Sok hűhó semmiért. ezt is kiadhatnák már végre!!!!
0
2009. május 28., csütörtök 1:27
2517
Nemrég ledaráltam a Gary Unmarried S1-et, levezetésnek pedig belekezdek a Family Guy S1-be.
0
2009. május 27., szerda 21:58
644
Előző témához hozzászólva: igaz, az Óriást még sajnos nem láttam, de a Haragban a világgal nagyon nagy kedvenc, szerintem óriási film. Az Édentől keletre nagyon régi filmélmény, nem is túl jó körülmények között láttam, úgyhogy nem sok mindenre emlékszem belőle.
0
2009. május 27., szerda 21:54
644
Van jópár film, és sajnos egy-két műfaj is, amelyet nem nagyon ismerek, illetve szeretek. Valahogy sohasem vonzottak a westernek, eddig úgy éreztem, ez nem az én műfajom. Igaz, így hirtelen csak a Jó, a rossz és a csúf, a Fegyvertársak és a Farkasokkal táncoló jut eszembe, amelyeket láttam. Nem rossz filmek, mégse sikerült nagy nyomot hagyniuk bennem. Egyből a műfaj közepébe vágva a hétvégén megnéztem Az üldözőket, most pedig a Buch Cassidy és a Sundance kölyköt. Mindkettő zseniális film, magam is csodálkoztam, mennyire bejönnek nekem. Ez különösen igaz az utóbbira, melyet még biztos jópárszor megnézek, annyira tetszett.
0
2009. május 27., szerda 10:54
52685
Vagy mégsem? :) Na, majd jól újranézem őket.
most posts by TM
0
2009. május 27., szerda 10:33
8905
Nálam az Óriás a csúcs (nemcsak James Dean, hanem Elizabeth Taylor és Rock Hudson is fantasztikusak benne!!!), és utána jön az Édentől keletre, a Haragban a világgal pedig nem igazán tetszett.
0
2009. május 26., kedd 23:27
52685
Most, hogy mondod, lehet, hogy nekem is az Édentől keletre tetszett jobban, csak keverem a két filmet. :)
most posts by TM
0
2009. május 26., kedd 23:18
7076
"a mindig gonosz David Morse" Nézd meg a Kapcsolat és a Halálsoron című filmeket is!
0
2009. május 26., kedd 22:57
2464
Ma megnéztem az Utánunk a tűzözön című fimet.Most először DVD-n. Anno VHS-en rongyosra néztem.Még mindig ez az egyik kedvenc filmem. Hatalmas dumák,látványos akciók(+a mindig gonosz David Morse),szóval számomra megunhatalan.
0
2009. május 25., hétfő 11:01
4792
Tetszett nekem is, csak első találkozásra való prekoncepciómat félre kell tennem :) James Dean szempontjából talán az East of Eden viszi a prímet. Nálam a Giant-nél valahogy a love story túl "subtle" volt és nem elég domináns.
0
2009. május 25., hétfő 10:42
9489
Persze, a nosztagiafaktor rendesen ott van egy-egy ilyen lelkesedésben. De azért a véleményemet tartom.
0
2009. május 25., hétfő 10:29
52685
Itteni kritikát kellett volna elolvasnod, itt dicsérik a képet, s ami még ennél is fontosabb, a filmet is. :) Nekem a dobozban lévő 3 műből ez tetszett legjobban.
most posts by TM
0
2009. május 25., hétfő 8:50
4792
GIANT
Rock Hudson, Elizabeth Taylor és James Dean szereplésével egy röpke 3 és negyedórás családregény. Eddig nem láttam, így némíleg másra számítottam. A James Dean dobozt ezzel kivégeztem. :)
Sok helyen olvastam hogy a díszdoboz leggyengébb képmisőségű darabja, meg pan and scan-es stb.... emiatt nem ios volt kedvem megnézni, de végül rászántam magam. Felkészültem a legrosszabbra pedig..... A pan and scan képet projin felnagyítottam így ez már nem votl probléma, az eredmény: esetek 90%ában kristálytiszta kép. A teljes vászonra nagyított pan and scan kép ad olyan éles, kristálytiszta képet, nagyon jó felbontással amit korabeli filmnél dvdn annyira nem megszokott, illetve sok újabb filmnél sem. Tehát részemről képminőség a jó és a kiválló között helyezkedik el.
0
2009. május 25., hétfő 4:22
403
A Szökés. 17 részétől az utolsóig. Egy kis reload, mert megyek a második évadért, és indul az esti szökésmaraton... :-)
0
2009. május 25., hétfő 3:42
52685
Az idő mindent megszépít és felnagyít. De hogy ezt most ne vedd magadra, azt mondom, hogy szerintem ma már ilyen film sem készül! :)
most posts by TM
0
2009. május 25., hétfő 0:06
9489
Az imnént fejeztem be egy nagyon kellemes emlékeket visszaidéző nagyszerű MOZIT - csupa nagybetűvel -, a Hello, Dolly-t, méghozzá a kimagaslóan zseniális eredeti magyar szinkronnal. Tudom, hogy korábban sok-sok topikban volt vitatéma a szinkronok minősége akkor és most, nem is szeretném újra provokálni a diskurzust, de muszáj megjegyeznem, hogy ennek a filmnek a magyarításán mind a párbeszédek fordítását illetően, mind a magyar színészek tekintetében valami hatalmas elhivatottság látszik és mondjon bárki bármit is, ilyen szinkron ma már nem készül. Remek élmény volt újralátni és újrahallani.
0
2009. május 24., vasárnap 12:40
5042
Megvan a magyar felirat is, de az abszolút nem követi a szinkront! Totál hülyeségeket írnak benne, nagyon illúzióromboló... Még a szereplőket is máshogy hívják: Lone Stars-t például "Szóló Starr-nak" Lord Helmet-et meg "Sötét Kobak"-nak vagy minek... A főcímbe idióta rímeket próbáltak bénán becsempészni, meg hasonlók... hagyjuk... Csak szinkronnal lehet nézni. Nem tudom ez a förmedvény feliratot kinek köszönhetjük...
0
2009. május 24., vasárnap 12:21
4792
The Sea Hawk (1940)
Továbbra sem sikerül betelnem a Curtiz filmek bájával, főleg amikor Errol Flynn-nel kombinálják géniuszukat. Ha létezik klasszikus romantikus irodalom, akkor létezik klasszikus romantikus filmkészítés is. És ennek legnemesebb képviselője Kertész Mihály.
(A film első 15-20 percében a tengeri csata, párbajok etalon minőségűek amik (korukat meghaladva) adott esetben ma ugyanígy leforgatva a mai közönség számára is elég intenzív akcióval és koreográfiával rendelkeznek)
0
2009. május 24., vasárnap 11:56
14599
A Spaceballs BD-ről ugye nem hiányzik a magyar felirat sem? A klasszikus szinkron már önmagában is nagy dolog. :)))
0
2009. május 24., vasárnap 10:51
5042
Nemrég jött meg az aktuális xpress csomagom DVD-kkel BD-kkel... Ezekből elsőként három olyan filmet néztem meg amit kb. 10 éve láttam utoljára, és rongyosra néztem őket a VHS korszakban gyerekkoromban! Nem csak nosztalgiázni volt nagyszerű élmény! :)))
Dupla vagy semmi - /The Story Of My Sucess/ (1987) - DVD
Talán az egyik első film amit felvettem videóra anno a Duna Tv-ről. Minden megtalálható benne amit a 80-as évekről tudni érdemes... Jó zenék, szuper Michael J. Fox, és a régi klasszikus szinkron... Nem is bírtam eredetiben nézni. A kép sajnos iszonyat. Nem anamorf, meg még ronda is... De akkor is! A film még mindig működik! :) -> 85%
Űrgolyhók - /SpacBalls/ (1987) - BD
Imádtam ezt a filmet! Mekkora poénok! Emlékszem hogy gyerekkoromban még ha nem is értettem minden utalást a különböző sci-fikre, de órák hosszat tudtunk idézgetni belőle a haverokkal... "Most vagyunk a mostban! - Mikor??? - Most! - Mikor volt a most akkor? - Korán! - Milyen korán???... " :))) Nagyon jó! Ez a film is abszolút megállja a helyét még ma is! A több mint 20 éves film FullHD-ban pedig meglepően jó képminőséggel bír! Még a sötétebb jelenetek is. Eredeti DTS-HD hang, a klasszikus szinkron 5.1-es, kisség tompább, de a zenék abban is elég jól szólnak! És ez is olyan hogy muszáj szinkronnal nézni! Annyi pluszt tesz hozzá! A kedvencem Rick Moranis! "- Megálltunk? - Meg uram! - Mindenki jól van? - Igen. Milyen szerencse hogy sisakot visel! - Igen - És most hogyan tovább uram? - Tovább? Tartsunk öt perc szünetet? - Remek ötlet uram! - Cigaretta szünet!... " :))))) -> 100%
Drágám a kölykök összementek - /Honey I Shrunk The Kids/ (1989) - DVD
Igen. Szintén rongyosra nézett darab. Emlékszem egyik éven ez volt a karácsonyi nagyfilm, akkor vettem fel. Van tíz éve hogy utoljára láttam. A klasszikus szinkron itt is megvolt, a képminőség sem hagyott semmi kívánnivalót maga után! Jó volt újra látni! :) -> 85%
0
2009. május 24., vasárnap 3:22
1059
én már nevetek ezeken a filmeken, már ha nézem, de ha lehet, elkerülöm: abban a percben, hogy egy digit-rém felbukkan, off. az i am legend-nél telt be a pohár, ahol egy CGI tigris kerget egy CGI őzet. asszem. annyira olcsó, gagyi volt, hogy aztán már csak nevettem a filmen - és akkor a zombis emberek nem is jöttek elő. maradi vagyok, de nekem egy lény, egy háttér éljen, elevenedjen meg, különben nem nézem. jabba az évszázad legszánalmasabb CGI kreálmánya. azt nehéz lesz felülmúlni. anno coppoláiék egyegész dzsungelt taroltak le ahhoz, hogy legyen egy képsor a napalmozásról. ma ezt két progival előállítanák. le is köpném a vásznat.
0
2009. május 24., vasárnap 3:07
866
Az a baj,hogy az új X-men/Rozsomák film készítői is komolyan gondolták a CGI-animációt ! 2009-ben ilyen effektekkel előállni ? Bezzeg a marketing meg ment dögivel.
0
2009. május 24., vasárnap 2:07
1059
Téka után szabadon:
Esti mesék - felnőttek számára csak gyerek felügyelete mellett. amúgy sandler egy gyenge carrey-klón. és egyre halványabb humorral. kár érte.
Igenember - carrey egyre bénább, irracionálisabb humorokkal akarja életben tartani a nimbuszát. ez kevés. a szalagszöveg a borítón, mely szerint az ée legviccesebb filmje egyenesen a fogyasztók félrevezetése: kiszámíthaó, közhelyes, néha azért vicces hollywoodi tucatfilm. 14-17 év között biztos szupi szirup. ms. deschanel gyönyörű.
u.i.: ami mindkét filmnél gáz: a komputeranimáció. borzasztó és aggasztó, hogy ezt komolyan gondolják a filmipar fellegvárában.
0
2009. május 23., szombat 23:40
626
Most jöttem haza a Star Trekről. Mivel holnap korán kelős projekttel indul a nap, ezért a ma estére tervezett sörözés helyett Halálos Fegyver 1-2 van "célkitűzve".