Keresés

Ki mit néz most?

2014. február 28., péntek 12:38
Bagoly mondja... a bagolynak :)!
0
2014. február 28., péntek 12:34
Azért állandóan gondoskodsz róla, hogy az a nyomorult megnézendő filmek listája sose fogyjon el... ;)

Kell egy időgép. Nincs valakinek eladó?
0
2014. február 28., péntek 8:57
Remek ajánló, elővevős!
0
2014. február 28., péntek 0:59
Freeze Frame / Állókép

Sean Veil egy föld alatti bunkerben él, csak ritkán kimerészkedve az utcára, önvédelemből. 10 éve egy brutális gyilkos megölt egy nőt és a hatéves ikerlányait, és bár a rendőrség nyomozója és a kirendelt pszichológusa Seant vádolta meg (sőt, meggyőződésük, hogy ő tette), a bíróság nem tartotta elegendőnek a bizonyítékokat, így a férfi szabadon távozhatott... már amennyire szabad lehet az ember egy "meggyőződésem, hogy gyilkos" bélyeggel a homlokán. A gyanú árnyékában Sean megszállottjává válik a saját ártatlanságának, a folyamatos alibijének, ezért a nap 24 órájában kamerákkal rögzítteti minden mozdulatát, és igyekszik semmilyen nyomot nem hagyni a külvilágban (értsd: ujjlenyomat, haj, testnedvek, stb.), mert sosem tudhatja, hogy a gyilkosságok közül melyiknél merül fel a nyomozókban: "És mi van, ha ezt is Sean tette?"... hát még ha az igazi gyilkos ki is használja az ő óvatlanságát. 10 év után igazolva látja a biztosítékáért hozott áldozatokat, amikor a nevét egy öt évvel korábbi gyilkossággal hozzák összefüggésbe, de amikor magabiztosan meg akarja mutatni a nyomozóknak az arról az estéről készült videokazettát, rémülten látja, hogy nincsenek a helyükön...

Először a címről, mert a többértelmű címek szójátéka nálam már eleve pluszpontot ér. Ebből a magyar csak az egyik értelmezést képes tolmácsolni, a másik Sean állapota, amivel benne ragadt egy koholt vádban. Aztán érdekesnek hangzott ez az "inverz found-footage", amikor is nem a megtalált kézikamerás felvételek a fontosak, hanem az elveszettek. A sztorit akár Philip D. Dick tanítványa is írhatta volna, elvégre ő volt nagy szakértője a paranoiának, pontosabban a kisember esélytelenségének, ha a "rendszer" összeesküszik ellene. Összességében egy jól összerakott, hellyel-közzel izgalmas, hatásosan komor szín- és képi világú filmről van szó, ami néha még egy-egy jobb fordulatot is hozott. De a legmeghatározóbb a hangulatra az a folyamatosan a háttérben motoszkáló kérdés volt, hogy én vajon el tudnék-e számolni az életem minden percével, ha egyszer kopogtatna az ajtómon a rendőrség :) ...

71%
0
2014. február 28., péntek 0:32
Megnéztem, hát, régen láttam már ennyi zöldséget egy filmben.
Már csak a nácikat hiányoltam a Hold sötét oldaláról.. :)

Viszont a képi megoldás az nagyon tetszett, hozta a 70-es éveket, azért plusz pont.

Egynek jó volt.
0
2014. február 27., csütörtök 11:44
Nahát, Romola Garai is feltűnik a filmben, muszáj lesz meglesnem :)
0
2014. február 27., csütörtök 11:42
Én is bírtam az Apollot, egyszer simán megéri.
0
2014. február 27., csütörtök 11:35
Köszönöm.

Kb. olyasmi filmre számítok, mint alább.
Az is egyszer elment szódával kategória, szóval lekapom ezt az Apollo-t.

0
2014. február 27., csütörtök 11:33
Szerintem jól kezdődik, de utána előveszik a legegyszerűbb magyarázatot, ami gyakorlatilag minden hasonló filmben el van lőve. Egyszeri szórakozásnak megteszi, de úgy ülj neki, hogy ne legyenek nagy(közepes) elvárásaid.
0
2014. február 27., csütörtök 11:25
Valaki látta az alábbi filmet?

0
2014. február 25., kedd 23:39
A vizsgát nézte a gyerek ma iskolamoziban. De nem sok mindent tudtam kiszedni belőle... :)
0
2014. február 25., kedd 23:37
A berni követ

Amennyire A vizsga feltámasztotta a magyar történelmi thrillereket, ugyanazt tette A berni követ a magyar történelmi krimikkel. Kifejezetten tetszett és izgalmasnak találtam, és nagyon tetszettek benne azok a feszült patthelyzetek, amik a szereplők között kialakultak.
Még ilyet!

8/10
0
2014. február 25., kedd 18:49
valaki látta esetleg ezt a filmet?
Érdekelne pár vélemény.

The Flu

0
2014. február 25., kedd 12:57
Inside Llewyn Davis

A Coen testvérek legújabb filmje mély, szomorú és egyben komikus is. Ne várjunk megtekintése után euforikusan felfokozott hangulatot, viszont elgondolkodni az életcéljaink miértjein és hiába- vagy nem hiábavalóságán tökéletesen megfelelő. A történet Amerika 60-as éveibe kalauzol bennünket mégis hangulatilag abszolút ugyanezen időszak Angliájában éreztem magam. Kicsit az Egyszer (Once) című filmmel mutat közösséget, annak könnyedsége viszont kevésbé van jelen Coenék munkájában, főhősünk - Oscar Isaac - egy fontos életszakaszának bemutatása a fő vonal. Minden felszínesnek tűnő és nem tőrődöm cselekedete ellenére láttatja a belső gondolati munkálkodást, megoldáskeresést. Jó látni ahogy próbálja az életet természetes módon, könnyeden, ösztönösen, belülről fakadóan megélni. A társadalom viszont mindenféle fékekkel igyekszik megtörni ebben. Nincs happyend mégsem keserű a szájízünk utána mert annyira hétköznapi és életszerű, hogy egyszerű beépíteni a tudatunkba.
Zenés film, amerikai gitáros folk zenére épít, ezt lehet szeretni vagy nem. Én utóbbiak táborába tartozom de tekintve nincs sokat zavaróan jelen a filmben és annyira a történet része, ezen nem volt gond felülemelkednem.
Oscar díjas jelőlés maximálisan indokolt, gyönyörű a film fényképezése. Ha a legjobb film kategóriájába nem is, de a legjobb rendezésébe én még betettem volna. Remélem itthon is méltó formában megjelenik.

http://www.imdb.com/title/tt2042568/

0
2014. február 23., vasárnap 23:56
Ha vasárnap akkor Banshee-t nézek mindig.

Holnap meg Walking Dead-et.
0
2014. február 23., vasárnap 23:50
Nem láttam még (nem is hallottam róla), de az írásoddal kedvet csináltál hozzá nekem, így megnézem. :)
0
2014. február 23., vasárnap 22:55
Alpha dog
80%
0
2014. február 20., csütörtök 10:51
Kon-Tiki

Ifjúságom egyik kedvenc könyve kelt életre. Itthon Tutajjal a Csendes-óceánon címmel jelent meg a könyv. Thor Heyerdahl műveit többször is elolvastam, az expedícióiról készült leírások szinte kalandregényként mesélték el utazásait.

A film Heyedahl 1947-es, 8000 km-es (101 napos) útját és annak előzményeit mutatja be, miként jutott el társaival egy tutajjal a Csendes-óceánon át Peruból a polinéziai szigetekig. Ha ez nem egy angol-dán-norvég koprodukcióban készült mű lenne hanem Hollywood tette volna rá a kezét, valószínűleg egy Pi életéhez hasonló népszerűségnek örvendő és felkapott alkotás lenne. Ha már felmerült Pi, gondolom ennyi spoiler talán belefér: a tengeren való tartózkodás közben mikor világító medúzák veszik körbe a csónakot este az nagyon látványos. Így a maga szerényebb költségvetésével (mindemellett ez lett az eddigi legdrágább norvég film) sincs mit szégyenkeznie. Sőt! Nincs "túlszínezve" a történet, nincsenek eget rengető effektek, de a tengeri látványvilág, a film gyönyörű fényképezése és az emberi kapcsolatok, érzelmek tökéletes bemutatása mindenért kárpótol bennünket. A szereplőket nem ismertem eddig mint színészeket de mindegyikük remek játékkal örvendezteti meg a nézőt. Méltó megfilmesítése az eredeti műnek.

http://www.port.hu/kon-tiki/pls/w/films.film_page?i_film_id=134435

99%
0
2014. február 19., szerda 19:14
Dallas Buyers Club 85%
0
2014. február 18., kedd 20:51
Mars - Az utolsó napok 60%
0
2014. február 18., kedd 19:39
Gyilkosság- második évad.
0
2014. február 18., kedd 0:43
Oké, azt ki tudom iktatni. :)
0
2014. február 18., kedd 0:35
Nem, elég lesz az a mozgáskorlátozó bigyó.
0
2014. február 18., kedd 0:24
Akkor már meg is van a nézőpontbeli különbség. :) Mondtam, furcsán bírom látni a dolgokat...

De örülök, hogy nem dezintegráltatsz!
0
2014. február 18., kedd 0:20
Nos, tetszett, bár annyira nem, mint neked. Nekem inkább csak egyszernézős volt. A legjobban az zavart benne, hogy a vallást nagyon negatívan ábrázolta (gondolom, már King is, nem olvastam). De mint horrorocska, elment.
0