Keresés

Ki mit néz most?

2008. augusztus 20., szerda 14:10
Deliverance.Magyarul Halálos túra a címe.Nagyon jó film John Boorman kezei közül.Ezt mindenkinek látnia kell!
0
2008. augusztus 20., szerda 13:54
Bigyó felügyelő 2-t, más műsorokkal párhuzamosan, tehát ide-oda kapcsolgattam, így valahogy kibírtam.
-bugyuta, semmitmondó párbeszédek (A "nem" szó 10-szer hangzik el egymás után, majd kinyög még egy fél mondatot.)
-sekélyes karakterek
-története ostoba, lapos.

Szóval ez a film egy nagy f*s úgy ahogy van.
0
2008. augusztus 20., szerda 12:44
..filmet .. Egy szó, mint száz, tessék Duna tévézni.
0
2008. augusztus 20., szerda 12:44
Duna Tv-t.:))))
Live from Sopron! Hogy is lehetne holmi fleimet nézni...:))))
0
2008. augusztus 20., szerda 12:42
Open Range - fegyvertársak 80%
Costner megint megmutatta, hogy nem volt véletlen amit a Farkasokkal táncolóval összehozott. A fényképezése gyönyörű, a zenéje fülbemászó. A története egyszerű, de nagyon jól felépített. Klasszikus westrernfilm.
0
2008. augusztus 19., kedd 0:15
Rémálom az Elm utcában 2 - Freddy bosszúja

Most, hogy úgy néz ki végre itthon is megjelenik a Rémálom-sorozat, gondoltam adok még egy esélyt az első megnézésre legkevésbé tetsző részeknek is (2; 5; 6). Egyelőre a második részen vagyok túl, amit egyszer végigszenvedtem, leszaroztam és azóta nem  volt semmi affinitásom újra megnézni. Most, hogy olvastam az enyémtől eltérő véleményeket is, kíváncsi lettem. Hogy őszinte legyek olyan rég láttam ezt a részt, hogy nem emlékeztem belőle semmire. Ahogy az 5.-6. részre se nagyon emlékszem.
Na most... a véleményem nem sokat változott. Nem szimpatikus, hogy minden ok nélkül teljesen lecserélték az első rész stábját, amely kiváló munkát végzett. Továbbá lecserélték azt a zenét, ami szerintem legalább annyira hatásos és félelmetes, mint a Halloween zenéje pár évvel korábbról. A 2. rész zenéje nem dallamos, nem is félelmetes, de legalább nyugtalanító. Az első jelenet még talán jó is lenne, ha nem lenne olyan nagyon hülyén vége. Illetve ha nem emlékeznénk arra, hogy az előző rész milyen félelmetesen kezdett. A trükkökre érezhetően jóval többet költöttek, ennek ellenére sokkal kevésbé ötletesek, vagy félelmetesek a jelenetek, ráadásul sokkal idejétmúltabbnak tűnnek, mint az előző részben; a madaras robbanás egyenesen nevetséges volt. Az új szereplők pedig egyáltalán nem rokonszenvesek, nem lehet értük különösebben izgulni, ellentétben az első résszel, amiben remek kis szereplőgárdát sikerült összehozni. Kész csoda (és hálistennek), hogy Robert Englundot nem cserélték le. Ő egyébként nagyjából hozza, amit az első részben, nem ő tehet róla, hogy a forgatókönyv nem ad neki olyan emlékezetes jeleneteket, mint az első részben. Apropó forgatókönyv... mi ez az egész testmegszállós, illetve testcserélős marhaság? Semmi köze mindennek az első részhez. Leszámítva Freddyt és néhány utalást az előző részre... hát tulajdonképpen nem is egy Rémálom az Elm utcában rész. Arról van szó, hogyha a srác elalszik, Freddy megszállja és rajta keresztül gyilkol.  Így ennek nem sok köze van bármelyik másik részhez. És tulajdonképpen semmit nem magyaráznak el ezzel kapcsolatban, még annyira se amennyire én próbáltam. De hogy ennek mi értelme volt azt nem tudom. Egyébként miért is van elátkozva az a ház? Merthogy Nancy és a környéken mások is rosszat álmodtak? Vagy miért is? Nem volt nekem ez sem teljesen világos. Ahogy az sem, hogy Freddy megjelenése előtt miért forrósodik fel mindig (szó szerint) a hangulat?
De rátérek a film pozitív oldalára, mert amellett, hogy egy másodvonalbeli sikerhajhász horror meglepő módon nem teljesen menthetetlen. Ha túltesszük magunkat a fent ecsetelt problémákon (és nekem egy idő után sikerült) egy viszonylag korrekt horrorfilmet kapunk. Helyenként egész félelmetes, néhol brutális, máshol gusztustalan, de úgy összességében véve hatásos. Vannak benne remek ötletek is, amik egy jobb forgatókönyvben, egy jobb rendezéssel, és persze jobb színészekkel működhetnének is. A srác pedig elég jól játsza el, ahogy szépen-lassan megőrül Freddy miatt. Ez persze egyben nagyon nyomasztó is. Persze ettől még továbbra sem volt nekem szimpatikus, de legalább színésznek nem utolsó. A party-jelenet a film vége felé pedig nagyon tetszett, pláne, amikor Freddy elkezdett vagdalkozni. Mondjuk egy picit nagyobb mészárlás is belefért volna szerintem. Egy dolog tetszett nekem jobban, mint ami az első részben volt. A legeslegvége. Marhajó, ahogy tök váratlanul átszúrják a csajt, és Freddy elkezd röhögni.
Összegzésként annyit mondhatok, hogy mindnyájan jobban jártunk volna, ha egy szokványosabb folytatást kapunk, ami az első rész nyomvonalain próbálna haladni, persze valamivel gyengébb színvonalon, mert az a néhány jó ötlet és a partyjelenet elég lett volna... ha arra nem is, hogy elérjék a Rémálom 1 szintjét, arra igen, hogy egy fasza kis horrorfilmet összehozzanak. Ez sajnos nem történt meg. Végeredményben pedig arra is sikerült rájönnöm, hogy miért tetszik nyilvánvaló hibái ellenére mégis sokaknak ez a rész. Ez pedig elég egyszerű. Ez még megpróbált színtiszta horror maradni a későbbi részekkel ellentétben. Persze némi humor azért itt is akad, de szerencsére egyáltalán nem viszik túlzásba.
0
2008. augusztus 18., hétfő 15:43
Batman (1966)

Hát ez nem volt semmi. A film, ami már több mint 40 évvel ezelőtt is szándékosan gagyi volt. Állítólag eredetileg felnőtteknek szólt volna a sorozat egy vagány Batmannel, de az egyik producer maradt inkább a camp stílusnál. A sorozatnak az volt a nagy érdeme, hogy a képregényt nem olvasó rétegek is megismerhették a figurát. Hatalmas népszerűségnek örvendő sorozat volt egyébként, a felnőtteknek vígjátékként nézték, de egyben gyerekeknek is remek szórakozást nyújtott. Na ebből a sorozatból csinálták meg ezt a filmet. Van benne bajuszos, pinkbe öltözött Joker, szó szerint pizsamás szuperhősök, hihetetlenül ciki fordulatok, nevetséges párbeszédek, szándékos és őrületes naivitások, a filmtörténet leggázabb akciójelenetei, sőt még Rocky edzője is úgy csinál, mintha ő lenne a Pingvin. Egyszóval minden, ami annyira rosszá tesz valamit, hogy ha túllépsz a kezdeti fájdalmakon, már van esélyed élvezni is az alkotást. Két csúcspontja is van a filmnek. Az egyik Batman küzdelme a lábára ragadt halálmerev cápabábuval, amire remek ellenszer a cápariasztó batspray... A cápa pedig robbanékony, a batkoptert meg nem vezeti senki, amíg Robin leereszkedik Batmanhez a batlétrán:D A másik pedig Batman problematikája a bombával, ami még egy kisfilmre is megihletett ( http://www.youtube.com/watch?v=Ir0cQJPEjjk ). Egyébként eléggé nagyszabásúra vették a figurát a sorozathoz képest (sok ellenfél, sok jármű, nagy terv - de jézusom mekkora egy baromság), de ez sem mentette meg a filmet a bukástól. Egyébként ha felnőtt ember lennék a 60as évek Amerikájában nem hiszem, hogy tetszene a film. Mára van ennek egy bizonyos bája, pláne ha csak egy kicsit fordul meg a fejünkben, hogy összehasoníltsuk az újabb filmekkel. Még véletlen sincs egy olyan jelenet se, ahol ne lenne fényes nappal, vagy ha mégis, Batman természetesen nincs jelen. Minden műanyag, minden nevetséges, átlátszó, felhőtlen móka az egész, semmi komolyság nincs benne egy pillanatig sem. És hihetetlenül bárgyú a film, de valahogy mégsem elég vicces, hogy igazán jó legyen. Mondhatnám, hogy olyan rossz, hogy már jó, és valamennyire igaz is lehetne, hisz végülis jól szórakoztam... de mégsem mondom:)
0
2008. augusztus 18., hétfő 10:37
Miben nyilvánult meg a hiba? Nálam az első két évad teljesen hibátlan...
0
2008. augusztus 18., hétfő 2:42
*lemegy
0
2008. augusztus 18., hétfő 2:41
Igen a 3. évad jó volt. Nekem az első 2 évad közül volt az egyik lemes hibás. Természetesen az egyik kedvenc részemnél amikor Junior legyem Boca-ra.
0
2008. augusztus 18., hétfő 2:21
REC /HD magyar felirat/ Vírusos harapdálós horror a jobbik fajtából érdemes megnézni. Éjjel egyedül úgy tényleg ütős.
0
2008. augusztus 17., vasárnap 18:31
A postás mindig kétszer csenget

Először az eredeti regényt olvastam el, ami szikár volt és nyomasztó. Egy délután alatt ki lehet végezni a könyvet, de aki egyszer olvasta többet nem felejti. És bár nagyon rövid mégis minden benne van, amit a későbbi filmek egyenként feldolgoztak. Később megnéztem a  40es években készült stílusos hollywoodi film noir verziót, ami a kor igényeit figyelembe véve egy elég hű adaptáció volt, néhány emlékezetes jelenettel és két akkori sztárral, Lana Turnerrel és James Garfielddal. Majd következett a Megszállotság Visconti rendezésében az olasz neorealizmus nyitófilmje. Filmtörténetileg ez a legértékesebb verzió, ez vitathatatlan, de mai szemmel nézve nem nyújt túl sokat. Nekem nem is igazán tetszett, túl hosszúnak találtam, ráadásul tele volt olyan epizódokkal, amiket feleslegesnek éreztem a regény és az első film után. De ez persze csak az én véleményem.
Ezek a változatok elég könnyen beszerezhetőek voltak, viszont a "legújabb" a Jack Nicholson-Jessica Lange párossal már nem annyira. Évek óta vártam már, hogy meg tudjam nézni, mert látatlanban is úgy gondoltam, hogy na majd ez lesz a legjobb. Most végre leadta a duna tv annyi év után, és sikerült megnéznem. Hát sajnos kissé csalódott vagyok. Az, hogy a regény egyik fő motívuma a két szereplő szexuálisan túlfűtött viszonya végre hangsúlyos lett a filmben is, az mindenképpen jó pont. A két sztárban sem kell kételkedni, mindketten kiválóan játszanak, szinte tapintható a kettejük közti vonzalom. Mindketten karizmatikus, vonzó és remek színészek, ez vitathatatlan, a szexjelenetek nélkül is éreznénk, mennyire odavannak egymásért. Viszont valamiért egy kicsit túlkorosnak éreztem mindkettejüket a szerepben. 5-6 vagy akár 10 évvel korábban kellett volna eljátszaniuk ezt a szerepet. Nicholson negyvenvalahány éves csavargónak tűnik a filmben, ami már egy kicsit hiteltelenebb. Ráadásul így az archetipikus történet (gazdag, idősebb férj, fiatal feleség és annak fiatal szeretője) is veszít az erejéből, hisz nincs olyan nagy korkülönbség köztük. Persze lehet, hogy ez nekem csak azért gond, mert a regényben és a korábbi filmekben ez máshogy volt. A szexjelenetek prűdsége kicsit meglepett, mert bár a főhősök egymás iránti megszállottságát remekül sikerül érzékeltetni, de mondjuk a nagyon hasonló témájú és nagyjából ugyanekkor készült A test melegében ez a vonal mégis sokkal jobban sikerült. Továbbá ebben a filmben kezdett el a férj viselkedése is dühíteni. Egyszerűen nem hiszem el, hogy olyan hülye, hogy ne sejtsen semmit. Gond nélkül elutazik bármikor, hátrahagyva gyönyörű feleségét egy jöttment csavargóval. Meg azon is csodálkoztam, hogy ott a semmi közepén milyen jó kis görög kolónia él. Dehát mindegy, ez csak kötözködés a részemről a legjobban nem ez zavart. Hanem a film stúdiószaga. Ez a régi 40-50es fekete-fehér stúdiófilmeknek egyfajta bájt kölcsönöz, meg hangulatot, de egy 80-as évekbeli színes filmnél már borzasztóan zavaró. Ekkor már talán kicsit több kellene. Félre ne értsetek nem az a bajom, hogy egy  40es években játszódó filmet stúdióban forgatnak, természetesen tudom, hogy rengeteg film készül stúdiókban és fog a jövőben is. Nem ez a baj, hanem az, hogy ez nem kéne hogy ennyire észrevehető legyen egy ilyen idős filmnél. Ha csak Nicholsonnál maradunk ez pl egyáltalán nem volt feltűnő vagy zavaró a 7 évvel korábbi Kínai negyedben. Igazából az egész filmmel az a probléma, hogy merész akart lenni a témával, de annyira azért mégse. Egyszerre próbált meg újító és régimódi lenni, de ez nagyon nem jött össze. Nem véletlen, hogy annak idején meg is bukott a film. Mielőtt nem láttam, azt hittem azért, mert túlságosan újító volt a maga nemében, de nem, épp azért, mert túlságosan régimódi volt a 80as években. Persze Nicholson és Lange miatt feltétlen érdemes megnézni a filmet. Na meg a kiváló magyar szinkron miatt is. Én általában nagyon nem szeretem Jack filmjeit szinkronnal nézni, mert annyira jó hangja van, hogy szinte vétek leszinkronizálni, de ebben a filmben Reviczky teljesen átveszi Nicholson beszédstílusát, hanghordozását és kellően magyarosítja. (Érdemes összehasonlítani a későbbi Tégla című filmmel, ahol az egyébként kiváló szinkront épp Reviczky Nicholson alakítása cseszi el, és teszi élvezhetetlenné az egészet.) Hernádi Judit pedig szintén tökéletes Jessica Lange-ként, a szöveg is remekül van megírva és a mellékszereplők hangjait is jól választották ki (főleg a zugügyvéd szerepében Balázs Pétert). Tehát egy igazi klasszikus magyar szinkronnal van dolgunk. Bár a film végén azt mondják 1976-ban készült a szinkron, ami elég érdekes egy  81-es filmnél, na de mindegy. A film legvége ismét problémás nekem. A nézőre bízza tulajdonképpen a befejezést, így azonban csak pont azt az egyet nem tudjuk meg (ha csak ezt a változatot láttuk), hogy a postás miért csenget kétszer.
0
2008. augusztus 17., vasárnap 17:46
Erre nem gondoltam, de igazad lehet. Mondjuk ettől még nem tetszik jobban a magyar cím.
0
2008. augusztus 4., hétfő 2:55
Az én elgondolásom szerint ez az invázió és a gimnázium szavak nagyok "ötletes" ötvüzése. :)
0
2008. augusztus 4., hétfő 2:05
A régi Batmant én is ma néztem (a Dark Knight-ig minden nap nézek 1-1 részt). Ezidáig mindig szinkronosan láttam, így most angol hanggal néztem (meg hát így jön ki igazán, hogy Jack Nicholson milyen Joker...). Nem tudom, hogy ki készítette a feliratot, de képesek voltak ilyet beleírni: "Beszélsz magyarul?" De a legdurvább: "Dzsóker" :DDDDD
0
2008. augusztus 4., hétfő 0:19
A hétvégi házimozi-maraton filmjei és értékelésük százalékban:

Batman (Denevérember) - 80% / DVD, magyar szinkron
The Prestige (A tökéletes trükk) - 100% / DVD, magyar felirat
Van Helsing - 85% / DVD, magyar szinkron

Ez volt szombaton, itt a vasárnapi adag:

The 40 Year Old Virgin (A 40 éves szűz) - 95% / DVD, magyar szinkron
Ratatouille (L ecsó) - 100% / DVD, magyar szinkron
Halloween - 95% / DVD, magyar felirat
The Thing (A Dolog) - 100% / HD, magyar felirat

VIG0: neked hibátlan volt mind a 4 lemez a Maffiózók 3. évadában?
0
2008. augusztus 3., vasárnap 0:05
X-men 3.Bár Juggernaut-ot kicsit elrontották,egész jól sikerült film.Rengeteg utalással,jó rájönni a kis elrejtett dolgokra.Remélem a 4-ben jönnek a Sentinel-ek is.Wolwerine akkor fog igazán kibontakozni! :)))
0
2008. július 28., hétfő 4:05
Sopranos 3. évad
0
2008. július 28., hétfő 2:38
A Faculty anno engem is meglepetésként ért..de mondjuk ez nem volt nehéz, mert akkor még nem nagyon voltam tisztába a rendező nevével sem :-P
Jó kis film, a maga hibáival együtt is, félévente nosztalgiából megnézem ;-)
0
2008. július 27., vasárnap 22:27
* Javítás  Evidens volt egy Rodriguez filmet megnézni.....
0
2008. július 27., vasárnap 22:27
Ez haláli! :))

Erről jut eszembe, egyszer hirtelen felindulásból meghallgattam kedvenc olasz zeneszerzőim filmjeinek főcímeit, kezdtem a Piranha II-vel, melynek egyenesen fantasztikus zenéje van (örömmel töltött el, hogy néhány, klasszikus zenét előnyben részesítő barátaim majd  elájult tőle), aztán De Palma Carrie-jét is betettem (az egész filmet végig tudom dúdolni, annyiszor láttam-hallottam:) és legnagyobb meglepetésemre a Cannibal Holocaustnál előkerült Anya is a konyhából, kérdezvén, mit nézek, aminek ennyire szép zenéje van! :)

Ha már a szokatlan élményeknél tartunk, nekem az első X Akták-mozifilmet volt nem kis élmény eredeti hanggal nézni, miután a szereplőket magyar hangjukon hallottam évekig, mellesleg az egyik "hang" személyes ismerősöm.
Persze nem leszólva a szinkront, az eredeti hanggal méginkább érvényesül a jellemük.
0
2008. július 27., vasárnap 22:21
Faculty - Invázium.
Én ezt még moziban láttam egy barátommal. Evidens volt egy Roriguez filmet megnézni  a Mariachi, a Desperado,  A 4 szoba és az Alkonyattól pirkadatig után. A film mindaddig élvezetes volt számunkra, amíg a szőrny el nem takarta az egész vásznat. Szóval a vége, ha kevesebb akkor a film nekünk sokkal több lett volna.
0
2008. július 27., vasárnap 22:07
Azt hiszem én is a HOBO-n láttam elöszőr.Videokazettán nekem is megvolt évekig,majd Házimozi /Kösz/ és meglett dvd-n is.
0
2008. július 27., vasárnap 22:05
Being Julia

Lehet, hogy Júlia csodálatos, de Annette Beningre nem találok szavakat! Ez a nő valami fergeteges, hihetetlen! A filmvégi jelenetben kis híján tapsikoltam és füttyentgettem az örömtől! A történet is nagyon jópofa, Szabó István rendezői módszere (nem "action" és "cut", hanem "please" és "thank you") módfelett szimpatikus.

Emlékszem, amikor hetekre lezárták a szomszéd kisutcát, hiszen a rendező a káprázatos kecskeméti Katona József Színházat választotta egyik forgatási helyszínül (külön öröm számomra, hogy az intézmény szuperprodukció nélkül is nagyszerűen, a filmben látottakhoz hasonló impozáns eleganciában pompázik), és feltűnően sokszor mozdultam ki a házból, hátha elcsípek valaki látnivalót, bár ez sajnos nem jött össze... bár egyik kedves barátném statisztaként premier plánban látható a filmben.

Jeremy Irons pedig a Die Hard III. és az Inland Empire után a Júliával végleg feliratkozott az általam kifejezetten kedvelt színészek listájára.
0
2008. július 27., vasárnap 21:41
Nekem is volt egy érdekes kalandom az hbo-val jópár éve. Bevezették a UPC-t az egész házban, így a mi lakásunkban is, de megmaradt a régi lakótelepi kábel is, amin már sok csatorna (gondolom szándékosan) nagyon rosszul jött be. Egyszer gondoltam egyet, és elkezdtem újra a régi kábelt használni, behoztam rajta a csatornákat. Meglepő módon az HBO is bejött, holott sosem fizettünk rá elő. Egy szépséghibája volt a dolognak, mégpedig az, hogy fekete-fehéren jött be. De az igazán jó filmeket felvettem videóra, és a videón valami értehetetlen oknál fogva színes volt a kép:)
Azóta sem értem, hogy ez hogy lehetséges.
És milyen volt hallgatni a filmklasszikusokat?:) Gondolom csak a sokatbeszélős filmeket lehetett valamennyire élvezni.
Lassan kezdem egyébként úgy érezni, hogy a Faculty csak nekem jelentett most felfedezést meg újdonságot. Nem tudom, hogy kerülhette el eddig enyire a figyelmemet.
0