Keresés

Ki mit néz most?

2008. május 18., vasárnap 15:45
Appleseed - Ex Machina
0
2008. május 18., vasárnap 15:29
Én is úgy vagyok a BTTF-fel, hogy ha elkezdem, akkor a harmadik rész végéig meg sem állok. Legközelebb már kettesben nyomjuk le párommal. :)))
0
2008. május 18., vasárnap 13:17
Ryan Adams - Desire
0
2008. május 18., vasárnap 13:15
House M.D. 02x13 /Külcsín/
Tetszik a dal az elején.
0
2008. május 18., vasárnap 1:13
Kisiklottak.Már nem tudom hányadszor látom,de "ez az amit nem lehet megunni"!
Vincent Cassel egyik legjobb alakítása,bár nálam a Gyűlölet viszi a pálmát!
0
2008. május 18., vasárnap 0:57
Épp most néztem a TV-ben a 24. - 4. évadát, mivel kíváncsi voltam, hogy ki lesz a magyar hangja Charles Logan-nek. Hát sajnos tényleg azt kell, hogy mondjam, hogy a 24 egyes szinkronhangjait nagyon nem megfelelően válogatják ki. A magyar hangja Logannek Uri István, amennyiben jól figyeltem (aki szerintem nem illik ehhez a karakterhez, én mást választottam volna). Na mind1, egy okkal több, hogy ezt a sorozatot eredeti nyelven nézzem. Akinek viszont eltalálták a szinkronhangokat, az Jack Bauer (Selmeczi és Kőszegi is jó választás), Tony Almeida és David Palmer.
0
2008. május 17., szombat 21:29
Nemrég fejeztük be a hétvégére betervezett Back To The Future-maratont! Óriási filmek még mindig, egytől egyig! Illetve egytől háromig! :-)
0
2008. május 15., csütörtök 22:16
Lehet,hogy újrakiadás.Ha jól emlékszem én még a Cinetel valamelyik dvd magazinjában vettem.Bereklámozták a Vér a felkelő napon-t is de megszűnt a "magazin".Remélem azért kiadják!Rengeteg jó filmet kidobtak így!Werner Herzog filmjeit is!!!Bár láttam most már nem 2 rugó,hanem ilyen 6-9 száz közt mozog. :(
0
2008. május 15., csütörtök 22:13
"Máté 26,14-15
Akkor a tizenkettő közül egy, akit Iskariótes Júdásnak hívtak, a főpapokhoz menvén monda: Mit akartok nékem adni, és én kezetekbe adom őt? Azok pedig rendelének néki harmincz ezüst pénzt. "

/House M.D. 03-09/
0
2008. május 15., csütörtök 21:28
Hoppá, én az Xpress kínálata alapján feltételeztem, hogy még nem adták ki, de akkor ideje sűrűbben járnom bevásárló központba :)) Köszi a tippet ismét :))
0
2008. május 15., csütörtök 21:17
fantasztikus élmény lehetne újra :)
0
2008. május 15., csütörtök 21:07
De hiszen már megjelent!Nekem már talán egy éve megvan!Sőt képzeld a múltkor az egyik bevásárlóközpontban hozzájutottam a Bizalmas Jelentés című filmjéhez!!!!990-ért
Talán még a Harmadik Embert is lehet kapni,az is 990 volt ha jól emlékszem!A Welles díszdobozról valami infó valakitől???Előre is köszi!
0
2008. május 15., csütörtök 20:38
Wellesnél csak három jobb rendező, színész, forgatókönyvíró volt: Welles, Welles és Welles. :-)

Komolyra fordítva a szót: Az aranypolgár természetesen klasszikus, olyan film, ami meghatározta a filmművészetet az utána következő 67 évre és még fogja is jó sokáig... Szerény véleményen szerint A per Welles legjobb filmje, vagy legalábbis az egyik legjobb. Nekem nagyon sz.r régi külföldi divx-es kópiában van meg sajnos, pedig elkéne egy profibb verzió. Ez a mű bizonyítja Welles azon tehetségét, hogy az irodalmi alapanyagból rendkívül szűkös költségkeretből kihozza a legjavát, a saját értelmezését. Kafka világa hozzáértéssel jelenik meg, a minimalista megvalósítás, a fénnyel és árnyékkal való játék, a színészek, a szürreális "álomvilág" megjelenítése... Remekmű! Érdemes megnézni az akkortájt virágzó európai modern film kontextusában is! Olyan alkotókra gondolok, mint pl. Fellini, Bunuel, stb. Sajnos utolsó nagy művét, az Other Side of the Wind-et nem sikerült Orsonnak befejeznie (pedig ez voltaképp a 8 1/2 egyfajta sajátos értelmezése lett volna!)...

További nagyszerű Welles filmek: Az Ambersonok ragyogása, A gonosz érintése, Othello és másik nagy kedvencem a Falstaff (eredeti címén Chimes at Midnight) - Shakespeare szabadon értelmezve és a mindössze ötvenéves Welles, aki kb. 150 kilójával, hangjával, játékával és maszkjával zseniálisan hozza a kiöregedett (nálánál jóval idősebb) "lovag" szerepét (hasonlóképp a Gonosz érintéséhez, ahol mindössze 43 évesen játszotta a hatvan körüli Hank Quinlain-t).
0
2008. május 15., csütörtök 14:29
Tudtam hogy Randolph csak valamiért rövidebbre vettem :)Sajnos nem láttam A harmadik ember-t sem, de A gonosz érintésében volt szerencsém látni, milyen jó színész és rendező. S nagyon régen A per-t is láttam tőle. Hihetetlenül átütő az erő az alakításaiban, látszik, hogy semmi nem volt fontosabb számára a film világánál, szívvel-lélekkel csinálta. Igazi egyéniség volt. Kár, hogy az Aranypolgár és Az Ambersonok tündöklése még mindig nem került kiadásra, de amint látom hamarosan megjelenik egy igen fapados kiadásban Az óra körbejár. Legalább megjelenik... De most már az Aranypolgár mellett megpróbálom felhajtani A harmadik ember-t is, köszi a tippet :))
0
2008. május 14., szerda 21:31

Hát az eddigi hozzászólásaidból ezt el sem hiszem!:)))Welles legjobb filmje!Ezt mindenkinek látnia kéne!Ha jól tudom 25 éves volt mikor rendezte!25!!!!A harmadik ember-t láttad?Azt nem ő rendezte,de a film noir egyik gyöngyszeme!Welles,mondhatni epizódszerepet játszik benne,de viszi a hátán az egész filmet!Az aranypolgár születését még én nem láttam /féltem tőle/,de a hozzászólásod miatt megnézem amint tudom!THX!!!
0
2008. május 14., szerda 20:47
William Randolph Hearst a neve helyesen. :)
0
2008. május 14., szerda 19:58
Ma délben egész jó filmre akadtam az RTL-en. Emmy és Golden Globe-díjas filmről van szó, a címe is igéretes volt: Az aranypolgár születése. Sajnos az Aranypolgárt még nem láttam, nem az a fajta film, amit agyon játszanak a csatornák, dvd-n meg... egyelőre esélytelen :( De most már legalább a háttér történetét tudom, Orson Welles nem hétköznapi figura volt, ilyen elhivatottsággal talán csak Howard Hughes kapcsán találkoztam. A film elsősorban a Kane karakterét megihlető William R. Hearts és Welles valamint a Hearts vs Hollywood harcra van kihegyezve. A szereplő gárda igen illusztris: Liev Schreiber (Welles), James Cromwell (Hearts), Melanie Griffith (utóbbi szeretője), John Malkovich (Herman J. Mankiewicz), Roy Scheider (Geroge Schaefer). De a filmben megjelenik Walt Disney, David O. Selznick, Louis B. Mayer (David Suchet alakításában), Clark Gable. Remek kis film sztárparádéval Hollywood (h)őskorából. Most már csak az Aranypolgárt kellene látnom :)) De ezt a filmet is polcra vágnám, már csak azért is, mert szívesen megnézném fekete-fehérben ahogy igyekszek az erről a korszakról készült filmeket is így megtekinteni :)
0
2008. április 28., hétfő 13:43
Istenem de jó lenne ha amnéziás lennék, és újra megnézhetném a filmet, úgy hogy még nem láttam... :)
0
2008. április 28., hétfő 12:15
Nem írtam le, hogyan szökött meg. :)))
0
2008. április 28., hétfő 12:15
Mégpedig?
0
2008. április 28., hétfő 11:47
A hozzászólásodban van egy apró spoiler.
0
2008. április 28., hétfő 10:33
Tegnap egy lemaradást bepótoltam ismét, ami az "A remény rabjai" címre hallgat...Ezt inkább a kib****ttul örülök topikba kéne írni: nagyon örülök annak, hogy korábban nem láttam, mert tuti, hogy 7-8 éve más szemmel néztem volna az alkotásra, mivel az utóbbi években kattantam rá a komolyabb filmekre (bár a Halálsoron már annó is letaglózott). De amit tegnap láttam, az minden képzeletemet felülmúlta. Egy történetet az igaz barátságról. A film befejezése komolyan ledöbbentett, ahogy Andy megszökött a sittről és kiteregette a szennyest, az nagyon durva, egyike a legjobb filmes befejezéseknek.Részemről teljesen megérdemelt a 100%, nagyon megérte látatlanban beszerezni a digis kiadást...
0
2008. április 16., szerda 11:33
aztán azt hitted hülyéskedek (én is azt hittem akkor még XD) mikor előzőleg azt írtam h figyeld meg még a fotelomat is akarják majd.. ezek után azt mondom ne lepődj meg ha leközelebb azt mondják h a wc ülőke is luxus cikk, ha xarni akarsz fizess a designért XD
egyébként az egész "szabályozás" és megnevezés egy óriási baromság, akár "újabb adózási forma" szemszögéből nézve akár máshogy, mivel azt h vmi hogy néz ki, hogy lett megtervezve, annak az árát én eleve eddigis megfizettem hiszen amiért az IKEA és társai megterveztetik a bútorokat azt eddig is beletették mint mindenki más az árba hiszen a designerek (én se :P) se ingyen dolgoznak (normális esetben).. illetőleg a másik dolog h amikor a gyártó amikor megveszi az alapanyagot és a munkás után aki elkészíti belőle a terméket mind mind fizet utána adót (most tekintsünk el a különféle visszaigénylések tényétől), aztán fizet a vevő áfát mikor megveszi a készterméket.. akkor mi az h eddig nem volt fizetve azért h felhasználhassam bármiféle termék designjának eredményét???? idióta barmok :P XD ez kb. annyira szerethető mondat mint mikor azt mondták a vizitdíj előtt ingyen volt az egészségügy, aha, akkor mire fizettem/fizetem havonta a fizetésem harmadát TB címén meg eü.-i hozzájárulás meg a tököm tudja még mit?? ..ugyanmárnamámost akkor ugyanott tartunk mint az artijus probléma h megint itt egy minden szempontból problémás adónem, amit úgy szednek majd be h abból a "designerek" akik valóban felelősek az adott termék kényelméért, kinézetéért, "giccséért", qrvára semmit nem fognak kapni belőle, mint ahogy az artijus féle pénzekből se kap vissza az ipar egy fillért se, az megy szépen "ki tudja hová..", de h abból a ténylegesen érintettek és akikre hivatkozva szedik nem fognak egy kanyi fillér se látni az is tuti, se nem fognak belőle vmire való magyar filmeket készíteni..
0
2008. április 16., szerda 10:09
Ha nem is most, de tegnap kora este ötvenhat köhögés, hetvennégy orrfújás és tizenöt forró mézes tea között hirtelen meglestem Pacino és De Niro Szemtől szemben c. filmjét.
Láss csodát, mára sokkal jobban vagyok. :)
0
2008. április 13., vasárnap 12:25
Na most kielemzem itt ezt a cikket.

"Kedden újabb adóról dönthetnek a képviselők. Eszerint nemcsak az internet lehet drágább, hanem például a bútorok, a művirágok és az üvegből készült tárgyak is. A kulturális járulékot minden olyan termékre kivetnék, amely a kultúra részének tekinthető. Igaz, elvileg ezt a gyártóknak kellene fizetni, ők azonban valószínűleg beépítik az árba."

Ha ezt az adó formát meglépik, akkor abban benne lesz az összes párt keze, tehát most a politikai hovatartozástól azt hiszem tekintsünk el, mert azt hiszem mindannyiunknak egy az érdeke: hülyeségből miért fizessünk? Így is rohadt módon megadóztatnak mindannyiunkat. De ettől még úgy gondolom nem érdemes utcára vonulni és molotov-koktélokkal dobálózni, mert az nem megoldás semmire sem.
Azt kéne letisztázni, hogy milyen kultúráról beszélünk? Mi után kell fizetni, mely kultúra után? Ha a magyar kultúráról beszélünk, akkor fizessünk csak a magyar kultúrális javakért. De ha veszek egy dél-afrikai ülőkét az előtérbe, azért miért fizessek az államnak? Vagy ha az IKEA-ban svéd bútorokat veszek. A gyártók természetesen mindent beépítenek az árakba, de ez eddig is így volt: gondoljunk csak a cigaretta folyamatosan növekvő árára. A cigi, amit régen szívtam, eleinte 365 Ft-ba került. Most 520 Ft ugyanez a cigaretta és kicsit rosszabb minőségben.

RTL Híradó - Bánhidi Lilla
2008-04-12, 18:05

"A giccsadót, vagy hivatalosan kulturális járulékot, elvileg csak a szolgáltatókra vetnék ki, de ők azt mondják, hogy valószínűleg áthárítják majd azt a felhasználókra."

Giccsadó. Mi az, hogy giccsadó? Ha már giccs, akkor Győzikének a gatyáját is le kéne adóznia. Ezt nem nevezném kultúrális járuléknak. Ez a kultúra iránt igényt érző emberek kizsákmányolása.

"„Mivel nem csak az internet elérésben, hanem a hálózat kiépítésére is adót vetnek ki, tehát egy elmaradott térségben a hálózat kiépítését is korlátozzák, akár 100 forint fölötti előfizetési díjemelkedést is jelenthet” – mondta Szathmári Géza, az Alternatív Távközlési Szolgáltatók Egyesületének elnöke."

Ha így folytatják, ideje lesz áttérni az ingyenes wifi kapcsolatra, amely valóban ingyen van a belváros sok pontján, könyvtárak, egyetemek közelében. Bár 100 Ft-ért 20 percet kapsz a Mekiben.

"Így attól tartanak, kevesebben köttetik majd be az internetet, és az amúgy is elmaradott térségekbe nem jut majd el a világháló."

Mondjuk ez szerintem sületlenség. Csak annak nincs internetje, aki eddig nem akart. A világháló manapság már számos formában elérhető.

"A tévék, cd-k, dvd-k után eddig is kellett kulturális járulékot fizetni, de ezentúl megadóztatnák például azt a kanapét is, amiből a tévét nézzük. Pontosabban minden ülőbútorra kivetnék a giccsadót."

A popcornra nem akarnak adót kivetni vagy az már túlzás lenne? Egy államnak nem értem mi köze van hozzá, hogy min ül a lakosság? De lehet, hogy India példáját kéne követnünk és a földön kéne ennünk-innunk-ülnünk és akkor nem lesz ilyen probléma. Ezt akarják? Most már nem a balkán a cél, hanem India.

"„Ez is ugyanolyan kultúra, a művészet egy rész,e tehát aki felhasználja a dizájnnak ez eredményét, fizessen valami járulékot” - mondta Schiffer János, az MSZP országgyűlési képviselője."

Rendben. Akkor azért a dizájnért, amit majd felhasználok a fogorvosi székemben egyszer, majd én is kérek pénzt, mert otthonra vennék majd fotelt és áthárítom a költségeket a betegekre, nem?
(A tegnapi hírekben egyébként szó volt erről is, hogy a magánpraxisban működő fogorvosok drágák és hogy a páciensek kapnának visszatérítést - de nem a fogorvostól, hanem az államtól - sokba fog kerülni nekik ez.)

"Ezt a gyártók fizetnék, de valószínűleg beleépítenék az árba. Azaz drágább lenne a kanapé. Mint ahogy a művirágok, vagy üvegtartók is. A tervezet szerint ezekre is, és minden olyan háztartási és tisztálkodási tárgyra is kellene kulturális járulékot fizetni, amely üvegből készült. A módosításról kedden tárgyal az országgyűlés."

Tisztálkodási tárgyak - talán ez az, ami kiüti mindenkinél a biztosítékot. Nooormális? Ez már bohóckodás. Ha tehetem, lelépek ebből az országból.
0