Keresés

Ki mit néz most?

2010. január 5., kedd 18:44
Martyrs

Előre szólok mindenkinek, aki nem látta, készüljön fel lelkileg, mert én ugyan edzett horror-rajongónak vallom magam, de ez a film kicsit letaglózott. Ilyen brutalitást filmben nagyon régen láttam.
Pontozni nem is akarom,mert jelen állapotomban erre nem vagyok képes...
Ezek a franciák mindig képesek meglepetést okozni, ha brutális horrorról van szó!
0
2010. január 5., kedd 9:47
Egyetértek, bár lehet, hogy az egész csak a nosztalgia miatt hat. Bár valójában tök mindegy, jó nézni és kész.
0
2010. január 4., hétfő 23:16
Made in Hungária

Még mindig 2009-es filmeket pótlok, így ma terítékre került a Made in Hungária, amit nagyon sajnáltam hogy kihagytam a moziban. Előzetesen hallottam róla jót-rosszat, így kíváncsian vártam mit hozott össze Fonyó Gergely (akit egyébként eddig látott 2 filmje- Tibor vagyok, de hódítani akarok; Na végre itt a nyár- alapján abszolút nem tartok rossz rendezőnek).
A Fenyő Miki-korszakban még gondolat formájában sem léteztem, így nem hathatott át a nosztalgia, azonban nagyon szeretem az ezt a korszakot bemutató filmeket, a Hungária slágereit, az ilyesfajta zenét. Hasonlóan a Mamma Mia-hoz, itt is rengeteget emelnek az élvezeti értéken a betétdalok, de azt kell mondjam hogy összességében is remek, szórakoztató film. Nehezen, döcögősen indul, nekem legalábbis hozzá kellett szoknom a film stílusához, de aztán mikor leesett az a bizonyos tantusz, tényleg teljesen magába szippantott a film. Ezt a mozit nem szabad komolyan venni!! Most komolyan, a leütött csaj 1 perc múlva ájtatosan dalban szerelmet vall, az ablakból kiugorva a kocsiülésbe pattanva a szereplők pimasz Grease-kikacsintással üldözésbe kezdenek és hasonlók...és ezek után van aki még véresen komolyan veszi? Persze, egy rakás üresjárattal, talán pocséknak tűnő színészi alakításokkal és hasonlóakkal van tele, de hagy gondoljam azt, hogy tényleg mindezt tréfának szánták az alkotók. Fenyő Iván a 9 és fél randiban kiborított, de ide ez a szándékosan műmájer, túljátszott figura kellett tőle. Szabó Kimmel Tamás szerintem remek, ahogy a szerelmét alakító lánnyal sincs semmi probléma.
Vannak poénok, amelyek melléütnek, de jócskán akadnak vicces, valóban szórakoztató jelenetek, beszólások. És persze, a hangulat!! Az tényleg remekül sikerült!
Nem vagyok oda a Hajlakkért (szerintem nem több egy korrekt, szórakoztató musicalnél, de engem nem fogott meg), de talán hozzá hasonlítanám a Made in Hungáriát, az egyéb filmes kikacsintások mellett persze. Nekem nagyon bejött.
0
2010. január 4., hétfő 14:45
Ennyire jó ez a Boleyn lányos? Akkor én is megnézem... :)
0
2010. január 4., hétfő 11:44
Hétvégém:
Papírkutyák 10/4
Kapj el ha tudsz 10/8
A másik Boleyn lány 10/8, nagyon tetszett és most már kedvet kaptam, hogy levegyem végre a polcról az Elizabeth díszdobozt, hétvégéig meg kell néznem.:)
0
2010. január 4., hétfő 10:42
SPOILER

Drámaiság ? Mi kell annál nagyobb dráma,mint hogy megsemmisül az anyabolygód és a Pandorum hatása alatt bekattansz,képzelődsz egy tengerbe süllyedt űrhajón és mindenhol szörnyeket látsz ? :D

Így is jó volt a film,Dennis Quaid kicsit szerepelhetett volna többet.Viszont tetszett,hogy végre nem a pozitív hős szerepében tetszelgett.Okosan volt megjátszva a film végi csavar,hogy ki ő valójában és hogy mit is tett.

SPOILER VÉGE

Gyanítom azért sem bontottak ki mindegy egyes szálat és lett agyon magyarázva a film,mert folytatásokban gondolkodnak.Ha más nem a befejezés egyértelműen ezt sugallta. :)
0
2010. január 4., hétfő 10:19
SPOILER!

Mivel a végén kiírják, hogy Tanis, Year 1, 1218 és .... ezért még azt sem tudjuk, emberek, vagy mutánsok lőtték ki magukat..... csaka számukat írják ki. Szerintem ez a film több annál, mint amit néhányan gondolnak róla! :)
Jó lenne, ha lenne folytatás...
0
2010. január 4., hétfő 1:52
Spolier Pandorum

Taniszon vagy eltévedt bolygón voltak a tenger fenekén. Sztem valahol említették, hogy a Föld megsemmisült :S
0
2010. január 4., hétfő 1:48
ez a Pandorum nekem is tetszett, bár egyet kell értenem creeper kollégával, hogy ha azt a pár dolgot amit említ tényleg jobban elmagyarázzák, meg kidolgozzák, akkor az ember úgy áll fel előle egy sanda vigyorral a képén, hogy "AZTAKÚRVA, ez mekkora film volt!". így csak egy jó filmet láttam! :)

SPOILER!!!

Egyébként én arra gondoltam a vége felé, amikor a "pilótafülkében" voltak, hogy nem értek el a Tanis-ra hanem még mindig föld körüli pályán vannak és ezzel kampec lesz nekik. mondjuk így sokkal drámaibb lett volna a befejezés, mert így egy nagy happy end lett a vége, a körülményekhez képest. vagy úgy lett volna még jó ha ezek a dögök nem is léteznek csak a képzeletükben, amit a hibernáció okozott és ez lett volna a Pandorum amit túl kellet volna élniük. amúgy az utolsó képsorral volt egy kis Titan AE beütése a filmnek! :)

SPOILER VÉGE!
0
2010. január 4., hétfő 1:22
Pandorum spoiler

Az egész hajó a Földről indult a Tanis bolygó felé, mivel a sárgolyónknak annyi lett, azon a hajón az emberiség maradéka van, a lények meg a mutáció miatt jöttek létre, mivel az eltelt évek alatt alkalmazkodak a sötétséghez.

De lehet újra kéne néznem...
0
2010. január 4., hétfő 0:54
Hát ha itt a sztorin van a lényeg, akkor erre a lóra nem tennék.

Na befejeztem. :)
0
2010. január 4., hétfő 0:51
Ez is csak akkor fog megvalósulni,ha ez a film beváltja a hozzá fűzött reményeket. ;)

Tehát hoznia is kell valamit a konyhára.

Annyira nagy közönségsiker nem volt.Elég sok negatív kritikát kap.

Amúgy számomra is inkább sci-fi ez mint horror,persze kellő gore van benne,de a sztorin van a lényeg.

Januárban elvileg jön BD-n kint (USA).
0
2010. január 4., hétfő 0:23
Ki nem hagynám a világért sem. :)
0
2010. január 4., hétfő 0:20
Én is Star Trek "new" vagyok, semmit nem tudok az univerzumról, a film nálam mégis 100%-os és bérelt helye van az idei TOP10-emben! Ennyit arról, mennyire szeretem a sci-fit! :)
0
2010. január 4., hétfő 0:19
Ahogy Argento is írta, ez egy trilógia kezdő darabja!
Ha továbbviszik a történetet, az is lehet, hogy még creeper barátunk azt is bevállalja, és majd emlékezni fog rá! :)
Egyébként tévedsz, kedves Dylan, nem a horror miatt tetszett. :) Annyira már ismerhetnél, hogy tudd, nem vetem meg a sci-fi műfajt sem, sőőőt!
Viszont ezt a filmet simán meg fogom venni kékben, ha megjelenik nálunk, ha nem...
0
2010. január 4., hétfő 0:17
Hát oké, szóval ha a közönség negyven éve (is) több vérre vágyott volna, akkor a 2001: Űrodüsszeiában elengedhettek volna néhány vérszomjas harci kutyát. Esetleg a majmok cafatokra tépik egymást az elején, de csakis közeli felvételeken. :)

De nem is mondok ilyeneket, elvégre az egyik kedvenc filmemről van szó.

SPOILER a Pandorum (2009) c. filmhez

Ahogy mondod: a navigátor rájön, hogy a barátnője/felesége elhagyta. Szál lezárva, a szőke liba nincs a hajón. Ez nem utalás más ezerre, sőt, pont elvarrja azt. Aztán egy tartály előtt elmélkedik, hogy "emlékszem Payton feleségére". Viszont el nem árulná semmi pénzért, hogy ugyan mi az az emlék, de még csak nem is látjuk, hogy a kamrában az az esetleges feleség él-e hal-e, ott van-e.

Az baj lenne, ha meggyőznélek, mert nem akarlak. Csupán előterjesztem, miért kár nagyon ezért a filmért, de ha Te szereted, az egy cseppet sem zavar engem, sőt. :)
Pl. a Hasonmást meg én szeretem, de egy egész estén keresztül tudnám taglalni, miért rossz. :)

Az új Star Trekre pedig kíváncsi vagyok (a magyar kiadás borítója szerintem fantasztikusan sikerült), függetlenül attól, hogy semmilyen előképzettségem nincs belőle, de bízom benne, hogy az új verzió készítésénél az újszülöttekre is gondoltak. Ha meg majd valami nem világos, akkor megyek kérdezni. :)
0
2010. január 3., vasárnap 23:57
Tök egyszerű: A sci-fi rajongókat, meg a horror rajongókat is be akarták csábítani a moziba. :)

SPOILER!!!!!

A többi túlélőre tesznek utalást. Hisz látjuk hogy nem mindenki ébredt még fel. A fickó is ezért keresi a feleségét, aki ugye később kiderül hogy nem is jött el az útra... A katapultálás előtt meg le is lehet olvasni hogy 1211 aktív hibernáló kamra van még.

Egyébként meg azt hiszem meggyőztél. Lehet egy év múlva már én sem fogok rá emlékezni. Ezért jó a Star Trek. :) Az ha vesz egy jó kis alapszitut, akkor azt szépen kifejti egy epizód keretében... Miért jutott most ez eszembe? :) Mert a The Next Generation-nek is van egy ilyen epizódja, hogy a legénység amnéziásan tér magához a hajón, és azt sem tudják mi van... Ott nem nem voltak mutáns szörnyek... :)
0
2010. január 3., vasárnap 23:48
A lenti (5676.) is SPOILER a Pandorum (2009) c. filmhez :)
0
2010. január 3., vasárnap 23:47
Abban viszont egyetértünk, hogy túlzottan öncélú volt a horrorvonal: nagyon beleerőltetés-szagú a dolog, ehhez a történethez érzésem szerint nem igazán illik a kegyetlenkedés meg a kannibalizmus, más kérdés persze, hogy a stúdió milyen koncepciót szeretett volna látni, amivel moziba hívják a nagyérdeműt.
0
2010. január 3., vasárnap 23:44
SPOILER a Pandorum (2009) c. filmhez

Dehát ez az alapszituáció. :)

Amit írtál, az egy remek ötlet a sok közül, melyet említettem, de nekem a 104 perces játékidő sajna nem áll össze egy nagy egésszé, csak annyi az érdeme, hogy minden ötödik percre jut egy olyan remek momentum, melynél az ember a térdére csap, hogy "mekkora film lehetne, ami ezt felhasználja!".

923 (vagy mennyi) évig ott hevertek lent. És? Kit érdekel? Arra jó, hogy elámulj, egyébre nem. Egy jobbféle forgatókönyv kibontja, vagy legalább utal rá, miért érdekes ez az információ. A film gyakorlatilag az összes ötlettel ezt csinálja: felveti, de sehová nem bontja ki, nem törődik vele, nem viszi tovább. Kezdve a mutánsok létezésétől a paran... akarom mondani pandorumos hadnagy/tizedesen keresztül a tenger fenekén lébecolásig. Önmagában klasszul hangzik mind, de egyik sem vezet sehová, és ezek a betétek semmilyen módon nem is kapcsolódnak egymáshoz.

Az meg már szerintem az én bajom, hogy dunsztom sincs, kettejükön kívül ki volt az a rengeteg akárki, akik szintén katapultáltak. Mégiscsak életben maradt emberek? Nem kellett volna akkor korábban utalni rájuk is, hogy ne higgyük, csak csak öten-hatan vannak? Ha meg a mutáns lények szálltak be szép gyorsan a tartályokba, akkor miért örül a navigátor feje?

Ááá, nekem ez nagyon gyorsan felejthető film - ha fél év múlva visszaolvasom ezt a kommentet, lila gőzöm nem lesz, miről beszéltem néhány sorral feljebb. :)
0
2010. január 3., vasárnap 23:23
SPOILER!!!!!! Pandorum!

Hogy szépen lassan rájöjjünk, hogy a hajón maradt emberek az útolsók, akiknek új életet kéne kezdeniük egy új bolygón, de fogalmuk sincs hogy hol vannak, vagy hogy mi történt a többiekkel... Tudom, nem túl nagy szám. :) De kedvelem az ilyen típusú apokaliptikus dolgokat. Ezt kellett volna kicsit jobban kifejteni ahelyett hogy mutánsokat gyilkolásszanak... :)
0
2010. január 3., vasárnap 23:16
Az alapszituáció valóban nem rossz, de mi volt itt a történet?
0
2010. január 3., vasárnap 23:12
Én is most néztem meg a Pandorumot.

Lefogadom hogy Andrew1975-nek mint nagy horror-rajongónak a horror része jött be. De nekem mint nagy sci-fi rajongónak meg mint sci-fi tetszett. A horror része majdhogynem hidegen hagyott. Tök jó az alapszituáció, meg a történet. Unalmasnak sem mondanám. Kíváncsian várnák egy folytatást, amiben a sci-fi szál erősebb lenne!
0
2010. január 3., vasárnap 22:57
Pandorum (2009)

Rengeteg nagyszerű ötlet egy, már az elején unalmassá váló, a közepére totális érdektelenségbe fulladó sci-fiben. Kár érte, igen jó lehetett volna.
0
2010. január 3., vasárnap 19:52
Én ezt elajándékoztam. :)

Nagyon rossz film,,viszont mint DVD tényleg jó kiadvány.
0