Keresés

Ki mit néz most?

2009. december 17., csütörtök 15:10
Paranormal Activity (2009)

Nem bírtam ki, hogy az utolsó vetítésen jelen ne legyek, és most legalább nem voltam egyedül - két kíváncsi néző tévedt még be az ajtón. Erre az évre talán végeztem a filmmel, ami így harmadszorra is kellemes élményt nyújtott. Várom az amerikai limitált DVD-változat megjelenését.
0
2009. december 15., kedd 15:50
Kevés horrort nézek, az igaz.:)
0
2009. december 15., kedd 15:49
Nem:)
0
2009. december 15., kedd 15:46
Ebben a filmben visszapillantós jelenet a legfélelmetesebb? :D Nem rosszra írtál te kommentet? :)
0
2009. december 15., kedd 14:47
A visszapillantó tükrös rész a legfélelmetesebb jelenet, amit valaha filmben láttam.
0
2009. december 15., kedd 14:46
hatalmas film. kár,h nem adják ki!
0
2009. december 15., kedd 14:39
0
2009. december 15., kedd 14:27
Ez megint egy olyan film amiről többet lehetne beszélni, mégis kevesen ismerik. Pedig teljes egészében Budapesten forgatták. Én is csak véletlenül akadtam rá itt az xpress-en, látatlanban vettem meg, és egyáltalán nem bántam meg, sőt! Az egyik legjobb film amit idén láttam!

The Boy In The Striped Pyjamas (2008) - /A csíkos pizsamás fiú/

Igen. Egy újabb holokausztfilm. (Bár a rendező inkább családi drámának tartja, és nem szereti ezt a műfaji besorolást.) Biztos vagyok benne hogy sokaknak már elege van belőlük, ilyen meg olyan okokból: "Giccses", "unalomig ismert történetek", "mintha más népcsoport soha nem is szenvedett volna a világháborúban"... Ilyen és ehhez hasonló véleményeket lehet hallani ezekkel a filmekkel kapcsolatban, hogy a holokauszttagadókról, és az egyéb elfajzott világképpel rendelkező emberek vitákat szító összeesküvés elméleteiről már ne is beszéljünk. Én nem akarok vitát szítani. Ez csak egy film. Mégpedig egy igen jó fajta! Mindazonáltal tény, hogy a viszonylag sok ebben a témában készült film, sok nézőben éppen az ellenkező hatást váltja ki, mint amit a rendező el szeretne érni. Nálam viszont nem így van. Nekem a legtöbb ilyen alkotás eredendően tetszett, talán mert nem egy népcsoport szenvedéstörténeteként nézem ezeket, hanem egyetlen ember, a főhős tragédiájaként.

Sok mindent láttunk már, de úgy gondolom hogy ez a film is tudott még újat mondani. Robert Benigni remekművében "Az élet szépben" egy zsidó gyerek szemén keresztül láttatja velünk a haláltáborok szörnyűségét. Az a helyzet hogy itt is ez történik, de éppen fordítva! És ez a nagy ötlet! Egy elkötelezett SS tisztet megbíznak egy koncentrációs tábor vezetésével. A családját is magával viszi, és be is költöznek tábor melletti villába. A 8 éves kisfiú Bruno, - aki egyébként isteníti hős katona édesapját - mit sem sejt a körülötte lévő világról, és nem érti hogy a szomszéd farmon miért hord mindenki csíkos pizsamát. A szülők amennyire lehet próbálják megvédeni gyereküket a foglyokkal való találkozással, de ez nem igazán sikerül. Hogy magyarázod meg egy 8 éves gyereknek hogy "azok" nem is igazi emberek, és apu fontos munkát végez itt. Nem is nagyon próbálkoznak vele, hisz a koncentrációs táborok abszurditását nem is lehet szavakba önteni. Bruno felfedező útra indul, és nem messze a villától, egy szögesdrót kerítést talál, aminek a másik oldalán egy vele egyidős csíkos pizsamás fiú üldögél. Barátok lesznek, miközben a szülők a náci ideológiát próbálják elültetni fiúk lelkében. Ezt a nem hétköznapi, és igen erőteljes történetet két féle képpen lehetett lezárni: happy end-el, vagy tragédiával. Mindkettőre rá lehetne fogni hogy giccses, de akkor az nem a film hibája lenne, hanem a film alapjául szolgáló könyvnek. Az erőteljes, és váratlan (ahogy R2-D2 is írta "nem volt kódolva a történetben") befejezés nálam mégsem tartozik a giccs kategóriájába. Az egyetlen logikus befejezése egy drámának. Marc Herman filmje ártatlan naív gyerekszereplőkön keresztül tolmácsolja ismét a holokauszt abszurditását, és a náci ideológia értelmetlenségét.

Kötelező néznivaló! (Főleg ha tetszett Az élet szép) 95%

0
2009. december 15., kedd 11:01
Látom, te is pótolsz ezerrel! :D Én is ezt teszem, napi 1 film a minimum! :D
0
2009. december 14., hétfő 21:04
Traitor (2008) - /Az áruló/

Ez egy mozipremiert elkerülő méltánytalanul elfelejtett filmecske, de nekem nagyon tetszett! Igaz a története nem túl eredeti: Arab terroristák komoly csapásra készülnek az Egyesült Államok területén, az FBI meg el akarja hárítani a veszélyt. Nem kifejezttem akciófilm, inkább amolyan drámai, beépülős ki kivel van típusú film. Don Cheadle kedvéért néztem meg, mert őt nagyon kedvelem, és ebben a filmben is nagyon jó. Kevés főszerepei közül láthatunk most egyet. Guy Pearce-t meg alig akartam megismerni rövid hajjal az FBI ügynök szerepében. Sok ilyen filmet láttunk már. Ami ennél pozitívum Don Cheadle játékán túl, az áttekinthetősége: A mondanivaló nyilvánvaló, de azért mégsem túl szájbarágós, olyan szépen egyben van minden a filmben. A terroristák motivációja, a hívő muzulmánok álláspontja a szent háborúról, dráma stb... Egyébként sokban emlékeztet a 24-re, csak nem olyan idegtépően feszült. De ez is csak pozitívum lehet nálam.  85%

0
2009. december 13., vasárnap 16:40
Na, nekem is "megvolt"!

Hú apám, durván jó a film! Én azt hittem, ez valami negédes vámpírrománc lesz amolyan Twillight módra! Óriásit csalódtam, de pozitívan! Most pár nap gondolkodás, hogy befér -e a 10-be! :D
A gyerekszereplők meg zseniálisak, főleg a kiscsaj! Az idei év a 12 éves kiscsajoké nálam! (Csak a mozivásznon, mielőtt valaki magas labdának veszi és lecsapja! :D:D)
0
2009. december 13., vasárnap 16:31
Jaj, díjátadók! Évek óta nem nézem és nem is érdekel. Ez olyan, mint a politika, észrevehetnéd már! :D
Mindig az nyer, akinek "kell", akinek van hátszele, aki vagy ami valamiért "fontosabb", mint a többi film!
A csúcsok csúcsa Marton Scorsese Oscar-ja volt a legesleggyengébb filmjéért, amit valaha csinált!
0
2009. december 13., vasárnap 11:59
Teljesen érthető vagy.:) A zenét viszont nem említetted, pedig szerintem ez idei év legjobb filmzenéje. Mégha ezt tegnap az Európai Filmdíjak átadásán máshogyan is gondolták.
0
2009. december 13., vasárnap 11:28
Jó film! Látatlanban vettem meg, de ott a helye a gyűjteményemben! Igazi különlegesség, egyedi stílussal. Svéd külvárosi lakótelep 1982. Télen. Hihetetlenül hangulatos, és valósághű. Csodálatos fényképezés. Nem tudtam betelni a képekkel.  Nagyon szeretem a csendes, lassú filmeket, le is kötött, de hiányzott belőle valami kis plussz cselekményszál, a közepén kissé unalmassá vált. De így is nagyszerű! A szokványos vámpír-történet egy teljesen szokatlan környezetbe helyezve. Profi munka. Főleg az útolsó medencés jelenet! A feszültség szinte kézzel fogható... Lehet összefüggéstelenül írok, csak most ezek a gondolatok jártak a fejemben...
0
2009. december 13., vasárnap 11:01
Tegnap végre megnéztem a korábban felvett Flash Forward első részét, bár vonakodva, mert nagyon nem az én világom az ilyesmi. Gondoltam ezt, mielőtt belekezdtem... A sci-fi jellege ellenére nézősnek tűnik... Pedig ha valami, ha ezt nem annyira "csajos" sorozat.
0
2009. december 13., vasárnap 10:59
És most, hogy aludtál rá?:)
0
2009. december 13., vasárnap 0:04
Engedj be

Most lett vége. Huh... Nekem is aludnom kéne még rá egyet, de nem semmi film! A képi világa fogott meg így elsőre. Gyönyörűen van fényképezve... És újra gyerekszereplőket láthatunk, akik felnőtteket meghazudtoló módon játszanak.
0
2009. december 12., szombat 23:40
Piszkos Harry. Már sokadszor, de csak most fedeztem fel, kb.: 10 per 20 másodpercnél, mikor Harry bemegy a büfébe, a háttérben átható mozi felirata szerint, a " Play Misty for Me-t" vetítik. Óriási:-))  A film is.
0
2009. december 12., szombat 23:20
Na, megvolt az egyik. :-)

Inglorious Basterds lett a végén a befutó. Most még friss az élmény, de tetszett, annyi bizonyos. Hogy mennyire, arra még alszom egyet. Egy viszont biztos: Tarantino egyik legérettebb munkája. Jó történetvezetés, érdekes fordulatok, a tarantino-i túlzások mind-mind megtalálhatók. Színészi játékok nagyon jók. Szóval per pillanat semmi rosszat nem tudok a filmről mondani. Jó volt, nah! :)
0
2009. december 12., szombat 21:45
Quimby - Lármagyűjtögető dvd
most posts by TM
0
2009. december 12., szombat 19:43
Tényleg nagyon fasza a sorozat,de asszem nem lesz rendes lezárás mert egyszerűen nem rendeltek több részt azt jónapot.
Nem volt jó a nézettsége.
Kár érte
0
2009. december 12., szombat 19:40
A Tizenhármas.Nem tudtam róla semmit igazából azért vettem meg mert 370 Ft volt.De ez a film nagyon bejött.NMem vártam tőle semmit,azt sem tudtam mit nézek meg,abszolút pozitív élmény volt.
0
2009. december 12., szombat 19:38
Nem. :)
0
2009. december 12., szombat 19:31
Nem? :-)
0
2009. december 12., szombat 19:28
Ha azzal kezd, akkor nem jót ajánlottál!
0