Keresés

Ki mit néz most?

2007. június 24., vasárnap 1:26
TEARS FOR FEARS-SCENES FROM THE BIG CHAIR (1985)

Szerintem a legjobb album számai, habár, kicsit zavaró, hogy belevágtak klipp részleteket a koncertbe, na meg az interjúk is mehettek volna egy extra lemezre inkább..
0
2007. június 23., szombat 17:46
Nálam pénteken kezdetét vette egy Freddy maraton:
Freddy vs. Jason
Már felnőtebb fejjel álltam neki a filmnek, mikor először láttam nagyon tetszett, addig el sem tudtam képzelni, hogy tud összecsapni a két "horrortitán", hát megtudtam, jó véresen :)Ma már kicsit, megkopott a rajongásom a mű iránt, készítők nem vették valami komolyan a filmet, ennek két eredmény lett, Freddy és Jason összecsapása zseniálisan lett megcsinálva, a filmben lenyomnak egy totálisan komolytalan pankrátormecset, 5 liter művér bevonásával, Krueger vicceivel (amikből van pár zseniális a kimaradt jeleneteknél a dvd-n, bűn hogy ezek nem kerültek a végső változatba), de a másik folyomány, hogy egy csepp feszültség nincs a filmben (mondjuk a feszültség szócskát max az első résznél használhatom, a többi részből ez a tulajdonság teljesen kiveszett).A színészek totális amatőrök, idegesítőek stb... de ami végképp megbocsáthatatlan, hogy baromi sokat szerepelnek, a két sztár inkább csak a film utolsó harmadában lendül akcióba, addig kénytelen a néző megbírkozni, a totálisan érdektelen drámával, ami a főszereplők közt zajlik.
Ennek ellenére a film 7/10, ennél kevesebbet nem adhatok egy olyan filmre, ahol egy pizzaképű hülye torpedokat lő egy hokimaszkos bumburnyákra

Rémálom az Elm utcában
A műfaj alapfilmje, köszönhetően a szeniális főszereplőnek, aki mérföldekkel eredetibb mint, a késsel és hasonlókkal vagdalkozó riválisai, Englund akárki bármit is mond, utánozhatatlan és tökéletes Freddy szerepében, itt relatív még keveset beszél, a monológokat is többnyire rémisztő hangon próbálja prezentálni, csak a további részekben fejlődik ki karaktere, és közkedvelt kacaja. A színészeket itt is inkább az amatőr jelzővel illetném, de ami a fő, valamennyire lehet értük izgulni, szeretem azt mondani a filmmel kapcsolatban, hogy tartalmaz egy "Psycho-i csavart", miszerint azt sejteti, hogy Tina (Amanda Wyss) lesz a főszereplő, de aztán....
A feszültség itt még garantált, a trükkök talán kissé megkoptak, de még mindig hatásosak, egyedül Craven botladozó gonoszaihoz nem tudok hozzászokni, szegény Freddy a mű végén mindenben megbotlik eleseik, kalapáccsal hasba nyomják, nem tom, szerintem ez kissé ügyetlenül van bemutatva. No mindegy, felesleges hibát kereseni, ez egy alapfilm.
10/10
0
2007. június 22., péntek 0:17
Van Helsing 10/10
Gladiátor 10/10
A kukorica gyermekei 4 10/2

Ma ezeket néztem, az utolsó film kicsit lefárasztott de a másik kettő nagyon jó volt.
0
2007. június 21., csütörtök 23:51
Multi-Facial

Hoppá! Nemrég akadtam rá teljesen véletlenül erre a kis kincsre, amiben Vin Diesel a főszerep mellett a forgatókönyvírói és a rendezői teendőket is ellátja. A történet egy fiatal feltörekvő színészről szól, aki a nagy karrier reményében kénytelen a szamárlétrát megmászni, sörreklámtól kezdve szappanoperán át a videoklippekig mindenféle meghallgatásra elmegy. Csak mindig rosszkor van rossz helyen. Ahol egy komolyabb, érzelmesebb monológot várnak tőle, ott előad egy igazi macho szöveget, a rapzenei videoklipp forgatásánál pedig egy rendkívül megható családi történetet mesél el. Diesel nagyon jól ábrázolja a színészélet buktatóit, mellette még egy enyhe párhuzam is felfedezhető a filmbéli karakter és saját személye között, mindkettőt beskatulyázták egy bizonyos szerepkörbe, ahonnan igen nehezen tud csak kitörni. Már a kezdetektől fogva bírtam Diesel-t mint színészt, de ezzel a kis produkcióval hatalmasat nőtt a szememben. Bár azóta már bizonyított Sydney Lumet oldalán, de azért remélem látok még tőle komolyabb szerepeket, mert színészként köröket ver "akcióhős" társaira. Remek kis rövidfilm, amit akár minden nap meg tudnék nézni, már értem Spielberg mit is látott benne. Nagyon kíváncsi vagyok a Hannibal the Conqueror-ra, amiben a főszerep mellett Diesel újra rendez.

Értékelésem: 9/10
0
2007. június 20., szerda 23:10
Hú! TM, látom egy fontos kultsorozattal ismerkedsz! Én anno nagy rajongó voltam meg vagyok is! A sorozatepizódokról azt kell tudni, hogy három fő kategóriába sorolhatóak. Szerintem:
- Horror: Mutánsok, szörny-legendák, állatok stb... Szerintem ezek a leggyengébbek... Az általad említett gumiember is ezek közé tartozik. Persze ezek között is vannak jók.
- Sci-fi: Földönkívüliek, paranormális tevékenységek: Sokkal izgibb! (Mondja egy megszállot sci-fi rajongó... :)
- Összefüggő epizódok: Ezek a főleg az évadváltó epizódok, és a duplaepizódok, (de vannak szóló epizódok is) amik földönkívüliekkel, és egy hatalmas kormányösszeesküvéssel foglalkoznak! No ezek zseniálisak! Olyan komoly színvonalúak, hogy itt már neked is gondolkodnod kell, puzzel darabkákat kell összeraknod, és ez marha izgalmas! Több évfolyamon keresztül folyik, és szerintem ezek nagyon jól elkülöníthetőek a többi (önálló történet) sorozatepizódtól. Ha ezeket nem sorban nézed, vagy kihagysz epizódot, sohasem fog összeállni a teljes kép! :)
Mozifilm: Gyenge! Sajna... Mindent bele akartak rakni: Egy kis horror, egy kis összeesküvés, és sok látvány... Nem az igazi...
De azért ne add fel! Tessék az elejétől nézni! :)
0
2007. június 20., szerda 19:03
Tényleg az volt azt hiszem a legparásabb rész. :) Még általános suliban jártam és az egész osztály X-akták függő volt, nos másnap feltűnően kerülgettük a szellőzőnyílásokat. :] Visszagondolva tényleg baromság, de akkor nagyon majréztunk a Gumiembertől. :-))
0
2007. június 20., szerda 16:17
Tegnap éjszaka kellemes meglepetés volt Az utolsó blues. Jó volt, még Kulka sem tudta elrontani. :-) Persze lehetett volna még jobb főszereplővel még jobb film, de így is nagyon érdekes volt, a mellékszál Tábori Nórával és Agárdi Gáborral szintén nagyon megindító volt. Végre egy különleges mai magyar film.
0
2007. június 20., szerda 15:38
Nem, de tudod az, hogy diétás vagy alkoholmentes ez már nem az igazi.
0
2007. június 20., szerda 15:25
Diétás sört próbáltad már?
most posts by TM
0
2007. június 20., szerda 15:17
Oké, csak azért gondoltam, hogy most nézed, mivel a topic címe: Ki mit néz most?
A sör miatt irigyellek. Én nem ihatok, mert fogynom kell. A 174 centimhez a 90 kiló már sok. :((

0
2007. június 20., szerda 15:10
A gumiemberes a kedvenc részem..hú, hogy rettegtem mindig, az utolsó kép miatt..:)
0
2007. június 20., szerda 15:00
Igen, hallottam róla. :-)
Most kezdem nézegetni a sorozatot is. A múltkor volt benne egy mutáns gumiember, aki a szellőzőn, meg a levélnyíláson közlekedett, hogy a szokásos harmincévenkénti májadagját betermelhesse. Amikor meg elkapták, nem is gondolt rá, hogy a bilincsből kiszabaduljon. Ráadásul a csukamájolajat sem ismerte! :-)
De azért, jópofa, kordokumentumnak számító sorozat, kellemes matinénak tartom.
most posts by TM
0
2007. június 20., szerda 14:51
Pont ez a baj, hogy éjszaka próbálkozom. Mikor már úgy érzem, hogy kezd hűvösödni, és talán kibírom valahogy a tévé előtt liberó nélkül is, akkor egy hideg sör kíséretében belevetem magam a kanapéba, és jót durmolok, míg a barna pocsolya kinyír mindenkit. :-)
most posts by TM
0
2007. június 20., szerda 14:45
Te csak ne aludjál. Ki fog termelni? Az ilyenek miatt szegényedik el az ország. Munkára magyarok. Végkimerülésig. Nekünk ez jutott és még egy ötven évig nem is változik. Különben is ilyen fimet éjszaka kell nézni. :))
0
2007. június 20., szerda 14:44
Ráadásul hamarosan jön a második X-AKTÁK mozifilm is. :-)
0
2007. június 20., szerda 14:34
X-akták mozifilm, már három napja. Nem gondoltam volna, hogy épp egy ilyen film szolgál a legjobb altatóként! :-)
most posts by TM
0
2007. június 16., szombat 15:31
Már nem emlékszem pontosan, hogy milyen, veleszületett betegsége van Ralph Macchio-nak, amiért ilyen nyeszlett, meg kölyökképű volt még 30 éves korára is, de az biztos, hogy szegénynek élete végéig kezelésre kell járnia emiatt.
Az egyik ilyen kezelés alkalmával ismerkedett meg Phyllis Fierro ápolónővel 1986-ban, akit aztán 1987-ben feleségül is vett, sőt, mind a mai napig boldog házasok.
Sajnálhatod, hogy a második részt nem láttad, az talán még jobb, mint az első, 1986-ban a TOP GUN mellett a KARATE KID II. volt a legnagyobb siker az USÁ-ban.

Ralph Macchio egykor, KARATE KID-ként "tanítómesterével", Miyagi-val(Noriyuki "Pat" Morita)...

...és manapság...

Nekem annak idején annyira tetszettek a Karate Kid filmek, valamint Coppola The Outsiders(A kívülállók)című filmje, melyben Macchio Johnny Cade-et, a trgikus véget érő egyik lázadót személyesíti meg, hogy képes voltam életrajzot írni Ralph Macchio-ról 1988-ban, az akkoriban népszerű havonta megjelenő filmes újságba, a MOZGÓ KÉPEK-be, amit aztán be is tettek az újság "Postabontás" rovatába, sőt, meg is dicsértek érte, pedig ez a cikk volt életem első ebbéli ténykedése(de nem az utolsó, teszem hozzá gyorsan).

Amúgy tényleg létezik magyar kiadás DVD-n a KARATE KID filmekből, itt van ni:
0
2007. június 16., szombat 11:16
VHS-en néztem, legalább 15 éve vettem fel, és akkoriban nagyon sokszor meg is néztem. Imádtam. Kicsit furcsának találtam már akkor is Ralph Macchio és Elizabeth Shue párosát, valahogy a srác annyira sovány, hogy a gyönyörű Elizabeth tehénnek tűnik mellette. A szinkron elég érdekes, néhány fiú szereplőnek meglepően gyerekes hangja van, Daniel barátja pedig a film elején még Minárovits Péterül szólal meg, aztán film kb. 7. percében, a nyárbúcsúztató bulin átvált valaki másra. :-))) A többi Karate Kidet sose láttam, valahogy úgy éreztem, nekem ebből a témából elég ennyi. Megnéztem Ralph Macchio oldalát az imdbn, hát szegény, azóta nem sokmindent tudott letenni az asztalra. Egyetlen emlékezetes filmet csinált, a Vinny az 1ügyű-t.
Nem néztem utána, de úgy tudom, létezik valami magyar feliratos dvd-kiadás, ami a három részt csomagolja egybe.
0
2007. június 16., szombat 10:48
King Kong (2005)
3 órára kikapcsoltam az agyam, és tökéletesen tudtam élvezni a filmet, csodáltam a még mindig hihetetlenül jól kinéző szpesöl effekteket, Kong baromi jól néz ki, és mimikája nem sokkal szegényebb színésztársainál.A King Kong vs. 3 T-rex jelenet, a filmtörténet egyik legjobb harcjelenete, ha eltekintünk attól, hogy egy 7 méteres majom és egy hülye szőke csaj szerelméről szól a film, még a dráma is átérezhetőve válik.
9/10
0
2007. június 16., szombat 3:01
Bazi nagy film - Epic Movie

És igen, tényleg olyan rossz mint mondják. Lehet, hogy csak a mazochista hajlam mozgat, de még ilyen filmeknél sem szoktam hinni a nép szavának, egyszerűen "muszáj" látnom, hogy véleményt tudjak róla formálni. A remekül sikerült Date Movie (1/10) után ismét egy nagyszerű paródia került ki az alkotók kezei közül, NOOOOT. Addig még rendben is lenne a dolog, hogy a tavalyi év blockbustereit és váratlan sikereit figurázzák ki, de amikor Borat, Nacho Libre vagy Jack Sparrow a vicc alanya, akkor az azért elég vérlázító (vígjátékot parodizálni, a pofám leszakad). Teszik ezt ráadásul olyan aljas módon, hogy alig marad olyan szereplő, aki ne hányt, fingott vagy szart volna valahova/valakire. Alantas fegyver ez a taplóhumor, a hozzá nem értő kezekben épp az ellenkező hatást tudja kiváltani, nevetések helyett teljes közöny uralkodhat el a nézőn. A forgatókönyvírók emellett még biztos azon versenyeztek, hogy ki tud minél több ismerős filmet összeszedni, nem számoltam pontosan, de a játékidő majdnem minden percére jutott egy tavalyi alkotás. Hiába az alig 90 perc, még így is mocskosul hosszú, mivel olyan luxusdolog, hogy cselekmény egyáltalán nem fedezhető fel benne és az ébrentartásra hivatott poénokat is valahogy elfelejtették belepakolni. Ha azt mondom, hogy Carmen Electra a legjobb az egész filmben, akkor az szerintem sokat elárul a színvonaláról, minden egyes befektetett percért súlyos büntetést kapnak azok, akik bepróbálkoznak eme celluloidhulladékkal. Egyenletesen magas színvonalú trilógiát igen kevesen tudtak készíteni, bántóan rossz hármashoz pedig még egyáltalán nem volt szerencsém. Remélem készül még egy újabb akármilyen Movie és lezárják a trilógiát, az Epic Movie ilyen szempontból tökéletes folytatás lett. Így utólag én inkább a "Crapic" Movie címet adnám neki, sokkal stílusosabb és legalább lényegretörő.

Értékelésem: 1/10
0
2007. június 16., szombat 1:44
A Karate Kid sorozat 1-2 részét én is megnézném, csak sajna lehetetlen beszerezni őket DVD-n...
Neked DVD-n van meg vagy VHS-en?
0
2007. június 16., szombat 1:31
Ennek szinte minden része nagyon jó. :)
0
2007. június 16., szombat 1:29
Karate Kid :-)))))) Gyermekkorom egyik meghatározó élménye. Jó volt nosztalgiázni.
0
2007. június 16., szombat 1:24
:) Örülök, hogy tetszett! A digipakkos változat nagyon impozánsra sikerült és azt hiszem a tavalyi év egyik legjobb, ha nem a legjobb kiadványa.
0
2007. június 16., szombat 0:56

Most fejeztem be az Akirát...
Csak 3 dolgot:
1.: WOW!!!!!
2.: Még egyszer megnézem majd és akkor lehet nem csak megdöbbent leszek...
3.: Pedig csak azegylemezes 990Ft-os ratyi változatot vettem meg... nos most már biztosan  befektethetek a duplalemezes változatra....
0