Keresés

Ki mit néz most?

2009. november 18., szerda 22:14
Ismerem a sztorit, és a filmről is hallottam, de még nem volt szerencsém hozzá.
Úgy látszik a hülyeség olykor ismer határokat, a Pókemberként elhíresülő, és toronyházakra mászó Alain Robert szintén francia. Petit mutatványa idején 12 éves volt, s talán épp a kötéltáncos földije adta neki a tippet, hogy mi legyen ha nagy leszen. :)
most posts by TM
0
2009. november 18., szerda 20:06
most még jobban érdekel...:)
0
2009. november 18., szerda 20:04
Egy egy jobb trailer!

0
2009. november 18., szerda 19:59
0
2009. november 18., szerda 19:32
Remélem a Bufi kiadja,mert érdekesnek tűnik,ahogy így leírtad.
0
2009. november 18., szerda 19:23
Man On Wire - Ember a magasban (2008)

Már tavaly év végén olvastam róla kritikákat, csupa pozitív dolgot, de csak most jutottam odáig, hogy meg is nézzem a legutóbbi Oscar-on győzedelmeskedő egész estés dokumentumfilmet. Nagyon tetszett, és az az érzésem, hogy mint dokumentumfilm, nem sok emberhez juthatott el, főleg hogy ki sem adták még DVD-n. Több embernek kéne látnia!

Fantasztikus a téma: Egy francia fickó Philippe Petit a kötéltánc megszállotja kitalálja, hogy ő márpedig egy kötelet akar kifeszíteni a World Trade Center két tornya közé, és 450 méteres magasságban, akar ott sétálgatni, mindenféle biztonsági berendezés nélkül. És hogy miért? CSAK! :) 1974-ben váltja valóra az álmát, ami ha jobban belegondolounk, egy világraszóló szenzáció, de értékelhető mozgóképfelvétel alig készült róla. Fotók viszont igen. Sokkal izgalmasabb viszont az ahogy éveket tölt a lehetetlennek tűnő mutatvány tervezésével. Mivelhogy mindezt titokban, illegálisan kellet megcsinálnia. A felkészülési időről rengeteg archív filmvelvétel készült, és az összes résztvevő megszólal. Petit és csapata tulajdonképpen egy sikeres terrortámadást hajt végre az ikertornyok ellen, beépített emberek, álruhák, hamis beléptetőkartyák, bújkálás a biztonsági őrök elől, éjszaka szerelik fel a 60 méter drótkötelet, amit egy íjpuskával lőnek át egyik tetőről a másikra, majd egyszercsak ott sétál a semmiben 450 méter magasban, és kiröhögi a kötél végén a letartóztatására váró rendőrököt. :)

Fantasztikus! Nézze meg aki még nem látta!
0
2009. november 18., szerda 18:59
Egyszer már meg kéne néznem a 4lemezes dvd-t, ami lassan 4 éve áll a polcon...
most posts by TM
0
2009. november 18., szerda 14:03
Akit érdekel HBO HD TITANIC
0
2009. november 15., vasárnap 18:41
Máshogy arról nem ment.
0
2009. november 15., vasárnap 18:27
A másik íráshoz pedig nem tudok mit hozzáfűzni....túl személyes...nem is igazán a filmről szól...jó szöveg, jó film, jó szám....nem mostanában láttam...így nem tudok most mit kezdeni ezzel,de szerintem nem is kell...
0
2009. november 15., vasárnap 18:16
-en
-blablablabla
0
2009. november 15., vasárnap 18:15
Ezen neked igenis érv...nem kell visszavonni,már leírtad....mániákusan szereted...éésss kész...:))

Ja én nem....ide csak kedvem volt betűket értelmetlenül egymás mellé rakni....ez még csak nem is az összes film, amit a hétvégén néztem:))....jó mondjuk péntek este megnéztem két Cary Grant filmet még ezeken kívül...a doboz egyszerűen vonzza a tekintetet és a mit nézzünk ma kérdésre....elég jó válaszokat adnak C.G. filmjei.:)
0
2009. november 15., vasárnap 18:07
Olvastam....de ettől függetlenül nem fogom megnézni....nem nekem való film..."bazinagyot" se láttam.:)
Nem vártam mást és nem olvastam mást tőled.:) (2007. március 29. - 8:54)
0
2009. november 15., vasárnap 16:13
Te nézegetsz, én firkálgattam ... :)

Régen láttam az Egy szoknya, egy szoknyát, így csak az emlékeimre hagyatkozom, nekem akkor azt hiszem, nagyon bejött. Mit is várunk, brit, ráadásul a záróképsor a csodás Primrose Hill... na jó, ez nem érv. Újra kellene néznem, hogy partner legyek a beszélgetésben.
0
2009. november 15., vasárnap 15:52
Remélem a soron következő két "nem láttam" filmre is marad energiám...Cary Grant-től az In Name Only...(ennek nem tudom mi a magyar címe)és az Indiszkrét jön...Aztán nagy bánatomra csak két hét múlva tudok maratont rendezni magamnak.:(
0
2009. november 15., vasárnap 15:36
Folytattam a "nem láttam" lista abc-sorrendben való kivégzését...az "I" betűnél tartok...
Ezért megnéztem az Egy szoknya, egy szoknya című filmet:))...Furcsa helyzetre épül a film azt meg kell hagyni,nem is tudom mit csinálnék hasonló szituációban...valószínűleg én is félreállnék,mert csak így járhatnék jól...szerencsére sose kerülök ilyenbe(a házasság kizárva)...érdekes film volt.... az utóbbi hetekben ebben volt az egy percre jutó legtöbb vicces beszólás,amit halottam....megtudtam,hogy milyen a legjobb bocsánatkérő "virág",és hasonlók....
Egyedül a főszereplő nővel Piper Perabo-val nem tudok kibékülni,még mindig....Nem kedvelem,de próbáltam a többiekre koncentrálni....Főleg Ned és Cooper karakterei voltak viccesek...a szerintem teljesen indokolatlan számonkéréses részt leszámítva csak ütős szövegek hagyták el a szájukat....Jó volt látni egy csomó angol sorozatból és filmből ismerős arcot....a film legvégén, aki nem mosolyog az valamit nagyon rosszul csinált és nézesse meg magát orvossal....szintén jó választás volt a mozimaratonba ,végülis örülök,hogy a polcomon van a film...6 és fél - hét pont között értékelném, attól függően,hogy mennyire bírom elfelejteni az ellenérzéseimet az egyik főszereplővel kapcsolatban...
0
2009. november 15., vasárnap 15:20
Tényleg félreértettem.
0
2009. november 15., vasárnap 14:07
Mondtam én ... :) Szívesen.
0
2009. november 15., vasárnap 14:06
Félreértettél. Akkor DVD-n néztem, de tegnap csak ment a háttérben, aztán kicsit odamentem a tv elé, aztán megint egy kicsit, aztán ottragadtam.
0
2009. november 15., vasárnap 12:25
vannak olyan filmek amik mindig betegség alatt kerülnek elő?:)....én eddig más filmeket hittem gyógyhatásúnak:)....érdekes időzítés ,az biztos....olyat azért nem csinálnék,hogy éppen megy valami a tv-ben és ugyanakkor dvd-ről azt nézzem...
0
2009. november 15., vasárnap 12:15
Most a sok meseszerű film után visszarángattam magam a földre....a Bűnös viszonyokkal...Olyan érzésem volt,hogy láttam már ezt a történetet/ismerem ezt a filmet....Érdekes,hogy a vadidegenekkel folytatott beszélgetésekben teljesen kitárulkoztak a szereplők....ahogy haladt előre a dolog,azt éreztem,hogy az emberek megkönnyebbülnek és ezzel együtt összezavarodnak....talán azt hitték ha  kibeszélik a gondjaikat,az nem lesz hatással a "valódi" életükre,pedig csak jobban összekuszálódtak az események....egy csomó beszélgetés/mondat volt remekül időzítve....egy szereplőnek szinte csak jó és tanulságos szövege volt(így azért lényegesen egyszerűbb jól alakítani:)....Volt benne egy csomó negatív történés a főszereplők részéről....de most kivételesen nem álltam semmilyen oldalra....kívülről figyeltem az egészet....ez olyan,mintha nem éltem volna bele magam,de épp ellenkezőleg...A befejezést kicsit zavart,de így kellett lezárni a dolgokat.
Nyóc.
Kösz!
0
2009. november 15., vasárnap 10:48
Le a kalappal! Én képtelen lennék filmeket ilyen "darában" nézni. Sorozatokat simán, de ennyi filmet egyszerre, kizárt. Még kettőt sem. Lehet, hogy hülyeség, de nekem kell, hogy ülepedjen a film.

Olyat már csináltam tavaly, amikor cudar módon megfáztam és betegen tengődtem idehaza, hogy egy hétvége alatt 7 filmet megnéztem - lásd szössz -, de azok mind már látott és agyonra ismételt mozik voltak. Az egyik éppen tegnap délután ment az RTL-en, (én természetesen DVD-ről néztem), megint meg "kellett" néznem, és pont azon somolyogtam, hogy tavaly együtt fújtam az orrom Meg Ryannel, amikor néztem... :))
0
2009. november 15., vasárnap 9:42
Tegnapi mozidélutánomat egy rövid alvás után kora reggel is folytattam.
Időrendben a következőket néztem.
Gondoltam könnyed filmeket tekintek meg...utólag talán túl könnyűnek is bizonyult egy film...
-A Boszorkány-hegy Egész kellemes indítása volt ez maratonnak...Mai szemmel már gagyinak számító trükkök, igazi kalandmentes kalandfilm a disney-től,régen ilyet a 4órai kezdetű tv-ben leadott mozidélutánban láttam...De mégis működött,de csak azért mert akartam,hogy "tecccccen"...
-Visszatérés a Boszorkány-hegyről A második film,azt hittem működni fog kedvenc színésznőm szereplése viszont nem garantált semmilyen szórakozást...Két éve aludtam el filmen utoljára...ezen is majdnem sikerült...Hiba volt egymás után megnézni őket....kétszer egymás után ilyen hirtelen nem működik nálam ez a családbarát-szórakozás....Külön-külön a filmek megállják a helyüket...akciós áron a polcon.Arra számítottam igazából,hogy Ray Milland és Bette Davis többet segít a filmen,de nem különösen Ray papa volt harmatgyenge...
-Párducbébi Óriási móka az egész...nagyon feldobódtam tőle(ez volt a cél)..Érdekes,hogy régi filmeknek és régi kisugárzással rendelkező színészeknek megbocsájtom ezeket a fizikai humor-elemeket,gyengébb poénokat...estek-keltek a szereplők...természetesen egymásba is gabalyodtak a végére...de mégis tudom úgy nézni ezeket a filmeket,mintha ma kerültek volna a mozikba...sodródom az árral és remekül érzem magam a jutalomjátékoktól..
-Mr. Szeptember A szereplők között működnek az apró kis poénok, pillantások...az egész egy nagyon blőd romantikus film,semmi extra,de a helyszín és főleg (most kivételesen) a mellékszereplők sokat lendítenek a filmen...egyértelmű befejezéssel is sikerül még egy két kellemes percet szerezniük...Most még az sem érdekel annyira,hogy az olasz beszédnél elmaradt a felirat,mint a borravaló...Kellemes közepesnél jobb...jó kikapcsolódás volt..
-Nanny McPhee...Előre éreztem,hogy jó választás volt a nap végére hagyni ezt a filmet...teljesen vidáman feküdtem le utána...bűn ezt szinkronnal nézni ...elvesznének a dada és a szakácsnő különösen érdekes szófordulatai...Evangelint alakító színésznőt különösen kedvelem(coen-filmben is zseniális,fulladásban is remek volt)...az "első" esküvő színvilága is egyenesen undorító volt...de addigra már nem tudtam nem mosolyogva nézni az egészet..Magával ragadó mese,nagyjából mindenkinek...
-Kedvenc feleségem Ma kora reggeli film....Megmondom őszintén többre számítottam...jól működik a főszereplők közötti játék,de itt a kiegészítő emberek túl semmilyenek...nincs igazi játék...a filmet elviszi a hátán a másik kedvencem Cary Grant és partnernője Irene Dunne...tényleg vicces film,de akkor is hiányoltam a "segítséget"...
Első film: hat...második: négy pont(öt ha külön vagy máskor nézem)....harmadik film: hét-nyolc pont...negyedik film....hat és fél(mert rengeteg ilyet láttam már)...ötödik film:nyolc pont ,de csak azért, mert ez most nagyon kellett nekem:)...hatodik film: hetes pont,mert a főszereplők(főleg a női)nagyon hozzák magukat...
Ez sokkal jobban sikerült, mint az előző filmmaratonom....itt nem volt nyomás:))
0
2009. november 14., szombat 12:51
"lekötött, és élveztem is. Működik a film"

ennyi, ez a lényeg
0
2009. november 14., szombat 12:04
Taken

Úgy ültem neki, hogy az év egyik legjobb filmjét fogom látni, annyi sok jót hallottam róla. Ezzel szemben meg kellett lepődnöm. Ennyi klisét egy filmben már régen láttam. Tegnap írtam a District 9-ról, hogy az mennyire eredeti volt. Na hát ez a film ennek pont az ellentéte! Egy sor eredetiség nincs benne! Most had ne soroljam, aki látta az úgyis tudja. Csak az a furcsa, hogy ennek ellenére lekötött, és élveztem is. Működik a film! 80%
0