Keresés

Ki mit néz most?

2009. december 24., csütörtök 19:55
Tegnap néztem meg, én is meglepődtem ,de pozitív csalódás volt, sokkal szarabbat vártam, már szinte tetszett is. :O Szerintem jól beleillik a Koponyák, Gödör,stb... filmek közé. (ezek valamiért nekem tetszenek :S)
0
2009. december 24., csütörtök 19:35
Cry_Wolf (Kiálts farkast!, 2005)

Még ez a tinithriller is belefért az éjjelbe - elég gyengécske, de azért nem kifejezetten rossz, csak rendkívül naiv fordulatbomba. Rendkívül gyorsan felejthető, de üres másfél órát remekül kitöltő semleges néznivaló.
0
2009. december 24., csütörtök 19:31
Grindhouse pres. Death Proof (Halálbiztos, 2007)

"Warren says it, we do it! So let´s doooo iiit!" :)

Ha már Bence a minap szóba hozta, tegnap kedvet kaptam újranézni, és nem volt nehéz megállapítanom, hogy ezt mexikói tálastól-Jungle Juliástól-motorházazásostól-öltáncostól-mindenestől imádom!
0
2009. december 23., szerda 13:16
Értem. Én viszont így jártam vele. :)
0
2009. december 23., szerda 10:36

The Devil s Tomb

Ilyen jellegű filmben - szerintem- meglepő Cuba Gooding Jr. feltűnése, de meg kell mondjam, szerintem jól áll neki ez a szikár, vértől nem irtózó katona szerep. (Ha már katona szerep: a Férfibecsületben azért jobb volt) A cselekményt időnként megtörő - szerintem felesleges- visszaemlékezések dacára sem tudunk meg túl sokat róla, mondjuk ez a film nem is az árnyalt karakterábrázolást állítja a középpontba. A másik "húzó" név Ron Perlman, akinek bár karaktere központi szerepet kap, sokat nem láthatjuk a filmben. A filmet nézve, elkerülhetetlen az összehasonlítás a Red Sands-el: katonák, homok, titokzatos erők etc. Nos, a lényeget tekintve talán nem is téved nagyot, aki a két filmet párhuzamba állítja,- számomra - ez utóbbi szórakoztatóbb volt. Spoilerezés nélkül ezt nem tudom részletesebben kifejteni, de aki szereti az FPS játékokat, az ezt a filmet is kedvelni fogja:-)

0
2009. december 23., szerda 10:08
Na most már én is kíváncsi vagyok, mert nekem elsőre rögtön az egyik kedvenc filmem lett. :)
0
2009. december 23., szerda 9:52
Na milyen volt? Én is az istenítő kritikák miatt szereztem be, de a megtekintése után legszívesebben a kukába hajítottam volna a korongot, annyira fos egy film (szerintem)...
0
2009. december 23., szerda 7:28
Nem, A nyomorultak tetszett! De mikor írtad hogy te mikre cserélnél, azért arra esett a választás, mert az nem az a DVD amit fél-évente levennék a polcról. :)
0
2009. december 23., szerda 1:55
Vaughn József-belépője azért nem volt semmi :)
0
2009. december 23., szerda 1:53
Most fogok neki kezdeni:

Dr. Strangelove.

A filmet nem ismerem, viszont a tartalom alapján érdekesnek tűnik.
Lehet, hogy még tetszeni is fog. :-)
0
2009. december 22., kedd 22:11
Ó hát a film szerint már tele volt a puszta zsidóval.Szapora fajta. :)
Ezért egy nagy blődli a vallás,tele van ellentmondással.Ne ölj,de néha azért lehet. :)
0
2009. december 22., kedd 21:51
Kicsit lehangoltál. Én is különösen szeretem a nagy formátumú klasszikusokat. A Bibliát mostanság szeretném felfedezni. Na majd kiderül... Így jártál A nyomorultakkal is? :)
0
2009. december 22., kedd 20:30
Ezt a két filmet karácsonyra tartogattam, mert valamelyest köthető a témájuk az ünnephez, de már túl is vagyok rajtuk:

Four Christmases (2008) Négy karácsony

Reese Witherspoon-t nagyon szeretem. De ez akkor is csak egy szimpla, egyszernézős, karácsonyi Vince Vaughn marhaság, ciki helyzetekkel, csecsemő hányós, terheséggi tesztes, stb vígjáték, a végére mondvacsinált "válságban a kapcsolatunk, de aztán mégis kibékülünk" csavarral. Nem volt olyan kellemes olyan színészeket látni mint Robert Duvall, Jon Voight, Sissy Spacek, és Witherspoon, egy Vince Vaughn féle féle filmben látni. De azért egyszer így is szórakoztató. -> 75%

The Bible - (1966) A Biblia

Rég kíváncsi voltam már, szeretem a nagy formátumú klasszikus filmket felfedezni, de ez nagyon rossz volt! Érdekes ötletnek tartottam, hogy megfilmesítik a Bibliát, ráadásul a teremtés könyvét, hú de izgi... hát nem volt az. Lassú, és nagyon vontatott. A narrátor mondj a bibliai szöveget, amit képekben illusztrálnak. Semmi monumentális nincs benne, kb. egy National Geographic szintű dokumentumfilm-hez tudnám hasonlítani. Az operatőr valamiért alig használja ki a cinemascope képarányt, sok jelenet sötétben, vagy homályban játszódik. A mindenki által ismert történeteket: Ádám és Éva, Káin és Ábel, Noé bárkája, Bábel tornya, Ábrahám stb... Unalmasan, és vontatottan mutatja be. Miért kell percekig nézem, hogy az állatok mennek be a bárkába, meg hogy Noé és családja eteti őket... :) A hihetetlen kevés dialógus csak tovább ront az összképen. Hiába a George C. Scott-hoz hasonló nagy nevek a szereplőgárdában, a szerepet mindenki undorítóan túljátsza... Nehéz volt végignézni. Többet vártam. Nagyon kíváncsi voltam viszont, hogy a "Káin paradoxont" (csak én hívom így) hogy oldják meg. :) Gyerekkoromban sokat olvastam a Bibliát, meg most néha a kezembe veszem, és nem emlékszem hogy említenék benne hogy miután Káin megöli Ábelt a testvérét, és elbujdokol, hogy szaporodik tovább az emberiség? Vagyis, honnan származott Káin felesége??? A biblia szerint Káin miután megölte a testvérét, azt mondja Istennek, hogy most már bárki megölheti (hogy véget vessen szenvedéseinek) de Isten megjelöli, hogy bárki ember aki találkozik Káinnal nem ölheti meg, hogy tovább tartson szenvedése. De mégis milyen emberrel is találkozhat Káin, ha szülein kívül nincs is még más ember? Valaki felvilágosíthatna erről, aki jobban ismeri a Bibliát...
0
2009. december 22., kedd 14:33
Tetsuo II: Body Hammer (1992)

Shinya Tsukamoto nálam először a hazánkban egyedüliként megjelent Hiruko, a goblin c. filmjével hívta fel magára a figyelmet: kezdetben kínlódtam egyéni látásmódú beteges őrületén, aztán valamit mégis elkapott bennem, és kiemelten őrzöm a korongot a polcon. Ilyen pörgős és harsány, olykor jópofán túljátszott szürreális rémálomra ritkán akad példa.
A Tetsuo c. korábbi sikere már első látásra megtalált, a csikorgó fémes parádé elkapta azt a hangulatot, amiért egy szürreális látomást szeretek, emellett a fényképezés technikája és a borzongató hangeffektek főleg a mű korához képest figyelemreméltók.
Saját folytatása most elsőre nem érintett meg túlzottan, pedig számos kérdésre kapunk választ, ráadásul képes többet nyújtani az előzménynél, de már más úton indul el a koncepció. Azért egyáltalán nem rossz, de marad az első rész kedvencnek.
0
2009. december 20., vasárnap 19:31
Na ugye, mondtam én, hogy milyen irtó jó a Drag Me to Hell! ... meg főleg milyen rendes, aki kölcsönadja neked! :D:D:D
0
2009. december 20., vasárnap 19:28
Drag Me To Hell (2009) (Pokolba taszítva)

Sam Raimi horrorja igen szórakoztató! Jól kitalált karakterek, remek operatőri munka: nagyon jól néz ki a film. Főleg BD-n! Nagyon találó zene is! A film nem veszi túl komolyan magát, néha meg is lepődtem a már-már rajzfilmes jeleneteken, főleg az üllővasas jelenetnél... :)))) Basszus, az annyira váratlan volt, hogy nem tudtam sírjak e vagy nevessek. A magyar származású cigányasszony karaktere tényleg teli találat! Frankó mikor magyarul szólal meg. Van egy jelenet amikor a csaj az újságban megpillantja a gyászjelentését. Na én kimerevítettem a képet, és elolvastam, az áll benne, hogy Sylvia Ganus valamikor a második világháború előtt született Magyarországon, egy Szentendre nevű kis faluban, és az eredei neve Újvári Szilvia volt. :))) Honnan hallott Sam Raimi Szentendréről?!? :) Szóval király, és látványos film! De mivel elviccelték az egészet csak 85% :)

The Box (2009) (A doboz)

Richard "DonnieDarko" Kelley új filmje. Nagyon kíváncsi voltam rá, az alapsztori miatt, ami eléggé eredetinek tűnt: Cameron Diaz, meg a férje egy szép napon egy rejtélyes idegentől kap egy kis fából készült dobozt, amin egy nagy piros gomb van. A működése egyszerű: Ha megnyomják a gombot, kapnak 1 millió dollárt KP-ban, és ugyanabban a pillanatban, valaki valahol a világban akit nem ismernek meghal. Na. :) Ebből a sztoriból mit lehet kihozni? Egy kis moralizálással indul a film, aztán a harmadánál meg is nyomják a gombot. Ami ezután jön, az egy nagy összevisszaság. Kelley igyekszik nagyon misztikus hangulatot varázsolni, látszik hogy egy Donni Darko-hoz hasonló remekművet akar összehozni, furcsán viselkedő emberek, apró jeleket mutat amiből az néző sejti hogy majd biztos értelmet nyernek a film végén kibontakozó nagy megvilágosodáskor, de nem. Érthetetlen, kibogozhatatlan történet. Vagy ha kibogozható is, abszolút nem volt kedvem hozzá, mivel majdnem elaludtam rajta. Most sem sikerült a Donnie Darko közelébe érni. Szerintem majd csak DVD-n jön jövőre. 55%

Un Prophet (2009) (Próféta)

A film amit szerintem eddig még elég kevesen láttak ahhoz hogy fontos kultfilmmé nőjje ki magát jövő ilyenkorra. Mivel az a kevés kritika amit olvastam róla kivétel nélkül mind csak szuperlatívuszokban írt a francia film legújabb gyöngyszeméről, kíváncsian ültem le elé. Egy börtönfilm és egy gengszterfilm ötvözete. Ennyit a történetről, mindkét téma nagy kedvenc szokott lenni, és most is működik! Teljes mértékben megértem a lelkesítő véleményeket, nekem is tetszett, remek történet, de semmi több. Mindkét érintett témában van sokkal jobb alkotás is. 80%

Konwing (2009) (Képlet)

Nicholas Cage égeti magát már megint, ezúttal egy asztrofizikus professzor szerepében. :) Kéne neki pár év szünet, meg egy nagy visszatérés, mert amit mostanában művel az siralmas. De ettől eltekintve egész izgisen indul a film. Kellően rejtélyes, izgalmas, és látványos. Gyűlnek a kérdőjelek, ketyeg az óra, közeleg a világvége, kíváncsian várom a végkifejletet, és mit kapok? Egy nagy semmit. Mintha csak az alapsztorit sikerült volna kitalálni, de fogalmuk sem volt hogy akarják befejezni a filmet. A befejezés semmitmondó, most nem akarok itt spoilerkedni, de komplett cselekményszálakat felejtenek el megmagyarázni, a néző meg csak vakarja a fejét, és azt gondolja amit akar, a lehető legegyszerűbb, és legbugyutább befejezés láttán. De azért ettől eltekintve remek egyszeri szórakozás. 80%

The China Syndrome (1979) (A Kína-szindróma)

Hú. Remek thriller a 70-es évekből. A lehető legvalóságosabban próbálja bemutatni, hogy van e félni valónk az atomerőművek biztonságosságával kapcsolatban. Jack Lemmon nagyot alakít már az első jelenetekben, mikoris egy hajszálon múlik egy nukleáris katasztrófa elhárítása. Végig izgalmas, valósághű, és ami legfontosabb még ma is aktuális téma. 85%
0
2009. december 20., vasárnap 10:20
Ez nagyon brutál film, főleg az a jelenet, melyet a Val Kilmer-karakter álmodik.
0
2009. december 20., vasárnap 2:11
0
2009. december 20., vasárnap 2:02

Az időjárásra való tekintettel
0
2009. december 18., péntek 0:38
Én csak miatta néztem meg, de ez a film egy forintot nem ér.
0
2009. december 18., péntek 0:36
Még Elisha sem jó benne? :D
0
2009. december 17., csütörtök 23:50
Moziban láttam a filmet, nagyon jó volt! DVD-n még kimaradt az életemből, de mindenképp beszerzem.
Címet látva nem egy sokat mondó film, talán azért ismerik kevesen. Nekem is egy ismerősöm ajánlotta.
0
2009. december 17., csütörtök 23:40
Captivity (2007)

Nem tudom, mit vártam ettől, de azt is kár volt. Őrületesen buta és hebehurgya film a viván nevelkedett lilurajongóknak a vacsoracsata utánra, pl. az Ismeretlen hívás és a Szalagavató mellé, maximum tizenhat éves korral bezárólag.
0
2009. december 17., csütörtök 15:23
Dehogy. :)
0
2009. december 17., csütörtök 15:18
Az éves TOP10-eden gyanítom, találkozunk majd ezzel a filmmel! :D
0