Keresés

Ki mit néz most?

2010. január 15., péntek 13:40
Elvoltam vele, szinte már szégyellem, hogy jól szórakoztam alatta.
Ezek után meg pláne. :)
0
2010. január 15., péntek 13:39
No, látod, A mélység titka rendezői változatát még nem láttam, de kíváncsi is lettem most rá. Bár nehéz lesz magam rávenni, hogy nem-anamorf képet bámuljak, elkényelmesedtem...
0
2010. január 15., péntek 13:38
Holtak háza 2 ??

Látom már Te sem tudod mit tegyél a polcra ,ezért kínzod magadat ilyenekkel. :D
0
2010. január 15., péntek 13:36
Talán csak a Mélység titkánál,ahol a film végi plusz adalékok szintén más színben tüntetik fel az idegenek szerepét és így a film mondanivalója is más lesz.

De ott kicsit többet kellet "beletoldani",hogy elérjék ugyanezt. :)
0
2010. január 15., péntek 13:34
Te, a futamidőt hagyjuk meg a hiteleknek, a vetítés időtartama a játékidő. :)

Igaz, nem teljesen Uwe Boll, sőt, végül is egyáltalán nem az, de én most ebben a förtelmes leárazásban a Holtak háza 2.-t (de szigorúan csak a másodikat) megveszem, jópofa kis zombitrash, csak semmi komoly, de nagyon bé, igen véres, és valahogy mintha hangulata is lenne. Az olasz zombik mellé belefér. :)
0
Special extended edition

tartalmazza azt a 2 jelenetet,amit a DVD-n csak kimaradt jelentként tudtál megnézni.

Az egyik ebből a happy ending (Future coda). :)
0
Nem baj az :) Egy ilyen kaliberű színésznek én elnézem, ha a magánélete nem százas :) Kábé olyan lehet az életben, mint a filmben, a családjával alig foglalkozik, csak a munka, munka. Azt hiszem nagy fába vágom a fejszémet, de az idei évben az összes itthon megjelent Crowe filmet be akarom szerezni :)
0
2010. január 15., péntek 13:31
Crowe tényleg jó színész, bár nagy surmó :-D
0
2010. január 15., péntek 13:30
Olyannyira, hogy nemcsak más, hanem totálisan más lett így a két változat értelmezése, sőt, azt mondom, ekkora különbség még nem volt vágás és vágás között egyazon film esetén.

A moziváltozat izom jó, a rendezői viszont egyszerűen eszméletlen, és az a legklasszabb, ha a még mindig újszülött néző követi ezt a sorrendet.
0
2010. január 15., péntek 13:30
Pont ezért maradhatott volna :p De azt azért elismerem, hogy a feszesebb vágás miatt ez a jelenet tényleg kilógott a sorból.
0
2010. január 15., péntek 13:29
Tudtam, hogy valami nem stimmel :D Hazugságok hálója :D Le kéne tenni mára a lantot?
0
2010. január 15., péntek 13:28
Nem most, tegnap, de végre megtekintettem idei első dvd-met, Az igazságok hálóját. Örülök, hogy nem a kritikákat olvastam róla elsőnek, mert talán el is ment volna a kedvem, de ez a film úgy jó, ahogy van :) Crowe remekel ebben a szerepkörben is, bármit el tud játszani? DiCaprio is jó volt, nem beszélve a többiekről, különösen Hani pasa-ról, és mekkora ötlet volt már, ahogy szólította Leo-t :D És most látom, hogy Mark Strong nem is arab, wow.
0
2010. január 15., péntek 13:28
A kommentárok alatt utal erre Richard Kelly. Talán nem az összes jelenet, most így hirtelen nem tudom, mennyivel hosszabb a rendezői változat.
0
2010. január 15., péntek 13:27
"bár Michael Biehn rövid feltűnése azért maradhatott volna"

ami vicces,hogy a hivatalos mozitrailerben szerepelt a jelenete.ami a mozikba került abban már nem volt benne.

ez sem egy fontos momentum:csak egy tisztelgés és visszaemlékezes az első film rajongóinak.
0
2010. január 15., péntek 13:26
A kimaradt jelenetek visszaillesztés után gyakorlatilag a rendezői változatot adják ki? Ezt nem is tudtam.
0
2010. január 15., péntek 13:25
Maga lett volna a kánaán ,ha ilyen futamidejű VHS verziókat kaptunk volna. :)

Más:

Tegnap este megtekintettem a Bloodrayne (még eddig nem néztem meg a hazait) s észrevettem,hogy ez bizony nagyon durván vágott,az angol hang meg stereo.Paradigma film ? Köszönjük... :(

Pedig Boll mester ezen filmjét kifejezetten a véres mivolta miatt akartam megtartani.

Még jó hogy legalább egyszer megnéztem egy ejnyebejnyés unrated változatot belőle.

Így azt hiszem ettől a DVD-től is meg fogok válni.Pedig így legalább 1 filmem lett volna Uwe Boll-tól. :)
0
2010. január 15., péntek 13:22
Alternatív változat...?
Nekem mondjuk a processzor-fordítós jelenet tetszett a filmben, és szerintem hozzá is tesz a filmhez, a többi nem olyan fontos (bár Michael Biehn rövid feltűnése azért maradhatott volna).
0
2010. január 15., péntek 13:21
"Pár jelenet a rendezői változatban nagyon elviszi egy bizonyos irányba az értelmezést."

Így járt a Pillangó-hatás is. ;)

Bár én ennek az esetében a rendezői változatot jobbnak tartom,pedig mindössze 2 kulcs jelenetet változtattak csak meg,mégis más értelmet nyert a film.
0
2010. január 15., péntek 13:19
Bár nem teljesen műfajba vágó, de pl a Donnie Darko moziváltozata is jobb (szerintem). Ugyan csak a kivágott részekből tudom összerakni a "rendezői változatot", de nekem úgy tűnik, az egy kicsit megpróbálja rámerőszakolni a mondanivalót. Vagy nem is kicsit. A moziváltozatban pont az a jó, hogy többszörnézős, és minden egyes megtekintés újabb réteget fed fel. Pár jelenet a rendezői változatban nagyon elviszi egy bizonyos irányba az értelmezést.
0
2010. január 15., péntek 13:18
Jajaja, erre sokáig emlékeztem: 142 percesnek írták az elsőt a maga 114 percével, 167 percesnek a másodikat, pedig a rendezői változat is "csak" 154 perc, egyébként 137 perc, de a harmadikat is túlbecsülték. :)

De anno A rémkoppantók, vagy a Gonosz c. Stephen King-filmekkel is hasonlót csináltak. :)
0
2010. január 15., péntek 13:12
"A lakossági VHS-en nagyot is néztem, hol marad már Newt, és hol van az a jelenet, amikor Őt (és szüleit) először látjuk - hát csalódott is voltam, hogy a moziváltozatot bocsátották forgalmazásba."

A vicces az volt benne,hogy horribilis futamidőket írtak a borítók hátuljára.Van amelyik részt hosszabbra írták,mint a kazetta,amin volt. :)

Az Aliens esetében Cameron későbbi változata tényleg sokat hozzátett a filmhez.

Na az tényleg egy rendezői változat.

Bár ő sem isten.

A T2 moziváltozata még most is ezerszer jobb,feszesebb és pörgősebb ,mint a később lézerlemezen,majd DVD-n és a többi HD formátumon megjelent rendezői változat.

Ugye ezt még meg is fejelte egy alternatív rendezői változattal,ami a mostani BD kiadáson már rajta van ,igaz rejtett extraként. :)
0
2010. január 15., péntek 13:06
Egyértelműen a második Alien, vagyis az Aliens gazdagodott igazán a rendezői változattal - anno a kölcsönzői videokazettán csak ez a változat volt elérhető, így ezt szerettem meg mindenestől. A lakossági VHS-en nagyot is néztem, hol marad már Newt, és hol van az a jelenet, amikor Őt (és szüleit) először látjuk - hát csalódott is voltam, hogy a moziváltozatot bocsátották forgalmazásba.

De végül a DVD-változattal újra elégedett vagyok. :)
0
2010. január 15., péntek 13:01
De ha már Alien:a 3-ik részt meg már kifejezetten untam.Mármint a 9 lemezes kiadásra felrakott "speciális változat" névvel illetett új verziót.

A sokadik visszarakott istentisztelet megerősítette bennem,hogy az sem jó mikor ész nélkül visszaollóznak minden vágóasztalon maradt "adalékot" az eladhatóság kedvéért.

Függetlenül ettől a kezdése és a film első fele sokkal erősebbre sikerült,de a moziváltozatot még most is jobban szeretem.

A Fűrésznél szerintem sem oszt/szoroz,hogy melyiket nézed.Az erőszakmániások nyilván a legteljesebb verziót várják,én inkább egy jó történetet várnék.

Na az-az amit a 3-ik rész óta már nem kaptam. :)
0
2010. január 15., péntek 12:54
Igenigen, értelek. A Fűrész-filmek esetén már nem esik bántódásom, ha nem kapok annyi vért, amennyit a rendező szánt volna bele eredetileg, mert ez esetben a történetet értékelem igazán, az pedig teljes itt is-ott is. Kezdeti morgolódásom ellenére végül nem zavar, hogy az ötödik részből DVD-n hazánkban a moziváltozat elérhető, beérem azzal is, és jól szórakoztam.

Az Alienből nekem a feszesebbre vágás kényelmetlen volt, szeretek elmerülni a világában, díszleteiben, hangulatában.
0
2010. január 15., péntek 12:42
Sok filmnél nem mindíg a több a jobb.Horrornál persze jó,a több gore miatt.

Én már nagyon kevés rendezői változatra mondom,hogy az tényleg rendezői.

Már ha érted mire gondolok. :)

Tehát pld:a Kingdom Of Heaven,The Abyss rendezői változata tényleg hozzátesz a filmhez,de a Terminátor 4-nél az-az "alibi 3 perc" ? Na az egy vicc. :)

Persze van amikor jó,ha egy film rövidül a rendezői változaton.Az első Alien film rendezői változata kifejezetten tetszett,kissé felgyorsította a filmet,az elején nem volt annyi üresjárat.

A Fűrész filmeknél persze teljesen más a helyzet.Ott a fanok már szinte követelik a durvább verziók kiadását,akkora kultusza lett.
0