Keresés

Ki mit néz most?

2007. augusztus 26., vasárnap 21:20
Már régen volt ilyen nyugis napom, hogy egész nap ráértam DVD-zni! Kell néha ilyen is! A mai filmes programom:
1.) Kótyagos szerelem (Punch Drunk Love - 2002) R.: P.T. Anderson
Sokat hallottam már erről a filmről, tetszett a Magnólia, imádom a Boogie Nights-ot, így hát látatlanban vettem meg ezt a filmet, mert akciós volt. Valami eredetibb hangulatú romantikus-vígjátékot vártam. Hát ez az volna, de nem igazán jött be. Sandler szerencsétlenkedése a szokásos, Watson... Hát nem igazán neki való a szerep... Nem értettem mit akart Anderson ezzel a filmmel. Egyszernézhető reggeli program.
2.) Bíborszín (The Color Purple - 1986) R.: Steven Spielberg
Már elég régen láttam. Spielberg nagy melléfogásai közt tartják (és tartom én is) számon ezt a filmet. Túlságosan is izzadtság szagú próbálkozása ez Spielbergnek a dráma műfajában. Whoopi Goldberg, és Danny Glover azért így is emlékezetes! Végülis élvezhető darab! És ott a helye a gyűjteményemben!
3.) Az öreg halász és a tenger (The Old Man And The Sea - 1990) R.: Jud Taylor
Nagy kedvencem a klasszikus változat, de mivel az még sajnos nem jött ki DVD-n, kíváncsian ültem le az új változat elé, hisz Anthony Quinn van olyan legendás színész mint Spencer Tracy. És tényleg hibátlanul alakít a filmben! A rendező próbál egy új nézőpontot belevinni a történetbe, de semmi eredeti nem sül ki belőle... Azért így is egy remek kis délutáni program!
4.) Vad banda (The Wild Bunch - 1969) R.: Sam Penkipach
A mai esti fő film! Majd csak ezután állok neki. Nagyon szeretem a klasszikus westernt, annak ellenére hogy még egy Pekinpach filmet sem láttam. Így látatlanban viszont nem mertem benevezni a díszdobira. MDM barátom jóvoltából most kísérletet teszek ezzel a klasszikussal, és ha bejön, talán be is dobom a kosaramba a Pekinpach gyűjteményt! :)
0
2007. augusztus 13., hétfő 20:45
Hétvégi TOP 10, itt az eredménye, ha valakit érdékel, olvasson tovább:

A szellemlovas 1/10
A forrás / A kút 2/10
Elvitte a víz 7/10
Őrült város 7/10
Az Eastwick-i boszorkányok 8/10
A gömb 8/10
Füstölgő ászok 9/10
Robotzsaru 10/10
Az utolsó Skót király / Skócia utolsó királya 10/10
Rózsák háborúja 10/10
0
2007. augusztus 9., csütörtök 5:15
Nagyon durva!!! :)))
0
2007. augusztus 9., csütörtök 5:14
Jason Voorhees on talk show
http://www.youtube.com/watch?v=09yOZsZuxMY
0
2007. augusztus 9., csütörtök 0:54
jogok és a pénz...sajnos ez határozza meg szerintem..olcsóbb újragyártani valami ugribugri stúdióban filléres gárdával,mint a régi kópiának az esetleges jogait kiperkálni
0
2007. augusztus 9., csütörtök 0:35

A Duna II-n a Malle: Zazie a metróban c. filmjét vetítették, nagyon megörültem neki, noha régi rossz VHS kópián megvolt már a film... de így mégis más (lett volna)... mert persze újraszinkronizálták ezt is... Sinkovits hangja sehol, pedig a film fantasztikus hangulata min. 50%-ban neki volt köszönheti... :(

Ki mondja meg végre, hogy mi a fészkes fenének kell a filmeket újraszinkronizálni, amikor van egy klasszikus szinkronja és amikor manapság egyébként is képtelenek normális szinkoronokat készíteni, aminek nem volt klasszikus szinkronja, azt pedig feliratozni kéne... vagy inkább utánanézni, hogyan kéne szinkronizálni... Botrány. Szörnyűség. Katasztrófa.

Tökreteszik az ember setéjét. :(
0
2007. augusztus 8., szerda 23:29
Most megy a Nico az Rtl-en a klasszikus Szakácsi Sándor szinkronnal. Meg egyébként is Seagel jobb filmjei közé tartozik. Aki szereti kapcsoljon oda.
0
2007. augusztus 6., hétfő 5:20
Svejk 2
0
2007. augusztus 6., hétfő 0:04
Zebraman

Takashi Miike elkészítette a saját szuperhősfilmjét. A Zebraman nem Batmant vagy Supermant, hanem sokkal inkább a Power Rangers-féle vonalat követi, a középiskolai képregényőrült tanár lelkesen varrogatja otthon a saját Zebraman kosztümét és egyik napról a másikra azon veszi észre magát, hogy a ruha segítségével titokzatos erő birtokába jutott. A Zebraman egy pár részt megélt tévésorozat volt (legalábbis a filmben) amolyan Knight Rider-féle komolysággal és jópár lelkes rajongóval. Amikor az emberek bajban vannak, akkor Shin ichi Ichikawa félrevonul és azonnal átvedlik Zebramanná, a többi már csak történelem. Miike eszméletlen módon parodizálja ki a B-kategóriás tévésorozatokat és a szuperhősmítoszt, jópár helyen hatalmas bullseye-t lő a célbavett műfajoknak. Szeretnivalóan egyszerű B-filmes effektek, kétdimenziós szereplők, pár soros történet, banális és épp ezért vicces párbeszédek, Tarantino és Rodriguez mellé nyugodtan beférne a Grindhouse-ba.

Értékelésem: 8/10
0
2007. augusztus 5., vasárnap 16:04
Na, ez aztán szösszenet a javából..:))))
0
2007. augusztus 5., vasárnap 15:25
Fegyvernepper.... öööööööööö.... nem találm a szavakat hozzá: 100%
0
2007. augusztus 4., szombat 19:02
Szinkron vs. felirat...

... mostanában úgy vagyok ezzel, hogy az eredeti hang középszerű filmeknél általában jobb. Néha előfordul egy két jobb szinkron, bár sok olyan csontig lerágott magyar hang van, akiket már un az ember és jót tenne a szakmának egy kis vérfrissítés. Személy szerint Gesztesi Károly hangja egyre jobban irritál, Stohl Andrást sem szívlelem nagyon, de Kökényessy Ágit szeretem. Nem gond szerintem a felirat, mert úgyis csak olyankor olvasom, ha valami hosszabb monológ van vagy nem ismerem az adott nyelvet (pl. A motoros naplója - spanyol eredeti hang) De az olvasás által filmélményileg nem szenvedek kárt, mert ugyanúgy oda tudok figyelni a filmre, mintha szinkronnal menne... talán 6-7 éves koromban még zavart, hogy sokat kell olvasni egy filmnél :)
Sorozatoknál más a helyzet... ott általában az angolt favorizálom, mivel az amerikai premierek után még sokat kell várni, mire eljut egy sorozat a hazai csatornákhoz. 24-et csak angolul, Prison Break-et is... de ott a másik véglet, amit csak szinkronnal vagyok hajlandó nézni és az a Dr. House... egyébként mostanában kezdtem nézni a Kés/alatt-ot a viasat 3-on, hétköznaponként 23:40-től és szerintem egész jó szinkront kapartak össze hozzá, legalábbis elégedett vagyok a hangokkal. Nemtom milyen lehet angolul, de ha lesz annyi pénzem, beszerzem DVD-n és úgy is végig pörgetem.
A lényeg: jó, hogy van szinkron, talán a világon a legjobb szinkronok itt készülnek. Lehet fikázni a szinkronokat, de hallgassatok meg egy orosz alámondásos filmet... hááát.. annak ellenére, hogy néhány hangunk igazán elcsépeltnek tűnik újabban, inkább legyen ez, mint az..
0
2007. augusztus 4., szombat 18:35
"Ugyanez van a Ponyvaregénnyel, akármikor elkezdem eredetiben, egyszerűen muszáj váltanom a klasszikus szinkronra,"
hát, ezt erősen sajnálhatod...
0
2007. augusztus 4., szombat 17:36
Kaena, a próféciafrancia 3d animációs film. pazar látvány! ahhoz képest, h véletlen vétel volt, kiváló szórakozást nyújtott.
0
2007. augusztus 2., csütörtök 22:18
most fejeztem be a Black Jack c. japán filmet. nekem bejött. szívesen néznék még ilyet. tudtok ajánlani?
0
2007. augusztus 2., csütörtök 19:32
Kölcsönbe járt nálam, amúgy külföldről lehet csak berendelni.
0
2007. augusztus 2., csütörtök 15:27
A magyar nyelv sokat dob a vígjátékokon (nem mindig, de legtöbbször tényleg így van), káromkodni elég szépen tudunk, az egyszer biztos. A Ford Fairlane kalandjait még sosem néztem meg eredetiben, mert a Nagy Ferós szinkron zseniális és nem is vagyok kíváncsi az angol szövegre. Ugyanez van a Ponyvaregénnyel, akármikor elkezdem eredetiben, egyszerűen muszáj váltanom a klasszikus szinkronra, mert az olyan szinten hibátlan. Viszont a Boratot nincs az pénz, hogy megnézzem szinkronnal, Cohen zseniális akcentusát semmi sem adhatja vissza.
A felirat elég ritkán szokott megzavarni, angol nyelvű filmeket felirat nélkül nézem, az ázsiai filmeket pedig angol felirattal. A színész játékának szerves részét képezi a hangja és a szinkron legtöbb esetben csak ront rajta. Ezért nézek minden filmet eredetiben, csak vígjátékot és mesét szoktam szinkronnal (is) megtekinteni.
0
2007. augusztus 2., csütörtök 14:44
Nekem az a tapasztalatom, hogy vígjátékot csak szinkronnal érdemes nézni. A jó poénok valahol elsikkadnak a felirat olvasása közben, meg azok a bizonyos arckifejezések is, amit a felirat olvasása miatt nem is néz annyira az ember. Erre a legjobb példa a Ford Fairlane. Kint óriásit bukott a film, ami számomra addig a pillanatig érthetetlen volt, amíg egyszer nem láttam felirattal. Az összes poén, duma, amit Nagy Ferótól megszoktunk valahogy teljesen hatástalannak, humortalannak és bárgyúnak hatott. Azt a filmet csak a szinkron miatt lehet itthon eladni. Felirattal az eddigi legnagyobb csalódásom volt.
0
2007. augusztus 2., csütörtök 14:33
Eredetiben néztem, a felirat nem nagyon zavart. Nem vagyok szinkron-párti, de ebben az esetben lehet, hogy kivételt kellett volna tenni, mert elég poénmentes volt angolul. Bár az is biztos, hogy mégegyszer nem fogom megnézni, nincs az a szinkron, ami ebből jó filmet csinálna.
0
2007. augusztus 2., csütörtök 14:28
Ha felirattal nézted biztosan nem volt nagy élmény, de szinkronnal szerintem büntet. Nálam a Zoolander szinkronnal 8/10. Én hülyére röhögtem magam rajta. :) Csak a szinkron hiánya miatt nem vagyok hajlandó megvenni.
0
2007. augusztus 2., csütörtök 9:53
A Banquet-re gondolok.
0
2007. augusztus 2., csütörtök 9:51
Brumi, ezt honnan szerezted meg?
0
2007. augusztus 2., csütörtök 3:39
Sorry a két Toy Story-s duplázásért, ha lehet töröljétek az érintett postokat ezzel egyetemben.
0
2007. augusztus 2., csütörtök 3:37
Z, a hangya [Antz]

Aranyos kis történet egy különc dolgozó hangyáról, aki nem elégedett a sors által ráosztott szereppel és megpróbál társai közül valahogy kitűnni. Z a háborútól a szerelemig hosszú és változatos utat tesz meg, vele együtt a néző is jópár érdekes szituációba kerül. Hihetetlen módon ütnek a filmes utalások, a poénbombák szinte kivétel nélkül betalálnak, mellé pedig kapunk emlékezetes karaktereket és egy klasszikus meseszituációt. Bravó Dreamworks, már majdnem Pixar-minőség!

Értékelésem: 8/10
0
2007. augusztus 2., csütörtök 3:37
Titan - Időszámításunk után [Titan A.E.]

Animációs sci-fi és kalandfilm, érdekes egyveleg, a végeredmény viszont már közel sem mesés. Nem csak a grafika, hanem a karakterek is kétdimenziósak, történetről mint olyanról meg aligha beszélhetünk. A motivációk indokolatlanok, a karakterek sablonosak, a humor totálisan száműzve lett, egyedül a megvalósítás terén érdemel kevéske pluszpontot. Az egyik legrosszabb animációs film.

Értékelésem: 3/10
0