Keresés

Ki mit néz most?

2007. július 11., szerda 1:47
Ferris Bueller s Day Off (Meglógtam a Ferrarival) - John Hughes, 1986
Most egy kb. 10 éve nem látott mozi volt terítéken, hála Gyimónak, aki a DVD-t hozta nekem. :)))
Azt kell mondjam, kiállta az idő próbáját a film, pedig ez is már 21 éves, a szinkronja meg még mindog király, bár a hangminősége nem a legjobb. De legalább az eredeti van rajta. :)))
Hát igen, mennyivel könnyebb volt lógni régen, amikor még sehol nem volt mobiltelefon. De azért a szintis köhögések se voltak semmik, amiket előadott. :)))
Sajnálatos, hogy idehaza nem forgalmazzák, pedig ez még a jobbik fajtából való tinivígjáték...
85%
0
2007. július 10., kedd 2:23
Ja, azt nem mondtam, hogy Cage-nek sűrű frizurát kreáltak a sminkesek, amit nem is értettem, de most már vágom, hogy Dick miatt volt. :-)
most posts by TM
0
2007. július 10., kedd 2:15
Nem is tudtad volna megvenni, mert hogy az enyém volt az egyetlen példány. Bár, ahogy ismerlek zárás után azért csak előbányásztunk volna még egyet a dömping-kosár aljáról!:)
0
2007. július 10., kedd 2:11
Köszi az ajánlást, Julianne Moore miatt mindenképp meg fogom nézni! Bár kicsit furcsa elsőre, hogy a Dick által az evolúció következő lépcsőjeként elképzelt fiatal szuperhímet /Cris/ egy erősen középkorú és nem kevésbé kopaszodó színész játsza, de annyi baj legyen...:) Az említett novelláskötet amúgy tele van hibátlan írásokkal: Roog, Paycheck /szintén megfilmesítve/, Kolónia, Az akasztott idegen, Pisze Pat idejében, stb,stb...Az utóbbi novella egyébként a Paprika című anime alkotójának is nagy kedvence lehetett, legalábbis alapötletét tekintve: emberek egy csoportja egy szer segítségével képes arra, hogy játékbabák testébe álmodja magát. Novellák megfilmesítésénél szerintem alapból probléma az, hogy hogyan lehet másfél-két órásra nyújtani a rövid huszon-harminc oldalnyi tartalmat. Ezt éreztem gondnak az Imposztor esetében: nekem nagyon idegen volt az az underground vonal a leírtakhoz képest...Meg a végét is kicsit túlfaragták. A Szárnyas fejvadász nálam is etalon a Dick-adaptációk közül, mégha az eredeti regényhez kevés köze is van. Talán azért, mert Ridley Scott akkoriban még tudott valamit...
0
2007. július 10., kedd 1:24
Kettőt néztem a napokban:

Sympathy for Lady Vengeance
Oldboynál picit gyengébb, viszont a Mr. Vengeancenál nekem árnyalatnyival jobban tetszett.
95%

Below (Merülés a félelembe)
Egész jól összerakott tengeralattjárós thriller, néha horroros elemek felhasználásával. Szeretem az ilyen "klausztrofóbiás" filmeket... Remek "agynélküli" szórakozás. :-)
65%
0
2007. július 8., vasárnap 11:48
Hú, de várom már én is. Eredetileg április-májusra ígérték a hazai mozikba, aztán lett belőle június-július, és még mindig semmi. Félek, hogy most már csak DVD-n fog érkezni (ha egyáltalán kiadják itthon) vagy marad az internetről való "megrendelés"! :-( Kár lenne érte, az eddigi Dick-adaptációk nálam nagyon aratnak, annak ellenére, hogy egyik novelláját sem olvastam. Lehet, hogy jobban is tettem, mert akkor szembesülnék a fickó valódi zsenijével, és akkor már nem isteníteném annyira a filmeket. :-)
0
2007. július 8., vasárnap 4:59
Ja! A Montreáli bankrablást megtaláltam otthon a polcon, úgyhogy szerencse, hogy nem vettem meg mégegyszer! :-)
most posts by TM
0
2007. július 8., vasárnap 3:05
NEXT
(ajánlva Jevgenyijnek)

Előrebocsájtom, hogy nem olvastam Az aranyembert, amiről a minap megbeszéltük, hogy nem Jókai, hanem Philip K. Dick szüleménye. Bíztam benne, hogy a Különvélemény című válogatáskötetben meglelem, de ez a novella a "Lenn a sivár Földön" című gyüjteményben szerepel. Majd kölcsönkérem! :-)
A filmet így csak magában tudom értékelni. Hogy a végén kezdjem, egy átlagosnak mondható PKD-adaptáció, amit mondjuk az Imposztornál jobbnak mondanék, ám a Szárnyas fejvadásztól fényévekkel gyengébb. Csak azért nem mondanám egyszernézős darabnak, mert van egy-két vizuális elem, amit másodszorra is tudnék élvezni.
A sztori talán ismerős egyeseknek: adva van egy születésétől fogva jövőbelátó ember (Nicolas Cage), ám ez a képessége csak a vele kapcsolatos elkövetkezendő két percre terjed ki. E másság inkább teher számára, s napjait olcsó illuzionista ripacsként tengeti valami huszadrangú varietében. Az életébe ugyanazon napon lép be a korábban sokszor megálmodott gyönyörű nő (Jessica Biel) és egy elhárításnál dolgozó ügynök (Julianne Moore). A látnok főhős már látomásként is szerelemre lobbant a nő iránt, akit képességei kihasználásával igyekszik megnyerni magának, ám ebbe a kormánynak is lesz beleszólása, mivel épp mindenre elszánt, robbanótöltetekkel felfegyverzett terroristákat üldöznek, s ebben nagyon is kapóra jönne nekik némi természetfeletti segítség.
A film legjobb jelenetei kétségkívül azok az üldözéses részek, amikor Cage-t próbálják elkapni, de ő gondolkodásban állandóan ellenfelei előtt jár, és ez látványos, ötletes, itt-ott humoros képekben tálalódik.
Mint említettem, nem ez a legsikerültebb Dick-feldolgozás, de megéri azt a másfél órát, amíg lepereg a film, s a Szellemlovas után mindenképp pozitív élmény megtekinteni a Nextet.
most posts by TM
0
2007. július 8., vasárnap 2:53
En is vegtelenul untam.
0
2007. július 8., vasárnap 2:41
Megnéztem az Elefántot. Untam. Ennyi. (Még jó, hogy csak 78 perc :-))
0
2007. július 8., vasárnap 2:40
Jaja, találtál egy balekot, mi? :-)))))
0
2007. július 8., vasárnap 2:40
Mindenképpen az ausztrál verziót rendeld, mivel amúgy csak 1 szimpla képváltás hiányzik belőle, úgyhogy a játékidő nem sokat nyom a latba, valószínű, hogy az angol kiadás az amerikai alapján készült.
Az ausztrál a tuti.
0
2007. július 8., vasárnap 2:38
Most neztem meg amazon.co.uk-n es ott is rendelheto egy 109 perces verzio, en most a 107-est toroltem. Lehet, hogy az mar a jo?
0
2007. július 8., vasárnap 2:35
Rendben es koszonom. Akkor beteszem a kosarba ezy-n.
0
2007. július 8., vasárnap 2:34
Nincs mit, remélem tetszeni fog. Van egy olyan sejtésem, hogy itthon csak DVD-n fog kijönni és úgy se valami hamar.
0
2007. július 8., vasárnap 2:31
Itt a link a vágott Runaway Train-hez:
http://www.dvdcompare.net/comparisons/film.php?fid=1943
0
2007. július 8., vasárnap 2:21
A Runaway-t mindenképpen töröld a britektől (vágott, ezen felül meg non-anamorf - pedig 5.1-ben szól), EzyDVD-ről rendeld inkább, az vágatlan, és még 16:9-es is (bár csak 2.0-ás hangja van, de mivel régi film, egy 5.1-es keverésnek nem sok értelme lenne).
0
2007. július 8., vasárnap 2:18
Szia, a Runaway Train-t amazon.co.uk-rol, a masikat elorendeltem amazon.com-rol. Azt mondod toroltessem es rendeljek ezy-rol?
0
2007. július 8., vasárnap 2:13
most néztem meg a dario argento trauma c. filmjét. rossz volt, nem tetszett, elaludtam közben, senkinek nem kívánom, jaj.
0
2007. július 8., vasárnap 1:51
Melyiket rendelted be, a Runaway Train-t?
Szabad tudni, honnan jön? Ugyanis az angol Anchor Bay-féle kiadás sajnos vágott (az amerikaival egyetemben). Én az ausztrál MGM-féle kiadást ajánlanám...
0
2007. július 8., vasárnap 1:05
Brumi, Mikey: koszonom, a leirasok hatasara meg is rendeltem mindket filmet, kivancsi vagyok...
0
2007. július 8., vasárnap 1:02
Én most néztem meg a 48 óra és a Megint 48 óra c.filmeket. Mindig is nagyon szerettem ezt a két filmet. Jó volt újra látni őket. És ami nagyon tetszett meglepően jó volt a képminőségük,föleg a 2.részé. Néhány mai kiadvány elbújhat ezek mellett.
0
2007. július 8., vasárnap 0:40
Na ugye, hogy jó film?:D Nagyon megörültem amikor láttam, hogy az mtv leadja és felvehetem megint:) Annak idején talán még egy vasárnapi vagy szombat délutáni disney vetítést vettem fel.
0
2007. július 7., szombat 23:12
Ezt én is imádtam régen! :) Rongyosra néztem... Csak már nem is tudom hol van... Valamelyik kazettámon...
0
2007. július 7., szombat 22:49
68-as Disney film Peter Ustinov főszereplésével. Régebben szakadtam a röhögéstől, de még ma is bájos szórakozás. és nem mellesleg nagyszerű szinkronnal megy.
0