Nem értek egyet azzal, hogy az 5 évad alatt végig tudta tartani a színvonalat a sorozat. Nagyon sok bírálatot kaptak - jogosan -, amikor felbomlasztották a Foreman-Chase-Cameron hármast, noha tény, hogy 3. évad alatt az a csapat is kifáradt és kellett a megújulás. A 4. évad eleje, az új csapat kiválasztásával kicsit újra felpörgette az eseményeket, viszont az is tény, hogy amint kialakult az új team (Taub-Kutner-13), azt hiszem, a készítők is rájöttek, hogy ők messze nem lesznek annyira érdekesek a nézőknek, mint a régebbi csipet-csapat. Ezt akkor bizonyították a nézettségi adatok is, akkor sokan kezdtek el aggódni a sorozat jövőjéért, és sok törzsnéző pártolt el a sorozattól. Én azt sem tartottam jó „mentő-ötletnek”, hogy visszacsempészték Ambert pár rész erejéig, sőt, ezzel kvázi bizonyították, hogy hatalmas mellékfogás volt őt kiírni a szériából és a csapatból, ugyanis az ő karakterével sokkal pörgősebb lehetett volna a negyedik évad vége – amikor ugyebár meghalasztották – és az ötödik évad eleje.
Ráaádásul ugyanekkor sokan hiányolták a jól bevált House-Wilson szócsatákat és szivatásokat, illetve a House-Cuddy vonalat, szerencsére mindkettőt sikerült az ötödik évad közepére helyretenni, - utóbbit egy zseniális promóval úgy harangozták be, hogy a sorozat-szerető társadalom alig bírt magával a vetítésig – és onnantól már – szerintem – valóban a régi színvonalon haladt előre a sorozat, az utolsó rész vége pedig zseniálisra sikerült, nem kevés kérdést maga után hagyva.
Summa summarum, én azt mondanám, újraéledt a sorozat egy nagyobb mélypont után és most saját maguknak akkor magaslabdát dobtak fel a készítők, amit ha jól csapnak le, - USA bemutató szeptember 21 -, akkor nagyobbat szólhat a House, mint eddig valaha. Úgy legyen!:)