Keresés

Ki mit néz most?

2009. december 9., szerda 12:51
Olyan nem lezárt csavar ill. fordulat ,ami vagy egy következő évadban lesz megoldva,vagy soha.Figyelemfelkeltésnek szokták bevetni ill. hogy felpörgessék az eseményeket.

Sarah Connor;Twin Peaks illetve a Carnivale is ilyen nem lezárt végű sorozatnak számítanak.

Sajnos ezeket mindíg az évadzáró részekre tartogatják és ha törlik (cancel, remélem így már jól írom) a sorozatot ,akkor legtöbbször a rajongók maradnak hoppon.

Ezért lenne jó az évadok végén rendes évadzáró epizódot gyártani.Főleg mert sorban kaszálják el őket.

Vagy még jobb lenne nem nyújtani,mint a rétestésztát.De amíg pénz van benne...
0
2009. december 9., szerda 12:41
Nem olvasom a sorozatjunkie-t,de biztos igazad van.

Egyébként elnézést a helyesírási hibákért néha figyelmetlen módon gépelek.

Valaki itt múltkorában jogosan kioktatott,hogy lehet kultúráltan is eszméket cserélni.

Úgy látom ez másnak sem megy. :)

Furi,hogy itt az emberek ha már másba nem a helyesírásba biztos belekötnek.

Tudod mit ? Én kérek elnézést Tőled.

Egy műveletlen, rossz helyesírású paraszt vagyok.
0
2009. december 9., szerda 12:24
Azt érdemes átgondolni például, szeret-e megijedni, bírja-e a belezést, jobban szereti-e, ha humorosabb, könnyedebb a hangulat, vagy vevő a nyomasztó, olykor elvont, sötét atmoszférájú produkciókra, akár beteges megközelítésre.
Emellett a műfaj szabályai mentén haladó filmet szeret látni, vagy bejön-e neki az újító, szokatlan történetvezetés?
Az aktuális kiemelt címek közül talált több kedvencet, vagy vissza lehet menni az időtálló klasszikusokhoz akár évtizedekkel?

Esetleg még ki lehet térni arra is, hogy megnézi az extrákat a filmet követően - ha igen, akkor is érti és érdekli, ha nincs magyar felirat hozzájuk?

Ezeket érdemes átgondolni, és az sem hátrány, ha Te magad figyelsz fel egy-egy címre, azaz van már elképzelésed, mi jöhetne szóba, valamint hogy mekkora pénzmennyiséget szánsz a korongra. :)
0
2009. december 9., szerda 12:19
Szerintem a csattanó az az, ha már tudod a végét. A cliffhangernél pedig pont azt nem tudod.

"a story or a situation which is exciting because its ending or result is uncertain until it happens "

Szerintem ezért nem egyenlő a kettő, hanem a cliffhanger előzi meg a csattanót. Nem?
0
2009. december 9., szerda 12:14
Szia creeper!

Látom, hogy te egész jártas vagy horrorfilmek terén :) És ami azt illeti, szükségem is lenne egy kis segítségre ilyen szempontból... van a családomban valaki, aki nagyon szereti a horrorfilmeket... nagyjából azt lehet mondani, hogy a műfajon belül mindenevő (eddig amiket szeretett: texasi láncfűrészes, a szem, fűrész sorozat, haláli hullák hajnala). De ha megszeretném lepni őt ünnepekkor, tudnál adni pár tippet minőségi horrorra?

Előre is köszi, ha egyáltalán foglalkozol a kérdésemmel/kérésemmel :)
0
2009. december 9., szerda 12:10
Cliffhanger = szakadék... amikor a legizgalmasabb ponton hagyják abba az adott részt. Ez általában valamilyen csattanó szokott lenni. Nem?

Amúgy igazad van. Nem a Magyar helyesírás szabályai c. könyvvel kelek és fekszem. Ettől függetlenül nem bírom, ha valaki képtelen magyarul írni. És még csak nem is szakszövegről van szó, hanem egy filmről/sorozatról alkotott véleményről.
0
2009. december 9., szerda 12:05
Nem tudom, milyen formátumban szeretnéd, de Amerikában a Blu-ray-változat mellett készülődik egy limitált gyűjtői DVD-változat, pólóval és filmkockával. :)
0
2009. december 9., szerda 11:54
Szerintem visszatérhetünk a napi filmélményekhez.
0
2009. december 9., szerda 11:52
A film vagy a hölgy? ;-)
0
2009. december 9., szerda 11:41
A magyar nyelvben neked is van még mit tanulni, különösen ami a felszólításokat illeti. Elég fura dolog úgy tanulásra felszólítani valakit, ha ugyanabban a mondatban ordító hibát követsz el te is.

A cliffhanger pedig nem egyenlő a csattantóval. Ezt pedig az angolodhoz.
0
2009. december 9., szerda 11:39
Teljesen kulturált volt. Egy "bazmeg" minden nap belefér, ráadásul kötőszóként is használatos :) Még csak nem is vittem túlzásba!
0
2009. december 9., szerda 11:37
Elnézést, hogy beleszólok, de te meg tanulj meg kulturált módon beszélni!
0
2009. december 9., szerda 11:34
Oké, elnézést, hogy beszólok!

De bazmeg, tanulj meg magyarul!!! Hihetetlen, hogy terjed ez a szánalmas sorozatjunkie-s stílus és bukás helyett már cancel-t akar írni az ember egy magyar mondatba. Cancel egy L betűvel és nem kettővel. Tanulj meg angolul is, mielőtt magyar szövegbe akarsz angol szavakat használni.

Továbbá ha magyar címet írsz, akkor lehet Sarah Connor krónikái, de ha angolul akarsz mindenképpen nyomulni, akkor tessék szépen megtartani az eredeti nagybetűs formát: The Sarah Connor Chronicles.

Cliffhanger helyett meg lehet csattanót használni.
Komolyan elég trehány dolgok ezek és bocs, hogy megszóllak, de ez a fajta stílus egyébként sem jön be annyira - mármint amit a sorozatjunkie-n művelnek és amit te itt, ebben az írásodban követsz is.

(Ja, ha nem jön be a sorozatjunkie, ne olvassam. Attól függetlenül, hogy nem jön be a stílus, hírforrásnak megfelelő, napi 3 percig még a kuruc.info-t is kibírom.)
0
2009. december 9., szerda 11:20
Nekem az valahogy abszolút nem tetszett. Túl nagy elvárásaim voltak, az is lehet. De ebben a filmben több "valóság-közeli elemet" vélek felfedezni, mint abban. Szóval én megvenném, ha megjelenne! Kiadók, ez felszólítás volt. :D:D
0
2009. december 9., szerda 9:35
Én azt is nagyon szeretem.

Szerintem ha valakinek a sötét erdő a félelme, akkor a blair witch jött be, ha az éjszakai zörejektől mászik a falra, akkor ez. Ha meg egyik sem (vagy nagyon is mindkettő, csak sunyiban:), akkor egyik sem.
0
2009. december 9., szerda 9:31
Nekem is nagyon tetszett, remek film! 100-szor jobb, mint mondjuk a Blair Witch Project.
0
2009. december 9., szerda 9:26
Paranormal Activity (2009)

Ígéretemhez híven tegnap visszaosontam erre a filmre, igen durva téma volt a töküres teremben egy szál magam ismét végigborzongani az idei egyik legjobb filmélményemet. Aztán a végén persze kis híján rámzárták az ajtót, de ezt már megszoktam. :)
0
2009. december 8., kedd 23:33

Nagyon tetszett!

9/10
0
2009. december 8., kedd 15:55
Tegyél ezzel is egy próbát, maximum felértékelődik az első rész. :)
Komolyra fordítva: éktelen nagy bunkóság, de jól láthatóan szándékosan annak is készült, és üt. :)
0
2009. december 8., kedd 15:51
Pedig az eredeti milyen jó kis mozi volt!
0
2009. december 8., kedd 15:51
Felkeltetted az érdeklődésemet a Paths of Glory irányába, fel is írom úgy az ezernyolcszázadik helyre. :)
0
2009. december 8., kedd 15:30
Return to Sleepaway Camp (2008)

Igenigen, videofilm létére tényleg elhittem, hogy ha nem is csúcsszínvonalon, de legalább az első rész rendezőjének (és több visszatérő szereplő) segítségével visszatérünk az Arawak táborba. Vagy valami hasonlóba. Ehelyett Tirpákia legnagyobb retardnyaralását élhetjük át. Nem hiszem, hogy ennél lumpenebb f*szságot láttam már valaha, ez a film egyszerűen rettenetes, de oly módon, hogy át is esik a ló túloldalára. Vagyis egyetlen percig sem unatkoztam, mert totálra lekötött a szánalmasnál szánalmasabb sz*rakodás. De azért egy minimális horror is fellelhető. Viszont hangsúlyozom, minimális. A hangulatteremtés olyan jól működik, hogy teljesen semleges, téblábolós-álldogálós jelenetek alá sikerült valami baljóslatú zenét beúsztatni. Borzasztó az összhatás, de majd kipróbálok hasonlót magam is a házivideóimmal.

Az első rész (és annak fantasztikusan sikerült utolsó perce) ismerői elégedettek lesznek itteni bizonyos jelenetekkel: én konkrétan úgy viháncoltam, mint egy elmebeteg. Persze érdemes érezni, hogy ez egy korlátok nélküli (ön)paródiája a táborozós filmeknek.

Röviden: igazi igénytelen szórakozás, mint amikor randira mész, berúgsz, és összehányod a lányt meg az asztalt, de annak kihagyhatatlan.
0
2009. december 8., kedd 15:03
Zombie Holocaust (Zombi Holocaust, 1980)

Hihetetlen, hogy 1980-ra mekkora mennyiségű (jobb és rosszabb) olasz gyártású kannibál- és zombifilm jutott, és még feltételezni sem merem, hogy mindet láttam volna.
A Zombi Holocaust szerintem a jobbakat erősíti - ugyan a technikai hiányosságok (rendezési, vágási hibák, dramaturgiai kínlódás) szembetűnőek, és nemcsak a forgatási helyszínek egyeznek meg Fulci Zombie-jával, a történet gerince is megdöbbentően sok hasonlatosságot mutat az említett z-filmmel. Mindezek ellenére élveztem, a vizuális trükkök meglepően pofásra sikerültek - ha másért nem is, e "látvány" miatt a ZH mindenképpen kiemelkedik a magafajták közül, ráadásul pont annyi ideig tart, ameddig kell. Az xpressen olvasható ajánlót (főleg az utolsó mondatokat) nem érdemes túl komolyan venni, mindez abszolút nem úgy látható a filmben, ahogy az ember a szerencsétlenül megfogalmazott szöveg alapján elképzelné.

Elvakult zombi/kannibálrajongóknak, olasz trancsírkedvelőknek maximálisan ajánlom, a főbb horrorcímek kedvelőinek pedig a szokásosnál alacsonyabb elvárásokkal.
0
2009. december 8., kedd 14:00
Jó duma! :)
Bár persze mi nem értünk vele egyet! :)
Ez a film egy fél percig sem unalmas.
0
2009. december 8., kedd 13:50
Na örülök. :)

Legjobb haverom véleménye: "vége nem rossz, amúgy majdnem uncsi". :)
0