Keresés

Ki mit néz most?

2008. július 27., vasárnap 20:29
Ezzel a fimmel elég érdekes módon ismerkedtem meg.
2000-2001 körül a filmes csatornák közül kizárólag az RTL Klubot tudtuk fogni, de már akkor is kezdtem ráunni az 1000x ismételt filmekre.

Az egyik osztálytársam elhintette, hogy rádión(!) :) be lehet fogni az HBO hangját.
Na mondom kipróbálom már...és valóban a mittudomén hanyadik MHz-en meghallottam egy HBO-s reklámot. Na helyben vagyunk.

Innentől kezdve esténként mikor unatkoztam (mert ugye nem volt internet, de még talán saját számítógépem se) néha néha bekapcsoltam a rádiót és hallgattam a filmek hangját :) Kicsit a régi időket idézte, amikor televízió híján csak rádiójátékok mentek. De én élveztem, volt egyfajta hangulata. Egyik reggel hajnali 5-kor felkeltem, hogy végighallgassam az Ideglelést :DD

Egyébként így rengeteg (mostmár általam imádott) filmet ismertem meg, amiket utána gyorsan fel is vetettem videokazettára az HBO-val rendelkező haverral.
Ennek az időszaknak köszönhetően ismertem meg a Kegyetlen játékokat, Ravasz az agy és két füstölgő puskacső, stb....és a Facultyt is.

Ezt a filmet is felvetettem, de mivel a srác 4 fejes (vagy 6?) videoval vette fel LP üzemmódban, az én kis 2 fejes videom csak fekete-fehérben volt képes lejátszani.
Na egye fene, megnéztem így is. És hát rögtön akkora kedvenc lett, hogy utána még jópárszor agyonnéztem a kazettát :)
Aztán pár évvel később kölcsönkaptam DVD-n (de megvásárolni még nem tudtam sajnos). Hát kicsit fura volt színesben látni :D
0
2008. július 27., vasárnap 17:42
off:

hölgyek-urak, gyertek filmkirakózni
0
2008. július 27., vasárnap 17:37
Nekem is tetszett, jó film, jó szórakozást nyújtott :) S csak nem rég hallottam arról, hogy állítólag a The Thing ihlette, s tényleg, mutat hasonlóságot, persze a szokásos amolyan Rodriguez stílusban :) Amúgy nekem is a Házimozis kiadása van meg.
0
2008. július 27., vasárnap 17:28
Ha láttam volna ezt a borítót, lehet, hogy nem néztem volna meg:)
0
2008. július 27., vasárnap 17:23
Nem ,jól látod a helyzetet,na meg esett is. :))Ez buherált.Nekem is úgy van meg.De azt hiszem amit multikban is lehetett kapni azon nem volt.Meg a Házimozi sorozat felirat se.
0
2008. július 27., vasárnap 17:20
Hmm, akkor ez gondolom meg lett buherálva, mert nálam a bal felső sarokban díszeleg a méretes multipont-, a jobb felsőben pedig a westel logo. Vagy kétféle van?
0
2008. július 27., vasárnap 17:17
Ez a borítója.Remélem nem gáz hogy feltettem.
0
2008. július 27., vasárnap 17:16
0
2008. július 27., vasárnap 17:09
Igen, a Házimozi magazin rezortja volt a DVD, csóri filmet elég béna borítóval áldották meg, engem legalábbis zavar picit az ordasnagy multipont és westel logó az elején, meg a dts logó is kicsit felesleges az elejére.

Nade mindegy, a film a lényeg :)
0
2008. július 27., vasárnap 17:06
Na akkor majd én is megpróbálom valahogy megszerezni, ha megjelent.
0
2008. július 27., vasárnap 17:05
Neten keresgéltem, és nem találtam. Biztos igazad van.
De egy hülye ez a magyar cím. Az invázium... Van egyáltalán ilyen magyar szó, vagy csak a film kedvéért találták ki?
0
2008. július 27., vasárnap 17:01
Rengetegszer láttam kazin, sztem is korrekt film lett. Anno egy fórumostársunktól vettem valami 700 Ft-os árszinten, amit azóta se bántam meg :P
0
2008. július 27., vasárnap 16:58
Hát ezt nem jól tudod,mert megjelent.Az invázium címmel.Meg melléklet is volt,ha jól emlékszem a Házimoziban.
0
2008. július 27., vasárnap 16:44
The Faculty

Most fedeztem fel ezt a filmet, eddig nem is tudtam a létezéséről, ami elég különös, hisz Robert Rodriguez azért felkapott rendező. Szóval egy elfeledett és szerintem alulértékelt filmecske (imdb-n 6 csillagot kapott és egyáltalán nincs benne a köztudatban).
Pedig...
Szerintem már csak Rodriguez miatt érdemes megnézni. Ha éppen nem gyerekfilmeket rendez, nem csalódik benne az ember (én legalábbis nem). Ott van még az író Kevin Williamson, akinek a Sikolyt köszönhetjük. ( a Sikolyt meg vagy nagyon utálja valaki, vagy nagyon szereti, de tulajdonképpen filmtörténeti jelentőségű.) Aztán ott vannak még a színészek, akikre nem feltétlenül mondhatjuk, hogy nagyon jók, de mindenesetre én bírom őket (Josh Hartnett, Elijah Wood, Famke Janssen, Robert "T2" Patrick, Salma Hayek és a 24 fanoknak ismerős Laura Harris). Maga a történet a horror és a vígjáték között mozog, de inkább a vígjáték felé tolódik el a hangsúly, ami nemcsak a forgatókönyvnek, de a mai szemmel elég vicces CGI-nak is köszönhető. Egyébként talán még több filmes utalást fedezhetünk fel, mint a Sikolyban, vagy mondjuk az Alkonyattól pirkadatigban. Van itt Testrablók inváziója, Alien, Terminátor, sőt még A dolog legismertebb jelenetének paródiáját is láthatjuk. És ezek legalább közismert filmek előtti főhajtások, nem úgy, mint Tarantinonál, aki olyan filmeket idézget legtöbbször, amiket csak ő látott:) (egyébként minden tiszteletem a mesteré.)
Az összhatást leginkább az Alkonyattól pirkadatig és a Terrorbolygó közé tudnám helyezni. Nem olyan hangulatos, mint az előbbi, de nem is olyan gusztustalan mint az utóbbi. Habár... Ha nem hallottatok még róla, nézzétek meg ti is ezt a kliséivel és sablonjaival együtt is szórakoztató, elfeledett filmecskét; tele van jó jelenetekkel, zenékkel, színészekkel, poénokkal. Bár ha jól tudom ez sem jelent meg itthon dvd-n. Talán egyedüli Rodriguez filmként.
0
2008. július 27., vasárnap 13:44
Zodiákus,csuda klassz kis film!
0
2008. július 20., vasárnap 17:37
Semi-pro
most posts by TM
0
2008. július 20., vasárnap 15:09
-azért
0
2008. július 20., vasárnap 15:08
Egymás után: az 1978-as A testrablók támadását (Invasion Of The Body Snatchers) és Tobe Hooper Életerő (Lifeforce) c. filmjét. Gyermekkoromban mindkettőből láttam pár képsort: álmatlan éjszakáim voltak miattuk. Most, hála az MGM-nek, elejétől fogva végigretteghettem őket. Nem rosszak, de azért mai szemmel nézve azért kevésbé ütnek. Most már csak meg kéne őket jelentetni DVD-n is. Reménykedjünk...
0
2008. július 16., szerda 12:05
Die Hard 4.0-át. A kamion kontra vadászgép jelenet valami iszonyú. Ezek tuti, hogy nem az ILM trükkjei.Meg a többi sem. :(
0
2008. július 16., szerda 6:48
én most a monitort nézem...
0
2008. július 16., szerda 0:12
Csak kár hogy nem az eredeti szinkronnal adják:P
0
2008. július 16., szerda 0:01
Beverly Hills-i Zsaru-t, mi mást?! :D
0
2008. július 15., kedd 18:55
Rosemary gyermeke

Mostanában rákattantam a horrorokra, főleg a régi,kultusz darabokra...oké,oké tudom, ez nem is az a klasszikus értelemben vett horror, de eddig még kimaradt, és tudtam róla hogy ez amolyan "mindenképpen látnod kell" film.
A játékidő első ránézésre kicsit hosszú, de hamar elröppen az a 2 és negyed óra. A film mesterien felépített, a színészek nagyon jók, a vége viszont nem ütött akkorát, amilyet szerintem kellett volna, nem döbbentem meg, csak érdekesnek,elgondolkodtatónak találtam.
Pontozni nem szeretnék, mert ha ezt egy film megtekintése után rögtön megteszem,álltalában az élmény miatt mindig magasabb pontszámot adok és később mindig megváltoztatom. Úgyhogy majd holnap eldöntöm :-P
0
2008. július 14., hétfő 19:07
Sweeney Todd
Saw IV

Jó kis mozik ezek! :)
0
2008. július 14., hétfő 18:23
Törvényszéki héjják.
0