Nálam pénteken kezdetét vette egy Freddy maraton:
Freddy vs. Jason
Már felnőtebb fejjel álltam neki a filmnek, mikor először láttam nagyon tetszett, addig el sem tudtam képzelni, hogy tud összecsapni a két "horrortitán", hát megtudtam, jó véresen :)Ma már kicsit, megkopott a rajongásom a mű iránt, készítők nem vették valami komolyan a filmet, ennek két eredmény lett, Freddy és Jason összecsapása zseniálisan lett megcsinálva, a filmben lenyomnak egy totálisan komolytalan pankrátormecset, 5 liter művér bevonásával, Krueger vicceivel (amikből van pár zseniális a kimaradt jeleneteknél a dvd-n, bűn hogy ezek nem kerültek a végső változatba), de a másik folyomány, hogy egy csepp feszültség nincs a filmben (mondjuk a feszültség szócskát max az első résznél használhatom, a többi részből ez a tulajdonság teljesen kiveszett).A színészek totális amatőrök, idegesítőek stb... de ami végképp megbocsáthatatlan, hogy baromi sokat szerepelnek, a két sztár inkább csak a film utolsó harmadában lendül akcióba, addig kénytelen a néző megbírkozni, a totálisan érdektelen drámával, ami a főszereplők közt zajlik.
Ennek ellenére a film 7/10, ennél kevesebbet nem adhatok egy olyan filmre, ahol egy pizzaképű hülye torpedokat lő egy hokimaszkos bumburnyákra
Rémálom az Elm utcában
A műfaj alapfilmje, köszönhetően a szeniális főszereplőnek, aki mérföldekkel eredetibb mint, a késsel és hasonlókkal vagdalkozó riválisai, Englund akárki bármit is mond, utánozhatatlan és tökéletes Freddy szerepében, itt relatív még keveset beszél, a monológokat is többnyire rémisztő hangon próbálja prezentálni, csak a további részekben fejlődik ki karaktere, és közkedvelt kacaja. A színészeket itt is inkább az amatőr jelzővel illetném, de ami a fő, valamennyire lehet értük izgulni, szeretem azt mondani a filmmel kapcsolatban, hogy tartalmaz egy "Psycho-i csavart", miszerint azt sejteti, hogy Tina (Amanda Wyss) lesz a főszereplő, de aztán....
A feszültség itt még garantált, a trükkök talán kissé megkoptak, de még mindig hatásosak, egyedül Craven botladozó gonoszaihoz nem tudok hozzászokni, szegény Freddy a mű végén mindenben megbotlik eleseik, kalapáccsal hasba nyomják, nem tom, szerintem ez kissé ügyetlenül van bemutatva. No mindegy, felesleges hibát kereseni, ez egy alapfilm.
10/10