Keresés

Ki mit néz most?

2007. augusztus 2., csütörtök 3:37
Zoolander - A trendkívüli [Zoolander]

Ben Stiller ír, rendez és főszerepel, vajon mi sülhet ki ebből? Hát nem sok jó. Az tény, hogy nem a kedvenc komikusom, de a Dodgeball például hatalmas favorit tőle. A Zoolander a modellszakmát veszi górcső alá, azonban 1-2 kivételtől eltekintve hihetetlen módon mellétrafál. A külsőségek és az agyi kapacitás közt nem feltétlenül van fordított arányosság, bár az is igaz, hogy a Derek Zoolander típusú emberekből nem kevés szaladgál az utcákon. Will Ferrell-lel a főszerepben egy sírva-röhögős vígjáték kerekedhetett volna belőle, de így csak egy felejtős és "várom már mikor lesz vége"-típusú film lett.

Értékelésem: 3/10
0
Toy Story - Játékháború 2. [Toy Story 2]

A folytatásra viszont egy rossz szavam sem lehet, itt már összejött a szokásos Pixar-recept. John Lesseter az első részt jócskán felülmúló történetet vezényel le, azon ritka alkalmak egyike, amikor a folytatás leiskolázza a klasszikusnak számító eredetit. Ebben a részben Woody megismerkedik "családjával", közben Buzz és csapata útnak indul cimborájuk megmentéséért. Szív, lélek, intelligens humor és emlékezetes karakterek, ilyen egy hamisítatlan Pixar-animáció. Nagy kedvenc lett.

Értékelésem: 9/10
0
Toy Story - Játékháború 2. [Toy Story 2]

A folytatásra viszont egy rossz szavam sem lehet, itt már összejött a szokásos Pixar-recept. John Lesseter az első részt jócskán felülmúló történetet vezényel le, azon ritka alkalmak egyike, amikor a folytatás leiskolázza a klasszikusnak számító eredetit. Ebben a részben Woody megismerkedik "családjával", közben Buzz és csapata útnak indul cimborájuk megmentéséért. Szív, lélek, intelligens humor és emlékezetes karakterek, ilyen egy hamisítatlan Pixar-animáció. Nagy kedvenc lett.

Értékelésem: 9/10
0
2007. augusztus 2., csütörtök 3:36
Toy Story - Játékháború [Toy Story]

A Pixar első egészestés animációs filmje még csak most került sorra, pedig imádom a munkájukat. Woody, Buzz és játéktársaik kalandja a szokásostól kevesebb humorral és szívvel rendelkezik, valahogy nem tudott annyira elvarázsolni mint a későbbi alkotások. Az animáció mai szemmel nézve közel sem makulátlan, de hát ezen a területen több mint 10 év egyenlő az örökkévalósággal, úgyhogy ezt nem veszem negatívumnak. Nekifutok majd mégegyszer, de sajnos eddig ez a leggyengébb Pixar-alkotás.

Értékelésem: 7/10
0
2007. augusztus 2., csütörtök 3:36
Toy Story - Játékháború [Toy Story]

A Pixar első egészestés animációs filmje még csak most került sorra, pedig imádom a munkájukat. Woody, Buzz és játéktársaik kalandja a szokásostól kevesebb humorral és szívvel rendelkezik, valahogy nem tudott annyira elvarázsolni mint a későbbi alkotások. Az animáció mai szemmel nézve közel sem makulátlan, de hát ezen a területen több mint 10 év egyenlő az örökkévalósággal, úgyhogy ezt nem veszem negatívumnak. Nekifutok majd mégegyszer, de sajnos eddig ez a leggyengébb Pixar-alkotás.

0
2007. augusztus 2., csütörtök 3:33
Külvárosi ámokfutás [Suburban Mayhem]

A női Chopper története. Eric Bana kultikus figurájának nőnemű változata nem egy angyal. Iszik, drogozik, átvágja az embereket, saját gyermeke és barátja iránt sem érez különösebben nagy felelőséget. Miért is tenné? Apuci finanszírozza mindenét, ha bármi baj van, mindig kihúzzák belőle, sose kényszerítették önálló életre. Botrányfilm akart lenni, de csak egy ostoba és nemtörődöm nő krónikája lett, kevés mondanivalóval és tanulsággal tud szolgálni.

Értékelésem: 6/10
0
The Banquet [Ye yan]

Feng Xiaogang Hamlet-feldolgozása egy vuhsziában. A történet közismert, sok vidámság nincsen, a dráma adja a történet magját. Vagyis adná, mert sok helyen az érzelmeket elnyomja a gyönyörű zene és a remek képivilág. Hibátlanul koreografáltak az akciójelenetek és nagyon jók a színészek (Zhang Ziyivel az élen, aki még mindig meseszép), azonban a forma maga alá gyűri a tartalmat. Azért kár lenne kihagyni, de Zhang Yimou hasonló témában készült Curse of the Golden Flower-je mélyebb és látványosabb.

0
Springtime [Ggotpineun bomi omyeon]

Choi Min-sik ismét egy lecsúszott szerepben! Ázsia legjobb színésze megint odateszi magát, ezúttal egy megélhetési problémákkal küzdő zenész életébe nyerhetünk betekintést. Hyeon-woo (Choi Min-sik) elhagyja szülővárosát, hogy eddigi sikertelen életéből kiutat találjon és tiszta lappal indulhasson újra az életben. Egy általános iskolába megy zenetanárnak, ahol a zenekarnak aligha nevezhető kis csoportot kell felkészítenie az országos versenyre. A beilleszkedési- és munkahelyi problémák mellett még az ex-barátnő emlékképe is okoz némi zavart főhősünknek, de az új helyszín számos kedvező lehetőséget is kínál. A gyerekek visszaadják életkedvét, segítségükkel a zene újból olyan szépen szól mint régen. Munka után pedig a kelleténél többször tér be a gyógyszertárba és kedélyesen elbeszélget az ott lévő leányzóval, kezdi összekapni magát az élet minden területén. Igazi feel-good movie, aminek középpontjában a zene és az újrakezdés lehetősége áll.

Értékelésem: 8/10
0
Aljas utcák [Mean Streets]

Scorsese első egészestés filmje még csak most került elém, de hát jobb későn, mint soha. Film a bűnről, megváltásról, hitről és a mindenkit befolyásoló környezetről, a mestertől megszokott magas színvonalon. De Niro és Harvey Keitel remekelnek, a zenék jók, de a film valahogy nem állt össze egy kerek egésszé és nem varázsolt el annyira, mint a későbbi remekművek. Azért mindenképp újranézem, hátha valami elkerülte a figyelmemet így elsőre.

0
2007. augusztus 2., csütörtök 3:32
Aqua Teen Hunger Force Colon Movie Film for Theaters

Nem gondoltam, hogy a South Parkot felül lehet múlni betegségben, de mégis sikerült. A Shake, a Húspogácsa és a Sült Krumpli eszement kalandjai a kondigéppel és a IQ-fighter űrlényekkel nem várt szituációk tömkelegével lep meg. Őrült, kusza, földönfetrengős, elvont, de néhol már túl sok. Lehet, hogy a sorozat ismeretében jobban tetszene, de azért így is figyelemre méltó próbálkozás, bár a South Parkot nem taszítja le a trónról.

0
2007. augusztus 1., szerda 0:18
Az előbb fejeztem be ezt a klasszikus "film noir"-t, kár hogy DVD-n nem kapható, így marad a VHS...

Gyilkosság villanófényben
0
2007. július 30., hétfő 3:11
délelőtt: 28 nappal később
délután moziban: Shrek 3
este itthon: Bálványrock
0
2007. július 30., hétfő 0:37
A ma esti mozi: Miss Potter.

Tessék ezt a filmet nem kihagyni! (Már ha megy még a mozikban. Külföldön április óta már dvd-n is kapható....)
0
2007. július 17., kedd 3:11
Ossessione
0
2007. július 17., kedd 0:52
Emberek, Cinemax kinél fogható jó minőségben? Sajna nekünk nincs, pedig most az egyszer kéne nagyon... :(((
0
2007. július 15., vasárnap 0:07
Délután meg a Szívek szállodája első évadjának első két részét néztem meg. Látatlanban vettem meg az első évadot, csak egy-két jelenetet csíptem el belőle a tévében... De már az is nagyon meggyőző volt! Tudtam hogy szeretni fogom, és elég ígéretesnek tűnik! Intelligens sorozat, tele szépséggel, jókedvvel, meg irodalmi, filmes, zenei stb. utalásokkal, remek forgatókönyvvel! Így az első két rész után azt mondanám hogy ez egyfajta keveréke a Dawson s Creek-nek, a Seventh Heaven-nek... :) Szeretni fogom! :)
0
2007. július 14., szombat 23:56
Most megy a végefőcíme a The Fountain-nek... Huhh...
Valami hihetetlen gyönyörűen nézett ki! És még hányszor gyönyörködhetem a képi világban, a zenében, és Rachel Weisz-ben... Mert ez bizony nem csak egyszernézős film... Nem is tudok most így hirtelenjében mást mondani róla! De jó hogy készülnek még ilyen filmek!
0
2007. július 13., péntek 23:49
Akkor meg se nézd a hatodikat :) Bár szerintem a hatodik van olyan jó, mint a második évad :) Persze a harmadik évadot semmi nem übereli :) Mondjuk mostanság megtaláltam a szépséget a negyedik évadban is, egész korrekt évad, annak ellenére, hogy sokan fanyalognak miatta.
0
2007. július 13., péntek 23:46

24-5ik évad. Háát a vége nagy csalódás. Meg az évad is.
0
2007. július 13., péntek 20:33
A tegnapi napot teljes egészében a filmezésnek szenteltem,külön örömömre sikerült a Múmia-legendák c. kiadás filmjeit végignézni egyhuzamban
A Múmia
Mindig is régi kedvencnek számított,remek kalandfilm vizuális effektusokkal,izgalommal és üdítő humorral.
10/9
A Múmia Visszatér
Eddig csak részletekben láttam a filmet,így egyben sokkal jobb mint gondoltam,főleg mert rögtön elődje után tekintettem meg.Ugyan az első rész jobb,még így is a jobban sikerült folytatások közé sorolnám.
10/8
A skorpiókirály
Korrekt,de felejthető film.A történet gagyi,de a hangulata engem megfogott,szóval nem nagyon tudok rá haragudni.The Rockkal semi probléma nincs szerintem,amit kell azt eljátssza hiányos színészi kelléktárából is.
10/7
Gyalog Galopp
Régebben nem nagyon komáltam az angol humort.Aztán jött a társulat az ő Brian életükkel és minden megváltozott.Ezért is vártam nagyon sokat a Gyalog Galopptól,az elvárásaimat pedig teljesítették is.Bár valószínüleg ez a legisertebb filmjük,a Brian szvsz azért egy kicsit még ennél is jobb.
10/9
0
2007. július 13., péntek 19:41

Tour De France - 6.etap

mi mást :)
0
2007. július 13., péntek 19:20
El Mariachi - 10/9Van egy pár kis költség vetésű film,ami a költségvetése ellenére óriási értékkel bír mint film(pl. Kutyaszorítóban,Shop-stop,Bárbarátok stb.).Ez is egy ilyen ritkaság,jól megírt történet,eredeti karakterek és jó rendezés jellemzi ezt a filmet.Alig várom,hogy frissithessem emlékeim a Mexikó trilógia következő két filmjéről is.
0
2007. július 11., szerda 23:48
OFF
Yakuza, Te regisztráltad magad ezzel a nick-kel a Swift Klubba?
ON
0
2007. július 11., szerda 23:43
Az első évadot ismétlik nem?
0
2007. július 11., szerda 23:42
Dr.Hause- Nem mintha hiányozna de hova tünt Kulka hagja?
0