Keresés

Ki mit néz most?

2009. március 9., hétfő 17:44
Legfőképpen a te ajánlásod miatt néztem meg a filmet, habár nem vagyok sem nosztalgiázó harmincas, sem 13 éves tinilány :-)
A rendező engem már a Csavard be, mint Beckham-el megnyert, tetszik a hétköznapi, mégis szimpatikus mesélési stílusa, na meg hogy szemmel láthatóan ő maga is nagyon szereti főhőseit. Szerintem ez A macskám, a családom és a fiúk esetében sem volt másképp.
A legnagyobb pozitívum mindenképpen az, hogy bár a főszereplő tőlem távol álló problémáktól szenved, és legendásan nehéz korban jár, mégis egy percig sem volt idegesítő. A szájába adott mondatok sem voltak papírízűek, a helyzetek sem mesterkéltek, hanem teljesen hétköznapiak. Emellett a már említett problémák is teljesen életszerűen vannak vázolva, átérezhetően.
Volt azonban pár jelenet, amit ha nem is percre pontosan, de biztosan előre lehetett jelezni (pl.:a közhelyes, de szerintem baromira nem odavaló táncikálás-éneklés a macska keresése közben és hasonlók). Tehát nem sikerült teljes mértékben elszakadni a mostani trendtől, hiszen ez a legtöbb hasonló filmben is megtalálható. A befejezés, és a problémák megoldása volt kicsit esetlen és hirtelen, de mivel a konfliktusokat tényleg jól sikerült vázolni, ez megbocsátható.
Végülis egy felettébb kellemes másfél órát szerzett a film, aminek azért örülök, mert kikapcsolódásként szeretem a hasonszőrű filmeket, a nemrég látott Vadócka azonban például nálam kiverte a biztosítékot annyira irritáló, dühítő és mármár hülyén közhelyes volt. (érdekes módon a Rocktábor viszont teljesen nézhető volt).
A filmre én egy 10/7-et adnék, tehát az abszolút jó kaegóriába tartozik nálam :-).
0
2009. március 9., hétfő 16:25
Az utolsóról egy részletesebbet esetleg? :)
0
2009. március 9., hétfő 16:05
Mivel betegségem miatt egész múlt héten itthon voltam, volt idő filmezgetni. Én a következőket néztem:
Kegyenc fegyenc
Keresd a nőt
Különös kísérlet
A muzsika hangja
Szoba kilátással
A Prizzik becsülete
Rocktábor
A bárányok harapnak
Halálfutam
Vadbarmok
Fúrófej Taylor
A meztelen dobos
Végzetes vonzerő
Az utolsó császár
Hipervándor
Tesó-tusa
Rosszbarátok
A macskám, a családom és a fiúk

Néhány film már régi, bepótolandó elmaradásom volt (Szoba kilátással, Végzetes vonzerő stb.), de volt amit csak a teljes kikapcsolódás miatt néztem meg. Végülis akadt pár rossz film is, de összevetve a legtöbb, még nem látott film tetszett.
0
2009. március 9., hétfő 15:22
Kell a pihenés egy nehéz hét után, nemde? :-)

Én végigizgultam a 2. és 3. Bourne-t, ezúttal óránkénti átlagos 1 pislogással, hogy véletlenül se maradjak le semmiről, és azt kell mondjam, hogy ezek a filmek TÖKÉLETESEK.

0
2009. március 9., hétfő 11:35
Hát jó régen volt meg az utolsó hozzászólás ehhez a topichoz! :)

Én Freddy bátyónk kalandjait nézegettem a hétvégén, a harmadik részig jutottam, plusz egy Shop-Stop barátnőmmel. Elég mozgalmas hétvége volt filmügyileg! :)
0
2009. február 7., szombat 18:49
Nemrég néztem meg a Casablancát. Még sosem láttam, nagyon tetszett (10/8), de azért nálam még mindig a The Maltese Falcon az első számú kedvenc Bogie-tól. Hatalmas beszólás a Renault kapitányt alakító Claude Rainstől Agárdi Gábor hangján (remélem, jól idézem), mikor egy nőci megkérdezi tőle, ugyan miféle ember ez a Rick Blaine. Mire Rains azt válaszolja:

- Ha nő lennék, és ÉN nem volnék kéznél, bizonyára beleszeretnék! :-))

Óriási duma.
0
2009. február 7., szombat 18:38
Hehehehehehee :)))))
0
2009. február 7., szombat 18:34
Ja, és remélem a közeljövőben végre kiadják DVD-n itthon is!
0
2009. február 7., szombat 18:31
Tizenkét dühös ember (1957)

Szinte az egész film egy szobában játszódik, mégis a kitűnő színészi alakításoknak, a csavaros és érdekes forgatókönyvnek, és a remek rendezésnek hála, ez a film tényleg a filmtörténelem egyik legjobbja.

És még az MGM-es szinkront is túléltem :).

10/10
0
2009. február 3., kedd 12:33
Zsaroló zsaruk
Igazi francia film és hamisítatlan európai mozi.
0
2009. február 2., hétfő 0:51
A mai menü, kivesézve:

Flatliners / Egyenesen át (r.: Joel Schumacher, 1990, Blu-ray)

Gondolom nem sok embernek kell bemutatni, nálam másodjára is megtette a hatását, eszméletlen hangulata van, 100%

St. Ives / Tízezer dolláros megbízatás (r.: J. Lee Thompson, 1976, DVD)

Bronson itt egy írót játszik, akit egy milliomos megbíz azzal, hogy kerítse kézre egy nagyszabású rablás terveinek naplóit. A gikszer csak annyi, hogy aki az iratokkal kapcsolatba került, mind meghalt. Jó kis régivágású krimi, a fiatal Jeff Goldblum és Robert Englund is feltűnik a filmben. 90%

Not Another Teen Movie / Már megint egy dilis amcsi film (r.: Joel Gallen, 2001, DVD)

Na most vagyok bajban, túl sokat vártam ettől a filmtől. Gyakorlatilag a Csaj nem jár egyedül és az Amerikai pite hibridje / paródiája, de engem meglehetősen lefárasztott sajna. 60%
0
2009. január 30., péntek 21:08
Pataki Zita a fogfehérítésről beszélget fogorvosával.
most posts by TM
0
2009. január 25., vasárnap 23:19
Az imdb persze nem szentírás, pár helyen találtam magyar forgatásra vonatkozó kommenteket ám egyik sem szavahihető forrás.
most posts by TM
0
2009. január 25., vasárnap 23:14
Igen,ebben teljesen igazad van.Sőt, ha jól tudom,magánszemélyeknél nem is lehet kinn egész évben,csak ünnepekkor.
0
2009. január 25., vasárnap 23:14
számomra meg az nem világos, ha észak karolinából ki sem jöttek akkor, honnan a susnyásból vettek magyar zászlót? azért magyar zászló nem terem minden észak karolninai bokorban, nem? :)
0
2009. január 25., vasárnap 23:06
Számomra az nem világos, hogy ha igaz is ez a Fót-verzió, akkor ugyebár ott magyar filmeseknek is kellett lenni, nem csak például egy bakternak. Ha voltak ott hazánkfiai, nekik méginkább látniuk kellett, hogy ott van egy magyar zászló. Megjegyzem, nálunk talán csak közintézményeken van kint egész évben zászló (ha egyáltalán kint van), úgy egyébként alapból mit keresne Fóton egy zászló egy díszlet közepén? Valami hülyének csak oda kellett volna rakni, nem? Honnan vette? Mindegy, a film sz@r volt. Sajnáltam Tom Wilkinsont hogy a pénztelenség vagy a pillanatnyi elmezavar egy ilyen projektbe sodorta. Lawrence pedig megállhatott volna mondjuk az Állj, vagy jövöknél, azon még tudtam mosolyogni is.
most posts by TM
0
2009. január 25., vasárnap 22:29
nem véletlenül van ott a zárójeles rész :)))
csak mondták, de sose néztem utána.
0
2009. január 25., vasárnap 22:28
Hirtelenjében most csak ennyit találtam a neten:

Én úgy hallottam, hogy talán Fóton forgatták a filmet, nem tudom :)
0
2009. január 25., vasárnap 22:25
Az imdb szerint ki sem mozdultak Észak-Karolinából.
most posts by TM
0
2009. január 25., vasárnap 22:21
Láttam. Mikor Jamalt kivégzésre viszik az udvarra, akkor vírit a falon a nemzeti zászlónk. Látszik, hogy az amerikaiaknál a filmesek sem okosabbak a nagy átlagnál... A következetesség sem erőssége a produkciónak, mivel más jelenetekben a vár más pontjain legalább két különböző zászló figyelhető meg. Mikor mit találtak a kelléktárban. Lehet, hogy azóta már ők is rájöttek, s elnézést kértek Bukaresttől...
most posts by TM
0
2009. január 25., vasárnap 22:19
az RTL adta le először, akkor még fekete lovag címen, aztán rá 1-2évre lenyomták a Gagyi mamit, és akkor keresztelték át gagyi lovagra ezután, már csak ezzel a címmel adták. mikor megláttam hogy fogja adni a tv2 bíztam bennük, hogy legalább a címe marad fekete lovag, de hamar csalódnom kellett bennük. egyébként a magyar zászló azért van a várfalon mert az a visegrádi vár (nekem legalábbis ezt mondták).
0
2009. január 25., vasárnap 22:04
most van ebben a pillanatban  :D
0
2009. január 25., vasárnap 21:56
Most megy a tv2-n a Fekete Lovag című Martin Lawrence-förmedvény Gagyi lovagra keresztelve. Igazából csak azért nézem, mert állítólag egy jelenetben a vár falára magyar zászlót tettek a kellékesek. Tudja valaki, hogy kb. mikor van ez a jelenet?
most posts by TM
0
2009. január 25., vasárnap 21:54
Mamma mia!

nálam 40%... pedig szeretem az ABBA-t. valahogy nem varázsolt el. hogy egy barátomat idézzem a moziból a hsm trailere közben "FANTASZTIKUS ZENEI ÉLMÉNY"... ja, halláskárosultaknak.

A hazafi

bár bírom Mel Gibsont és a filmjeit is, de igazából A hazafi nem nyújt semmi maradandót, azon kívül, hogy szórakoztató és van benne izgalom bőven.
70%
0
2009. január 25., vasárnap 21:37
A hétvégi házimozizásom eredménye:

Breakheart szoros (Breakheart Pass / r.: Tom Gries, 1975 / DVD)

Egy régivágású akció-kalandfilm, némi western-beütéssel, Bronson és a többi szereplő hibátlan alakításával, egyedül csak Jill Ireland lóg ki a sorból, ő amolyan töltelék-szereplő benyomását kelti. A film maga 100%-os.

Élő fegyver (Forced Vengeance / r.: James Fargo, 1982 / DVD)

Chuck Norris, mielőtt a Cannon-hoz szerződött volna, az MGM-nél leforgatta ezt az "alkotást", ami kissé bugyuta történettel bír, de nem emiatt, hanem a bunyók miatt lett emlékezetes. 85%

Az erőszak pokla (The Evil That Men Do / r.: J. Lee Thompson, 1983 / DVD)

Újabb Bronson-gyöngyszem, de ezúttal jóval brutálisabb kivitelben. Itt egy visszavonult bérgyilkost alakít, akit felkérnek, hogy tegye el láb alól az egyik dél-amerikai ország kínzásokkal operáló doktorát. Nehéz feladat, de nem árulok el nagy titkot, hogy az igazság ezúttal is győzedelmeskedik. 95%

Mamma Mia! (Mamma Mia! / r.: Phyllida Lloyd, 2008 / DVD-RW)

Na, csak megnéztem magamnak, miért imádják annyian ezt a filmet, pedig korábban a víz kivert, ha valahol belefutottam. Meg kell mondjam, kellemeset csalódtam. 85%

Superbad, avagy miért ciki a szex? (Superbad ( r.: Greg Mottola, 2008 / Blu-ray)

Az Apatow-istálló egyik tavaly durranása, most láttam először, de nagyon jól szórakoztam rajta. A debil rendőrpáros nagyot ütött, de a három lúzer csávó is jól ki van találva. A szinkronja is jól sikerült, Vogel ahogy beszél, már az röhögésre készteti az embert. Amiket ezek összebénáznak, az hihetetlen. 90%

A hazafi: Bővített változat (The Patriot: Extended Cut / r.: Roland Emmerich, 2000 / Blu-ray)

9 év után is nézhető háborús akció-kalandfilm Mel Gibson-nal, sokadszor is letaglózott, de a hozzáadott plusz 11 perc tovább növeli az értékét. 100%

Folyt. köv. legközelebb... :)))
0