Keresés

Ki mit néz most?

2014. február 17., hétfő 16:31
Tulpa - halálos kárhozat (Tulpa - Perdizioni mortali)

A film főcímének általam ismert jelentéstartalma felkeltette az érdeklődésemet. Bár a horrorhoz semmilyen szinten nem tudtam ezt kötni, erotikus horrornak fémjelzett valamihez meg pláne nem, de hátha valami kisül belőle gondoltam. Kifejezetten ismerős érzéseket keltett a film indítása, David Lynch Mulholland Drive-ja jutott eszembe hangulatilag. Kis idővel később az első sokkoló jelenet után már elillant ez az érzés. A film sajnos kis logikával kiszámítható, legalábbis a tettes személyét illetően. A színészek bár jól teljesítenek nem találtam egyetlen szerethető karaktert sem benne. A címben szereplő Tulpa kifejezés valós jelentéstartalma még ezreléknyit sem köszön vissza, ennek ellentéte viszont teljes mértékben. Ismét egy film ahol a rendező úgy gondolta a misztériumot egy behelyezett Buddha szoborral és némi félhomályos környezettel meg tudja valósítani, ez kis mértékben sikerült. Ezen jelenetek közben ismét egy másik film, a Tágra zárt szemek sugallta hangulatvilág ötlött eszembe, de ameddig Kubrick ezt mesterien megoldotta, úgy Federico Zampaglione-nak ezt sajnos csak próbálkozás marad. Ha mindezektől eltekintünk viszont, akkor a britalitás kedvelőinek szerezhet néhány "kellemes" percet az alkotás.

http://www.imdb.com/title/tt2250282/?ref_=fn_al_tt_1

25%

Blue Jasmine

Valamiért Woody Allen azon filmjei melyekben szereplőként nem csak rendezőként vesz részt jobban bejönnek. Így volt ez az Éjfélkor Párizsbannal is és most a Blue Jasmine esetében. A színészek közül Cate Blanchett játékát messze ki kell emelnem. Ha ezért nem adnak Oscar díjat, akkor nem tudom miért, fantasztikusat alakít, ha nem láttam volna más szerepekben még rá is foghatnánk biztos van hasonlós a természetében azért játssza ennyire megfoghatóan, könnyedén. Nehéz írni erről a filmről anélkül, hogy ne spoilerezzen az ember, ezért csak annyit, hogy a rendezőtől megszokott és jól felépített történet mellett, a helyszínek, a színészek, a fényképezés, azaz szinte minden rendben volt. Azért írom szinte, mert az Éjfélkor Párizsban nagyon magasra állította a mércét nálam.

KÜLSŐ LINK

95%

Hours

Paul Walker szinte egyszemélyes melodrámája a mű ami a Halálos iramban filmekben megszokott és megszeretett karakterétől messze eltérő, de zseniálisan megoldotta. Több újszülöttel rendelkező közeli barátom lévén teljes mértékben át tudtam érezni mi mindenre képes az ember a gyermekéért. Dráma és mint olyan ha hasonlítanom kellene stílusában valamivel, akkor A lehetetlen jutna eszembe annak ellenére, hogy míg ez a film egy kamaradarabnak is elmenne, a másik pedig a szabad térre épít történetéből kifolyóan. Walker játéka menti meg a filmet de még néha így is sok a monológokból, egy-két logikai hiba is becsúszik a történetbe. Mindamellett valós helyzetben sem szórakoztató sem a témaválasztás sem annak ilyen formán való megélése, ezért ezt nehéz a film hibájának felvetni. Csak mint film így kevésbé élvezetes. Egyszer mindenképpen érdemes megnézni.

KÜLSŐ LINK

70%
0
2014. február 17., hétfő 16:31
:))))))
0
2014. február 17., hétfő 16:09
http://www.youtube.com/watch?v=FRRS7Ak4xlg

A szarság... 1:48:25-nél :)))
0
2014. február 17., hétfő 15:56
De nem ám! :)

A Hannibal S1 is azért kapott csak 70%-ot, mert olyan davidlynces..
0
2014. február 17., hétfő 15:54
Akkor gondolom, David Lynch sem tartozik a haverjaid közé! :D
0
2014. február 17., hétfő 15:50
Hehe tényleg nem volt rossz, nagyjából én is ezt érzem, ez a nem értem és bevágom kultstátuszba abszolút helyt álló :DDDDDDD

A tartalmi részt ne haragudj, de átugrottam, elég volt az a nagyjából ötven perc ebből az összefüggéstelen szarságból...
0
2014. február 17., hétfő 15:39
Esetleg olvasd el, mit írtam róla (a szokott helyen), talán meg is nevettetlek. :)
0
2014. február 17., hétfő 14:51
Helyes helyes én végig se bírtam nézni :))
0
2014. február 17., hétfő 14:08
Brazil 20%
0
2014. február 15., szombat 17:05
Na de aztán nem szidni! :) Érdekes nézőpontom tud lenni sok esetben...
0
2014. február 15., szombat 15:47
Na jó, akkor mégis megnézem azt a Carrie-t.
0
2014. február 15., szombat 15:38
Hannibal S1 70%
Carrie (2013) 80%
Rontó Ralph 70%
0
2014. február 14., péntek 21:53
Nálam ez olyan alapfilm, hogy konkrétan órákig tudnék értekezni róla, rengeteg különféle aspektusból, de hát most ízlésbeli különbözőségeken nem fogunk összeveszni... :)
0
2014. február 14., péntek 21:51
Fúúú hát én azt a 2003-as szart alig bírtam végignézni.. Az az "óriási" csavar a végén teljesen kiborított. A hatlemezes bosszú trilógia volt meg, azonnal eladtam. Vagy ez, vagy kivágom az ablakon :)
0
2014. február 14., péntek 21:28
http://filmforum.hungarianforum.com/t55p30-altalanos-film-topik#1724

Új, amcsi Oldboy, összevetve az eredetivel, természetesen spoileres, de hát ki az, aki még ne látta volna a 2003-as kult filmet?
0
2014. február 3., hétfő 13:54
Gyorsjelentés :):

You re next 75%
1984 Film 60% téma 100%
Insidious 2 80%
Mocsok 60%
A hódkóros 60%
0
2014. január 31., péntek 9:56
Kis adalék a filmhez.
http://ujszo.com/napilap/kultura/2010/02/20/kultikus-figura-lett-a-stoppos-lany

Lesz ismétlés.
Fel kéne venni.

DUNA WORLD:     Szombat (Február 1.) 2:40
0
2014. január 30., csütörtök 23:07
Most megy a Dunán A kenguru!!!

http://www.port.hu/a_kenguru/pls/w/films.film_page?i_film_id=6819

Kamion söfőr akartam lenni e film hatására.

És Tarján Györgyi.:)))))

És épül Paks.:)
0
2014. január 29., szerda 13:41
Használd csak a haragod s gyűlöleted, úgy születnek az igazán jó kritikák!

0
2014. január 29., szerda 13:35
Ja, sok szélmalom lesz. :)

Aztán ha megunom,úgyis az lesz a vége, hogy: "Nem harcolok veled, apám!"
0
2014. január 29., szerda 13:22
Nagy háborúnak nézünk elébe... :D
0
2014. január 29., szerda 13:07
Igen. De mivel tudom, hogy Don Quijote leszek, kicsit fel kell szívnom magam. :)
0
2014. január 29., szerda 13:03
Ez majd gondolom (és remélem) azért kifejted a "megfelelő helyen" :).
0
2014. január 29., szerda 13:01
A lejátszóban.:)

Ha minden jól megy, hamarosan olvashatjátok - már ha meg tudom fogalmazni, amit akarok.
0
2014. január 29., szerda 12:59
Szóltál! :) Ennek ellenére megnéztem, mert a kisördög dolgozott...

Néha annyira idegesített, hogy majdnem kikapcsoltam. S most nem azért, mert annyira unszimpi volt a főhös, hanem mert akkora balfaszságok vannak benne. :)
0