Keresés

Ki mit néz most?

2008. július 9., szerda 17:24
Ha nem ismerted a konfliktus alapját, akkor hogyan értetted a filmet?
0
2008. július 9., szerda 17:20
Ezt az egészet érdemes elolvasni: Írország történelme
0
2008. július 9., szerda 17:18
Ebből is látszik, hogy csak a filmre koncentráltam, nem ismertem az előzményeket... :)))
0
2008. július 9., szerda 17:13
:) Tévedés, a lavina már 1169-ban elindult az írek és az angolok között, merthogy akkor szállták meg az ír szigetet a normannok, a kelták és a vikingek után (1536-ban VIII. Henrik szakít a pápával, és megalapítja az anglikán egyházat. Míg az angolok, walesiek, és később a skótok is, átvették a protestáns vallást, addig az írek megmaradtak katolikusnak. Ez a tény meghatározó volt az ír történelem további alakulásában.) s manapság már nem annyira éles ez a konfliktus. Ugye Írországban 1916-ban kitört a Húsvéti felkelés, amit vérbe folytottak, majd 1921-ben megalakult az Ír köztársaság, mely önálló lett, míg Észak-Írország britt fenhatóság alá került (maradt). Az IRA is akkor alakult, csak mára már rájöttek, hogy ha szétlövetik magukat, akkor mindig olyan szegények maradnak, mint az elmúlt 80 évben. Tehát az IRA terrorista szárnya néhány éve feloszlatta magát és ésszerű kompromisszumot kötöttek Angliával :)
0
2008. július 9., szerda 16:55
Hát Paul Greengrass nevét egy életre sikerült megjegyeznem, a Bourne-érán kívüli két filmje segítségével...

Tegnap este a United 93-as, ma délelőtt meg a Véres vasárnap került sorra a bepótlandó filmek terén. Mindkettő elől úgy álltam fel, mintha ötször fejbe vagy gyomorszájon rúgtak volna, annyira hatásosak voltak.

A United 93-as leginkább a maximális átélhetőség miatt ütött (főleg az extraként tálalt egyórás összeállítás a családokról), de a Véres vasárnap lezárása az, ami igazán kiverte a biztosítékot. Ahogy a britek mentik a saját bőrüket a mészárlásból, és csúsztatnak, az valami hihetetlen, és vérlázító...

A United 93-asban az a legszörnyűbb, hogy bárkivel megeshet az a tragédia, amit a filmen ábrázolnak (ismét csak a családokat bemutató doksira asszociálván, a két fiatal lány története a legszomorúbb - ha kint élnénk, akár még ismerhettük is volna őket), a Véres vasárnap viszont annyiban más, hogy ott két nemzet csapott össze, az írek békét akartak, de a britek nem hagyták, és ezzel elindították a lavinát, az IRA megerősödését, ami a mai napig tart...

Filmként nehéz tekinteni a két alkotásra, ezek inkább kordokumentumok, de annak tökéletesek...

Mindkettő 100%-os.
0
2008. július 7., hétfő 20:59
Tévedsz, ha azt hiszed, hogy én is olyan vagyok, mint a film címében említettek. Még moziban is láttam, naná, hogy tudom, miből idéztél. Nem csupán félreértés lehet az, ha az idézőjeleket figyelmen kívül hagyva fonák oldalról felelek.
most posts by TM
0
2008. július 6., vasárnap 23:57
Valóban Jeunet mester két legjobb filmje az Elveszett gyerekek városa és a Delicatessen,nekem ebben a sorrendben. :)Ha tetszett nézd meg /ha még nem láttad/Pitof mesterművét a Vidocq-ot.Ugyanaz az atmoszféra,egyszerűen felejthetetlen!
0
2008. július 6., vasárnap 23:05
Fogd a pénzt és fuss

Most látom először, úgyhogy felhőtlen a szórakozás:)
0
2008. július 6., vasárnap 2:31
Ja és Jeunet-nek meg várom a következő filmjét, ami elvileg 2009-ben jön.
0
2008. július 6., vasárnap 2:29
A héten Jean-Pierre Jeunet napokat tartottam. Mivel az Alien 4-et már láttam tőle, azt ez alkalommal hanyagoltam.

Delicatessen: Ez tetszett a legjobban...nem tudom miért :) De egy párszor még tuti meg fogom nézni.

Elveszett gyerekek városa: Ő lett a 2. helyezet. Tetszett, hogy az egész díszletek között lett leforgatva, valamint a látványvilága is nagyon jó. Na meg azok a karakterek... +zene, + Ron Perlman

Amelie csodálatos élete: Az előzetes kritikák alapján azt hittem ez lesz a kedvenc, de sajnos nem lett. Ez most valamiért nem jött be. Bár ott motoszkál bennem, hogy még egyszer meg kéne nézni. Kap még egy esélyt.

Hosszú jegyesség: Ez sem tetszett annyira. Pedig nincs bajom a romantikus filmekkel, na meg Tautou kisasszonnyal sem. Lehet fáradt voltam hozzá most.

Az első két helyezettet felírom a beszerzendő filmek közé. De azt hiszem, hogy az Amelie is megér 990 Ft-ot.
0
2008. július 6., vasárnap 0:26
Halálsoron.  A picsába mindig kiráz a hideg amikor kimondja Brutál: "- Mehet a kettes!"
0
2008. július 5., szombat 13:37
S még valami :) Valahogy Tarantino filmjeit csak szinkronnal szeretem megnézni, hiszen a szövegét nem tudják amúgy sem annyira finomítani, ha a képek durvák, szóval nem érzem, hogy egy Tarantino filmből elvenne valamit is a szinkron. Külön nagy jó pont a Kill Bill-ből cameozó két tag szinkronjáért, pontosabban csak egyikük kapta ugyanazt a hangot, másikukat már nem szinkronizálhatta le Kránitz Lajos, de azért Reviczky Gábor mindent megtett.
0
2008. július 5., szombat 13:33
Tarantino: Halálbiztos

Most néztem meg. Nem lett a kedvenc QT filmem (annak megmarad a Kill Bill), de nagyon jól szórakoztam rajta :) Azt hiszem sokan a lányos "rínyálást" nem szerették benne, szerintem pedig épp ettől erős a film :) Nem várom és vártam el soha egy filmtől, hogy minnél realisztikusabb legyen, de a csajok beszélgetései nagyon jól megírtak voltak, pontosabban, nagyon életszerű lett, egyáltalán nem éreztem azt, hogy betanulták volna a szöveget. Zoe Bell pedig szimplán csak nem normális :)) Ahogyan szépen felvezette a szereplőket és aztán... az nagyon Tarantinos :)) Szóval ütős film lett, de nem ezt ajánlanám elsőnek Tarantino-tól egy QT szűznek :))
0
2008. július 5., szombat 11:55
Bizonyos témákban magasan felettük. :) Már van iskolatáskám, vettem füzeteket, kihegyeztem a ceruzákat, a tisztasági csomag is készen van, benne az összecsukható pohárral. Nagyon készülök a vasárnapi isibe!
0
2008. július 5., szombat 11:51
dehogy vagyok tanár úr. az a Havas Henrik, meg a Vitray Tamás. hol vagyok én hozzájuk képest? :)
0
2008. július 5., szombat 11:49
Jah.... Holnap isi, ugye, tanár úr?
0
2008. július 5., szombat 11:46
ki mit néz most? erre válaszoltam :D
0
2008. július 5., szombat 11:44
??
0
2008. július 5., szombat 11:36
adatlaphegyeket.
0
2008. július 5., szombat 11:10
Tudtam, hogy erre fogsz következtetni, pedig mindössze egy kis filmes rejtvénykével válaszoltam, ezért is az idézőjelek. Úgyhogy a szép szavak és a virágcsokor mellé mostmár kérném a film címét, amiből idéztem.
(Ne segítsetek, tőle akarom tudni, hadd bizonyítson!:)
0
2008. július 5., szombat 10:57
Csak így hipp-hopp átugorjuk a virágcsokrot meg a szép szavakat? :))
most posts by TM
0
2008. július 5., szombat 10:54
"Helyes a válasz, nyalhat!" :))))
0
2008. július 4., péntek 22:41
S.W.A.T. - Különleges kommandó
0
2008. július 4., péntek 22:08
wobniaR
most posts by TM
0