Keresés

Ki mit néz most?

2009. augusztus 5., szerda 11:50
Ez így van.
0
2009. augusztus 5., szerda 11:41
Szerintem három film kapott különböző évben díjakat, s nem egy. A vizuális trükköket nem aszerint értékelik, hogy tíz év múlva mennyire lesz elavult, hanem, hogy az adott évben mennyire volt új, egyedi, forradalmi, s ezt az adott év terméséhez viszonyítják, mivelhogy valakinek díjat kell kapnia. Azért a WETA-t leszarozni erős tudatlanság. Ugyanez persze vonatkozik az egyéb technikai kategóriákra. Ha egyetértünk abban, hogy a technika részről részre javult, s ugyebár már az első rész is kapott díjakat, akkor természetes, hogy a legutolsó, s a legtökéletesebb kiállítású epizód kapta a legtöbb díjat. Peter Jackson  megkoronázása viszont több mint valószínű, hogy főhajtás a több mint hét évnyi elképesztően kimagasló, emberfeletti teljesítményért. S ugyanezért kapott 11 díjat a Titanic is: ott is magasfokú precizitás, a végtelenségig alapos háttérmunka, profi technikai kivitelezés volt. A filmkészítés minden szegmensében óriásit alakítottak a készítők. Ebből a szempontból igen, egyenértékű a két film. Merthogy itt nem műfajokat kell hasonlítgatni, azt megteszik a szubjektív rajongók. Hálistennek nekem e téren sincs problémám, mert mindkét filmet imádom.
Végül pedig: nem az azonos mennyiségű Oscar-díj tesz egyenértékűvé filmeket, mert ha ilyen buta megközelítésből kezdenénk szemlélődni, akkor még vagy öt tucat klasszikust egymásnak ugraszthatnánk.
most posts by TM
0
2009. augusztus 5., szerda 11:11
ezt így kimondani nem mertem, mert fejemet veszik.... :)
0
2009. augusztus 5., szerda 10:56
A CGI szinte mindig látszik.

Volt is erről valamilyen teszt az egyik oldalon, hogy mi a CGI és mi nem.

Én sajna elég sokszor kiszúrom, és idegesítem fel az embereket ezzel, akik mondjuk nem vették észre :D
0
2009. augusztus 5., szerda 10:41
csak kérdésedre, hogy melyik oscar-okkal van bajom:
art direction (last samurai)
editing (master and commander)
costume design (last samurai)
director (peter weir, master and commander)

a legjobb filmért viszont abszolút megérdemelte...  ez a film a maximum 7-8 oscaros kategória lehetett volna....   de hidd csak azt, hogy véletlen sem történt semmi "akadémia tagjainak kedvében járása" a stúdió részéről....   hanem teljes önszántukból adtak ennyi díjat....  :)
0
2009. augusztus 5., szerda 10:35
Ajánlom figyelmedbe a tucatnyi esetet ahol jól látható a blu box megoldás, és nem kell nagy dolgokra gondolni, csupán arra amikor mondjuk egy hobbit sétál az emberek között.... vagy például amikor lóra próbál pattani az egyik hobbit és körülötte emberek lovagolnak...  A blu box mindenhonnan kitűnik elég erőteljesen, de megfigyelheted, hogy pl Gollum grafikája és animációja a részek során mennyit fejlődik, de vehetsz bármi más lényt is...  farkasok, trollok....     hidd el, pár év távlatából amint a cgi tovább fejlődik te is meg fogod látni a különbségeket... és még akkor is kb csak egy 10 éves filmről fogunk beszélni...  

Oscar...  azért kapni 11 oscar díjat amit már előző években is díjaztak? music, make up, visual effects? 3 éve gyakorlatilag ugyanazt produkálják és adni neki duplán vagy triplán díjakat?  Ja és csöppet sem érdekes, hogy 11 jelölésből 11-et díjra váltott az utóbbi évek egyik legnagyobb pénzcsináli franchise-a.... ugyan.... higyjünk csak az akadémiának, meg hogy mekkora film a király visszatér...

Meg úgy egyébként is, most komolyan szerinted ez a 3 film egyenlú súlycsoportban van? Benhur-Titanik-ROTK ????

És mielőtt rám nyomnád a bélyeget, hogy nem szeretem a LOTR filmeket....  első sorom az volt, hogy nagyon nagy élmény, igazi mozi élmény őket végignézni... nagyon jó kis filmek...  csak a sok elvakult, elfogult fannal és nézővel szemben én látom és elfogadom a hibáit a gépezetnek....
0
2009. augusztus 5., szerda 6:41
Szerintem meg gyenge írás, aminek a mélypontja a díjakon való siránkozás. Azt szoktam mondani a "mértizenegy?" emberkéknek, hogy ne azzal érveljenek, hogy qrvasok, hanem menjenek végig a kategóriákon tételesen, s mondják meg, hogy melyik díjat miért nem tartják jogosnak. Azon ugyanis lehet elmélkedni, míg a cuzámmen fröcsögésen nem. Hogy A Gyűrük Ura effektjei gagyik, meg egynyáriak, nos az tényleg vicc kategória. Cameront idecitálni meg az alma és a körte tipikus esete.
most posts by TM
0
2009. augusztus 5., szerda 1:19
Lehet én vagyok hülye, de én meg úgy hallottam hogy például Gollam még mindig etalon és viszonyítási alap 3D tekintetében.
0
2009. augusztus 5., szerda 1:18
Hm, jó kritika :) Én speciel örülök neki, nagyon is, hogy nem egy blockbuster rendező Peter Jackson. Sokkal hatásosabb, bensőségesebb a film, a hangulata, és az effektek sem olyan pofába mászok (már bocsánat :D), mint az új Star Wars-oknál. Itt komolyan el kell gondolkozni, hogy most ez CGI vagy nem? A SW-nél viszont steríl számítógépes effektek egymás hegyén-hátán. Szóval a LOTR filmeknek ez a nagy dicsérete. És persze a kíváló megfilmesítés, ott és úgy nyúltak bele Tolkien művébe, ahol kellett, kihúztak kedves, de felesleges részeket (Bombadill Toma) és a dupla befejezés második felét is kihúzták (pontosabban csak utalnak rá). Rengeteg díszlet, jelmez, hosszú forgatás, utómunkálatok, kíváló színészek és egy színészbarát rendező, ez kellett A Gyűrűk Ura elsöprő közönség és kritikai sikeréhez.

A 11 Oscar-díj pedig annak tudható be, hogy nem díjazhatták PJ-t minden évben rendezőként, a filmért, forgatókönyvért, tudta mindenki, hogy A Király visszatér is lesz olyan jó, mint az első két fejezet, hogy azért nyomják a kezébe a díjakat, más különben minden évben nyert volna 7-8 Oscart egy-egy rész, az nem tetszett volna senkinek. De én azt szoktam mondani, nem 11 Oscar-t nyert a 3. rész, hanem 17 Oscar-díjat nyert A Gyűrűk Ura, mert ez egy film :)
0
2009. augusztus 5., szerda 1:06
Én meg elmegyek és megtanulok helyesen írni, betűzni és fogalmazni... :)
0
2009. augusztus 5., szerda 1:05
The Lord of the Rings

FOTR-TT-ROTK  extended editions...

Az összhatás valami egészen varázslatos. Ami azonban a meglátásom, hogy mik a negatívumok:

Az első filmen érezhető legjobban az, hogy egy "független filmes" pacák kezébe kapott egy 300 millió dolcsis gépezetet...  a trilógia legpontosabban összerakott tagja, viszont időről-időre előfordul egy olyan snitt, vágás, képkivágás, kameramozgás stb... egy olyan rendezői stílus ami tagadhatatlanul független filmes eszköztárból való és semmiféleképpen sem a big budget hollywood epic spectacle-hoz illő... túl olcsó jános....  szerencsére tényleg csak max jó pár helyen fordul elő ami egy 3 órás film esetében azért bőven elfogadható és ráadásul ez a hatás a második és harmadik részre teljesen eltünik szinte, de az elsőn nagyon érezhető...

Az effektek sohasem voltak a legmagasabb minőségi elvárásoknak elkészítve szerintem összeségében. Vannak nagyon jól megkreált és kidolgozott lények és effektek, de összeségéeb nem rendelkezik például azzal a magas és évtizedekig fent álló színvonallal mint egy james cameron effekt moziban....   Bár kétségtelenül hatalmas a minőségbeli fejlődik az első és a harmadik rész között...  

A vizuális effektusok már most kezdenek kopott hatást kelteni és pár év távlatából pedig egyenesen idejét múltak lesznek....   de lehet, hogy egy  avatar múlva már...

Fogalmam sincs, hogy a ROTK, hogy a retkes bánatban kaphatott 11 Oscart és ezzel olyan filmek mellé került, mint a Ben-Hur és Titanic....  illetve a filmtörténelem legnagyobb alkotásait utasította maga mögé Oscar tekintetében.....   Ez az egész egy vicc....  

Összhatásban eszméletlen jó és vérbeli moziélményt nyújtanak a filmek, de a 11 Oscar nem kicsit baromira túl sok....  Várom a BD megjelenést....  Bár a dvd is referencia minőségű...

0
2009. augusztus 4., kedd 15:26
Lazításképpen ma és tegnap a-talán- kedvenc vígjátékaimat néztem meg:
Kidobós- Sok flúg disznót győz
40 éves szűz

Bár egy ideje már tényleg nem számolom hányszor láttam őket, de még mindig mindkettő zseniális. Minden percre jut egy beszólás, nézés vagy egyéb térdcsapkodós poén

10/10
0
2009. augusztus 3., hétfő 14:13
Ettől még egyikünknek sincs meg, csak neki.:)
0
2009. augusztus 3., hétfő 13:49
de én jobban és előbb :)
0
2009. augusztus 3., hétfő 13:37
Én is irigylem ... ;)
0
2009. augusztus 3., hétfő 13:32
Ja, és nem tömörített, hanem kétrétegű, mert nyilvánvalóan ezt nem adták ki így, legalábbis nálunk nem. Úgy kaptam ajiba, valami évfordulómra. Gondoltam, elfogadom, ha már "a kiadók csak siránkozni tudnak." :)
most posts by TM
0
2009. augusztus 3., hétfő 13:25
irigyellek :)
0
2009. augusztus 3., hétfő 13:19
Biztos, naná! :)
most posts by TM
0
2009. augusztus 3., hétfő 12:22
Ez történt múlt héten...

Django / Django, r.: Sergio Corbucci, 1966 - 85%

Mostanában rákattantam a régi western-ekre, és már elég sokat olvastam a Django brutalitásáról, így bepróbálkoztam vele. Nem csalódtam, bár azért a beharangozott kemény dolgok mai szemmel már közel sem annyira durvák, mint 43 évvel ezelőtt voltak (szerintem). Na jó, azért a véres kéz eléggé durva...

Szerelem (és egyéb katasztrófák) / Love & Other Disasters, r.: Alek Keshishian, 2006 - 85%

Ez is látatlanban lett bevállalva, de nem rossz. Jó, a meleg vonal kissé bizarr, de amúgy egy nagyon szerethető film lett belőle...

Plasztik szerelem / Lars & The Real Girl, r.: Craig Gillespie, 2007 - 100%

Az alapötlet nekem kissé furának tűnt, de egy perc alatt be lehet lélegezni a film atmoszféráját. Szokatlan, ám kedves kis történet, mindenféle romantikus giccstől mentesen tálalva...

Volt egyszer egy Vadnyugat / Once Upon A Time In The West, r.: Sergio Leone, 1968 - 100%

Csupán 6 éve akartam megnézni (Bronson halálakor), most végre sikerült. Azt kell mondjam, örülök, hogy csak most ültem le elé, mert régebben valószínűleg nem ütött volna ekkorát nálam. A 159 perces játékidő, mintha csak egy óra lett volna, úgy eltelt. Nem véletlenül van akkora kultusza a filmnek. Minden a helyén van, a legapróbb részletekig...

Benjamin Button különös élete / The Curious Case Of Benjamin Button, r.: David Fincher, 2008 - 90% (Blu-ray)

A kora tavasz egyik mozis meglepetése volt számomra ez a film, egy fordítva zajló különös életről...
0
2009. augusztus 3., hétfő 10:50
melyik szinkron? :) eredeti szinkron? biztos? :D
0
2009. augusztus 3., hétfő 10:48
Neked a másik általam hiányolt is van(Ó), de nekem még mindig nincs...:(((
0
2009. augusztus 3., hétfő 1:37
Nekem van Beverly Hills Cop-trilógiám mozgó menüs magyar feliratos extrás és persze eredeti szinkronos. A második rész elején a kártyaseftelős jelenet a kedvencem, amikor a Dörner-Szerednyei-Usztics trió magyarításában hangzanak el a klasszikus mondatok. Zseniális! :)
most posts by TM
0
2009. augusztus 2., vasárnap 18:18
én 48 órát csak a tv2-ős szinkronnal láttam, és szerintem erősen megvágva, de állítólag leadták már eredeti szinkronnal vágatlanul is valami embertelen időpontban. a szerepcsere második hangválasztása tényleg jobb, sőt így kellett volna elsőre kinéznie, de mivel a Csankó-Jakab párossal szoktam meg nekem az tetszik jobban. egyébként eddie murphy filmjeivel szinkronügyileg elég sok probléma van :)
(szerepcsere, 48órák, beverly hylls-i zsaruk, amerikába jöttem, stb.)
0
2009. augusztus 2., vasárnap 17:20
azért az 1. 48 órás szinkron körüli rajongást sose fogom megérteni..sose fogok örülni neki,hogy Felföldi Laci kapta meg Eddie-t,még ha az összes többi egy kincs volt,talán abban volt Bujtor Nick Nolte-nak..meg mindenki isten..de Felföldit sose fogom megszeretni hozzá...mint ahogy a Szerepcserének is örültem,hogy újraszinkronizálták Dörnerrel...és mint ahogy a Dzsentlemanust se értem,miért Csankó Zolizták el..
0
2009. augusztus 2., vasárnap 14:44
belenéztem már a vhs-be hogy nekem melyik szinkronnal van meg. úgylátszik, hogy én csak a tv2-őssel láttam eddig. na ez is olyan marad úgy látom mint a 48 óra és megint 48 óra, hogy a büdös életbe nem fogom megismerni az eredeti szinkronját! hál istennek azért van egy kettő filmem ami miatt aggódhatok és én is :(((
0