Keresés

Ki mit néz most?

2009. január 13., kedd 1:07
Végre valaki, aki helyén kezeli a filmet. :)

Jó film, ez nem kérdéses, de azért enyhe túlzásnak tartom az itthoni ömlengő kritikákat és cseppet értetlenkedve állok az "év legjobb filmje előtt".  Nálam 8/10-et ér, mégis kisebb csalódásként könyveltem el a fenenagy beharangozás után.
0
2009. január 13., kedd 0:24
megkövetel.
0
2009. január 13., kedd 0:21
Ádám almái.

Nos... ketten kezdtünk bele, de csak én maradtam ébren a végéig. :-)

A Corner Filmnek üzenem, hogy természetesen megvettem a filmet, tehát minden tőlem telhetőt elkövettem, minden lehetőséget megadtam, hogy tetsszen a film.

Nyitott elmével, szemekkel és fülekkel ültem le, és nem mondom, hogy a film részletei, úgymint a színészek, a fényképezés, és a történet bizonyos elemei nem gyakoroltak rám hatást, de az összkép valahogy nem nyerte el a tetszésemet.
Talán azért volt ez, mert előzetesen olyan nagy feneket kerítettek neki többen itt, és a várakozás, ahogyan lenni szokott, túlszárnyalta a film valódi értékét, ami talán másképp lett volna, ha csupán, mint érdekes filmet, nézem meg.
Sajnálom, mindenesetre nem tekintem teljes kudarcnak, talán csak ma nem voltam olyan hangulatban, amelyet ez a mű a teljes élvezetéhez megkövel. Még a szinkron is tetszett, holott én megrögzött eredeti nyelv-párti vagyok.

Mindenesetre 5 csillagból még így is 4-et adok neki, és ez nem csupán a Corner Filmhez fűződő rokonszenvemnek tulajdonítható. :-)

0
2009. január 13., kedd 0:05
A Top-10-es fórumban jevgenyij főleg klasszikus filmekből összeállított listájában kiszúrtam egy filmcímet! The Day After (1983) - Másnap. Azonnal bevillant egy kép egy filmből, amit vagy ezer éve láttam nagyon régen gyerekkoromban a tévében. Ez is olyan film amiből már alig emlékszik valamire az ember, csak arra hogy óriási hatással volt rám... Valószínű csak a végét láthattam. Egy ősz hajú fickó csoszog egy város romjain, a nukleári holokauszt után... Másnap... Igen. Utánanéztem, és egyből levágtam hogy ez az a film! Amit már hosszú évek óta szeretnék újranézni... Csak annyira emlékeztem belőle hogy egy amerikát ért atomtámadásról szól. Mivel amúgy is nagyon kedvelem az ilyen apokaliptikus filmeket, nem is bírtam sokáig várni... Letöltöttem.

Most néztem meg, és alig jutok szóhoz. Ez egy nagyon erős film... Szinte hihetetlen hogy televízióra forgatták, és hogy 1983-ban készült. Kicsit utánaolvasgattam, és kiderült az év egyik legnagyobb médiaeseménye volt a film bemutatója, amit az USA felnőtt lakosságáának a fele nézett meg azon az estén. A film készítőinek az volt a célja, hogy a lehető leghitelesebben mutassák be, hogy is nézne ki, ha tényleg megnyomnák azt a piros gombot, és az USÁ-t, egy totális nukleáris támadás érné. Gondolván, hogy a sokkoló képek majd elgondolkoztatják a politikusokat, meg az embereket, és ez is majd egyfajta visszatartó erő lesz... Mondom az évszámra, és a tévés bemutatóra nézve, nem is értem hogy lehet ez a film ennyire sötét, apokaliptikus, realisztikus, és félelmetes! Nagy élmény volt újra látni!
0
2009. január 12., hétfő 2:11
Bolt

olyan,amilyennek reméltem az előzetesek alapján....király:)))
0
2009. január 10., szombat 23:09
Akkor, a klasszikus szinkronnal adták le,valamikor 2005 tavaszán a  TV2 is leadtta,(belerakták a képírók sorozatba) de ott már egy új szinkronnal nyomatták.Amúgy én majd a Új világot vagy a New York bandáit nézem,még nem döntöttem.
0
2009. január 10., szombat 22:00
A Zone Europán-n A nagy ugrás című film Paul Newmannal(Mécs Károly) és Tim Robbinssal(Máté Gábor) a főszerepben. Esetleg ezt a filmet a Select  nem akarja megjelentetni?

Múlt vasárnap este a Játsz/ma volt a Dörner -Stohl szinkronnal.
0
2009. január 10., szombat 18:13
Most fejeztem be az 5. Piszkos Harry filmet, ezáltal a sorozat végére értem.
Mindegyik film remek a maga nemében, bár itt is csökkenő minőséget mutatnak ahogy jönnek a részek egymás után. A Holtbiztos Tipp nekem mégis az egyik kedvenc részem, hiszen ez az epizód már nem veszi magát túl komolyan, és kissé játékosan-komikusan, de mégis  cool  módon adja elő magát, és itt van nekünk Liam Neeson és Jim Carrey is. :)

A kiadásról: Mindegyik rész képe és hangja remek, bár olyan nagy felújítást nem fedeztem fel. A menük állóképesek, az extrák többnyire Eastwoodról, és karaktereiről szólnak. Mindegyik dvd-n találunk egy 20-30 perces kisfilmet, melyek jól kapcsolódnak a piszkos harry filmekhez.

Összességében ez egy kimagaslóan remek kiadvány, és minden Clint illetve Piszkos Harry rajongónak azonnali beszerzése erősen ajánlott!

A részek értékelése:

Dirty Harry 10/10
Magnum Force 10/9
The Enforcer 10/7
Sudden Impact 10/8
The Dead Pool 10/9

0
2009. január 10., szombat 17:54
Ma újranéztem a Nyakörv című filmet. Még mindig az egyik kedvencem Jet Litől, némely résznél rendesen meg lehet hatódni :).

10/8
0
2009. január 10., szombat 17:20
Tegnap:

BMX banditák. Nosztalgiáztam egyet. Olyan régen láttam, hogy már csak egy-egy képre emlékeztem belőle. Nekem is volt egy kék BMX-em abban az időben! :) Ledöbbentem a 16 éves Nicole Kidman láttán... :) A szinkronhangján meg teljesen... Valami kis amatőr csaj volt. De nem baj! Inkább ez mint hogy valami új szinkront csináljanak hozzá... Jó volt újra látni!

Ma:

A muzsika hangja. Igazi klasszikus. Most láttam először, és féltem tőle egy kicsit, hogy nem fog működni nálam, de nagyon jó volt! Lenyűgöző képek! Julie Andrews nagyon jó volt! Sokkal jobb, mint a Mary Poppinsban. A dalok is nagyon szépek voltak... Van már egy pár musical DVD-m, de ilyennel még nem találkoztam hogy a dalokat nem feliratozták magyarul. Eleinte nagyon zavarónak tűnt, de angol felirattal végülis élvezhető!
0
2009. január 8., csütörtök 21:04
Sommer Sturm

Egy 2004-es német filmdráma, meglepően jó történet s karakvezetéssel, remek humorral vegyítve. Nagyon jó film, s sajnálattal tapasztalom, hogy itthon még tévében sem adták, nem hogy dvd-n kijött volna. Mindjárt utána is nézek ki lenne a jogtulaj, mert rendkívül tanulságos film, én magam is sokat tanultam belőle, magamról. Ezt örömmel mutogatnám a környezetembe.

10/10
0
2009. január 8., csütörtök 13:00
Halálos temetés

Rég nevettem már ennyit filmen. Visszafogott, mégis abszurd fekete humora van a filmnek. Néhány poén már kezd elmenni az undorító kategória felé, de végig sikerül nem átlépni azt a bizonyos határt. Remek film főleg, hogy nem is tudtam mire számítsak, mivel szinte csak a film ismertetőjét olvastam el.

A meglepetés erejével, mint vígjáték:
10/9
0
2009. január 1., csütörtök 22:21
Hárman a slamasztikában, m2, új szinkronnal. Szar.
Csak Goldie Hawn jó, a többi hang pocsék (sajna még Józsa Imre sem tud igazán jó lenni, mint Chevy Chase hangja, bár ő még kiemelkedik a többi közül).
Sajna a szinkronhangok.hu-n sem találtam meg az eredeti szinkron szereposztását. Valaki nem tudja véletlenül?
0
2008. december 29., hétfő 15:30
Ez remek hír! Hurrá!
0
2008. december 29., hétfő 15:09
egyelőre semmit.
0
2008. december 29., hétfő 15:05
Szia!

Mit lehet tudni a kiadványról? Szinkron régi vagy új, milyen képarány lesz, extrák lesznek e, ha igen felirattal vagy anélkül?
0
2008. december 29., hétfő 10:08
biztos helyről. BD-megjelenésről nem tudok. :)
0
2008. december 29., hétfő 10:04
Nocsak, honnan az infó?

BD-n is lesz? :DDD
0
2008. december 29., hétfő 10:03
ettől függetlenül 2009-ben azért meg fog jelenni.
0
2008. december 29., hétfő 9:29
A New York sajnos kizárt, idehaza nem látnak benne fantáziát, a kiadójától tudom... :(((

Ha kell, van eladó angol kiadásom belőle, igaz magyar vonatkozás nélkül.
0
2008. december 29., hétfő 1:29
Most kezdem el, egyik nagy kedvencemet a Maradj-ot. Eddig vagy 5ször láttam és nagyon jó hangulata van. 10/10
Ma még volt:
Legnagyobb kedvenc középső darabja: Gyűrűk Ura: A Két Torony bővített változat: 10/10+
Európai vakáció 10/8
Vegasi vakáció 10/6
0
2008. december 29., hétfő 1:18
Ma néztem meg, igen eddig még nem láttam, az A dolog című filmet. Remek sci-fi horror 10/10. Mikor is fog megjelenni?
Kurt Russel egyik klasszikusa is eszembe jutott a Menekülés New Yorkból, az nem fog megjelenni Mo-n?
0
2008. december 28., vasárnap 15:49
A Feast (A Dög) című filmet láttad már? Na az ugye enyhén paródia jellegű volt, szerintem ez is az akart lenni, mert pl. amikor két játékos lóg a fán és az esélyeiket latolgatják meg, hogy meg tudjuk csinálni stb. akkor nem az jön amit várnánk, hogy kiszabadulnak és hú de bosszút állnak hanem a mondókájuk közben átlövik őket egy íjvesszővel. Szóval szerintem egyáltalán nem kell komolyan venni.
0
2008. december 28., vasárnap 15:36
Konkrétan nem erre a jelenetre gondoltam,de utána járok! :)
Meg azok a béna dolgok,hogy a vegyszerre rá van írva,hogy deformitást okoz!!!Most őszintén ki a faszom inná meg?A BR-es poló sem véletlenül van a csávón.Meg ahogy Rollins a Rambo jelenetet utánozza...
Na mindegy nekem nem tetszett.Nem akartam ezzel senki ízlését megbántani,de úgy látszik öregszem...A múltkor is elérzékenyültem a Gyűrűk Urán,pedig ez nem volt soha jellemző rám. :)
0
2008. december 28., vasárnap 15:22
lesz kritika? :)
0