Keresés

Ki mit néz most?

2008. október 12., vasárnap 15:40
Eddig csak felvenni sikerült, de ma már van idő a megtekintésre is :
Lövések a Broadwayn
0
2008. október 11., szombat 18:45
Odaát 2. évad

Ez a sorozat nagyon jó! Sokáig voltam úgy vele, hogy mi abba a jó ha két szépfiú rohangál a képernyőn, mert a történetet biztos nem dolgozták ki csak a két csóka a lényeg... Aztán szerencsére egyszer pont lent kajoltam a nappaliban amikor az első évad 11-es részt nyomták (ezt akkor még persze nem tudtam) és tetszett amit láttam belőle (mondjuk már akkor se voltam oda a szinkronjáért). Most hosszabb elemzést nem akarok írni róla (de tervezem), de egyre jobb lesz ez a sorozat, és ráadásul még előttem van a sokak által legjopbbnak tartott 3. évad, na meg a 4et is kiváncsian várom persze.
Nagyon remélem, hogy kiadják itthon az összes évadot.
Eddig 10/9 (kb 2 rész volt eddig ami nem tetszett).
0
2008. október 11., szombat 17:32
A halálraítélt.
Pörgös és szórakoztató akciómozi. Ajánlott feliratosan nézni (nekem legalábbis a szinkron nem jött be). Meglátásom szerintszerint több más filmből vannak lopkodások, de ennek ellenére nézhető lett a film.:
Nekem úgy tűnt mintha a Battle Royal + Menekülő Ember egyvelegét látnám.

Lakatlan sziget, mindenki - mindenki ellen és csak egy maradhat + élőben lehet nyomon követni az eseményeket az internet segítségével + ne feledkezzünk el a robbanó bilincsekről sem, amiket ezúttal a "versenyzők" a bokájukon hordanak.

0
2008. október 9., csütörtök 0:48
Olson pucéran mászkál.Beteges.
0
2008. október 9., csütörtök 0:47
Született feleségek 3 évad
0
2008. október 8., szerda 23:31
Észvesztő (Girl, Interrupted 1999, Rendező: James Mangold)

Már egy ideje megvan a film DVD-n, de csak most kerítettem sort megtekintésére.....hááát, azt kell mondjam, ez most nem jött be.
A történetben semmi különös nincs, láttuk már párszor. A színészekkel szintén nincs semmi probléma, sőt, egészen kiválóak. Joliet nem tartom nagy színésznőnek, itt azonban valóban jó, alakítása Oscart is érdemelt (az már mellékes, hogy valamivel erősebb mezőnyben szvsz "verhető" lett volna), Ryder is jól játszik. Whoopi Goldberg alakítása igazából nem is alakítás, ez csak ujjgyakorlat volt neki, kábé mint Nicholsonnak a Lesz ez még így se!-karaktere :-P A hangulatot összeségében rendben van, valamint 1-2 jelenet is jobban sikerült.
A film azonban nem jó. A rendező túl sok dologba kap vele, hiányzik a kapcsolatok bensőségesebb ábrázolása, a jeleneteknek nincs súlya. A 2 óra még így is nehezen telik el, 1-2, vagy inkább 3-4 jelenet kivágását sem érezné meg az ember.
Ahogy említettem, néhány pozitívuma mellett sem maradandó alkotás az Észvesztő, annyiban érdemes emlékezni rá, hogy Jolie ezért a szerepéért kapta-valószínüleg egyetlen-Oscarját-bár inkább ne legyen igazam.
Ebben a témában inkább a Száll a kakukk fészkére vagy a K-PAX, a rendezőtől pedig a Nyughatatlan vagy az Azonosság
4/10
0
2008. október 4., szombat 20:12
CNN-en a Weta Digitalról megy valami dokufilm. Igen érdekes.
0
2008. szeptember 17., szerda 11:54
Most 3 "sorozatot" párhuzamosan:

Vakáción a Mézga család (kb 10x-re, de nem tudom megunni)
Páran párban 2. évad (ezt 2x-ra, és ezt sem lehet megunni)
A kék bolygó (ezt elsőre, de minden perce egy vizuális orgia)

Ezek mellett a "normál" filmekre most nem marad idő, pedig lenne mit bepótolni, állnak csak sorban a "nézetlen" dvd-k......
0
2008. szeptember 17., szerda 10:30
Lorenzo olaja (Lorenzo s Oil,  1992)

Megrázó, szívszorító dráma 2 szülő harcáról, hogy megmentsék gyógyíthatatlan betegségtől szenvedő gyermeküket. Nick Nolte és Susan Sarandon zseniálissan alakítja a 2 megszállott szülőt, akik minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy megállítsák a visszafordíthatatlannak tűnő folyamatot...

A filmet 1992-ben mutatták be. A vége bár nem happy end, de reményt keltő a lezárás.
Ma reggel első dolgom volt, hogy rákerestem Lorenzo Odone nevére. Idén május 30.-án halt meg. 20 évvel élt tovább, mint ahogy az orvosok jósolták.
0
2008. szeptember 13., szombat 21:29
Star Trek:Voyager 3.évad
0
2008. szeptember 13., szombat 21:24
Tegnap délután kezdtem el a Prison Break dvd-t!...most néztem meg az utolsó részt :)..mit ne mondjak, megint sikerült szétrágnom mind a 20 körmömet..függetlenül attól, hogy már 3x láttam az első évadot :)
Getting a strong start: don't die with a bottle of champagne in your fridge
0
2008. szeptember 4., csütörtök 17:19
Keresztapa 2
Első jobban tetszett, nem sokkal marad le ez sem.
Csak az összehasonlítás miatt:  99,99%
Holnap vár a befejezés.

Wanted
Kevés spoiler!!
Nem vártam tőle semmit, látványilag pozitívan csalódtam.
Jó film csak 2 dologgal nem vagyok kibékülve:
Kanyarodó golyó látványilag szép meg minden, de ez nem kellett volna, másik meg a hülye történet, ennek ellenére jól szórakoztam.
Nálam 75%
0
2008. szeptember 2., kedd 12:52
Ha nem is most, de holnap este tuti : Lövések a Broadwayn! Woody mester mestrművei közül egy. Köszönet az mtv-nek érte.
0
2008. szeptember 2., kedd 11:50
Háááááát, mindig lesz új a nap alatt........
0
2008. szeptember 2., kedd 1:44
Szerintem a második jobb, mint az első. De Niro rulez :)
0
2008. szeptember 2., kedd 0:24
Keresztapa  (100%)
Hihetetlen, hogy eddig még nem láttam, tényleg nagyon jó film.
Bár számomra nem a világ legjobbja de köztük van.
Holnap jön a második felvonás.
0
2008. szeptember 1., hétfő 22:46
Meg ugye van két elsőrangú, klasszikus szinkron is hozzá, az új tv2-es okádékok ez esetben szart se érnek. Vicces, hogy pont ugyanez az adó vetítette legutóbb eredeti szinkronokkal...
0
2008. szeptember 1., hétfő 22:43
48 óra és Megint 48 óra!
Amikor még írtak egy jó forgatókönyvet és abból készítettek filmet. Ez ma már nem jellemző, sajnos. Jó történet, jók a színészek. James Horner jól eltalált dallamokkal rukkolt elő. Walter Hill talán legjobb filmjei.
0
2008. augusztus 31., vasárnap 14:39
Star Trek OS - Viasat 6
0
2008. augusztus 22., péntek 23:18
Freddy halála - Az utolsó rémálom

Miután az ötödik rész olyan lett amilyen, úgy gondolták ideje befejezni a filmsorozatot, pláne, hogy a  90-es években már senkit sem érdekeltek az elmúlt évtized ikonjai. Ha azt mondom, hogy nem vették komolyan a figurát, akkor nagyon enyhén fogalmazok. A negyedik résznek könnyed hangvétele volt, sok poénnal, de ehhez képest az egy sötét vérkomoly horrofilm. Nagyon túlzásba vitték a poénkodást, úgyhogy az utolsónak szánt epizód sokkal inkább egy horrorvígjáték, vagy paródia, ami elég messze van a többi Rémálom filmtől. Freddyt szinte teljesen megfosztják minden méltóságától és bár vicces azt látni, ahogy szórakozik a kölykökkel, egy idő után az egész inkább fárasztó. Egyszer meg lehet nézni ezt a részt is, mert néha lehet rajta röhögni, máskor meg olyan baromságokat látsz, hogy nem hiszed el az egészet. Közben pedig vérkomolyan és nagyon felszínesen próbálják meg bemutatni Freddy múltját, aminek nem sok értelmét láttam. Ráadásul van pofájuk az első rész ötleteit lenyúlni és azt találni végső befejezésként. Ha mindez még nem lenne elég, a film fináléjában ez a 3 dimenziós dolog... Nem tudom mit gondolhattak. Ez már a Péntek 13 harmadik részénél sem működött jópár évvel korábban, pedig ott jóval valósághűbben volt megoldva az egész, mégis ezek a trükkök jelentették az egyébként sem túl jó film abszolút mélypontját, és sajnos ez itt sincs másként. Bár lehet, hogy akkor ott a moziban ez egy élmény volt, vagy feldobta kicsit a hatást, de így utólag megnézve... mit ne mondjak elég szar.
De szerencsére valamennyire élvezhető a Rémálom 6. Legalábbis azt elmondhatjuk, hogy jobb, mint az 5 (ebből 2 jelenetre is emlékeztem:). Nem túl sokkal, de azért jobb. Még azt is elmondhatjuk, hogyha a sorozat megpróbált volna egy komolyabb hangvételt megütni, és az alkotók nem csak minél gyorsabban szerettek volna meggazdagodni (merthát egy bizonyos réteg megnézte a filmeket a színvonalcsökkenés ellenére), hanem rámentek volna egy minőségi filmkészítésre, és ne adj isten megpróbálták volna überelni az első részt... a világ legjobb horrorsorozata lehetett volna. Így marad nekünk egy szenzációs és minden szempontból remek első rész és sok-sok kategóriákkal gyengébb folytatás. Amikor az első rész után nem sokkal láttam a harmadikat, akkorát csalódtam, hogy az nem is igaz. Pedig az a legjobb folytatás a 7 közül. Azokhoz képest pedig különösen remek a 3. Szóval szomorú, de ez van.
0
2008. augusztus 20., szerda 23:13
a tűzijátékot.

helyesebben csak hallgatjuk, mert innen nem látszik :)
0
2008. augusztus 20., szerda 21:49
Rémálom az Elm utcában 5 - Az álomgyermek

Általában ezt a részt tartják a sorozat leggyengébb darabjának. Nos ez nem véletlen, de az is igaz, hogy olyan nagyon azért nem rosszabb a többi résznél. Ebből az epizódból már semmi sem emlékeztem, pedig biztos, hogy láttam már. Azért ez is sokatmondó.
Mindenesetre jól kezdődik a film, tetszett a főcíme, baljós volt, pedig tulajdonképpen egy szeretkezés képeit láthattuk. A rémálmok az egész filmben hasonlók a saját rémálmainkhoz. Szürreálisak és zavarosak, amit kiegészítenek különleges, egyedi kameramozgásokkal, illetve némi biohorrorral. Hát ez egy darabig működik is, de aztán lapos és logikátlan katyvasz lesz az egész. Megmenthetné ezt valami egyedi, különleges hangulatú rendezés, de sajnos nem így van. Viszont rátesz az egészre egy lapáttal a színészek harmatgyenge teljesítménye. Ráadásul még a többi filmre jellemző, fiatalos, laza  80as évek feeling sincs meg, bár próbálkoznak vele, de az egész nagyon erőltetett. A forgatókönyv is rossz; ez már egy filmsorozat ötödik része, ahol ráadásul valamennyire összefüggenek az események. Freddy pedig már 40-50 gyereket nyírhatott ki körülbelül az utóbbi pár évben a filmek története szerint. Már az első részben is tudták a szülők, hogy kiről van szó. Most mindennek ellenére mindenki az egész városban hülyének nézi a főhősnőt, amikor a bizarr halálesetek után Freddyről kezd mesélni, ráadásul az egész film alatt végig hitetlenkednek. Továbbá sok mindent nem magyaráznak el, nem indokolnak meg, ami szintétn zavaró.
Ezeken a hibákon túllépve sem túl érdekfeszítő az egész cselekmény, a 85 perces hossz ellenére az egész vontatottnak tűnik. Az rtl klubon pedig soha ne nézzétek meg ezt a filmet! Minden kicsit komolyabb horrorjelenetet megnyirbáltak, így az egész még logikátlanabb és élvezhetetlenebb lett, mint amilyen egyébként.
0
2008. augusztus 20., szerda 21:04
A sötét lovag
9.5/10
Batman:Kezdődik!
9/10
Batman
9.5/10
Batman visszatér
8/10
Mindörökké Batman
4.5/10
Batman és Robin
1/10
A káosz birodalma
8/10
A postás mindig kétszer csenget
6.5/10
Szonatina
9.5/10
John Rambo
8/10
Dobermann
8.5/10
0
2008. augusztus 20., szerda 20:38
Bangkok Hilton - ezt is a kezébe vehetné egy vállalkozó kedvű forgalmazó, mert jó kis film volt anno - feelinges volt újranéznem.
0
2008. augusztus 20., szerda 14:17
Simpson család 17. évad. Télleg ezt is a karjaiba vehetné már egy kiadó itthon is... utána pedig valószínüleg Ázsia Extrém - A végzetes merénylet lezs a soros, ha nem kezdek el inkább olvasni...
0