Keresés

Ki mit néz most?

2010. január 11., hétfő 23:30
Örülök, hogy manapság is megemlíti valaki az Isolation (Elkülönítve, 2005) c. filmet - sötét, nyomasztó, hogy úgy mondjam, idegen atmoszférája gyorsan megragadott, mindenképpen figyelemreméltó brit próbálkozás. Nem a sztorival, nem a színészekkel, még csak nem is az egyébként remekül sikerült effektekkel hódít, hanem a bűzös mocskosságával, kiszolgáltatottságával, a félelemérzet kendőzetlen bemutatásával.

A The Descent nagyon klassz lett, nemcsak horrorként, de többszemélyes, vagy akár egyszemélyes drámaként is megállja nálam a helyét: akármikor meg tudnám nézni.

A The Cave-nél a legtöbb lóvé az élethű díszletekre ment el, ez látszik azon is, hogy minden egyébre nem jutott, de legalább tényleg víz alatt érzi magát az ember, ebből a szempontból legalább gyönyörű.
0
2010. január 11., hétfő 22:45
Rocky 3. Ez a rész már 10/10 :]
0
2010. január 11., hétfő 21:15
Eden Lake, nyamiiii.... :)
Nekem kéken figyel a polcon, brutális kép és hangminősége van!
Még egy pár jó cím eszembe jutott: 30 Days of Night, The Children, Trick   r   Treat, Turistas, Wolf Creek, Pandorum (sci-fi horror), Hush.
Most így ennyi, de ha még jön valami, akkor azt is megírom! :D
0
2010. január 11., hétfő 20:47
Én még az Eden Lake-et tudnám ajánlani ha még nem láttad.
Horror rajongó vagyok én is és valahogy az európai alkotások sokkal jobban tetszenek.
Utoljára az Isolation című film volt nagyon "parás" számomra.
Bár én inkább a vérengzőseket részesítem előnyben a félelmetesekkel szemben.
Persze ha mindkét említett dolog benne van a filmben,megfelelő arányban az a legjobb.Ilyen számomra Neil Marshall Barlang című horrorja.
Néha összekeverik a The Cave-vel.Az se rossz,bár sokkal-sokkal gyengébb az előbbinél!Csak azért tetszik mert hangulatos és oda vagyok a szörnyekért :)
0
2010. január 11., hétfő 14:17
Ilyenkor szerintem írjuk oda, melyik filmhez megy a spoiler (minta lejjebb), mert nem egy konkrét film topicjában vagyunk, így nem egyértelmű.
0
2010. január 11., hétfő 14:13
Nincs mit.

Igazi kult.Már annak aki bírja idegekkel. :)
0
2010. január 11., hétfő 14:11
Látod TM azt el is felejtettem. :)

SPOILER

Főleg mikor Tcheky Karyo fejét ledarálják az aszfalton egy száguldó kocsiból,nem mintha sajnáltam volna,mert ritka nagy szemétládát játszik.Igaz abban a filmben senki sem kimondott jófiú. :)

SPOILER OFF
0
2010. január 11., hétfő 14:07
Igen, köszi, ők már megvannak. Az Inside-on már bőven túlvagyok, Calvaire már birtokomban, megtekintésre kijelölve.

Visszafordíthatatlan. Jól hangzik, rárepülök. Grazie Argento!
0
2010. január 11., hétfő 14:04
Anyának a napokban adtam oda, azzal, hogy ezt "látni illik". Kicsit leterpesztettem én is (a film:) elé, baromi klassz ez a sziréna, meg ez a borzasztó alacsony frekvenciájú mélyhang. Aztán a harmadánál kivette, mondván, nem bírja tovább, elszédült, úgy mozgott a kamera.

Nem csoda, hogy Cannes-ban mentek róla kifelé a nézők, a pörgő-forgó kamerától és a belső szerveket folyamatosan csiklandozó dorombolástól hányingert lehet kapni.
0
2010. január 11., hétfő 13:54
A házaspár "Dobermann" című filmje sem egy tévéovi! :)
most posts by TM
0
2010. január 11., hétfő 13:46
Ugyan nem horror,de Francia film és nagyon durva:

Irreverseble - Visszafordíthatatlan

Monica Bellucci és Vincent Cassel a főszereplők.

A film hasonló módon pörög a Memento c. filmhez,azaz a végével kezdődik és tart az elejéig.

Engem eléggé kiakasztott az is.
0
2010. január 11., hétfő 12:59
Calvaire, Inside - de még majd gondolkodom! :)
0
2010. január 11., hétfő 11:36
Hajráhajrá!
0
2010. január 11., hétfő 11:12
Argento, andrew1975, creeper: Ha véletlenül van még emlékeitek közt ilyen francia (vagy akár más nemzetiségű) őrület, kérlek osszátok meg velem. Az Ils, Frontiers, Martyrs, Vertige és a legutóbb említettek már letudva. Elkapott a gépszíj és "borzadni" szeretnék. :-)
Előre is köszi mindenkinek!
0
2010. január 11., hétfő 10:55
Pedig még lesz egy pár hasonló kategóriájú film! Készülj! :D
0
2010. január 11., hétfő 10:36
Engem meg Dylané. Ilyen az élet. :)
0
2010. január 11., hétfő 10:29
Köszi a tippet! Azt még nem is ismertem! :)
0
2010. január 11., hétfő 10:25
"1957-es The Invisible Boy is benne van "
0
2010. január 11., hétfő 10:24
Nagyon jó film, nekem megvan az amerikai fém díszdoboz, amiben a 1957-es The Invisible Boy is. Érdemes azt is megnézni.
0
2010. január 11., hétfő 10:17
Engem valahogy creeper választásai jobban érdekelnek mindig! :D :D
0
2010. január 10., vasárnap 23:53
0
2010. január 10., vasárnap 23:51
Forbidden Planet (1956) (85%) (Tiltott bolygó)

Hú, ez nagyon jó volt! Az MGM első színes szélesvásznú, nagyköltségvetésű sci-fi-je! A film szerint az emberiség a XXI. század végére meghódítja a Holdat. :) Nem lehettek túlzottan bizakodóak, hisz a valóságban már 13 évvel később megtörtént a holdraszállás. A film cselekménye kb 2200-ba kalauzolja a nézőt, amikor az emberiség egy repülő csészealj alakú űrhajóval járja a mélyűrt, és felfedez, kolonizál, stb, az "Egyesült Bolygók Szövetsége" (vagy valami nagyon hasonló) nevében. Nem tiszta Star Trek? De! Már vagy negyed óra után biztos voltam benne, hogy Gene Roddenberry ebből a filmből meríthette az ihletet, 10 évvel később beindított legendás sorozatához. És tényleg! A film a Star Trek előképe. Stílusát, történetét, díszleteit, dramaturgiáját, tekintve, meg minden! A fiatal Leslie Nielsen alakítja a kapitányt, aki teljesen olyan mint Kirk. Azt a feladatot kapja, hogy derítse ki mi lett az Altair bolygóra küldött kolóniával, akik már 20 éve nem is hallattak magukról. Mikor megérkeznek, csak két túlélőt találnak, egy nyelvészprofesszort, és gyönyörű 19 éves lányát, aki még sohasem találkozott más férfival. Illetve itt van még nekünk egy szuperintelligens robot, akit - sohasem találnátok ki - Robby-nak hívnak! Még a lépkedés is alig megy neki, de játszva elbír 6 tonnát, és Whiskey-t is tud szintetizálni ha kell! :) A történet remekül van felépítve, igazi sci-fi! Az Altair bolygó 2000 évszázada egy hiperfejlett faj otthona volt. Világukból már csak egy gigantikus földalatti laboratórium maradt, ami televan hihetetlenül fejlett technikai eszközökkel, és tudással! A kolónia lakóit egy furcsa lény pusztította el, amit eddig még senki sem látott. Nem véletlenül! Az űrhajó érkezésével, ez a bizonyos lény újra feltűnik, és ez néhány űrhajós életébe kerül. Vajon milyen összefüggésben van mindez a letűnt kor technikai eszközeivel? A láthatatlan, látszólag elpusztíthatatlan lényt, nagyon ötletesen, szerintem baromira látványos vizuális effektusoknak köszönhetően láthatjuk. A film 1956-ban készült, de Oscar-jelölt vizuális effektusai talán még meg is haladják a 10 évvel későbbi Star Trek sorozat színvonalát. Egyébként a film a 3D-s szemüvegek 50-es évekbeli aranykorában került bemutatásra, a filmben nem voltak ilyen jelenetek, de egy kreatív ötlet segítségével, egyszínű szemüvegekkel, láthatóvá tették, az egyébként láthatatlan lény ténykedéseit a vásznon! Érdekes lehetett. :) A befejezés nem túl érdekes, én sokkal jobbat is ki tudtam volna találni, de ez semmit nem von le a film értékéből! Star Trek rajongóknak kötelező!
0
2010. január 10., vasárnap 23:02
Ide is berakom! FIGYELEM!

Van KÉT fölös foglalt jegyem (4 mentünk volna de 2 végül lemondta) a hétfői(2010.01.11) 22:15-ös IMAX-es Avatar-ra az Aréna Plázában!(Leghátul-közép)
Ha lenne érdeklődő azokkal közölném,hogy a sajátomat 21:30 körül tervezem átvenni. Tehát ha addig nem tudtok odaérni akkor bukta!

Akit érdekel az írjon!

metallica87@citromail.hu
0
2010. január 10., vasárnap 22:45
Van már ötödik rész is!!! Edward Furlonggal :)
0
2010. január 10., vasárnap 22:27
Laid to Rest (2009)

Már a főcím megmutatja, miféle film lesz ez - csak semmi komoly, hogy meg ne ártson. A speciális maszkjaival hódít, mert egyéb nincs is neki: olcsó, végig butácska, de elröppent vele a másfél óra. Kifejezetten ajánlani nem tudom, de egyszer elvoltam vele, persze annak tudatában, hogy nem mindegyik mozgóképtől kell Oscar-díjas alakításokat és újító technikai bravúrokat várni.
0