Keresés

Ki mit néz most?

2007. szeptember 8., szombat 1:23
AFRO SAMURAI

Most néztem meg másodjára, ezúttal az amcsi dvd változatot. Igaz ez rendezői 15 perccel hosszabb, mégsem fedeztem fel semmi pluszt a tv-s verzióval szemben-
Az extrákig nem jutottam el, de ez még mindig egy király anime!

10/9
0
2007. szeptember 5., szerda 19:47
Azt én is látom. (sajnos) De miért?
0
2007. szeptember 5., szerda 19:41
Nem adta ki.
most posts by TM
0
2007. szeptember 5., szerda 19:36
Úgy volt, hogy az Intercom kiadja a Legendák klubja sorozat részeként. Mi a csoda lett vele?
0
2007. szeptember 5., szerda 19:18
Egyébként tényleg így volt velem is. Egyszerűen nem lehet abbahagyni, ha az ember elkezdi. :-) És az interjúk tényleg érdekesek, nem az van, mint az átlag amerikai filmeknél, hogy "Csodálatos volt a csapat, jó volt mindenkivel együtt dolgozni, a forgatásokon remek volt a hangulat, és ez a rendező tényleg tudja, hogy mit akar, és hogyan kell egy stábot irányítani, bla-bla." Ezek az interjúk tényleg mondtak valamit, intelligens emberek beszéltek, pl. Claude Brasseur interjúja is nagyon érdekfeszítő volt, élvezet volt hallgatni, ahogy egy tapasztalt színész a mesterségéről beszél, és látszik, hogy érti is, amit csinál. Szóval fantasztikus a DVD is, nemcsak a film.
0
2007. szeptember 5., szerda 19:15
:-)))
0
2007. szeptember 5., szerda 18:23
Ezt néztem tegnap este:

0
2007. szeptember 5., szerda 16:23
Jóbarátok Season 07
0
2007. szeptember 5., szerda 11:35
Woody Allen - Fogd a pénzt és fuss
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2007. szeptember 3., hétfő 23:56
A Házibuli filmek gyerekkorom meghatározó emlékei, amiket azóta sem tudtam megunni. Örülök, hogy anno kiadták nálunk ezt a 3 lemezes extra változatot, azóta is gyűjteményem becses darabja. Bár Sophie Marceau jópár filmjét láttam azóta, de nekem Vic-ként marad a legemlékezetesebb.
0
2007. szeptember 3., hétfő 23:42
Én meg Rocky hetet tartok! :) Jó régen láttam már a filmeket, és a hatodikat még nem is láttam. Ma néztem az első részt, és szombatig le vannak fixálva az esti programjaim! :)
Nagyon jó volt újranézni az első részt! Zseniális! (De túl sokszor kell dobálózni ezzel a hülye szóval...:) 100%-os film! Hogy miért? Mert már az is egy rendkívüli történet ahogy Stallone saját forgatókönyvével házalva, hirtelen egy noname színészből ünnepelt kétszeres Oscar jelölt sztár lesz. De nem csak ezért... A Rocky sokaknak a küzdésről szól, és ez mind szép is, de nekem a rendkívüli őszinte stílusa fogott meg: Olyan tökéletesen mutatja be ennek a sportágnak a lényegét... A boksz, nem a milliomosok sportja... A legtöbb nagy sztárbunyós legalulról jött, lepukkant nyomornegyedekből, egy koszos kis edzőteremben verte a bőrt, és füstös kocsmákban verette szét a pofáját 40 dolcsiért, hogy aztán alkoholistákat kerülgetve, hazasétáljon a lepukkant lakásába, a felduzzadt sebeit jegelni... Valahogy a bokszhoz nagyon hozzátartozik ez a feeling, amit remekül érzékeltet ez a film. A filmet végig áthatja ez a mocskos philadelphiai külvárosi feeling... Semmit nem szépítenek... Rocky karakterén sem! Ő maga vallja be, hogy nem túl okos, és csak egy lecsúszott bunyós, de helyén van a szíve! És tud küzdeni ha kell! És nem... Nem nyeri meg a nagy világbajnoki meccset, csodával határos módon az útolsó pillanatban... Ez nagyon hollywoodiasan csöpögős lenne... Pontozással veszít, de mégis az egekig magasztalódik... Ezt a szerepet Stallonénak találták ki... :))) Illetve találta ki magának... A tökéletes szerep! Nagyszerű, talán a legjobb alakítása! Kétségkívül lehetnek önéletrajzi elemek is a történetben... Na semmi konkrét, de akkor is! Stallone nagyon érzi ezt a karaktert! Ez egy nagyon őszinte film! Öröm volt újranézni! :)
0
2007. szeptember 3., hétfő 23:37
És milyen jó magyar szinkronnal! Na azóta azért ne nagyon mutogass neki szinkronokat...
0
2007. szeptember 3., hétfő 23:30
Amikor megjelent a dvd, épp itt tartózkodott francia barátnőm, aki beszéli a magyar nyelvet is, (épp imént hívott telefonon, micsoda véletlen!) így abban a furcsa helyzetben voltunk, hogy egy francia filmmel ajándékoztam meg, melynek határtalanul örült, mert előtte még sosem látta a filmet magyar szinkronnal! :-)
most posts by TM
0
2007. szeptember 3., hétfő 23:23
Számomra is mindig megható felidézni az eredeti filmélményt, mely még abban a korban ért, amiben a film szereplőit láthatjuk. Megemlíteném még Vladimir Cosma zeneszerzőt, akinek csodálatos muzsikája révén e kedves film még a beljebbnél is beljebb hatol a szívben. :-)
most posts by TM
0
2007. szeptember 3., hétfő 23:22
Ó a Házibuli... :) Tavaly én is kölcsönkaptam egy barátomtól, és szombat délután leültem az első rész elé... Este 11-kor vettem ki a 3. lemezt a lejátszóból, nem tudtam abbahagyni, végignéztem mindent... Rám is hasonló hatással volt... Ez a film tényleg "beért"! :))) Kötelező klasszikus! Örökérvényű nosztalgiafilm! :) Kitűnő extrákkal!
0
2007. szeptember 3., hétfő 23:08
Kedves Juliet! A szívemből szóltál... :-))
0
2007. szeptember 3., hétfő 22:54
Mindent anyámról
Kritika a film adatlapján.
0
2007. szeptember 3., hétfő 19:55
Tegnap éjszaka: A két házibuli és az Extrák.
Hihetetlen, hogy minden alkalommal még jobban tetszik ez a film. Mostanra annyira beért, hogy nem tudtam igen erős meghatottság (na jó, sírás :-)) nélkül végignézni. Vic-kel végignosztalgiáztam a filmet, majdhogynem a saját kamaszkoromat éltem újra, és most már olyan szemmel tudtam nézni, hogy a szülők története is rendkívül meghatott és át tudtam érezni. Igazán örökérvényű darab, amely még most is aktuális tud lenni, mert a kamaszok azóta sem sokat változtak az igazán fontos dolgokban. És emellett nagyon vicces volt jónéhány jelenet. :-) Az Extrákból pedig nagyon sok érdekességet lehet megtudni a film forgatásáról, illetve arról, melyik gyerekszínésznek mi lett a sorsa a film sikere után (elég kiábrándító), jók a régi próbafelvételek is, és még rengeteg érdekesség van. Ez tényleg egy tökéletes kiadvány, noha már csak a filmért is érdemes megvenni a DVD-t.
0
2007. szeptember 3., hétfő 19:45
Szia József!
A vörös utca nekem gyerekkorom óta nagy kedvencem, és valahogy soha nem sikerült felvennem. Nagyon sokáig a címét sem tudtam, és mióta tudom, valahogy mindig lemaradok róla. Nagyon modern és érzékeny alkotás, és Robinson nagyot alakít benne. Én is remélem, hogy leadják még!!!
0
2007. szeptember 3., hétfő 18:14
Tegnap Fritz Lang Vörös utca című filmjét adta 18.20-tól a Filmmúzeum, azt néztem. Kitűnő alkotás, én hülye sajnos nem vettem fel. Lang amerikai korszakát általában fikázza a kritika, legfeljebb a Tébolyról, és a Búcsúlevélről szoktak megemlékezni. Pedig a közelmúltban tévében bemutatott két amerikai filmje, a Kétségtelenül indokolt és az Amíg a város alszik nagyon jó kis filmek voltak. A Vörös utca is zseniális volt, E. C. Robinson főszereplésével. Kedves Filmmúzeum, mikor adod le újra???????????
0
2007. szeptember 3., hétfő 18:04
Tegnap este Bergmantól A nap vége című filmet néztem. Sajnos eddig még nem láttam. Mivel a Dunatv lehetőséget adott és a hangulatom is megvolt hozzá ezért volt egy jó estém.
0
2007. szeptember 3., hétfő 17:35
Szerintem a Bíborszín azon kevés Spielberg-filmek közé tartozik, ami nézhető. Én gyerekkorom óta szeretem, és Whoopy Goldberg kevés jó filmje közé tartozik, ahol nem ripacskodik, hanem játszik. Danny Glover is fantasztikus, valamint Oprah is.
0
2007. szeptember 3., hétfő 10:30
Nem fért volna bele még egy klasszikus Hugh Grant film is? :)))))
0
2007. szeptember 3., hétfő 8:11
Hú TM! Nagyon nagyon jó filmeket néztél! Mindkettőt nagyon nagyra tartom! :)
0
2007. szeptember 3., hétfő 4:17
Nosztalgiahétvége jegyében megnéztem két, kb. 10 éve látott filmet.
Az első a Játsz/ma volt a zseniális Douglasszel és Pennel. Szeretem a csavaros történetét, azt hogy a nézőnek sem mutat többet a kamera, mint amit a főszereplő tud az egészből, így együtt kell gondolkodni, hogy mi, miért és hogyan zajlik. Fincher jól manipulálja a nézőt képekkel, hanggal, zenével, csönddel, minden húzása betalál és az emlékezetes befejezéssel még azt is eléri, hogy úgy essen le az állunk, hogy közben önvizsgálatot is tartsunk: vajon nem lenne-e szükségünk magunknak is egy játszmára?
A másik film a Szemtől szemben volt, Michael Mann egyik legsikerültebb mozija.
A tucatnyi év mit sem fogott rajta, a később készült, hasonló műfajú Collateral e filmnek még csak a bokájáig sem ér, a főszereplőket összehasonlítani meg aztán végképp értelmetlen volna. De Niro és Pacino a két ikon hozza a tőlük elvárt szintet, s a mellékszereplők is hitelesek. Ám az egész semmit nem érne, ha nem lenne a brilliáns forgatókönyv, mely a feszes akciójeleneteket és a drámai részeket kiválóan ötvözi, s külön megemlítendő a csúcspontnak számító kávézás az egymás képességeit elismerő rabló és pandúr között.
Kulka szinkronját csak addig tartottam legrosszabbnak, amíg nem értünk el kb. a 30-35. percig, amikor egy golyófejű, szakállas fazon infót ad át Nironak. Na, az a szinkronhang nem piskóta, benne van a legrosszabb tízben, az tuti.
Nagy svunggal végigfutottam az extrákat is angol felirattal, s a végefelé fedeztem fel, hogy van hozzá magyar szöveg is, így most megnézem őket mégegyszer. :-)
most posts by TM
0