A hétvége termése:
The Guns Of Navarone (Navarone ágyúi) - 1961
A második részét előbb láttam, mint ezt, de kellemeset csalódtam. Nálam általában elvéreznek a régi filmek, de a két és fél órás játékidő ellenére is fordulatos, viszont néhány trükk felett már eljárt az idő, de a film korát figyelembe véve is nagyon látványos háborús mozi.
80%
The Cable Guy (A kábelbarát) - 1996
Nagyon rég láttam utoljára, még VHS-en, nem emlékeztem belőle sok mindenre, csak annyira, hogy pocsék volt a szinkronja. Felirattal viszont sokkal élvezhetőbb. Meg végre így felnőtt fejjel a mögöttes tartalmat is megláttam Jim Carrey idétlenkedései mellett. Nem csoda, hogy Amerikában olyan szépen elhasalt a film, mivel a tévéfüggőség éle olyan szép görbe tükröt tart, hogy öröm nézni. Csak azt nem értem, hogy a Truman-Show kvázi ugyanerre a sémára épül, azt meg falták odakint...
90%
Sunshine (Napfény) - 2007
A mozis megtekintéskor már írtam erről a filmről, most csak annyit, hogy házimozin sokkal átélhetőbb a cselekmény, jobban kijön a kilátástalanság, a bezártság-érzés. A látványt ugyan nem adja vissza olyan jól a kisképernyő, de bőven élvezhető még így is. És végre megértettem pár dolgot, ami felett moziban elsiklottam.
100%
Flatliners (Egyenesen át) - 1990
Nagy meglepetés volt számomra, nem hittem volna, hogy tetszeni fog, előtte semmit nem hallottam erről a filmről. Érdekes, ahogy a túlvilág gondolatával játszadoznak, és hogy a negatív dolgok, traumák mennyire elő tudnak jönni az emberből...
100%
Wild Hogs (Faterok motoron) - 2007
Könnyed vasárnapi vígjáték, kissé bugyuta alaptörténet, de a hibátlan színészek elviszik a hátukon a filmet, a poénok ütősek.
85%
The Adventures Of Ford Fairlane (Ford Fairlane kalandjai) - 1990
Azt hiszem, erről nem nagyon lehet már mit írni, kultfilm a javából, végre nálunk is DVD-n, az eredeti szinkronnal (csak ne lenne felcserélve a két hangcsatorna ennél is)
100%
X-Men: The Last Stand (X-Men: Az ellenállás vége) - 2006
Eltelt némi idő a mozis megtekintés óta, de a film még mindig nagyon jó, méltó lezárása (???) a trilógiának. Az eredeti dts-ES hang nagyon ütős.
95%