így akár saját csapdájába esett volna - hát persze, hogy fejvesztve menekül ezek elől - ironikus, hogy pont az elszámoltatásba.

Vagy vegyünk egy még szürreálisabb, kicsit hellraiser-szagú megközelítést: tegyük fel, hogy az átszellemült lány már végül olyan szintre süllyedt az érzékelésben, amely maga a pokoli gyönyör, melyet földi halandó csak ilyen áron élhet át, egyébként a holtak sajátja. Akkor is érthető lehet az öreg nő öngyilkossága, hisz megtudta, "biztonságos" a halál, sőt, egyenesen mámorító - minek is itt küszködni a Földön e dimenzióban? Menjünk már most!

Ennél persze sokkal bonyolultabb is lehet a megoldás: elég csak az okra gondolnunk, amiért az öreg nő szándékosan nem árul el semmit ("tudja, mi várja a halál után? hát csak kételkedjen!"), csak megy.

Mindezekkel együtt tehát fantasztikus húzás a többértelműség, és az, hogy mi nem halljuk a hírt, és a többi karakterhez hasonlóan nem tudjuk meg az üzenetet, még annak szelét sem.

Ahogy korábban említettem - vigyázni kell ezzel a filmmel: egyik ismerősöm szerint, amennyiben az ember igazán elmerül a témában, olyan kapukat képes megnyitni ez a film az emberben, melyek jobb, ha zárva maradnak. Ez az oka annak is, miért nem veszem elő a lemezt csak úgy, amikor épp ráérek. Veszélyes film, veszélyes téma, ne játszadozzunk vele.
0
2010. január 16., szombat 12:53
Martyrs

Tegnap nem igazán tudtam róla mit írni, így ma megteszem. Lehet, hogy véres és brutális, de ennek ellenére semmilyen mondanivalót nem hordoz magában. Céltalan és értelmetlen gyilkolászás, ami tényleg nem rejt semmit magában. A film valóban kegyetlen, hiszen egy olyan cél érdekében akarnak jót tenni, ami szerintem nem is létezik. Néha-néha bosszantó volt, mikor SPOILER a szerencsétlen, összeroppant, gyenge lányt, egy nála 3-szor akkora csávó ütötte, verte. Akkor szívesen odamentem volna és szétütöttem volna a csávót. SPOILER VÉGE
Szóval számomra nem jelentett semmit a film, egy erős horror, ami ritka manapság. Felkavaró, de azért nem annyira, hogy rosszul legyek a nézése közben, vagy kikapcsoljam.
0
2010. január 16., szombat 12:05
Sky Blue/Wonderful Days (2003)

Vesszek meg, ha ez rajzolt háttér - gondoltam magamban a nyitóképek láttán, aztán persze az első emberforma megjelenése azért egyértelművé tette az ábrázolási módot. A háttér, a látvány és a képi effektek fantasztikusak, nagyon tetszettek, gond nélkül el lehet e világban tölteni másfél órát úgy, hogy az ember azt érezze, ott járt. A történettől nem dobtam hátast, de rossz sem volt, persze ez sokadlagos szempont, mert nagyon jól szórakoztam, azok a motorszerű járgányok pedig állatok!
0
2010. január 16., szombat 1:11
Most épp a Bűnök városa című ZS kategóriájú akció-sci-fi remekművet nézem a Hálózat televízió prezentálásában :-D Menekülés New Yorkból utánérzés, a főszerepben Rick Rossovich (a Vészhelyzetből a hogyishívják doktor). Nagyon gagyi :-D
0
2010. január 15., péntek 23:56
Én pedig folytattam az 50-es évekbeli sci-fi vonulatot. Ezúttal egy hamisítatlan gyöngyszemmel a B kategóriából! :)

Invaders From Mars (1953) (65%)

Hú, hát ez elég gagyi volt. :) A marslakók leszállnak egy kisváros közelében, és a föld alatt alagútrendszert építenek ki. Aki arra jár, azt lehúzzák, és szolgává alakítva küldik vissza, hogy megvalósíthassák gonosz tervüket, ami asszem a közelgő rakétakilövés szabotálása, meg a Föld elfoglalása. Egy kissrác látja ezt az egészet, de senki nem hallgat rá, (mivel a szülei is szolgák lettek) végül a hadsereghez fordul, akik óriási haderőt vetnek be a föld alatti ellenség elpusztítására! :) Szerintem ennek a filmnek már azokban az időkben is a gyerekek, vagy legalábbis a fiatalabbak voltak a megcélzott közönsége. Naivitása mosolyraderítő. Például az egyik tudós úgy deríti ki hogy a Marsról jöttek az idegenek, hogy hát a Mars van legközelebb a Földhöz. A film útolsó negyedében aztán fel is tűnnek a zöld pizsamát és napszemüveget viselő marslakók, akik olyan poénosan néznek ki, hogy már csak miattuk érdemes volt megnézni a filmet, csakhogy aztán a végső akciójelenet annyira izgalmas, hogy majdnem elaludtam rajt. De így is egy nagy élmény volt! :)
0
2010. január 15., péntek 23:54
Eddig még nem igazán... :-S
0
2010. január 15., péntek 23:53
Ezek szerint szóhoz se tudtál jutni. :)
0
2010. január 15., péntek 23:51
Martyrs
0
2010. január 15., péntek 23:34
Fémdoboz, amivel jól elkalapállak. :)
0
2010. január 15., péntek 23:24
Ne hazudj.Tudom,hogy megvan az összes Boll mozi. :D

Már készül hozzá a gyűjtői digi,igaz ? :D:D
0
2010. január 15., péntek 23:23
Drag Me to Hell (2009)

Immmádom!
Bár a kétszeres fergeteges moziélményt nem hozza vissza az otthon melege, azért még mindig reszkettem és röhögtem - megunhatatlanná vált Raimi filmje.
Az R2-es angol DVD-re is a rendezői változat került, ez már csak azért is meglepő, mert még a borító sem tartalmaz ilyen információt - na jó, azért kiheverem a csalódást. :) A transzfer álomszép, a hang ügyes keverést kapott - csakúgy, mint vártam. Immár eredeti képaránnyal és (halláskárosultak számára olvasható) angol felirattal (a szajhás részeknél: "(Yells in Hungarian)":) nekem ez teljesértékű korong, a félórás forgatási naplónak pedig holnap neki is esek.

No, ahhoz, hogy mindhárom tavalyi mozikedvencemet háromszor lássam, még adós vagyok magamnak egy Brigantykkal. :)
0
2010. január 15., péntek 23:14
Még csak nem is a Holtak háza a legrosszabb? Azt az egyet láttam (többet se, soha:).
0