Keresés

Ki mit néz most?

2007. június 16., szombat 0:47
Természetesen azokat is, bár beszerzésük nem a legkönnyebb.
0
2007. június 15., péntek 23:53
na meg a The Quiet Family-t és a The Foul King-et is... :D
0
2007. június 15., péntek 23:39
Die Hard 4-első tíz perce
Kezdek reménykedni, hogy jó lesz.Amit láttam akciójelenetet, az kiváló, nem olyan agyonvágott szar mint, ami mostanában divat.
0
2007. június 14., csütörtök 23:43
Beavis & Butt-Head - The Mike Judge Collection vol. 1 - :DDD Huh-huh
De jó ennyi idő után újranézni a régi kedvencemet! Jelentem semmit nem vesztett a varázsából! :-)))
0
2007. június 14., csütörtök 23:24
Kár érte...de ahogy ismerem magam, a bond-ban úgyis meg fogom nézni. Már ha elfogadja a szerepet!:)
0
2007. június 14., csütörtök 23:20
Ulzana s Raid - egy újabb western klasszikusra leltem, mikor már azt hittem nincs több.
0
2007. június 14., csütörtök 23:05
már késő. a (még nem megerősített) bond 22 előtt brian synger új filmjében is szerepel.
0
2007. június 14., csütörtök 23:01
Zwartboek /2006/Jamamura írása után kaptam kedvet a filmhez, meg egyébként is szeretem Verhoeven rendezéseit. Érdekelt, hogy a rendező mennyire tudja sajátjává tenni a II. világháborús témát, vagyis hogy kellő alázattal, de ugyanakkor a rá jellemző egyéni megközelítéssel képes-e elmesélni a zsidó lány /Carice van Houten/ történetét. Az eredmény egy hibátlan kalandfilm, amiben Verhoeven mesterségbeli tudásának legjavát adja. Igaz, most nincs bújtatott társadalomkritika, nincs keserű véleménynyilvánítás a média tudattorzító hatalmáról, de nem is hiányzik...a film egyszerre nyugodt és csapongó, meseszerű cselekményszövéssel-ebből adódóan túlzásoktól sem mentes fordulatokkal megtűzdelve. A végső nagy meglepetés ismeretében egyik-másik jelenet visszagondolva valószerűtlennek hathat, de én megbocsátottam kedvencemnek ezt az apró hibát. A főszereplő színésznő, Carice van Houten igazi tehetség: egyszerre ijedt, magabiztos, esendő, bűnös és szeretnivaló, egyszóval vibrál valamennyi jelenetében. /csak zárójelben: félek, nehogy Hollywood felfedezze magának.../ Tetszett még az a megközelítés, ahogy Verhoeven a makulátlan, élrevasalt egyenruhás felszín alatti dekadens világot ábrázolja: tivornyákkal, könnyű nőcskékkel, intrikával és árulássa teli világ ez, ami nem kerülheti el a sorsát.
0
2007. június 14., csütörtök 12:39
Ha Song Kang-ho nagyon szimpatikus, akkor ajánlom figyelmedbe a The Host-ot, a Memories of Murder-t és a The Presindent s Barber-t.
0
2007. június 14., csütörtök 3:05
Én is remélem, hogy még idén bemutatják a filmet. Park mellett még Kang-ho Song miatt várom nagyon, engem nagyon meggyőzött a JSA-ban és a Mr Vengeance-ben is(No meg a Lady-ben is a nyúlfarknyi szerepével:).
0
2007. június 14., csütörtök 2:18
A Memory of Oldboy-ról sajnos nem tudok semmit, ha jól rémlik, akkor ez másik kiadáson nem is szerepel. Nincs mese, meg kell tanulni koreaiul, én már tervezem. :)

A "N. E. P. A. L." egy fekete-fehér dokumentumfilm, szintén egy érdekes darab.
A "Cut" viszont olyan mintha Lynch és Fincher közösen készítették volna a Fűrészt, ez Park legszemélyesebb munkája.

Az Evil Live-ot én is nagyon várom, remélem még idén télen bemutatják, bár az IMDb-n elég bizonytalan a státusza.
0
2007. június 14., csütörtök 2:04
Meglepett, hogy egy rövidfilmből is ennyit ki tud hozni Park(már úgy értve, hogy nem szimplán jó, hanem egészen fantasztikus az eredmény). Van azonban még egy rövidfilm a dvd-n: Kim Min-Seok rendezte, a címe "Memory of Oldboy". Erről nem tudsz véletlenül valamit? Amolyan tisztelgésnek tűnik az Oldboy előtt, egész kellemesnek tűnő, igen brutális darab. Csak sajnos ehhez nincs felirat, így sem Park mester bevezetőjét, sem a filmet nem értem...

A kiegészítésért köszi, bár az említett filmeket sajnos még mindig nem láttam, így nem ajánlhattam megnézésre senkinek. :-) Természetesen abban azért biztos vagyok, hogy a Park mester által rendezett szegmensek kiválóak. Hihetetlen, hogy ez az ember nem tud hibázni vagy csalódást okozni, őstehetség! Kíváncsiam várom a Bakjwi-t! :-)
0
2007. június 14., csütörtök 0:54
antikváriumokat érdemes böngészni. booklinenak szintén vannak antikváriumos kapcsolatai, akár nagyon jó állapotú könyveket is fel lehet lelni (emberi áron).

nekem pl egy szinte makuláltan stephen king - világnagy strandom is lett, pedig az a galaktika  belső kiadása volt, 20-30 éve (repress nem volt, a csontkollekciót ugyan megjelentette az európa, de a terjedelem a minőség rovására ment). a rémálmok és lidércekből is egy magyar könyvklubbosom van, európa nem csinált represst. két rose hasonló. lényegesen jobban beszerezhetők a "joglejárt" darabok, mint dvdből.
0
2007. június 14., csütörtök 0:51
Örülök, hogy tetszett a Simpan, tényleg remek rendezői bemutatkozás.
Viszont kihagytál két (kis)filmet a listából:
- If You Were Me: N. E. P. A. L. (2003)
- Three Extremes: Cut (2004)

Ezekkel teljes a Park Chan-wook kollekció. :)
0
2007. június 14., csütörtök 0:27
vagy évtizedekig. csingiz ajtmatov a fehér hajó c. zseniális regényét 1978-ban adta ki utoljára. pedig tényleg kurvajó könyv. de ott a gépnarancs, utoljára talán 2000-ben adták ki.
0
2007. június 14., csütörtök 0:18
Rákerestem a neten, de már csak antikváriumokban beszerezhető ez a könyv. Az Európa Kiadó néha nagyon fura, kiad egy könyvet utána meg évekig nem lehet kapni. :( Kiszúrás.
0
2007. június 14., csütörtök 0:12
Judgement (Rendezte: Park Chan-wook; 1999)

Kedvenc rendezőm harmadik műve a "The Judgement" című rövidfilm(mindössze 30perc), azonban ez az első, mely hozzáférhető digitális adathordozón is. A rendező sajátos humora teljes mértékben fellelhető már ebben a korai darabban is, a szintén sajátos, - esetenként morbid - drámaisággal együtt.
Mindössze pár szereplő van, akik mindvégig egy helyszínen, nevezetesen egy hullaházban tartózkódnak. Egy házaspár rég eltűnt lányát véli felfedezni egy fiatalon elhunyt nő személyében,  ez azonban mind semmi, ugyanis a boncmester, miközben a hullát vizsgálja, saját, szintén rég eltűnt lányát véli felfedezni a holttesetben.
Fontos tudni, hogy a hullával nagyon jól jár az, aki "megkaparinthatja", ugyanis az országot óriási földrengések sújtják, és az áldozatok hozzátartozói rendkívül magas biztosítási díjakat kapnak. Így tehát egy egyszerű, mégis roppant érdekes és egyedi sztorival van dolgunk, melynek végén (talán)fény derül a titokra...
Nem szabad elmenni a filmben használt zenék mellett szó nélkül, ugyanis a rendező kifinoult zenei ízlése is megmutatkozik a nem túl gyakori, de annál hatásosabb zenei aláfestések alatt.
Aki kedveli Park mester többi filmjét, az ebben sem fog csalódni, aki pedig még nem ismeri a rendező munkásságát, az nyugodtan kezdheti ezzel a filmmel az ismerkedést.

Egy szó mint száz: kiváló munka!  
10/10

A rendező további filmjei, melyek feltétlenül ajánlottak az igényes, különleges filmek kedvelőinek:
- J.S.A.: Joint Security Area (2000)
- Sympathy for Mr. Vengeance (2002)
- Oldboy (2003)
- Sympathy for Lady Vengeance (2005)
- I m a Cyborg, But That s OK (2006)
0
2007. június 12., kedd 23:45
Életem leghosszabb 5 napja... :)
0
2007. június 12., kedd 20:48
Alapvetően szeretek olvasni, vannak időszakok mikor elkap a hév és csak falom a könyveket. Igen, olvastam a három könyvet, bár én A babóval kezdtem (The hobbit). A Gyűrűk Urával az volt a bajom, hogy nem élveztem az olvasását, azt a könyvet tényleg át kellett rágni. A babó sem volt egyszerű, de valahogy sokkal jobban tetszett. Thorin karaktere fogott meg a legjobban, imádtam. A Szilmarilokig nem jutottam el, az már végképp nem érdekelt. Tudom, hogy sokan szeretik a Gyűrűk Ura könyveket, azt is, hogy a Harry Potter könyveket is. Harry Potterrel kapcsolatban: az első három könyv még úgy ahogy okés volt, de ahogy az oldalszám növekedett, a minőség is csökkent és a 6. könyvet, A félvér herceget már nem is olvastam, bár tudom miről szól, és a hetedikre már kíváncsi se vagyok. Majd filmben megnézem, ha adják HBO-n, különben meg JK Rowling lehúzhatja magát. Nick Hornby fiatalos hangvételű könyveit és a regényekből készült filmadaptációit kedvelem nagyon. Nem nevezném minőségi szépirodalomnak, mert nem az, csupán egy szórakoztató regény, akár a fantasy regények többsége. Fantasy típusú regények közül Jeffrey Stone stílusát kedvelem, tőle ajánlom bátran Az Éj trilógiáját, illetve a Hajnal trilógiáját, bár ez utóbbi nem rejt magában olyan izgalmakat, mint Az Éj trilógiája. Fantasyból még: R.A. Salvatore stílusa fogott meg, jobban, mint Tolkiené. A Forgotten Realms típusú könyveit tudom ajánlani, kellő mértékben izgalmasak.
Szépirodalomból, ami nem kötelező, de ajánlom, az Isaac Asimov munkássága. Nem régiben adták ki 5 kötetben regényei, novellái nagyrészét. Hogy miért szeretem? Mert rendkívül intelligens, elgondolkodtató történetekkel ajándékozza meg az olvasókat. Ő is megalkotta saját világát, egy utópisztikus világot Tolkienhez hasonlóan. Tolkiennel ellentétben azonban tudományos alapokat is bevont, s ezáltal vált számomra érdekesebbé. Az Én, a robot c. film meg sem közelíti a regények hangulatát, de emellett jó filmnek tartom.
Még egy könyvet ajánlanék: Darwin-díjasok a címe. Mikor jókat akarok nevetni, olyankor előveszem, hogy tudjam, mennyi hülye ember él a világon :) Szóval úgy gondolom, hogy mindezek a könyvek számomra több örömet szereztek, mint Tolkien egész életének munkássága.
Tudományos könyveket inkább nem ajánlanék, mert Titeket meg az nem érdekelne és ugyanúgy száraznak éreznétek, ahogy én érzem Tolkient.
0
2007. június 12., kedd 13:05
Tény, hogy az első 100, 150 oldal kicsit uncsi, de utána nem lehet letenni a könyvet. A végén pedig megértettem, hogy kellett az elejére a teljesen "unalmas" békés megye, hogy még élesebb legyen a kontraszt ahhoz képest ahová eljut a sztori.
0
2007. június 12., kedd 12:54
nyilván végigolvastad mind a hármat, és az alapján mondasz róla véleményt.
0
2007. június 12., kedd 12:47
Ez is egy vélemény, és olyan értelemben van is benne valami, hogy Tolkien szövevényes, szerteágazó stílusát nem a legkönnyebb befogadni, nekem is csak idővel sikerült megszokni. Valami miatt azonban mégis sikeresek lettek e regények, méghozzá abban a korban, amikor még nem nagyon létezett reklám, ha úgy tetszik szájról szájra terjedt a könyvek jó híre, és míg nem született meg Harry Potter, addig világszerte a legkelendőbb szépirodalmi regény A Gyűrűk Ura volt. Ez természetesen még nem jelenti azt, hogy minden embernek szeretni kelljen, viszont a "nem valami nagy durranás" kifejezéssel milliók vitatkoznának veled.
most posts by TM
0
2007. június 12., kedd 12:27
úgy, hogy abból is trilógiát készítettek és a film minőségét tekintve teljesen rendben van, csak a történet gyenge. Tolkient Te is tisztelhetnéd, mondjuk úgy, hogy nagybetűvel írod a nevét. A 3 Gyűrűk Ura filmnél unalmasabbat még soha nem láttam. És a könyv se valami nagy durranás.
0
2007. június 12., kedd 12:15
jaj, ne már, megint hogy jön ide a gyűrűk ura?! legalább tolkient tiszteld!
0
2007. június 12., kedd 12:07
Pirates of the Caribbean: At World s End

Spoiler lehetséges

A sok negatív kritika után eljutottam oda, hogy megnézzem a filmet. A negatív kritikák ellenére azért magas volt az elvárásom a filmmel szemben. És megállta a helyét, nagyon tuti film lett, legalább olyan jó, mint az első rész. Kellően izgalmas, kellően nyálas, mérsékelten vicces, de legalább vicces és Jack Sparrow még mindig a helyén van :) Igazából nem értem az olyan kritikákat, akik azt kifogásolják, hogy a Gyöngy a sivatagban is hullámra tör. De most komolyan. Ha az első részben az élőhalottak lehetségesek, akkor a harmadik részben ez miért ne lehetne lehetséges? Ez mese a javából, szórakoztató kalandfilm. Igaz, maratoni hosszúságú a maga 162 percével, de el tudtam volna még nézni legalább +1 órán keresztül :) A látványorgiáról nincs mit beszélni, a végső csata iszonyatosan ott van, a kalózgyűlést meg akár átkeresztelhetnénk Fidesz nagygyűléssé :D Az érmékkel kapcsolatban... na az tényleg egy vicc volt :D Jack Sparrow apjának cameo-ja pedig no comment: "Állj odébb, fiam! Útban vagy!" :D Én úgy értékelem ezt, hogy mindhárom rész a kedvencem, nem úgy mint a száraz és unalmas Gyűrűk Ura trilógia... Szerencsére a közel jövőben már ebből a 3 filmből is lehet majd ilyen PotC turnét rendezni, megnézni a 3 részt egyben.
Sparrow skizofrén jelenetei még rátettek egy lapáttal :D
Sokan panaszkodtak még arra, hogy a végén már azt se tudni ki kivel van? Nem a f*szt nem lehet tudni... csak oda kell figyelni egy picit. Nem volt bonyolult, nehezebb feladványra számítottam a beharangozások miatt. Nem akarok megbántani senkit sem, de aki nem képes követni ezen egyszerű filmet az vagy nagyon buta ember vagy nem figyelt oda.
Összességében egy jó filmről van szó, amely bár nem ér fel az első rész újdonságának erejével, de ettől még nagyon is rendben van.

8/10
0