The X Files: Tooms (X Akták - a 2. akta: A zárt ajtók rejtélye, 1993)
Teljesen bizonyos vagyok abban, hogy a borítót és fotót látó olvasók többsége pontosan tudja, kivel áll szemben. Aki nem szarta össze magát tizenévesként ´94-ben, vagy nem leste a szellőzőnyilást pisilés közben olyan árgus szemekkel, hogy közben félrecélzott, az rosszul emlékszik, vagy hazudik.
Amikor elkezdték a sorozat dupla-/tripla részeit egybegyúrva videokazettán megjelentetni, teljesen megszállottjává váltam ezeknek a filmeknek, egyiket-másikat többször is kikölcsönöztem, majd amikor jó pár éve egy helyi tékából sikerült megvásárolnom többek között ezen aktát is, akkor aztán volt nemulass. Amíg a korombeli srácok a Star Wars-t, az Indiana Jones-t, meg a fene tudja mit pörgettek a videón egymás után, addig nálam egész nap a gumiember ment, olyannyira, hogy mára szerintem kívülről tudom az összes párbeszédet - fura, hogy a film, melyet életemben a legtöbbször láttam, még csak nem is mozifilm, hanem két sorozatepizód. A videós akták közül talán ez az egyetlen, amely nem két (vagy három) egymást követő epizódot tartalmaz: a játékidő első fele az első évad harmadik részéből (Squeeze - A gumiember), a második fele a huszonegyedik részből (Tooms - A gumiember visszatér) áll.
Különösen érdekes volt számomra, hogy most először eredeti hangon élvezhettem kedvencemet, jópofa volt, bár ennek a Duchovny-nak elég unott hangja van, szerencsére Rékasi Kari szenvedélyt és életet vitt a karakterbe.