Keresés

Ki mit néz most?

2007. július 7., szombat 22:48
Most megy az mtv-n gyerekkorom egyik kedvenc filmje a
Feketeszakáll szelleme
című
0
2007. július 7., szombat 22:18
Evil Dead (1983)

Jelenleg épp Bruce Campbell audiokommentjével nézem a filmet, komolyan mondom majdnem hogy viccesebb mint normális hanggal :)
A film maga még mindig 100%, habár tele van bakival de mivel amatőr film ezért ha valaminek akkor az Evil Deadnek elnézek pár reflektort, árnyékot meg ilyesmit.

10/10
0
2007. július 7., szombat 22:14
The Astronaut Farmer

Charles Farmer nem csak nevében, hanem foglalkozását tekintve is farmer. Hasonló hívatást űző társaitól mindössze annyiban különbözik, hogy az ő istállójában egy házilag bütykölt rakéta áll, ami csak a kilövésre vár. Charles egy örök álmodozó, gyermekkori elhatározásáról még mindig nem mondott le, eldöntötte, hogy bármi áron ki fog jutni a világűrbe. Bár az ismerősök és ismeretlenek nagy része őrültnek tartja, Charlie családja maximális támogatását élvezi és még azt is eléri, hogy felesége és gyermekei együtt álmodjanak vele. Egy titkoban épített űrhajóra a kormány és a NASA is hamar felkapja a fejét, el is lepik a farmot újságírók és a kormány emberei. Charlie nem riad vissza semmitől, saját élete mellett kockára teszi családja biztonságát és a tökéletes apa-kép is veszélybe kerül. A történet részletesebb ismertetése már rontana az élvezhetőségen, úgyhogy ettől most inkább eltekintek. Inkább térjünk át a színészekre.
Billy Bob Thornton Az ember, aki ott se volt óta élvez nálam kitüntetett figyelmet és most sem okoz csalódást. Karaktere kisebb mértékben hasonlít Hopkins tavalyi motoros álmodozójára, de ez mit sem von le érdemeiből, kifogástalan alakítást nyújt Charles Farmer-ként. Virginia Madsen a Sideways után ismét remekel és ugyanez elmondható a gyerekszínészekről is.
M. David Mullen  neve nem csengett ismerősen, viszont amit itt a kamerával művelt, azok után feltétlenül megjegyzem. Lélegzetelállítóan szép képek egészítik ki az amúgy is szívmelengető történetet, a mesés környezet már-már önálló szereplőként van jelen.
Ugyanez mondható el Stuart Matthewman filmzenéjéről is, az érzelmek fokozásában és a széles mosoly megtartásában nagy szerepe van.
Mark és Michael Polish egy rendkívül szerethető és felemelő történetet alkotott, ami a szórakoztatás mellett még mondanivalóval is szolgál. Hopkins tavalyi motorozásához és a Morgan Freeman-Paz Vega duó idei találkozásához hasonlóan egy újabb feel-good movie-hoz volt szerencsém és szívesen látnék még több ilyen alkotást, ugyanis ezekből valahogy sosem elég.

Értékelésem: 9/10
0
2007. július 6., péntek 1:20
Runaway Train (Szökevényvonat) - Andrei Konchalovsky, 1985
Nemrég ért véget, még mindig a hatása alatt vagyok...
A vonatok alapból a gyengéim közé tartoznak, de ahhoz képest, hogy 22 éve készült, igencsak látványos film, szép havas alaszkai tájakkal és remek fényképezéssel. Az alakításokkal is minden rendben volt, Jon Voight és Eric Roberts (akinek ez az egyetlen értékelhető filmje) nem véletlenül lettek Oscarra jelölve (a vágóval egyetemben). Ez az alkotás a Cannon stúdió komolyabb munkái közé tartozik, itt nincsenek Chuck Norris-féle hősök, hanem egy balul sikerült szökést mutat be, ami tragédiával végződik...
Mondjuk alapból képtelenség, hogy ha behúznak egy vészféket az éppen induló vonaton, az nem áll meg, hanem még gyorsuljon is... dehát különben végetért volna 40 perc után a film. :)))
Sajna most először láttam a filmet, ráadásul DivX-ben, angolul, de az angol plusz felirat sokat segített, szinte végig érthető volt, mit mondanak. Remélem, InterCom-ék valamikor kiadják DVD-n, mivel az MGM alá tartozik. (Az európai DVD-n cseh és lengyel felirat is van, akkor már a magyar miért nem tudott ráficcenni valahogy?)
Összegezve: a film kiállta az idő próbáját, úgyhogy nálam 100%-os.
0
2007. július 6., péntek 1:06

Nekem nagyon bejött,egyből megrendeltem már első nézés után,aztán mára kábé oylan 7szer pörgött végig a lejátszómban :-)
0
2007. július 6., péntek 0:44
Thank You For Smoking? Nekem nem tetszett... Még jó hogy sikerült elpasszolnom valakinek... ;-)
0
2007. július 6., péntek 0:21
Tegnapi termés:

Three
The Abandoned
Dilisek vacsorája

Mai:
Aura
+ami még jön: Thank You for Smoking

0
2007. július 5., csütörtök 21:48

Ma délelött: Batman rajzfilmsorozat 10/9.5
             A Tolmács, még este
0
2007. június 30., szombat 11:34
Ha gondolod megnézhetjük együtt is, összeszedünk még pár Xpresses arcot és elugrunk valamelyik moziba :) Nincs miért bocsánatot kérned, én kérek elnézést, ha félreérthető voltam.
0
2007. június 30., szombat 11:28
Bocsánat én nem tudtam, hogy az vagy.
Elnézést.
0
2007. június 30., szombat 10:34
Pont tőlem kérded, aki fanatikus Die Hard rajongó vagyok, de még nem jutottam el abba a k*aszott moziba, hogy megnézzem? Tudod mekkora lelki törés ez nekem?:) De ami késik, nem múlik... szerdán mission will be completed :)
0
2007. június 30., szombat 10:33
Hrad= Hard
0
2007. június 30., szombat 10:32
A Die Hrad 4 és a Transformers közül melyiket?
0
2007. június 30., szombat 10:29
melyik filmet ajánljátok másnaposságra?
0
2007. június 30., szombat 2:50
Természetesen Jon Heder, csak már nagyon fáradt vagyok.
0
2007. június 30., szombat 2:38
Napoleon Dynamite

Sokadszor csal mosolyt az arcomra a csizmába betűrt farmeres, lovacskás pólós, SZTK-keretes szemüveges Napoleon és hasonlóan retardált familiájának és ismerőseinek története. Jared Hess ezt a filmet zseniálisan eltaláta (azóta hibázott egyet) és John Heder alakításáról is csak szuperlatívuszokban lehet beszélni. Típikusan imádod/utálod film, nálam bizony 10/10-es. A végén a táncot egyszerűen nem lehet elégszer megnézni, kevés ilyen zseniális jelenethez volt eddig szerencsém.
0
2007. június 27., szerda 0:17
Igen! De nem mostanában! Van az talán már 10 éve is... :(
0
2007. június 27., szerda 0:15
Én azért az eredeti változatra is kíváncsi vagyok.
Remake, hát a régi filmek hangulatát nem lehet visszaadni.
A díszletek valóban pazarok és a vizuális efektek sem tűnnek ócskának.
Majd csak lesz valami DVD kiadása.
Különben a filmet magyar tv adó vetítette már?
0
2007. június 27., szerda 0:08
És itt az eredeti trailer is! Nem is tudom melyik jobb...
http://www.liberatedfilms.com/film-37931-Logan%27s%20Run%20-%20US%20Theatrical%20Trailer
Egyébként 2010-re remakeelni akarják...
0
2007. június 27., szerda 0:03
Hűha ez jónak tűnik. köszi :-)
0
2007. június 26., kedd 23:58
Itt egy nem eredeti trailer a Logan s Run (1976)-hoz! Hogy ne az x-akták topicot offoljuk! :)
http://www.youtube.com/watch?v=PxJoTpBg_W4&mode=related&search=
0
2007. június 26., kedd 8:15
Emlékszem, egyszer erről már meséltél nekem. :-) Biztos nagyon érdekes lesz, érdeklődve várom! Nem nagyon volt még olyan próbálkozás, hogy zenére komponáljanak rajzfilmet. :-)
0
2007. június 26., kedd 1:59
Csodálatos, ahogy a komolyzenei részletekre megálmodták az animációs víziókat! A Fantázia tulajdonképpen nem rajzfilm, hanem egy audiovizuális álom. :-)
Zseniális ötlet volt, pazar kivitelezésben. A folytatásának tekinthető Fantázia 2000 már nem ér fel hozzá, de egy két jó ötlet még abban is fellelhető.
most posts by TM
0
2007. június 26., kedd 0:29
Nem adnád el? Jó pénzért megvenném. :)
0
2007. június 26., kedd 0:10
Nekem csak egy van. A Hófehérke.
0