Tegnapi két mozi:
John Carpenter s Starman
Nagyon rég láttam utoljára, szinte semmire nem emlékeztem belőle, csak a Las Vegas-i részre, amikor kifosztanak két nyerőgépet. Azt kell mondjam, Carpenter szakított a tőle megszokott brutális filmekkel, és 1984-ben, amikor mindenki más negatív képet festett le a sci-fi területén (pl. Terminátor), ő képes volt egy megindító, emberi történetet kreálni, egy a Földre kényszerleszállást végrehajtó földönkívüliről, és az őt hazajuttató özvegyről. Azt kell mondjam 1982-höz képest fordult a kocka, ott ugye volt az E. T. és a Dolog, mint két ellentétes sci-fi, ott pont Carpenter alkotta meg a brutális filmet. :)))
A DVD képe ahhoz képest, milyen régi kiadvány, nagyon szép, a hang is hozza a tőle elvárhatót, bár szinte végig a frontoldal dolgozik. 5 fontért nagyon megérte!
Film: 100%
Kép: 90%
Hang: 85%
Extrák: 70%
John Carpenter s Big Trouble In Little China
Na, ezt a filmet lehetetlen bekategorizálni, egy nagy marhaság az egész, viszont a megvalósítása elsőosztályú, Kurt Russell kamionsofőrje igencsak hajaz Snake Plissken-re. :))) Valószínű vígjátéknak készült, de van benne akció, kaland, meg minden. Néhány jeleneten jókat lehet röhögni.
A képminőség nem rossz, de nagyon természetellenesnek hat, a kontraszt az egekbe van feltolva. Legalább a hang az rendben van. A borítóra 4.1 van írva, de szerintem az inkább 5.1-es, mert a beszéd a centerből jön, ahogy kell.
Film: 100%
Kép: 70%
Hang: 85%
Extrák: 0%