Keresés

Ki mit néz most?

2009. november 29., vasárnap 23:29
Ma este úgy döntöttem, hogy újra nézzem a Penge 2-t, mert rég láttam és a DVD kvázi bontatlanul porosodott itthon régóta. Csak egy dolgot nem értek, hogy miért, vártam ennyit vele? Nagyon jó kis akció-sci-fi-fantasy film ez, minden van benne ami kell, hogy szórakoztató legyen, sötét hangulat, mészárlás, nagyon jól megkoreografált harcok, fasza egy-sorosok és egy percig sem veszi magát túl komolyan. Guielrmo del Toro (Hellboy 1-2) jó rendező, a Pan s Labirynthot amit a legjobb filmjének tartanak most már mindenképp megnézzem, mert eddig csak a pop-corn filmjeit láttam.

A többi klasszikus vámpíros filmet is megtekintem ezután: Near Dark, Bram Stoker s Dracula, Nosferatu (és a Vámpír árnyéka). Szívesen megnézném a klasszikus Fekete fehér Lugosi Bélás és Christopher Lee-s Dracula filmeket is, csak sajnos ezek már nem nagyon beszerezhetőek.

Aki igazi vámpírokat akar az nézzen Penge 1-2-őt vagy azokat amiket felsoroltam, ne pedig Tvájlájtot. (no offense a rajongóknak)
0
2009. november 29., vasárnap 14:01
Julia Roberts-et nem különösebben kedvelem.Nem értem a felhajtást körülötte.
Semmi extra nincs benne,nálam nem húzónév.Feleslegesnek tartottam már az első részben is.Csak azért szerepelt,hogy még egy csalogató név legyen a plakáton.
Catherine Zeta-Jones valóban sokkal jobban feldobta a második részt,mint az előbb említett hölgy.Szerintem meg folyamatosan esett a színvonal a remek szórakozástól a közepesnél kicsit jobbig...
Az összes poén ismerős volt az első rész után,de ezt már írtam.Vincent Cassel a vendégszereplésével egy csomó filmnek jót tett már ezért sem értettem az indokolatlan mellőzését a 3. részben.Ő mondjuk nem akkora sztár és biztos ez alapján vannak leosztva a játékpercek, de mondhatnék egy halom szereplőt,akire szinte semmit nem "bíztak rá".Túlzás ennyi ismerős arcot belepakolni egy filmbe.
Elsőre ez működött a második már erőltetettnek tűnt...ez meg már nálam unalomba is fulladt néha.
Na mindegy, még hátra van egy pár film mára,neki is készülök a következőnek....
Az utolsó mondattal teljesen egyet értek.:)
0
2009. november 29., vasárnap 13:43
Mindegyiket akkor láttam, amikor moziban bemutatták, azaz annyi "szünetem" volt a részek között, amennyit az alkotók tartottak két-két forgatás között. Az elsőt remeknek tartottam, a rablást kivitelező csavart most is zseniálisnak tartom, s jó volt látni a sok ismert színészt egy rakáson. Mondjuk A dicső tizenegy is megvan, tehát azért nagyjából tudtam, mire számíthatok. Na de vissza a trilógiához. A második résznek a legnagyobb baja, hogy nagyon úl akarta dobni az elsőt, s számomra már hülyeségszámba ment például a ház eltolása meg ilyenek, aztán a Julia Robertsre hasonlító Julia Roberts és Bruce Willis felesleges cameója s még sorolhatnám. Viszont Vincent Cassel felbukkanását üde színfoltnak éreztem, s nálam a Zeta-Jones-Pitt páros perpatvarai is működtek. Összességében viszont gyengének mondanám a Twelve-t. A harmadik rész ezzel szemben nem akarja megváltani a világot, a galaktikusok visszatérnek a földre, s egy tisztességesen összerakott sztorival izgultatnak-nevettetnek végig, amit még úgy is enged befogadni a gyomor, hogy hamar észreveszi a már az első részben is megcsócsált ízesítőket. Negyedik ne legyen, és akkor ez a trilógia úgy-ahogy rendben lévőnek értékelendő az utókor számára. :)
most posts by TM
0
2009. november 29., vasárnap 12:26
Ezeket még biztosan megnézem ma,de nem írok róluk semmit.
Elment a kedvem tőle....
Rembrandt
Requiem for a Heavyweight
S.W.A.T.
Sex and the Single Girl
She Done Him Wrong
0
2009. november 29., vasárnap 12:23
Rózsafabot

Először azt hittem, hogy a férfi főszereplőn el fog bukni az egész film nálam.Szerencsére nem így történt...illet hozzá a szerep.
Ez az egész történet ma is lejátszódhatna.Főleg kisebb közösségekben,elutasítanának mindenhonnan egy ilyen börtönviselt embert.Az egész film elég hagyományosan zajlik,szerencsére a végkifejlet is.Nem vártam semmi mást persze.A férfi elég félelmetes figura,nem láttam ezen kívül más filmben...biztos a nagyok nem értek rá egy ilyen szerepre.Szeleczky Zitát továbbra se kedvelem,de elismerem, hogy nehéz egy ilyen figurát hitelesen eljátszani.Ez egy közepes háború előtti film volt.A csendőröket nagyon bírtam benne és szívesen cseréltem volna Jani nevű fiúval a történetből.Mindenki lehordta folyton valamiért,de amikor senki nem látta kedvesek voltak hozzá....ez vicces volt.
0
2009. november 29., vasárnap 10:46
Rengeteg helyesírási hibával.....
Greta akart az lenni:)

Egy dolog nem tetszett....a film elején túl gyorsan haladt az idő...több átmeneti jelenettel élvezetesebb lett volna.De megértem, hogy sürgették a sztár megjelenését...
0
2009. november 29., vasárnap 10:42
Queen Christina

Nem tudom a kor színésznői közül ki játszhatta volna még el ezt a szerepet?
Már csak a származásából kifolyólag is.
Valószínűleg senki.Annyira jól tudja hozni az uralkodó kemény, férfias jellegét.
Az furcsa volt viszont, hogy "ridegsége" és határozottsága ellenére, kit tudott volna átverni a megjelenésével.Szerencsére a film második felében már többet kaptam ebből a játékosságból,amire számítottam Garbo-tól.Drámaként működött ez a film kaland és történelmi részről nem kaptam túl sokat tőle.A befejezés teljesen várható és kiszámítható volt,de így is élvezetes tudott maradni...
Megható volt a záró jelenet és a nagytermi jelenet is, bármennyire színpadias és túljátszott volt az egész.Jó volt...nem ez a kedvenc Grata Garbo filmem, de mindenképpen jobban tetszett,mint a Mata Hari vagy az Anna Karenina...
0
2009. november 29., vasárnap 8:37
Érdekes, hogy így látod...biztos azért ítélem meg ilyen "furcsán", mert nem mostanában láttam a korábbi epizódokat.Te lehet, hogy nemrég láttad és jobban meg tudod ítélni, mint én.
Az elsőre határozottan emlékszem...a másodikra csak homályosan.Azt akartam kihozni az egészből,hogy külön többet egyik részt a másik nélkül nem nézem meg.:)
0
2009. november 29., vasárnap 8:28
Tegnapi napból kiindulva világossá vált, hogy legalább 4-5 filmet biztosan nem tudok megnézni a hétvégén...Így az utolsó pár film megy vissza a maradék 53-as "nemláttam" listára.:(
0
2009. november 29., vasárnap 8:25
Pirates of the Caribbean: Dead Man s Chest

Ott kezdeném,hogy a film készítői helyében életre szóló szerződést tolnék Johnny Depp elé erre a karakterre vonatkozóan. Nagyjából bármeddig elnéztem volna az "ökörködését". Orlando Bloom-ot viszont még mindig nem kedvelem, szerintem simán kicserélhető lenne. Végig szórakoztató mese hasonló színvonalon,mint a legelső rész(már amennyire emlékszem:) Kéne bele még egy női főszereplő és akkor tényleg bármeddig el lehetne húzni az egészet.Keira Knightley-t egy kicsit kevésnek érzem,hogy sokáig érdekes maradjon a szerepében. Jól szórakoztam...a történetet bárhogyan alakíthatják,amíg J.S. benne van.Kíváncsian várom a többi részt...
0
2009. november 29., vasárnap 8:17
On Golden Pond

Semmi rosszat nem tudok ls nem is akarok mondani erről a filmről. A zene a történet a karakterek,az egész arra megy ki,hogy az ember meghatódjon.Jelentem sikerült. Még akkor is,ha úgy tűnik hogy a két főszereplő tulajdonképpen magát hozza és nem egy szerepet. Megvan benne a klasszikus alapfelállás egy csacsogó, lendületes hölgy és egy mogorva, szarkasztikus úr.Működik minden pillanatban jól összeszokott párosként viszik előre a filmet.Nem néztem meg ,hogy hány filmben dolgoztak együtt,de mivel profikról van szó ez nem is igazán számít. Megható,megkapó, bájos, csak ilyen szavak jutnak az eszembe...úgyhogy ezt hagyom is...Csillagos ötös és örülök,hogy láttam és bármikor megnézhetem újra...
0
2009. november 29., vasárnap 2:34
Magasan verte a másodikat, még úgy is, hogy tulajdonképpn az első rész alternatív változatának tekinthető. A közbülső rész az egyértelmű leggyengébb láncszem.
most posts by TM
0
2009. november 28., szombat 22:59
Ocean s Thirteen

A kütyük az előkészítés továbbra is érdekesek voltak.A köztes szálak és beszélgetések poénjait,mintha már ellőtték volna a korábbi részekben.Ezeket néhol untam is.A tv-műsoros megható részeken kívül semmi nem csalt mosolyt az arcomra.Elfáradtam a sok felesleges részre koncentrálásban.Az öltönyös laza stílusban továbbra is verhetetlen a stáb,de remélem más filmekben folytatják ezt és nem ezt élesztik fel megint.Viszont azt nem értettem soha,hogy ennyi sztárt leszerződtetnek,akkor miért nem használják őket rendesen.Casey Affleck, Vincent Cassel, Andy Garcia karakteréből egy kicsivel többet mutattam volna meg.Al Pacino-éból viszont sokkal kevesebbet, nekem fáradtnak tűnt az egész.Ezt a részt biztos,hogy csak az első kettővel együtt nézem újra, így külön nem volt rám akkora hatással.
0
2009. november 28., szombat 21:16
Azt hittem, hogy Magdi anyusért jön el a Halál! :D:D:D
0
2009. november 28., szombat 21:12
The Final Destination

Olyan mint a Barátok Közt 4125. része:Akinek a többi tetszett annak ez is bejön majd :))
0
2009. november 28., szombat 21:03
Watchmen Ultimate Cut

Hát igen, jóval többet ad ez a változat, mint a sima mozis, és nekem személy szerint az animációs történet is nagyon bejött. Már alig várom, hogy megérkezzen a 4 lemezes kiadás a tengerentúlról. (Ha minden igaz, már az Atlantó-óceán felett van valahol!:))
Nagy kedvenc lesz a Watchmen, nagyon úgy néz ki!
0
2009. november 28., szombat 20:13
Hát igen csurmee te megmondtad,de nekem is ki kellett próbálnom.:)
0
2009. november 28., szombat 20:12
Nobel Son

Na ennek aztán van forgatókönyve...ki van találva rendesen az egész.
Mindenkinek javaslom a megtekintését.Én végigvigyorogtam a teljes filmet.
Csavaros érdekes és végre Alan Rickman egy tényleg jó filmben és szerepben.
Őt sokkal tehetségesebb színésznek tartom annál,mint amit sikerült elérnie....simán húzónév lehetne.A limuzinos részért és Bill Pullman zavarba ejtéséért külön óriási piros pont az íróknak.Zseniális, főleg az előző semmilyen film után.990 Ft-os kategóriában ennél jobb vételem ebben az évben nem volt.Még most is mosolygok jeleneteken....
0
2009. november 28., szombat 17:53
Ugye, hogy ugye? :)
0
2009. november 28., szombat 17:50
Nick and Norah s Infinite Playlist

Egy újabb felesleges film a gyűjteményemben...
Forgatókönyv és elképzelés nélkül nehéz alkotni valamit.A mellékszereplők teljesen haszontalanok,a főszereplő srác volt barátnője még idegesítő és felesleges is.Egy ilyen cím után várnék egy két kellemesebb dalt a megfelelő pillanatban,nem jött semmi.
Olyan érzésem volt,mintha a szöveget és a történéseket közvetlenül a felvétel előtt találták volna ki 2 perccel.Csomó poént lehetett volna kitalálni,de csak kiskocsira meleg viccekre és felszínes döcögő beszélgetésekre futotta.Szerintem nem kell mondanom,hgoy többet nem nézem meg ezt a valamit.Ha a két főszereplő azt hozta volna,amit korábbi filmekben és sorozatokban láttam tőlük, egy két kellemesebb zenei betéttel, máris jobb lett volna a helyzet...
0
2009. november 28., szombat 16:22
NOX koncert az m2-n. Igazából nem nézem, csak párhuzamosan létezem a koncertfilmmel. De azért Péter Szabó Szilviának jó a dekoltázsa :-D
0
2009. november 28., szombat 16:10
Mysterious Island

A trükkök és azok a dolgok,amikért Ray Harryhausen volt felelős,azok nagyon rendben voltak.Ezért is vettem meg a dobozt,de a gasztronómiai hajótörött parádén voltak érdekes és számomra megmagyarázhatatlan csacskaságok.Ezeket le se írom,mert túl hosszú lenne a lista.A végét lehetett volna kevésbé kiszámíthatóra csinálni.Így sem volt rossz élmény csak egy két szereplő teljesen bugyuta mondatokat kapott(pl. Neb).
De megint volt valami, amitől szünetet kellett beiktatnom,mert annyira röhögtem,hogy nem bírtam koncentrálni.A búvár ruhákat mindenkinek ajánlom megtekintésre....valami eszement jó kosztümöt találtak ki.:)
0
2009. november 28., szombat 14:01
Mr. Lucky

Cary Grant-et ezekre a szerepekre találták ki.Ha egy olyan fickót kell alakítani,aki magabiztos, laza,néha vicces.Ugyan ilyen volt egy csomó filmjében(pl: To Catch a Thief),ha át kell verni valakit,akkor abban verhetetlen.Itt is halad szépen előre a történet,először nem is értettem mit fogok látni 140 percben,mert egy ilyen vígjátékhoz szerintem ez az idő sok.Aztán a végén valami teljesen szokatlant láttam a főszereplőtől....a női rész is rendben volt(hozta a szokásos, bájos,szerelmes szerepet).
A végén komolyan megijedtem,hogy nem a szokásos befejezést kapom,de aztán észhez tértem és mondtam magamnak,hogy ez egy Cary Grant film.:)Ráadásul a jobbik fajtából...
0
2009. november 28., szombat 11:44
Mongol

Kíváncsi leszek a többi részére is,az egyszer biztos.Azt hittem előzetesen,hogy a harci jelenetek miatt fogom szeretni a filmet, de a drámai oldala ugyanolyan érdekesre sikerült.A szokások és a táj nem teszik túl vonzó úti céllá az országot,de érdekes utazás volt,így a "vásznon".A házassági nézeteikkel nem igazán értek egyet,de már elég sok ideje működhet a dolog....végül is nem tudom az indiai filmekben is hasonlókat láttam.Valami lehet benne...
Komolyan mondom csak az utolsó tíz percért is megéri megnézni az egészet.
Ezt tuti megnézem még egyszer, hogy tisztába tegyem ezeket a törzsi hovatartozásokat(ki kivel van?).És elolvasom valahol,hogy mi célt szolgál az a fül ékszer.Lakcímbejelentő kártya kizárva...ez is tetszett:))
0
2009. november 28., szombat 8:46
Mar adentro

Ez a harmadik eszméletlen alakítás ettől a fickótól,amit láttam.
No Country for Old Men, Vicky Cristina Barcelona és most ez.
Micsoda film...
Elgondolkoztam a szereplő helyzetén....ha börtönbe kerülnék,bármilyen értelemben...borzasztó dühös lennék és nem akarnék segítséget kérni vagy látni a körülöttem lévő fontos embereket egy ideig...Azzal viszont nem értek egyet,hogy egy ember nem várja ki a "sorát".Ez nem politikai vagy vallási kérdés szerintem sem. Remélem nem kerül rá sor,hogy igazából megértsem,átéljem ezt a kiszolgáltatottságot(bár most is valamilyen szinten ebben élek..). A záró jelenet kegyetlenül keserű volt, a tényleges zárása a mozinak nem akart az lenni,mégis az lett.Csak túlértékelném,mert a hatása alatt vagyok,így felesleges besorolni a filmet.
0