Keresés

Ki mit néz most?

2008. november 10., hétfő 10:39
Dehogynem! Ott a Csisztu Zsuzsa. :)
A TV2 örülne, ha 3 millióan néznék, de nem is ez a lényeg. Meg kell nézni, hogy mi lett az eddigi Megasztárokkal, nem tartott olyan sokáig a népszerűség, hogy abba nagyon bele kellett volna betegedni (hacsak nem a reflektorfény elmúlásának) Ezek a gyerekek az egy év hakni lejárta után is még csak épp kezdenek majd kamaszodni, mindkét kislánynak van meleg családi háttere (az adások alapján) így nem fognak kifordulni magukból később sem. Ha meg mégis valamelyikük "befut" az már egy következő megoldandó feladat lesz, ott viszont már mégtöbben fogják majd a kezüket. Lehet ezt optimistán is szemlélni.
most posts by TM
0
2008. november 10., hétfő 10:36
Egyébként nem akartam beleszólni, de meg kell védenem a Popdarálót, ami súlyosan veri a Meggasztárt. CsaK azért vagyok képben nagyjából Megasztár-ügyben, mert a Popdarálóra várva valamennyit látok a tehteségkutató műsorból is.

Szvsz már az előző széria sem volt egy nagy eresztés, nem tudnék 3 emberből többet említeni belőle. Az első széria még közepesnek volt nevezhető, de azt is kábé addig követtem míg Szabó Leslie benne volt. Őt tartottam a legszimpatikusabb és legjobb előadónak, de be kell vallani Oláh Ibolyának is jó, karakteres hangja van.

A mostani széria összes tagja egysíkű, saját hiányos értékeiből próbél hétről hétre előnyt kovácsolni (Király Linda testvére vagyok, 12akárhány éves aranyos kislány vagyok, jóképű musical rajongó vagyok stb.).
Ennek ellenére nem nevezném borzalmasnak a műsort, ha nincs jobb dolga az embernek, akkor igenis nézhető, és ebben nagy szerepe van a zsűriknek, akik szerintem sokkal jobbak mint az előző szériákban. (személyes kedvencem Mester Tamás, de őt egyébként is bírom :-P)

Mégse hiszem hogy a Megasztár átveszi a biztos szombat esti programom címet, ha egyéb kicsivel is jobb dolgom akad, nem fogok lemondani róla a Megasztár kedvéért. A tévénézés továbbra is a Híradót, a Beugrót, a Showdert és a Showder klubot, valamint ha elcsípem, a már említett Popdarálót foglalja magában.
0
2008. november 10., hétfő 10:32
De a tornászlányokat nem is szedi ízekre a média!
Az utolsó mondtanál ott a pont :D De komolyra fordítva a szót, pont ez a baj. 13 évesen csak a  benne leszek a tévében  feeling van az emberben, az meg sem fordul a fejében, hogy egy rossz mozdulat, és holnaptól 3 millió ember céltáblája lesz. Na ezért rossz a rendszer.
0
2008. november 10., hétfő 10:29
A zacskósszemű Jenő bá, már 30 évvel ezelőtt is mindenen aggódott, pedig azok a viszonyok és a mostaniak nem nagyon vannak arányban egymással.
Ezeknek a kislányoknak "csak" énekelniük kell, érdekes, hogy például a tornászlányoknál senki nem mondja, hogy ne indítsanak 13 évest a 18 évesek között, vagy hogy Egerszegi Krisztina milyen egészség- és mentális károsodásnak lett kitéve a gonosz Kiss László által, amiért gyerekként versenyzett a felnőttek között. Vajon akkor hol volt Jenő bá? Vagy a sportnál ez teljesen rendben van, egy énekvetélkedőnél viszont már nem? Kezdem azt érezni, hogy itt az igazi hisztériát a dolgokba túlzottan és feleslegesen belemélyedők keltik. Tessék inkább hátradőlni, és élvezni a műsort, ha meg nem jön be, akkor ott a távkapcs. Ne aggódjunk feleslegesen mások helyett.
Bárcsak én szerepelhettem volna 13 évesen a televízióban, mit nem adtam volna érte! :)
most posts by TM
0
2008. november 10., hétfő 10:17
"Teljesen természetes, hogy mindenütt az marad, aki több pénzt hoz (még a munkahelyemen is így van), nincs ebben semmi rendkívüli, sem megvetni való."
Na igen DE!
18 év alatt csak pár elvetemült nyári diákmunkásnak van fogalma arról, mi a munka és a díjazás kapcsolata :D Ez a szar az egészben. Ezért volt egy utolsó aljas húzás levinni a korhatárt.

Én is nézem a műsort, ahogy az eddigi részeket is szerettem, de az utóbbi pár adásnál szó szerint ledöbbentem a felismeréstől, mennyire embertelen, antihumánus dolog ez a médijja (vagy lehet, hogy csak megerősödött bennem ez a vélemény). Ez a műsor még mindig kiemelkedik a szokásos napiganéból (Hal a tortán, Celeb vagyok és társaik), de végig ott lebeg a pénztársa sziluettje a képernyőn. Igazából nem is nagyon értem, mi szükség van a zsűrire, úgyis az sms-ezők döntenek mindenben, ebből meg jól megél az egész csatorna. Legalább lecserélték Somáékat, ez egy jó pont...
Ami kifejezetten tetszik, hogy a versenyzők közt sokkal családiasabb a hangulat, mint az eddigi felvonásoknál, kár hogy a bulvársajtó ezt is kiforgatja.
0
2008. november 10., hétfő 9:50
Valamelyik netes oldalon volt egy szavazás bő fél éve, arról szólt, ki hogy áll egy következő megasztár-műsorral, mennyien kíváncsiak rá, érdekel-e egyáltalán valakit... Arra szavaztam, hogy biztosan nem nézem majd meg.

Aztán elindult a műsor, beharangozták az új zsűrit, megláttam Eszenyi Enikőt, és úgy döntöttem, nem tudok legalább egy-két adást nem megnézni. Furán hangzik, de csak miatta ültem le a Megasztár 4 elé.
Aztán jöttek a röhögős-bámulós castingok, gyorsan elmúlt az idő, láthattuk, ahogy a művésznő mennyi kínos helyzetet old meg bájos rutinjával (nem véletlenül remek színésznő).

Ma már nem kell tagadnom, hogy eddig mindegyik műsort láttam (bár 8 után kezdjük, így át tudjuk pörgetni a reklámokat, az emlékeztetőket, a kocsit meg az egyéb nyereményeket), és nem kívánom, hogy teljesen elájuljak, nem érdekel, ki mennyit hova hogyan, csupán jól szórakozom, mert megkedveltem ezeket a gyerekeket. Ahogy a zsűrit is, még Fenyőt is, akit eddig nem igazán kedveltem. Friderikusz pedig tényleg nagyon kellett az elkerülhetetlen show-jelleg.
Nagyon sajnálom, hogy a 29 éves Ambrus Rita nem lehetett a legjobb 10 tagja, bár a legjobban azt sajnálom, hogy Friderikusznak igaza volt, amikor azt mondta, hogy a világon semmi nem ugrik be, miközben énekel, és nem véletlen, hogy 29 éves létére még mindig csak próbálkozik.

Azóta már csak 6-an vannak (Soniát sajnálom a legjobban), és innentől kezdve mindegyikért kár, én mind a hatuk produkcióját nézve rendkívül jól szórakozom.

Valódi egyéniségeket kerestek, valódi egyéniségeket találtak (nem volt a válogatáson olyan igazi egyéniség vagy jó hang, aki ne lett volna a végső 30-ban), azt pedig nem a tv2 találta ki, hogy valódi egyéniségek adhatók el még a művészeti piacokon is. Teljesen természetes, hogy mindenütt az marad, aki több pénzt hoz (még a munkahelyemen is így van), nincs ebben semmi rendkívüli, sem megvetni való.

Egyáltalán nem olvasom a bulvármédiát, így fogalmam sincs, mit írnak a gyerekekről, de a hétközi extra különkiadásokat sem követem. Olykor nekem is kissé show-szagú a szombat esti műsor, de még így is mérföldekkel jobb azoknál, amikhz hasonlítjátok, és Friderikusszal tudok egyetérteni: ez jelenleg az egyetlen (show)műsor, mely értéket is közvetít.
0
2008. november 10., hétfő 9:47
...és tényleg nem csak a levegőbe beszélek:
Ranschburg mester (igen, a híres) vélekedése az idei Megasztárról:

"Dr. Ranschburg Jenõ gyermek–pszichológus szerint súlyos következményei lehetnek, ha egy 13 éves gyerek ilyen komoly versenyben vesz részt.

– Nagyon rossz véleményem van azokról a szülőkről, akik engedik vagy belehajszolják gyermeküket egy ilyen jellegű produkcióba. Ennek oka általában az, hogy az ember saját kudarcát a lánya sikereivel próbálja kompenzálni, másik esetben pedig szeretné minél előbb olyan pályára állítani a gyermeket, amely sok pénzt hoz. Pedig ennek rendkívül súlyos következményei lehetnek. Komoly sebeket okozhat a kudarc, ami depresszióhoz, a siker pedig önértékelési zavarokhoz vezethet.

Arról nem is beszélve, hogy ebben a versengésorientált világban hatalmas felelősség olyan versenyre benevezni a gyereket, amelyben élet-halál kérdés legyőzni a másikat, kitűnni a többiek közül – magyarázta a pszichológus."

Teljesen igaza van.
0
2008. november 10., hétfő 9:20
Én nem hinném, hogy a 13 és 14 éves lányok átéreznék a felelősséget, elég csak megnézni a viselkedésüket, pláne a kisebbikét.
0
2008. november 10., hétfő 9:19
Azért tegyünk hozzá pár dolgot: Fenyő bá  nagyon vigyázott Szandikára (nem is tudom, milyen rokonságban álltak), és persze más világ volt. Nem létezett a média sztárcsináló gépezete, ami manapság agresszíven szedi az áldozatokat. Igaz, sztárcsinálás már létezett, de akkoriban más értelme volt a "sztár" szónak. BB Évi, nos ő egy igen egyszerű teremtés, valószínűleg ilyen volt már azelőtt is.

Igazából a kislányok szülei helyében én elgondolkodnék, hova engedtem be a csemetémet, a bulvár már kezdi is őket szétmarcangolni. Csak gratulálni tudok az ősöknek: szép volt!
Ma már nem arról szól a tehetségkutató mint régen, hogy besétálok és megmutatom, mit tudok. Itt kőkemény kapitalista elvek szerint játszanak, az marad, aki több pénzt hoz. Elég csak végignézni a versenyzőkön, van itt minden vajdaságitól kezdve, román, lányok kedvencén, emóson át egészen kislányokig (egyikük ráadásul még ázsiai származású is). De volt már itt félvér, sőt meleg is, tehát minden népcsoportot le tud húzni a TV2, nincs kivétel... ja de, remélem a Megasztár 5-ben lesznek haszidok is! :]
0
2008. november 10., hétfő 9:17
Mindenki maga dönti el, hogy jelentkezik vagy sem... aki bevállalja, az vállalja vele minden egyéb nehézséget is. Nem kell kifacsarásról beszélni meg sajnálkozásról.
0
2008. november 10., hétfő 9:01
Szerintem kissé túlaggódjuk ezt az életkor dolgot. Hogy ne menjünk messzire, épp Fenyő említette nemrég Szandit, aki szintén 13 éves volt, miikor felfedezte őt, aztán beindult vele a sztárcsináló gépezet, lemezek, koncertek, mozifőszerep(!) jöttek egymás után, s egész jól megbírkózott vele a kisebbik Pintácsi-lány. Másik végletként megemlíteném az első  Big Brother-győztes kaposvári lányt (BB Évi?), aki jóval idősebb volt Szandinál (meg a mostani Megasztár üdvöskéknél) mégsem tudta feldolgozni a hirtelen jött népszerűséget, s az anyagi javakat. Szóval rengeteg múlik az egyénen, a nevelésen, a háttéren, s nem feltétlen kell temetni a reflekorfénybe kitett tinédzsereket, még akko sem, ha ez a helyzet az átlagember számára szokatlan. Majd az idő megadja a választ - erre is.
most posts by TM
0
2008. november 10., hétfő 1:22
Téglának teljes mértékben igaza van az idei Megasztárral kapcsolatban, inkább nem is írok semmit, mert csak Őt copy-paztézném.

Talán mellékesen még megjegyzem, hogy ez a műsor szerintem a legnagyobb állatkert a médiában, kifacsarják szegény gyerekeket. Figyeljétek meg: minden fontosabb, mint a versenyzők. Egyébként közröhej, hogy ahhoz, hogy megtudd az eredményt, végig kell szenvedni a Popdarálót (eddig legalább el tudtam ütni az időt az M1-en, de nagyon ügyesen átrakták a Beugrót máshova - köszönöm), minősíthetetlen húzás. Az a probléma, hogy az RTL nem mutat hamis képet magáról: mindenki tudja, hogy genny, nem is sugallják, hogy több. A tv2 látván ezen módszer hatásosságát próbálja szintén az RTL-szintet hozni, de ehhez még társul egy kalapnyi lúzerség, ezért buknak folyton a műsoraik. Le velük! Le az összes ker.tv-vel!
Aki megnyeri az idei Megasztárt, csak SAJNÁLNI tudom, pláne ha a 13-14 éves kislányok közül lesz az egyik. Rettenetes évek jönnek nekik eztán, szerintem belerokkannak.
0
2008. november 9., vasárnap 23:31
Igen, végül is egyetértek, tényleg nem tökéletes Meryl előadása sem, de nekem nagyon tetszik :) Elhinném róla, hogy csak úgy spontán elkezd énekelni a sziklákon :) Elfogult vagyok vele szemben, mert a Legnagyobb Színésznőnek tartom és az is :)

0
2008. november 9., vasárnap 16:18
Nem ,gondolom ,hogy tehetségtelen lennék.Félreérteted a véleményemet,attól ,hogy a mostani sztárjelöltek nekem nem szimpatikusak/ellenszenvesek attól,elismerem ,hogy vannak köztük gyögyörű hangú énekesek szép számmal.De,hogy ezek kinéznek!Nem kellet volna ,ilyen nagy szabad kezet adni a (feltehetően meleg)sztárlisztnek,hogy a megjelenésüket oda vigye ,ahova csak az ő elméje akarja. Úgy tűnik a negyedik szériára,nagyon megszaladtt vele a ló.Nem,csoda a végeredményem a hajam is égnek áll. Valamelyik hete a Király Viktor délceg vámpírként jelent meg a színpadon ! Tegnap este ,pedig Szecsődi Károlytól ez a (félig-meddig)emós-beütés ! JézusMáriaSzentjózsef!  Kösz,ebből inkább ,nem kérek! Amúgy örülök ,hogy neked is tetszik a bolgár "Mariah Carey". 8-)
0
2008. november 9., vasárnap 15:23
Ha már szentségtörés, szerintem Meryl Streep sem énekli igazán jól, az más kérdés, hogy annyi, de annyi mindent tesz hozzá az éneklésen kívül pluszban, hogy az embernek eszébe sem jut, hogy valójában ezt valamikor más is énekelte már. Ez az előadói egyéniségnek az a része, ami nem veleszületett, hanem hosszú évek tapasztalatával megszerzett kincs.

Viszont ha valaki igazán sz@r tehetségkutatót akar látni-hallani, ajánlom megtekintésre a bolgár megasztárban elhangzott Mariah Carey nótát.
"kenlííí libudibudáccsú" - ezzel még a móri bankrablókat is meg lehetett volna törni. Angol felirat is van, hogy a csak angol nyelvet értők se értsék meg, amit hallanak :)

most posts by TM
0
2008. november 9., vasárnap 15:22
Ezeknek a műsoroknak marhára nem az a célja, hogy tehetségeket fedezzenek fel, hanem, hogy minél többen szavazzanak, hiszen kell a zsé a celeb vagyok, meg sztárok a fejükre estek színvonalú marhaságokra.

Tiszta szánalom, hogy szombat este, főműsoridőben a két legjelentősebb magyar csatornán a pénzlehúzás megy, bár ha jobban belegondolok egész héten is, a már korábban említett műsorok által :D

Elmennek a dzsungelbe nyaralni 2 hétre, aztán kapnak 2-2,5 milla érte, és még akkor nyivákolnak, hogy s** a kaja. Egy átlagember ennyi pénzért dolgozik 2 évig.
0
2008. november 9., vasárnap 15:12
Meghallgattam a jútúbon Lüszi előadásában a The Winner Takes It All-t. Inkább nem mondok semmit, kislány még, ez a előadás viszont hagy kívánni valót maga után... Nyár óta naponta többször lemegy nálam a Mamma mia! OST-je (komolyan), ez a kedvenc számom mióta láttam a filmet, s Meryl Streep-en kívül (szentségtörés, tudom), már senki előadásában nem tudom úgy szeretni ezt a számot.

Meryl Streep - The Winner Takes It All

Nem nagyon nézek ilyen tehetségkutatókat, de szoktam szörfölni s valamelyik nap ezt az érdekes videót találtam. A norvég Megasztár-ból van a srác, Erlend Bratland a neve, 16 éves, elég érdekes, amit énekel, pedig nem olyan alkat :) Jah, amúgy megnyerte a viadalt :)

Norske Talenter - Erlend Bratland

Filmes vonatkozású dala (csúszik a kép és hang, nem playback):

Erlend Bratland, Gabriel s Oboe

Amúgy filozófikus kérdés: miért van az, hogy a TV2-őn minden műsort ridegnek, barátságtalannak érzek? Annyira steríl pl. a Megasztár stúdiója is... Ha már innen-onnan koppintanak, egy kis életet, derűt is vihetnének a műsorokba.
0
2008. november 9., vasárnap 15:01
Igazad van, de ez csak nálunk "újdonság", az USA már régóta mester abban, hogyan kell kiégetni fiatal tehetségeket, vagy nem tehetségeket, mindegy. Kevesen maradnak meg felnőttként is a pályán, akár színészek, akár énekesek vagy egyéb műfajban felfedezettek. Csak remélni lehet, hogy nekik máshogyan alakul a sorsuk.
most posts by TM
0
2008. november 9., vasárnap 14:57
Engem az is zavar, hogy ha megnézed, agyonsminkelik őket, nem hiszem, hogy egy 13 éves gyermekbőrnek ez jót tenne... Feszültségben tartják őket, olyan terheket helyeznek rájuk, amik nem nekik valók! Kíváncsi lennék egy gyermekpszichológus véleményére is!
0
2008. november 9., vasárnap 14:56
Bocsi, de én azt hittem, ez az én hozzászólásomra vonatkozik.
Nekem semmi bajom egyikkel sem, de szerintem sem való, hogy 12 éveseket tegyenek ki ilyen dolgoknak.
0
2008. november 9., vasárnap 14:56
Köszi a "nagyokost"! Ez egybeírva és külön-külön is igaz. :)
most posts by TM
0
2008. november 9., vasárnap 14:54
Mégis hol van ebben ellenszenvesség? Ezt fejtsd ki, nagyokos!
0
2008. november 9., vasárnap 14:54
Bocs, nem vettem észre, hogy beszóltam volna. Azt hittem, hogy csak egy szimpla megjegyzést teszek, főleg amiatt éreztem így, hogy szerintem nem volt ellenszenves a hozzászólásod. Ha gondolod, ne figyeld a "tölcsért" s minden oké. :)
most posts by TM
0
2008. november 9., vasárnap 14:52
Szerintem a menedzselésen és rengeteg pénzen múlik igazán az ismertté tétel. Nem kell velem egyetérteni, de szerintem Király Linda simán lehetne világsztár, semmivel sem gyengébb, mint egy-két gigavibrátó Grammy-díjas kollégája. Megnéztem az American Idol-győztes Carrie Underwood dalaiból összeollózott tízperces klipet, hát, annál arctalanabb, tökegyforma előadásmódot keresve se lehetne találni. Az a tipikus Barbie-fej, trilla hang, nuku egyéniség, amiből szerintem nagyvárosonként vagy százat össze lehetne toborozni. Na, innentől kezdve már csak a "termék" felfuttatásán múlik az üdvösség. Ebben vagyunk mi, magyarok lemaradva a nemzetközi vonaltól.
most posts by TM
0
2008. november 9., vasárnap 14:49

Nekem ez A Megasztáros produkció, ehhez képest az idei csapat szánalmas. Azt hiszem, részemről ez ennek az eszmecserének a zárszava.
0