Keresés

Ki mit néz most?

2009. augusztus 5., szerda 19:37
Diplomatikus válasz...

Menj inkább nézd azt a Master and Commandert ha már kedvet hoztam hozza reggel... :)
0
2009. augusztus 5., szerda 19:31
Nem tudom, miről beszélsz. Az viszont tény, hogy általános viselkedés a fórumon, hogy az a bizonyos pohár sosem félig telt, hanem mindig félig üres. Ez engem elszomorít, s ilyenkor kevésbé vagyok szende.
most posts by TM
0
2009. augusztus 5., szerda 19:30
Ha elmész wc-re, nem azt nézed, hogy mennyi makroszkópikusan láthatatlan baci mászkál a csempén, nem nézed, hogy hogyan örvénylik a víz a kagylóban, nem nézed meg hogyan működik a wc tartály, hanem örülsz, hogy lyuk van a seggeden és élvezed a sz*rás élményét.

Ilyen a mozizás is... csak végletesebb példán keresztül bemutatva.

Pont ez a baj veled is, hogy te a wc kagyló mélyére mászol, hogy megvizsgálj mindent, csak arra nem jössz rá, hogy mire végzel mindennel, már rég összesz*rtad magad.
0
2009. augusztus 5., szerda 19:15
nem tudom, hogy az elmúlt héten ki alkotott minden topicban és verte a nyálát meg osztott mindenkit....  ;)

de sztem nem fontos egymást sértegetnünk akkor amikor filmekről beszélünk.... ;)
0
2009. augusztus 5., szerda 19:06
De ez szőrszálhasogatás. Annak fényében főleg, hogy mennyi profi effekt van a filmben. A Jurassicnál is látni, hogy mi trükk, mi nem, csakhogy amikor nézem, qrvára nem ez foglalkoztat. Amúgy meg reggel még sokkal messzebb álltál a mostani véleményedtől, úgy látszik, ma ez egy kötözködős nap nálad. Viszont a továbbiakban kellemesebb elfoglaltságom lesz annál, hogy együtt verjük a nyálad, különben sem habzik ez annyira, mivel nincs benne matéria.
most posts by TM
0
2009. augusztus 5., szerda 17:12
nem hiszem hogy szőrszálhasogatás mivel elmondtam hogy rendkívüli filmek, és megjegyeztem a picike bajukat...   most akkor ki is tudja objektíven nézni azt a tortát? milyen is a király új ruhája? ;)

olyan ez hogy nagyon jót beszélgetek én egy influenzás emberrel, jókat nevetünk, elvagyunk, mesélünk..., de attól ez még azon a tényen nem változtat hogy van egy kis betegsége még pedig az hogy taknyos...  nem von le az értékéből, de letagadni is badarság...

amúgy meg nézd meg a jurassic parkot például. lassan a 20 évhez lesz közelebb a film kora és mégis, sőt ennek tekintetében méginkább, ledöbbenek hogy miylen rohadt jól meg van csinálva...  

de ilyen téren a másik kedvenc példám, igaz ez már annyira véglet, hogy szinte hihetetlen, az a 2001....  annak az effektjei aztán tényleg semmit sem öregedtek...  de 2001 is egyszer volt... most emg 2009 van... :D
0
2009. augusztus 5., szerda 16:10
Azokat a lovakat akkor, öt évvel ezelőtt úgy lehetett megcsinálni. De nem abból kell  kiindulni, van még pár száz zseniális trükk a filmben. Ez a szőrszálhasogatásod olyan, mint amikor betolják a világ legfaszább tortáját, amit még egy cukorbeteg sem tudna különbül elképzelni, és te azt kezded el kifogásolni, hogy a tejszínhab csúcsa nem jobbra dől, hanem balra.
Jó jó, de...
nincsde.hu! :)
most posts by TM
0
2009. augusztus 5., szerda 14:33
Effektek terén nem tudsz meggyőzni....  amit picard is ír mennyi digitális ló volt és nem tudta megkülönböztetni a valóditól....  az ilyen ember vagy elő hús-vér lovat nem látott vagy a szemével van baj... mondjuk tvn nézve bizonyára kielégítő az eredmény... moziban nagy vásznon, vagy akár otthon is vetítve kibukik pár dolog...  
nah de nem folytatom, mert ahogy látom nem lehet megyőzni benneteket hogy ne csak nézzetek hanem lássatok is....  ;)
0
2009. augusztus 5., szerda 14:09
Az sem olyan nagy szentségtörés, hogy meggyőzünk arról, hogy még ennyi negatívum sincs benne, amit leírsz. :)
most posts by TM
0
2009. augusztus 5., szerda 14:02
Igen :) Ha már megnéztem (örömmel) az extrákat, hagyj fitogtassam, mire emlékszek :D Csak arra akartam rámutatni, hogy az a 7-8 év, amit sokak életéből elvett ez a gigantikus forgatás, minden elismerést és díjat megérdemelt, mert a legnagyobb alázattal és lelkesedéssel készült el az adaptáció :) De akkor maradjunk is ennyiben, egy hatalmas nagy moziélmény A Gyűrűk Ura :)
0
2009. augusztus 5., szerda 13:59
Egyébként július 20-i hír, hogy Russell Crowe azt mondta, hogy csak abban az esetben vállalná a Kapitány és Katona következő kalandját, ha Paul Bettany is visszatérne. Remélem tényleg folytatni fogják a történetet, hiszen még vagy 20 Jack Aubrey regény van :)
0
2009. augusztus 5., szerda 13:59
a leírásod alapján te sem csak a filmet és a szórakozást látod benne, mert elég terjedelmes háttérinformációval rendelkezel így a produkció érdemeit és nagyságát is látod benne és a pozitívumokat...
olyan nagy szentségtörés hogy le mertem írni 2-3 mondatban amit negatívnak látok benne azon túl hogy többször is leírtam hogy összeségében, egymás után nézve egy hatalmas nagy moziélmény az egész film? :)
0
2009. augusztus 5., szerda 13:54
Mennyi ideig is? Azt hiszem egytől három hónapig (nem tudom most pontosan) csak a Helm szurdokbeli csatát vették fel, éjszakánként, szakadó esőben, több száz statisztával (ráadásul elég sok statisztát az új-zélandi hadsereg biztosított) vettek fel. De megépült (és most újítják fel) Hobbitfalvát, de állt Völgyzugoly, Kürtvár nagyrésze (melynek helyén később Minas Tirith egy része épült fel) és számomra döbbenetes mód, Edorast is teljes valójában felépítették egy dombháton. És még lehetne sorolni a rengeteg díszletet. A jelmezek több rétegűek, csak Théoden király ruháján olyan, rohani történelmi részeket mintáztak, szőttek bele, ami nem is látszik soha a filmben, és minden alaknak meg volt a maga története. Két fickó 2-3 éven át más sem csinált, csak nap mint nap a páncélingekek szemeit fűzték egymáshoz. Eredmény: nincs ujjlenyomat pár ujjukon. Olyan technikát fejlesztett ki a WETA, melynek köszönhetően megszületett Gollam, a digitális lovakat lehetetlen megkülönböztetni az élőktől (több száz lovas vett így is részt a forgatáson), soha nem látott lényeket keltettek életre. A Gyűrűk Ura a legkomplexebb filmproduktum, amihez volt szerencsém. És a temérdek extra által a forgatás legapróbb aspektusaiba tekinthettünk bele és még felsorolni is nehéz lenne a még sok száz, ezekből nyert információt. Ha egyetlen darab Oscart nem nyer a film, akkor is egy mérföldkő lenne a filmgyártás történetében, és még csak nem is Hollywood-é a dicsőség, hanem Új-Zéland fiaié és leányaié az érdem. Van szerencsém, hogy én mindig a filmet, a kalandot fogom látni benne, és nem azt, hogy jajj, ez CGI, jajj, ez baki, jajj, ezt a filmet és alkotóit elismerték :))
0
2009. augusztus 5., szerda 13:37
Nah az egy vérbeli jó film...  azt tényleg csak ajánlani tudom ;)
0
2009. augusztus 5., szerda 13:25
Veled ellentétben én abszolút objektív vagyok. A trilógiát pedig kb. 4 éve nem láttam, tehát nem azzal kelek és fekszem, viszont rengeteget tudok róla, van vagy hat könyvem, ami róla szól. Azért jó, hogy dumáltunk egyet, mert most kedvet csináltál a Kapitány és katonához, köszi! :)
most posts by TM
0
2009. augusztus 5., szerda 12:58
bizonyára igazad van...    de ettől függetlenül majd ha lesz időd és kedved objektívebben szemlélni az említett filmeket még lehet hogy csökkeni fog az elfogultságod... de lehet tévedek...
0
2009. augusztus 5., szerda 12:53
Akkor pedig szenilis vagy, hogy ilyen sületlenségeket állítasz.
most posts by TM
0
2009. augusztus 5., szerda 12:52
hidd el, már bőven túl vagyok rajta apuci...
0
2009. augusztus 5., szerda 12:46
Szerintem a további feleselgetés helyett tekintsd meg a trilógis bővített változatának minden részletet bemutató extráit, és akkor majd csodát fogsz látni, fiú.
most posts by TM
0
2009. augusztus 5., szerda 12:26
Sajna nem tudom :( Pedig szinte az összesre rájöttem...
0
2009. augusztus 5., szerda 12:23
Hát nem tudom... szerintem a Gyűrűk Ura filmek mögött is hatalmas munka áll, hatalmas tervezéssel. Hiszen meg kellett találniuk egy Új-Zélandot is a forgatáshoz.
Szerintem sokkal többet dolgoztak a Gyűrűk Ura filmeken, mint a Ben Hur-on és a Titanic-on együtt összesen... és nemcsak a technikai megvalósításról van szó. A sminkeknek kész kellett lenniük, mozgósítani rengeteg statisztát. De hogy egy másik példát említsek. Trópusi vihar nyitójelenetének a megtervezése is egy hatalmas munka volt - nem tudom láttad-e a werket. És az a jelenet nem egy nagy cucc a Gyűrűk Ura látványvilágához képest... tervezési szempontból.
0
2009. augusztus 5., szerda 12:19
Pont ezt a tesztet keresem én is. :-))) Nem tudod hol volt az? :-)
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2009. augusztus 5., szerda 12:18
Ne láss olyat bele az írásomba amit nem írtam.... nem szaroztam le a Wetát.... se bármelyik aspektusát a filmnek...  szerintem az említett 3-4 kategóriában nem ennek kellett volna nyernie, mivel volt tőle jobb....  

Amit costumere írsz, hogy mi a nehezebb... egy történelmi emlékeken nyugvó samurai filmhez összeállítani vagy egy fantasyhoz...  még igazat is adhatnék, csak ugyebár ez nem egy égből pottyant fantasy amit peter jackson és csapata talált ki kútfőből, hanem Tolkien bácsi olyan komplex módon teremtette meg ezt a világot, olyan mérhetetlen nagy és sok háttérinformációval, illetve a könyvek Alan Lee illusztrációival...    tehát oda lyukadunk ki, hogy gyakrolatilag olyan komplett és komplex informció volt jackson csapata előtt amit egy korhű történelmi film stábja is megirigyelne....    és ezt nem si tagadták a stábból...  

ha meg ennyire a produkciós és gyártási, megvalósítási értékeket hangoztatod.... akkor részemről egyre nyilvánvalóbbá kezd válni a 3 11 oscar-os film közti drasztikus különbség...  Ami a Ben-hurban még grandózus és gigantikus tervezéssel, megvalósítással,díszletekkel, és méretekkel párosult az már a titanicban ""csak"" egy hajó felépítésére összpontosult, míg a király visszatérve gyakorlatilag egy nagyobb befeketétsbe számítógép hardwarebe és softwarebe..   félre ne érts, nem azt mondom, hogy a ROTK emiatt szar..., csak ha már annyira a produkciós értékeket hangoztatod meg hogy mi mennyi munka volt...
0
2009. augusztus 5., szerda 12:08
A mozizásban nem a mozi élménye az egyik legfontosabb dolog? Ez a mozi dolga. Nem szeretem a Gyűrűk Ura filmeket, de úgy gondolom, hogy a díjakat jogosan kapták meg. Hiszen nem kis munka volt Tolkien egyik fő munkásságát könyvről filmre adaptálni úgy, hogy élvezhető legyen.

Egyébként az írásod tényleg gyenge volt...
0
2009. augusztus 5., szerda 11:58
Díszlet és jelmez: szerintem abszolút A király visszatéré, a rendezésről már szóltam, de ha már írtad, akkor külön kitérek rá, nálam ezt a kategóriát akkor is inkább Jackson nyerte volna, ha nincs az első két rész. A vágásról megalapozott véleményt nem tudok hirtelen mondani, ehhez újból látnom kéne mindkét filmet, az viszont tény, hogy Jacksonék azt sem aprózták el, A király visszatérben vagy hárman sertepertéltek ezen a munkafolyamaton is a mind tökéletesebb végeredmény érdekében.
Ezzel együtt nagy Weir-rajongó vagyok, bár nekem még mindig a Fearless az abszolút favorit, de végülis szeretem a Kapitány és katonát. Viszont Az utolsó szamurájt nagyon nem. S akkor még egy mondat a jelmezről, úgy vélem, hogy távol-keleti hacukákat már csak a fennmaradt emlékek, s a hagyományok miatt is könnyebb tervezni, megvarrni, legyártani, viszont egy fantáziavilág szereplőinek ruházata sokkal nagyobb szabadságot, tervezői szárnyalást enged a jelmezek megálmodójának, s ezzel Ngila Dickson maximálisan élt is. Már csak azért sem, "díjismétlés" az, hogy egyes kategóriákban több A gyűrűk ura-film is nyerhetett, mivel minden részben jönnek új szereplők, akik új jelmezben vannak, jönnek új szörnyek, akiknek új a sminkjük, és új helyszínek bukkannak fel, amihez új díszlettervezés is szükségeltetett. A díszlettervezés világcsúcsa máig az a domboldal, amire Theoden király palotáját építették. Felszedték az odavezető gyepet fűcsomónként, aztán a közeli folyóból hoztak kavicsot, amin járt a stzáb, s úgy építették meg egy az egyben a gyönyörű lómotívumokkal faragott épületet. Majd forgatás után az egészet elbontották, kavics zsupsz a folyóba vissza, fű pedig visszaültetve a helyére, úgy, hogy meg nem mondta volna senki, hogy ott egy nagyobb stáb forgatott valaha is. Nálam ez az art direction. Nincs azzal baj, hogyha a végtelenségig alapos, alázatos munkát díjazzák.
most posts by TM
0