Keresés

Ki mit néz most?

2008. március 17., hétfő 18:11
A szabadság fantomja /Luis Bunuel, 1974/Izléstelen, gusztustalan, felháborító...ilyen és ehhez hasonló jelzőkkel illetném ezt a filmet, ha nem lennék hosszú idő óta Bunuel-rajongó. A rendező most is, mint a legsikerültebb filmjeiben mindig, a polgári lét céltalanságát figurázza ki a rá jellemző egyéni szatírikus éllel. Gúnyt űz szinte valamennyi tradícionális értékből: A vallásból, a családból, az igazságszolgáltatásból, a szerelemből...sőt megkockáztatom, hogy az idős mester valójában ezzel a filmmel összegzi az egész életről alkotott lesújtó-cinikus véleményét. Teszi mindezt úgy, hogy közben cseppet sem törődik a nézőjével: a történetnek se eleje, se vége, de még csak cselekménye sincs...a szereplőket dróton rángatja egyik abszurd szituációból a másikba, látszólag teljesen céltalanul. A szürrealizmusba hajló egymást követő jelenetek összekötő kapcsát egy-egy figura jelenti, aki látszatindokok miatt, teljesen kiszámíthatatlan pillanatban lép ki a díszletből, hogy aztán ugyanúgy céltalanul részese lehessen a következő jelenetnek...Teszi mindezt mindenki úgy, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne pl étkezőasztalnál wc-csészéken letolt nadrággal ülve az egy főre eső napi trágyatermelésről beszélgetni!:) Vagy éppen egy házaspár eltűnt kislányukat keresteti a rendőrséggel, miközben a gyerek állandóan ott sertepertél körülöttük. Róla az "ügy" felderítése közben látszólag senki nem vesz tudomást...:) Ilyen és ezekhez hasonló összefüggéstelen jelenetek váltják egymást a több, mint másfél órás játékidőben. Annak, aki nyitott az abszurd humorra, mindenképp jó szórakozást nyújt, de el tudom képzelni, hogy másoknál esetleg az emberkínzás kategóriáját súrolják a látottak. Bunuel a végső döfést az állatkerti zárójelenettel adja meg, amikoris a vége felirat előtt a kamerába bambán belebámuló óriásmadarakkal ösztönzi továbbgondolásra a nézőt.:) A szabadság fantomja mindenképpen egy önző és öncélú lenyomata Bunuel művészetének, két szóval: Kihagyhatatlan darab!
0
2008. március 16., vasárnap 22:57
Ugyan nem éppen most nézem, hanem még du., de kipörgettem (x. alkalommal) a SW Classic Trilogyt. Megunhatatlan még mindig. :-)
0
2008. március 16., vasárnap 21:56
Eddig szédelegtem Jimmy Stewarttal, most pedig kukkolni fogok.:)
0
2008. március 16., vasárnap 21:46
A kimaradt jelenet már benne van?
0
2008. március 16., vasárnap 21:27
Úristen, ez a Ballistic mekkora egy fos. Hülyeség volt egyáltalán idekapcsolni, megyek is és inkább leszedek valami DVD-t a polcról...
0
2008. március 15., szombat 19:59
Ma este 23.05-kor az HBO-n Slágermájerek (Flight of the Conchords) 3. rész! Nézze mindenki!
(véleményem az első évadról http://videodrome.freeblog.hu/archives/2008/03/15/Flight_of_the_Conchords_-_Slagermajerek/)
0
2008. március 15., szombat 17:59
Kincs ami nincs..RTLklub.....azon tűnődöm,mikor cserélték le a fél évente legalább egyszer leadott filmet ilyen szép transzferű 1.78:1 arányú kópiára:))
0
2008. március 15., szombat 14:05
most posts by TM
0
2008. március 15., szombat 12:53
most posts by TM
0
2008. március 12., szerda 22:43
I AM LEGEND

SPOILER VESZÉLY!!!!!!!!

Jó kis film volt, a fertőzött vámpír-zombik nem is kellettek volna, anélkül is megállná a helyét. Amúgy a CGI tényleg nem volt a legjobb, de azért láttunk már rosszabbat is.
Ami az alternatív befejezést illeti, szerintem sokkal jobb volt, én azt választottam volna véglegesnek. Nem volt jó látni, hogy akiért 100 percen át izgultunk az végül -egy nemesebb cél érdekében ugyan- meghal. Más filmben ez nem akkora ügy, mivel ott vannak mellékszereplők, itt viszont a film 90%-ban csak Will Smith volt.

A film nálam: 10/7

0
2008. március 12., szerda 21:51
Bővítés:Számomra többször nézhető, szórakoztató és tökéletes animációval rendelkező film!
0
2008. március 12., szerda 19:37
TMNTKorrekt kis animációs film, rajongóknak biztos tetszeni fog, de aki különösebben nem rajong a teknőcökért az megvétel előtt nézze meg!10/7.5
0
2008. március 12., szerda 16:41
SPOILER WARNING :)Desmond sorsa engem is nagyon érdekel, már a 2. évados néhány része, de főleg a 3. évadban kedveltem meg a karakterét. Szegény elég sokat szenved, de az 5. részben kegyetlen jó, s az a beszélgetés... szvsz az egyik legszebb jelenet a Lost-ból. Hogy Mr. Eko egész pontosan miért halt meg, nem tudom, de mintha a színésszel lett volna a probléma. Azt hiszem őt is lemeszelték ittas vezetésért Hawaii-on, mint Michelle Rodriguez-t (Ana-Lucia) és Cynthia Wathros-t (Libby). Sok rajongó van, aki szerintem tényleg csak arra vár, mi az a füst, azután tovább is állnak (mint a Twin Peaks-nél, miután kikövetelték, ki a gyilkos). Jack karaktere érdekes, bírom őt, de néha elég nagy képű, Kate-ben nagyon nem tetszik, hogy ide-oda vergődik Jack és Sawyer között. Hugo és Sawyer pedig nagyon nagy arcok :) Juliet jellemét, történetét is jól dolgozták ki, s lehet, hogy Ben is erre a sorsra kerül azaz a rosszakból lesznek a jók, eddig nagyon úgy néz ki. Rousseou az, akitől többet vártam, nem a színésznőtől, mert jól hozza a hibbant tyúkot, de nagyon a háttérbe szorult. Charlie-t sajnálom, összejött neki Claire-el a dolog, leszokott a szerről, erre tessék. Nem semmi dolgot hajtott végre, tudatában annak, hogy nem fog többet feljönni az állomásról. Locke sokáig a kedvencem volt, de mostanság nagyon nem ura a helyzetnek, kezd begolyózni, remélem lesznek jobb pillanatai is :) Voltaképp alig van, talán nincs is olyan karakter, akinek ne érteném a motivációit, eddig érzésem szerint nincs kimondottan rossz ember közöttük. Persze ez változhat...
0
2008. március 12., szerda 16:26
SPOILER
Ben az valami kegyetlen :) Engem is érdekelnek a karakterek, de igazából a legjobban Desmond érdekel, hogy mi lesz vele... Na meg John Locke se semmi :) A füst dolgot szerintem már nagyon elnyújtották... talán akkor kellett volna kiderülnie, hogy mi a fene ez a füst, amikor Mr. Echo-t kinyírta... tényleg, ő miért halt meg? Bírtam az ő karakterét is...
Jack karaktere sokszor nem nagyon izgat, néha már unalmas, Kate jó nő :) Meg poén, amikor Sawyer oltogatja Hugo-t :) Meg amikor Hugo elkente Sawyert a pingpong asztalnál :D
Charlie-t nem tudom sajnálni...
0
2008. március 12., szerda 16:00
Az alkotók igérete szerint még SPOILER ON a 4. évadban kiderül, ki volt benne SPOILER OFF. Az, hogy ennyire logikusan építették ki eddig a különböző eseménysorozatokat, megnyugtat afelől, hogy tudják merre tartanak. Azt mondják, a durvulás csak most jön majd, az e heti 7. résszel. Eredetileg ezután jött volna az 5 hetes szünet, de inkább majd csak a 8-as után, mert nem akarják, hogy a rajongók idegeskedjenek :D Személy szerint nem nagyon izgat például, hogy mi a füst, sokkal inkább az, hogy a karakterek hogyan változnak. Minden karakter remek színészt, színésznőt kapott, Michael Emerson (Ben) félelmetesen jól hozza a sziget Jockey-ja karaktert :))
0
2008. március 12., szerda 15:52
Az 5. rész tényleg nagyon jó volt és érdekes. Összességében eddig nekem is nagyon tetszik ez a 4. évad, s remélem azért sok-sok választ kapunk majd az előző évadok történéseire is - mégha olyan rossz is volt a 2. évad... Meg azzal kapcsolatban is, hogy mi ez a sziget? És hogy mi a lényege ennek az egésznek? Na meg a nagy kérdés: ki van a koporsóban? Ezen agyaltam a legtöbbet és SPOILER a leglogikusabbnak még mindig Sawyer tűnik... nem tudom miért, ez csak egy megérzés... főleg, amikor Jack kérdezi Kate-t, hogy volt-e a temetésen... fura volt a válasz, hogy "Nem. Miért talán ott kellett volna lennem?"... a másik durva dolog az az Aaron gyerek... ebből is lehet következtetni a koporsóra...
Mindegy, remélem egyszer kiderül ez az egész dolog... 6 évadról énekelnek, most vagyunk a 4-ben... még legalább két-három év mire az ügy végére járunk :)
0
2008. március 12., szerda 15:41
HALI23-nak köszönhetően ma délelőtt suliban felkerestem a NASA oldalát, azóta, immáron itthon is, állandó jelleggel nézem/hallgatom :) Tanúja voltam amint lefényképezték az Endeavour pocakját :) Ha jól értelmeztem/számítottam ki, akkor kb. 18:25 körül dokkol a Nemzetközi Űrállomáshoz. Annak idején anyámék egy rövid ideig láthatták a Holdra lépést élőben (mondjuk nem semmi emlék lehet), most pedig már a nap 24 órájában figyelhetem a missziót :) Talán megélem, mikor a Mars-ról láthatunk ugráló embereket :)
0
2008. március 9., vasárnap 1:18
Engem a földnek taglózott ez az évad eddig :) Nem csak a újítások miatt, hanem hangulat teremtésben is :) A múlt heti, 5. rész pedig szerintem (nálam) sokáig a No.1-es epizód lesz :) Elég rég óta nézem a Lost-ot, még 2005 elején elkaptam az első részt az AXN-en, szóval már évek óta fűzik az agyamat, s bármily meglepő, visszagondolva első és második évados részekre, tényleg úgy tűnik, hogy anno már tudták, hová lyukadnak ki :) A negyedik évad tartogat még meglepetéseket, úgy vélem :) Egy sorozat sem váltott ki nálam ennyi agy munkát XD
0
2008. március 9., vasárnap 1:08
8 1/2
0
2008. március 9., vasárnap 0:36
Hááát nem tudom... ez az új rész (igen, ledaráltam az előző ötöt már :DD ) annyira nem ütött nagyot. Kíváncsi vagyok mit hoznak össze ebben az évadban...
0
2008. március 9., vasárnap 0:26
Nem kérdés:)Bár megmondom őszintén, a Final Cut mellett a többi értelmét/jelentőségét veszti. Az a film abban a verzióban úgy tökéletes, ahogy van. (monnyuk a workprint még hátravan.. de nem nagyon várom, h megszorongassa a FC-ot)
0
2008. március 9., vasárnap 0:09
Fémdobozos-ötlemezes, igaz? :)))
0
2008. március 8., szombat 23:36
Természetesen a Blade Runnerre gondoltam.
(Gyimó cimbora, a Nap süssön rád!)
0
2008. március 8., szombat 23:35
A filmtörténelem legnagyobb alkotását!
0
2008. február 29., péntek 18:44
Most kb. akkora WTF érzés kering bennem, hogy csak na :)) Most néztem meg a Lost legújabb részét... valami elképesztően zseniálisan összehozott epizód volt, komolyan mondom, olyan szinten profin és összerakott sorozat ez, amihez fogható nem volt s nem is lesz soha. A negyedik évad nálam már át is vette a LEGJOBB ÉVAD A VILÁGON címet a 3. évadtól :) Elképesztő...
0