Keresés

Ki mit néz most?

2008. február 18., hétfő 23:42
Ezt hozta ma a postás, így gyorsan, frissem meg is néztem...:))

1986-ban készült amerikai filmdráma Paul Theroux regényéből
Rendezte:Peter Weir
Szereplők:Harrison Ford, Helen Mirren, River Phoenix

Allie Fox(Ford)a kissé hóbortos feltaláló, a civilizáció elől családjával az őserdőbe menekül, hogy végre nyugalmat találjon és szabadon barkácsolhassa fura kis szerkentyűit.
Ám azzal nem számol, hogy az őserdő világa és az egymást követő természeti csapások alaposan próbára teszik őt is és családját is...

Peter Weir az 1985-ös Witness(A kis szemtanú)után újra együtt dolgozott Ford-al, ám ez az újabb közös művük, ha lehet még sötétebbre, komorabbra sikeredett, mint az előző, és nem is aratott egyértelmű közönségsikert, mivel keveseknek tetszett, hogy kedvencük ebben a filmben bizony fokozatosan elveszti realításérzékét majd a film végére teljesen megőrül...
Az én véleményem szerint viszont Ford talán ebben játszott a legszuggesztívebben, bemutatva az őrület összes fázisát, a hóbortos tudóstól az őrület legmélyére zuhanó totális idegroncsig...

A film hazai(meglehetősen mostoha) sorsára jellemző, hogy annak idején a MOKÉP nem merte moziban bemutatni(pedeig erősen lobbiztam a filmért én is és még sokan mások is anno a MOZGÓ KÉPEK Postánk rovatában, videókazettán ugyan kiadták, kölcsönözni is lehetett egy ideig, de soha, egyetlen magyar tv-adó sem vetítette e remek filmet, és hát mondanom se kell, hogy hazai DVD kiadása is mindezidáig várat magára...
0
2008. február 18., hétfő 22:25

jólvan bölcs voltál semmi gáz...
0
2008. február 18., hétfő 22:23

Fő a jókedv Kid! De nem a nyúl viszi a puskát, a Hetedik később volt mint a Miss Daisy. Azt, hogy Te korodnál vagy bármi más oknál fogva később láttad a korábbit, nem mentesít a kronológia alól :-)
0
2008. február 18., hétfő 22:03

nekem:D:D:D:D:D:D
0
2008. február 18., hétfő 22:02

írni még meg kell tanuljak: tehát nem tök mindegy illetve figyeltem hogy értsek mindent...:)
0
2008. február 18., hétfő 22:01
a lényeg hogy Morgan Freeman és Dan Akroyd hangját megszoktam az igazit, Morgannek a Hetedikben Dannak a Marslakó a mostohámban volt jó sztem...nekem tök minden azt sajnálom hogy nincs egy felirat rajta mert Freeman olyan tájszólással beszél hogy bizony figyeltem rendesen hogy értek mindent:))
0
2008. február 18., hétfő 21:56

Az egész sziinkront kritizáltad : "  a magyar szinkronja kritikán aluli, Morgan Freeman egyetlen értékelhető szinkronhagja a Hetedikben volt..." !
0
2008. február 18., hétfő 21:42

cini!!!

Tolnay Klári szinkronizálta Morgan Freemant?Mert én nem erről beszéltem sztem...
0
2008. február 18., hétfő 21:40

Kiddy!!!!
Ez kicsit durva volt! Kolosszális moziszinkron! TOLNAY KLÁRI az Isten nyugtassa! A Hetedik egy egész jó videó szinkron semmi több!
0
2008. február 18., hétfő 21:11

Most néztem meg a Miss Daisy sofőrjét...nemértem miért nem tudtak rakni rá egy magyar feliratot ha már rárakták az angol sávot, a magyar szinkronja kritikán aluli, Morgan Freeman egyetlen értékelhető szinkronhagja a Hetedikben volt...
0
2008. február 17., vasárnap 12:26
Nálunk a hétvégi reggelek Kovaköviék és Kavicsiék társaságában zajlanak. :)
most posts by TM
0
2008. február 17., vasárnap 12:25
Lehet... :)
most posts by TM
0
2008. február 17., vasárnap 12:10
Szeretek vasárnap reggel Ghibli filmet nézni DVD-n! :)) Nincs is ennél jobb! Az ágyban, gőzölgő kávé mellett, beteszem a lejátszóba a következő lemezet a Studio Ghibli gyűjteményből. Amiket mind most látok először... Én már annyit áradoztam ezekről a filmekről ezen a fórumon, de nem tehetek róla. Újra és újra elvarázsolnak. Álmomban sem gondoltam volna, mikor megvettem az első korai Miyazaki filmet, a Nausicaa-t. Egyszerűen alig tudok visszaemlékezni mikor örültem utoljára egy ilyen gyűjteménynek... Az utóbbi fél évben a olyan sok élménnyel gazdagodtam, hogy a szép gyűjtődoboz mindjárt a fő helyre került a polcomon!
Ma egyébként a Yesterday - Vissza a gyerekkorba volt műsoron. Nagyon szép, teljesen valósághű, aranyos történte tele olyan pozitív dolgokkal amiből mindenki tanulhatna... Nagy Beatles rajongóként nagyon megörültem mikor megemlítették benne a japán turnéjukat, de amikor a Magyar vonatkozást meghallottam, majdnem eldobtam az agyam... :))) A két főszereplő beszáll az autóba, és bekapcsolják a magnót. Nagyon furcsa, váratlan zene szól... 2 másodperc alatt levágtam, ez mintha magyar zene lenne... És tényleg: Taeko: "Milyen furcsa zene... Mi ez?" Toshio: "Ez a Magyar Muzsikás Együttes." Népdalokat énekelnek." Taeko: "Magyar? Gyakran hallgatod?" Toshio: "Igen. Mi földművesek nagyon szeretjük ezt. Neked is tetszik?" Taeko: "Igen!" :-))) És ezután még percekig hallgathatjuk Sebestyén Mártát... És hol volt még akkor az Angol beteg? A film 1991-ben készült.
Nézzétek meg ezeket a filmeket, mert tényleg nagyon jók! :) Egy hosszabb trailer(?) : http://www.youtube.com/watch?v=AZ8XqXY8-vM&feature=related
Már csak a Yamada család van vissza a sorozatból! Azt majd jövő vasárnap! :)
0
2008. február 17., vasárnap 3:00
hmm.. lehet, hogy rosszul emlékszem!?
0
2008. február 17., vasárnap 2:56
Igen? Úgy emlékszem, hogy más itteni híresség már korábban megörvendeztetett e filmmel, de lehet, hogy így kétszer is megvan. Az "övét" megtaláltam most, és az sem menüs. Sebaj, a firkák és Hoskins így is rulez! :)
most posts by TM
0
2008. február 17., vasárnap 2:49
egyébként nincs! én adtam.. :)
0
2008. február 17., vasárnap 2:47
Nem tudom, még sose néztem bele! :) De mindjárt!
most posts by TM
0
2008. február 17., vasárnap 2:45
animált menü van rajta?
0
2008. február 17., vasárnap 2:39
Csak avi? Nekem dvd is van! :)
most posts by TM
0
2008. február 16., szombat 23:58
Piszkos tizenkettő, a TCM-en. Vagy a RTL klubbon? Már nem is tudom...
0
2008. február 16., szombat 22:39
Pedig Amerikában egy tökéletes változata jelent meg.
0
2008. február 16., szombat 19:28

ami sok az sokk - zseniális vígjáték tom hanks-el, zseniális szinkronnal

jöhetnének már a régi tom hanks vígjátékok eredeti szinkronnal (legénybúcsú, pénznyelő, ami sok az sokk stb)
0
2008. február 16., szombat 19:23
Én is csatlakozom! Már nagyon rég, ez nálam a legjobban várt film! A videokazimat a szó szoros értelemben rongyosra néztem, és már nagyon szeretném újra látni... DVD-n, és ehhez tényleg elengedhetetlen a szinkron!
0
2008. február 16., szombat 13:49
Vannak ilyen kiadatlan filmek, és ezek különböző forrásból való megszerzéséért nem érzek bűntudatot, főleg, hogy nem terjesztek semmit, így maga a birtoklás még csak nem is illegális.
Ha kiadják úgyis megveszem, mint ahogy eddigi kedvenceimet is lecseréltem eredetire amikor lehetőség nyílt rá.
Addig pedig főjjenek csak a saját levükben, és ne papoljanak nekem etikáról, meg letöltésről, ha nem elégítik ki a vásárlók egyértelmű igényeit.

0
2008. február 16., szombat 13:30
Hát igen, a Roger nyúl a pácban egy nagy hiányjel a hazai DVD piacon. Nem tudom hányszor kell még szovátennünk ezt a kiadónak, hogy végre rájöjjön megérné kiadni. Egyezerszer? Kétezerszer? Háromezerszer? Négyezerszer? Öt...
0