Keresés

Ki mit néz most?

2009. december 29., kedd 12:54
Hehe, én is hasonló cipőben járok :) Megfogadtam, hogy a határidőig minden nap megnézek (vagy legalábbis megpróbálok megnézni) egyet Dylan listájáról. Nemrég ért véget a The Visitor (nem volt rossz, de nem fogom berakni a top10-be), a héten még biztos lesz Star Trek, Moon, The Final Destination, és talán az Avatar.
0
2009. december 29., kedd 12:47
Tegnap és tegnapelőtt 2 újabb filmet pótoltam a 2009-es lemaradásból, a Moon-t és a Public Enemies-t. Mindkettő hatalmas élmény volt számomra, küdzeni fognak a 10-es listára kerülésért! :)
Amik még hátravannak és mindenképp meg szeretném őket nézni a lista összeállításáig:
A felolvasó - /The Reader/ (2008)
A látogató - /The Visitor/ (2007)
A próféta - /Un prophète/ (2009)

(Dylan, ha olvasod, a Prófétát most áthozhatod a BD-vel együtt! :)))
0
2009. december 29., kedd 11:30
Jó kis film.Én most láttam először kb. 1 hónapja.

Még ki sem volt bontva.Nem is tudom eddig miért halogattam. :)
0
2009. december 29., kedd 11:11
Kíváncsian várom a véleményedet róla! Egyik legnagyobb kedvencem a korszakból! :)
0
2009. december 29., kedd 2:17
rosemary gyermeke
még sosem láttam.kívácsi vagyok nagyon...
0
2009. december 29., kedd 0:45
Megkezdtem még a listagyártogatás előtt lemaradásaim bepótolását, mára ezek jutottak:

Az Igenember
Jim Carrey remek színész, számomra ez eddig is egyértelmű volt. Nem, nem azt akarom mondani, hogy ezzel a filmmel új dimenziót ért el játéka, mert Az Igenember minden szinten amolyan tipikus "jó" film, és Carrey sem forradalmasította a színjátszást, még a sajátját se. Az alaptörténet ígéretes, az alkotók pedig be is találtak, de nem csont nélkül, ebből a sztoriban azért több rejlett. Mégis, nem maradt bennem hiányérzet, mert jól szórakoztam. Zoey Deschanell kitudja hanyadjára hozza ugyanazt a figurát, de még mindig jól áll neki (azért most már megnézném más szerepben is). Carrey kisujjból kirázza amit kell, én attól féltem hogy esetleg túl ripacs és gumiarcú lesz (mert itt-ott olvasgatva mindenki ezt követelte előzetesen, pedig élete alakítása nálam nem a Dumb és Dumber hanem az Egy makulátlan elme örök ragyogása...najó, ebbe ne menjünk bele). Kellemes kikapcsolódás hibái ellenére is.

A szerv
A Pláza Ásza vetélytársa, mely film nálam alulról súrolja a hármast. Nos, szerintem nem mondok újdonságot, a A szerv sokkal jobban sikerültebb vígjáték. Persze hogy kiszámítható, egy-két helyen fájóan sablonos, de tele van amolyan igazi Seth Rogenes poénnal, amivel engem megvettek. A mellékszereplők többsége viszont idegesítő, a filmnek azok a pillanatai, mikor letér erről a tahó-humoros útról, valóban rosszak. Szerencsére ez csak egy-két helyen fordul elő.

Intim fejlövés
Nemrég eleget boncolgattam a Szabó Simon-féle Papírrepülőket, mely sok rokon vonást mutat Szajki Péter filmjével. Igazából az alapvető koncepció és megközelítésbeli különbségek miatt nem is igazán tudnék rangsort tenni a filmek között. A Papírrepülők remekül ráérzett valamire, nem vállalt sokat, de azt tökéletesen bevállalta, és azon felül, hogy szubjektíven ez-vagy az az epizód nem tetszett, vagy valakit egyszerűen nem fogott meg a film, azt hiszem túlzottan lesújtó kritika nem érheti. Az Intim fejlövéssel Szajki komolyabb fába vágta a fejszéjét, de szintén nem vallott kudarcot. Az itt jelenlevő humor inkább maró gúny, a drámai pillanatok viszont megállják a helyüket. Belekötni az egyes szereplők tetteibe, a film logikájába bele lehet, de én nem tenném, mert élvezetes, elgondolkodtató, és mindenképpen színes,érdekes film az Intim fejlövés a mai magyar filmpalettán.
0
2009. december 28., hétfő 17:28
The Day the Earth Stopped (A nap, amikor a Föld megállt, 2008)

Nem tudom, mit gondoltam, amikor mégis úgy döntöttem, végignézek egy Asylum-"filmet". Borzasztó volt minden szempontból - ez nem film, hanem egyszerűen celluloidpazarlás. Kedvenc jelenetem, amikor az egyik női karakter beszél, közben mindenkit körbemutogatnak, aki reagál rá, de magát a nőt egyszer sem.
Az Asylum-filmek mellett szóló érv pedig, mely szerint néhány világhírű akciófilm-rendező olykor hasonlót csinál, csak több pénzből, abszurd és komolytalan.
0
2009. december 28., hétfő 16:19
Olyan csípős volt, hogy a szemem nem is bírta. :)
0
2009. december 28., hétfő 16:14
Hát nem érezted benne az iróniát ? :)
0
2009. december 28., hétfő 16:12
"...a gagyi 2D-s T1-2-t illetve az Aliens-t..."

Nekem ez a félmondat csípi a szemem. :)
0
2009. december 28., hétfő 15:08
Még friss az élmény. :)

Szóval...most néztük meg az Avatart 3D-t.

Ami nagyon tetszik/tetszett benne:

Vizuális gigalátványorgia.Egyszerűen hihetetlen a képi világa,ha mással nem,azzal mindenképp elvarázsol bárkit.

Ez volt az első 3D-s teljesértékű mozim és lenyűgözőnek találtam.Ahogy a Pandora bolygó élővilága,környezete fel lett építve az egy igazi Cameroni bravúr.

Ami már kevésbé fogott meg:

A történet,a karekterek teljesen alá lettek rendelve a látványnak.Az egyetlen igazán hiteles alakítást - az elvakult katonatiszt - Stephen Lang nyújtja.Bár karaktere ismerős:mintha csak a Mélység titkából áthívták volna Michael Biehn-t vendégszereplni.Persze jó volt újra látni Sigourney Weaver-t is,de valljuk be,itt csak halványan pislákol.Nem ismétli meg az Aliens-beli Oscar jelölt alakítását,mégha aránylag sokat is van a vásznon.

Összegezve:

Az egyik szemem sír...a másik meg nevet.A vizuális látványorgia szót újra lehet értelmezni.Cameron ezen a téren filmtörténelmet írt.A 3D-s mozifilmeké lesz a jövő,ez már most világos.A történet sajnos azonban elsikkad a látvány mellett és néha bizony olybá tűnt mintha egy National Geographic filmet néznék,nem egy sci-fi-t.Gyakorlatilag a film nagy része a bolygó és élővilága felépítését és létét hivatott bemutatni.

Szóval azt mondom igen.James Cameron megcsinálta:a filmek jövőjét.Éljen a 3D.

DE ha igazi jó kis filmeket akarunk tőle látni,továbbra is poroljuk le a gagyi 2D-s T1-2-t illetve az Aliens-t,mert azok azért maradandóbb filmek Cameron munkásságából.
0
2009. december 28., hétfő 11:49
Oltre la morte/After Death/Zombie 4: After Death/Zombie Flesh Eaters 3 (1988)

Rosszabb, mint a Zombi 3 - ez Claudio Fragasso véleménye saját filmjéről tizennégy évvel később. A film szinte semmilyen értékelésnél nem áll túl fényesen, nekem mégis tetszett, így másodszorra is: bejön a forgatási helyszín a Fülöp-szigeteken, szeretem a zenéjét, a sztori itt is rémegyszerű, de a megvalósítása jópofa, a maszkok egyediek, és persze nyílt erőszakból sincs hiány. Csak semmi komoly, hogy meg ne ártson - de másodjára is jobban élveztem, mint Lenzi kannibálhorrorjait vagy pl. a Zombie Holocaust c. zombi-kannibál keveréket.
0
2009. december 28., hétfő 11:32
Inglourious Basterds (Becstelen Brigantyk, 2009)

Borzasztóan élveztem itthon is, hihetetlenül szórakoztató a teljes két és fél óra úgy, ahogy van! Volt szó róla, hogy idővel talán előzményfilm is készülne egyes karakterekhez: nem akármilyen élmény lenne meglesni, ki hogyan jutott idáig! Tarantino azt nyilatkozta, hogy soha, semmilyen módon nem fogja elárulni, Shosanna hogy élte túl az 1941 és 1944 közti időszakot, és miként vált a mozi tulajdonosává. Nos, remélem, meggondolja magát!

Számomra a 2009-es év (egyik) legjobbja!
0
2009. december 27., vasárnap 23:47
nem voltam
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2009. december 27., vasárnap 23:46
A Karácsonyi filmtermés alkalmával nem volt tétlen, és ezeket filmeket tudtam le sikeresen, a következő értékeléssel:

- Vademberek (10/8)
- Bosszúból jeles (10/5)
- Egy ember az örökkévalóságnak (10/9)
- S.W.A.T. (10/5)
- Harry Potter és a Félvér Herceg (10/6)
- Valkűr (10/9)
- Trainspotting (10/9)
- Philadelphia (10/7)
- Az igenember (10/6)
- Én, a kém (10/4)
- Pánikszoba (10/8)
- Hetedik (10/9)
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2009. december 25., péntek 16:32
Egyébként a Dűne sem annyira érthető.

Aki nem olvasta a könyvet ,Lynch verzióján tényleg csak foghatja a fejét sokszor.
0
2009. december 25., péntek 16:28
Dűne nekem is be lesz ütemezve most év végére.

Már poros a HD-DVD ,olyan régen néztem meg. :D

0
2009. december 25., péntek 16:27
Igaz nem is bonyolult a sztorija. :D
0
2009. december 25., péntek 13:57
Elefántember, Dűne... :)
0
2009. december 25., péntek 13:56
Ne túlozz - az egyetlen. :)
0
2009. december 25., péntek 13:56
Ez a film nagyon jó! Talán a 2. vagy 3. olyan Lynch film, ami érthető! :D:D:D
0
2009. december 25., péntek 0:11
The Straight Story (1999)

Azon tűnődöm, miként nem volt egyértelmű, hogy a mai napon ezt nézem-e.
0
2009. december 24., csütörtök 20:12
:) Hát sok szerencsét, nekem ez nem jön össze már napok óta, tegnap 22-kor is még az Alien 2-t néztem, ma meg a 3. horroromat nézem. Igaz ma estére már csak a He-man maradt.
0
2009. december 24., csütörtök 20:02
A kemény dió viszont most jön: valami erőszakmentest kéne mára találni. :)
0
2009. december 24., csütörtök 20:00
Ezektől a tinithrillerektől csak annyit várok, ami végül a véleményem lesz - ez a mostani nekem kicsit unalmas volt, illetve a fordulatok inkább szemforgatósra késztettek, mint csettintésre. A Koponyákat nagyon régen láttam, így nem lenne illő véleményt mondani, a Gödör viszont kifejezetten tetszett.
0