Keresés

Ki mit néz most?

2014. március 31., hétfő 19:48

A Grönholm-módszer / The Method / El Método (2005)

Hét jelölt érkezik egy állásinterjú utolsó fordulójára egy céges tárgyalóterembe. A szükséges formanyomtatványok kitöltése során kiderül, hogy a kiválasztás a Grönholm-módszerrel fog történni, ami a többségnek ugyan nem mond semmit, de látszik, hogy hozzászoktak már a mindenféle HR-es trükkökhöz. Erre azonban talán mégsem készültek fel. A jelentkezők előtt levő monitorokon ugyanis sorra olyan feladatok és információk jelennek meg, amik alapján megméretődnek az elveik, a képességeik, a gyengeségeik, a hibáik és a vágyaik, vagyis szinte a teljes múltjuk és jelenük. Ahogy a jelöltek egyre fogyatkoznak, a kiválasztás egyre személyesebbé válik...

Összefoglalóan a Grönholm-módszer egy remek kis kamaradarab (amennyire tudom, ezt is játsszák színházak), inkább a valós és konkrét (munkaerő-piaci/gazdasági) problémákra kiélezetten, de éppúgy általánosságban is bemutatva az emberek közötti versengést egy állásért. Pedig akkor még hol volt a 2008-as válság, annak nyomán meg a 26%-os teljes és a 60%-os 25 év alatti munkanélküliség Spanyolországban...  

Részletek itt: http://filmforum.hungarianforum.com/t12p165-niwrok-irasai#2143

8,5/10
0
2014. március 28., péntek 16:30
A Wall Street farkasa

Egy újabb testhezálló szerep LeonardoDi Capriónak. A szereppel él, játszik, igazán jó színészi teljesítményt nyújtva. Ripacs? Az, de a jó értelemben hiszen brillírozik a szerepében. Míg a Nagy Gatsby szürrealisztikusan volt giccses - mégis szerethetően - addig ebben a filmben egyrészt az obszcenitás a fő domináló tényező, másrészt a mindennek anyagi úton való mércéje. Nem véletlenül készülhetett ez a film mostanság (annak ellenére, hogy évtizedekkel ezelőtti sztorit dolgoz fel) hiszen élesen kisarkítva jelenik meg a pénz szeretete és az abban való hit miszerint rajta keresztül bármi elérhető; egy olyan mai társadalmi rendben ahol a fogyasztói társadalom utolsó rohamait kezdi intézi a fogyasztók irányába és elkezdte végrángásait megélni.
Persze bele is lehet merülni ebbe az életérzésbe amit a felszínen sugároz azt alkotás, hinni benne a jólét elvezet egyfajta boldogsághoz, még ha az csak az önbecsapás pallérozott magas foka is és brillírozni látszó technikákat lesni az eldhatóság műfajában. Számomra a pénz mint értékmérő semmit sem jelent így egyféle társadalomkritikának tekintem a művet. Nézhető mindenképpen, de maradandóan nem fog nyomot hagyni bennem.

50%
0
2014. március 27., csütörtök 10:22
Köszi, ez nagyon tetszett :)
0
2014. március 26., szerda 22:50
Na, már itt is előjött ez a két film, amikkel még tartozok Artoonak. Ez valami jel lesz, hogy nem halogathatom tovább őket... :P
0
2014. március 26., szerda 22:48
Örülök, hogy tetszett! Ha gondolod, R2-D2 fórumán elbeszélgethetünk spoileresen a film kapcsán, pár részt szívesen kiveséznék valakivel! :)

A megjelenés kapcsán én is csak reménykedni tudok, de ha becsurran egy DVD, egye fene, megtöröm a BD-lázat, és megveszem azon, minimum ennyit megérdemel ez a film.
0
2014. március 26., szerda 17:03
Köszi, nagyon bírom az ilyen filmeket! Pl. a Triangle vagy az Exam is nagyon nagy kedvencek nálam!
0
2014. március 26., szerda 14:31
Akkor én is hadd ajánljak valamit (nem tudom, átkattintottál-e rá):

The philosophers (After the dark)

http://filmforum.hungarianforum.com/t11p419-r2-d2-irasai
0
2014. március 26., szerda 12:12
Nagyon jó volt! Köszi az ajánlást, a kritikádat csak a film megtekintése után olvastam el, és milyen jól tettem! :)
Abszolút semmit nem tudtam róla, mondom, belenézek (fél 11 lehetett este), de egyszerűen nem bírtam otthagyni, így fél 1-kor végeztem vele, ma egy kicsit ásítozós vagyok, de megérte! Nagyszerű filmélmény, nem túlzó a lelkesedésed, nekem is iszonyatosan tetszett! Sajnos az, hogy nálunk megjelenjen, szinte egyenlő a nullával, de azért reménykedjünk!
0
2014. március 24., hétfő 11:37
Épp a Jégvarázs megy :) Többek tetszésüket fejezték ki a környezetemben, úgyhogy gondoltam ideje meglesnem nekem is :)
0
2014. március 22., szombat 23:52
Elolvasva az írásodat már át tudom érezni miért adtak sokan maximális értékelést a filmre. Én is nagyon vártam, lestem mikor tudok hozzáférni. Lehet a nagy várakozás is tette de 40 perc telt el ahhoz, hogy feladjam. Se fülét se farkát nem találtam a műnek, se látványilag, se párbeszédileg nem fogott meg. Nálam kb. 2/10 skálázható. Persze ez még nem jelent semmit nálam és idővel változhat. A Veronika kettős élete című filmről tobzódva jöttem ki anno x évvel ezelőtt mi ez a förtelem. Mára az egyik alapmű a filmes listámon.
0
2014. március 22., szombat 18:23
Van már HD minőségű release.
0
2014. március 22., szombat 17:56

már tavaly október-november óta várok rá hogy megnézhessem, csak néhány véleményt olvastam, azok viszont 10/10-es filmként emlegetik, de eddig nem sikerült sehol belefutnom normális minőségben... :(
0
2014. március 22., szombat 16:43
http://filmforum.hungarianforum.com/t66p15-weide-irasai#2023

Snowpiercer. Nincs kifogás, most azonnal letöltöd és megnézed! :D
Na jó, ha kicsit bővebb indokokra vagy kíváncsi, csekkold a fenti linket, de tényleg le kell szögeznem, ez egy 10/10-es film volt számomra, szóval nagyon nem érdemes kihagyni. Ha csak fele annyira fog tetszeni nektek, mint ahogy nekem, már megérte meglesni! :)
0
2014. március 19., szerda 1:25
ABCs of Death

26 horrorfilmes rendező felkérést kapott, hogy az ábécé egy-egy betűjével kezdődően válasszanak egy szót, és azt ihletőül használva készítsenek párperces szkeccsfilmeket a halál témakörében. Volt, aki megpróbálta komolyan venni ezt, és próbált egy-két percben is feszültséget teremteni (ezek voltak jellemzően az európaiak, főleg a spanyolok), míg mások humorra vették a figurát (leginkább az amcsik), a távol-keletiek, leginkább a japánok meg olyan mértékű zakkantságot vittek a filmjeikbe, hogy ihaj. De még a műfajok is változatosak, hiszen akad itt rajzfilm meg állatjelmezes bohóckodás, annak meg külön örültem, hogy a "gyurmacskás" fickó is kapott egy betűt.

Egy efféle antológia azért lehet jó, mert a néző 26 kisfilmből csak talál magának kedvére valót... de persze garantáltan lesz olyan is, amitől kiszaladna a világból. Nekem "D"-ig mindegyik bejött, főleg a "D", ahol önmagában a gyönyörű és lassú fényképezés megérte, de nagyon tetszett az "I", az "N", a "T" és az "X". A távol-keletiek perverziója és szürrealitása abszolút messze került tőlem ("F", "J", "Z"), de ott volt például a "G" vagy az "M", amik vagy értelmetlenek vagy unalmasan ötletszegények voltak, és az "O", ami öncélú művészkedésbe fulladt. A többi a középmezőnybe, egyszeri megnézésre vagy rötyögésre volt jó.

Átlagpontszám:
6/10
0
2014. március 18., kedd 12:34
Egyetértek a kritikáddal, nekem is tetszett ez a film. Nagyjából én is hasonló pontot adnék rá. Meg is veszem majd, ha megjelenik DVD-n.

A Nurse 3D írásoddal is egyetértek. Engem is hasonlóképpen felhúzott a főszereplő. Nem tudom, hogy bírták kiválasztani erre a szerepre. Talán ha más lett volna a főszereplője, akkor még elment volna az a film. De Paz De La Huerta nagyon lerontja.
0
2014. március 18., kedd 12:09
Bűbáj és kéjelgés filmajánlóm:

http://filmforum.hungarianforum.com/t66p15-weide-irasai#1991
0
2014. március 18., kedd 12:04
Akkor ennyi volt a témában?
0
2014. március 16., vasárnap 1:08
Bosszútól fűtve:Általában a kis költségvetésű, csak a hangulatteremtéssel operáló alkotások közel állnak a szívemhez.Valljuk be ennek a filmnek egyebe sincs, mert könnyen kiszámítható és igazából jelentéktelen kis délutáni film+-os vacaknak tűnik a leírás alapján is.De tagadhatatlan, hogy van benne valami.Buta, logikátlan és még sorolhatnám, de közben meg gyönyörűen illenek egymáshoz az építőkockák.
Ez egyértelműen a rendező munkáját dicséri, mert száz meg egy példa van arra, hogy ugyanezen alapanyagokból felejthető alkotás születik.
Imádtam a borús felvételekben rejlő szépségét, rögtön a befejezésnél beugrott egy újságcikkben látott hatásvadász kép, valami romos környezetben lefotózott virágról.Ilyen nekem ez a mozi, nem kéne, hogy utat törjön magának az élet belőle, az észérvek ellene szólnak, de mégis megtörténik a "csoda".
Mármint az, hogy tetszik és elgondolkozzam rajta.:)

A lemez ócska, de ami rajta van az jó anyag.
0
2014. március 13., csütörtök 21:45
Most hogy így mondod...
Nem is volt eddigi eletem alatt olyan, hogy sok elvárást támasztottam volna egy film felé. Nem is volt még elvárásom. Érdekes.  Ez nem tudom amúgy mit sugall. De szerintem ezért volt az hogy nem csalódtam egy filmben sem. Csak levontam a konzekvenciát miszerint tetszett vagy sem az adott film.
0
2014. március 13., csütörtök 20:43
Nekem egyszer nézhető volt. Sokat ne várj tőle, akkor tetszhet.
0
2014. március 13., csütörtök 19:15
Míg várom ma este a Dollhouse-t, ezt műsorra tűzöm
http://youtu.be/F6JiCJ5x3Qw
Érdekesnek tűnik. Bár írták,  hogy nem nagyon mutat újat azért nem hiszem hogy rossz film lenne.
Jöhet egy szájfáj :))
0
2014. március 13., csütörtök 18:10
De kis tudatlanok vagytok :P
0
2014. március 13., csütörtök 17:37
Én meg azt nem tudtam, hogy ez az eredetije. :)
0
2014. március 13., csütörtök 17:03
Nem is tudtam, hogy ennek
http://www.xpress.hu/xp/prod.asp?PID=4352&VID=R96369352322298338
van feldolgozása.
0
2014. március 13., csütörtök 16:57
:D :D :D :D :D :D :D Na akkor nincs miről beszélni :D Szerintem az antiszociális felfogásomból adódik, hogy nem sok vergődős filmre vagyok nyitott, de akkor legalább ne nyilvánulnék meg, tudom én... :) Mindegy, a Gravity nagyon tetszett, csak nekem másért. A zene meg külön, kurva állat volt, na az nagyot dobott ám a hangulaton, hogy azért az embert picit belesüppessze a transzba, bambulásba. De ennyi! :D
0