Drag Me To Hell (2009) (Pokolba taszítva)
Sam Raimi horrorja igen szórakoztató! Jól kitalált karakterek, remek operatőri munka: nagyon jól néz ki a film. Főleg BD-n! Nagyon találó zene is! A film nem veszi túl komolyan magát, néha meg is lepődtem a már-már rajzfilmes jeleneteken, főleg az üllővasas jelenetnél... :)))) Basszus, az annyira váratlan volt, hogy nem tudtam sírjak e vagy nevessek. A magyar származású cigányasszony karaktere tényleg teli találat! Frankó mikor magyarul szólal meg. Van egy jelenet amikor a csaj az újságban megpillantja a gyászjelentését. Na én kimerevítettem a képet, és elolvastam, az áll benne, hogy Sylvia Ganus valamikor a második világháború előtt született Magyarországon, egy Szentendre nevű kis faluban, és az eredei neve Újvári Szilvia volt. :))) Honnan hallott Sam Raimi Szentendréről?!? :) Szóval király, és látványos film! De mivel elviccelték az egészet csak 85% :)
The Box (2009) (A doboz)
Richard "DonnieDarko" Kelley új filmje. Nagyon kíváncsi voltam rá, az alapsztori miatt, ami eléggé eredetinek tűnt: Cameron Diaz, meg a férje egy szép napon egy rejtélyes idegentől kap egy kis fából készült dobozt, amin egy nagy piros gomb van. A működése egyszerű: Ha megnyomják a gombot, kapnak 1 millió dollárt KP-ban, és ugyanabban a pillanatban, valaki valahol a világban akit nem ismernek meghal. Na. :) Ebből a sztoriból mit lehet kihozni? Egy kis moralizálással indul a film, aztán a harmadánál meg is nyomják a gombot. Ami ezután jön, az egy nagy összevisszaság. Kelley igyekszik nagyon misztikus hangulatot varázsolni, látszik hogy egy Donni Darko-hoz hasonló remekművet akar összehozni, furcsán viselkedő emberek, apró jeleket mutat amiből az néző sejti hogy majd biztos értelmet nyernek a film végén kibontakozó nagy megvilágosodáskor, de nem. Érthetetlen, kibogozhatatlan történet. Vagy ha kibogozható is, abszolút nem volt kedvem hozzá, mivel majdnem elaludtam rajta. Most sem sikerült a Donnie Darko közelébe érni. Szerintem majd csak DVD-n jön jövőre. 55%
Un Prophet (2009) (Próféta)
A film amit szerintem eddig még elég kevesen láttak ahhoz hogy fontos kultfilmmé nőjje ki magát jövő ilyenkorra. Mivel az a kevés kritika amit olvastam róla kivétel nélkül mind csak szuperlatívuszokban írt a francia film legújabb gyöngyszeméről, kíváncsian ültem le elé. Egy börtönfilm és egy gengszterfilm ötvözete. Ennyit a történetről, mindkét téma nagy kedvenc szokott lenni, és most is működik! Teljes mértékben megértem a lelkesítő véleményeket, nekem is tetszett, remek történet, de semmi több. Mindkét érintett témában van sokkal jobb alkotás is. 80%
Konwing (2009) (Képlet)
Nicholas Cage égeti magát már megint, ezúttal egy asztrofizikus professzor szerepében. :) Kéne neki pár év szünet, meg egy nagy visszatérés, mert amit mostanában művel az siralmas. De ettől eltekintve egész izgisen indul a film. Kellően rejtélyes, izgalmas, és látványos. Gyűlnek a kérdőjelek, ketyeg az óra, közeleg a világvége, kíváncsian várom a végkifejletet, és mit kapok? Egy nagy semmit. Mintha csak az alapsztorit sikerült volna kitalálni, de fogalmuk sem volt hogy akarják befejezni a filmet. A befejezés semmitmondó, most nem akarok itt spoilerkedni, de komplett cselekményszálakat felejtenek el megmagyarázni, a néző meg csak vakarja a fejét, és azt gondolja amit akar, a lehető legegyszerűbb, és legbugyutább befejezés láttán. De azért ettől eltekintve remek egyszeri szórakozás. 80%
The China Syndrome (1979) (A Kína-szindróma)
Hú. Remek thriller a 70-es évekből. A lehető legvalóságosabban próbálja bemutatni, hogy van e félni valónk az atomerőművek biztonságosságával kapcsolatban. Jack Lemmon nagyot alakít már az első jelenetekben, mikoris egy hajszálon múlik egy nukleáris katasztrófa elhárítása. Végig izgalmas, valósághű, és ami legfontosabb még ma is aktuális téma. 85%