Keresés

Ki mit néz most?

2007. június 3., vasárnap 0:07
A Chasing Amy bizony a legjobb Smith film! Egyedül lehetsz a véleményeddel... :-) Nem értem miért látsz ekkor különbséget a többi filmjéhez képest! Benne van minden ami Smith! Egyedi humor, zseniális Jason Lee, és nagyon jó Joey Lauren Adams is! Képregényes dumák, Jay és Néma Bob stb... A történet pedig sokkal összeszedettebb, elképesztően jól megírt forgatókönyv, nagyszerű párbeszédek, gondolj csak pl.: a jelenetre ahol Holden szerelmet vall Alyssának, és jól összevesznek az esőben...
Nem a Jersey Girl-ről akartad írni az előző hozzászólásodat? Mert arra lenne igaz amit írtál, az tényleg teljesen különbözik a többi Smith filmtől!
0
2007. június 2., szombat 23:39

-től, csak épp máshol járt az eszem :D
0
2007. június 2., szombat 23:38
Ezzel nem értek egyet, kedves Dylan. Szerintem a Chasing Amy, Kevin Smith legtrágyább filmje... vagy csak elírtad egy nullával és az 10% akar lenni?:) Kevin Smithtől sokkal értékelhetőbb alkotásokat tett le mind a Shop stoppal, Shop showval és a Jay és Néma Bob visszavággal. Hihetetlen, mennyire alulmúlja Chasing Amy még a Dogmát is (ami ugyancsak nem egy rossz film, sőt)... Ben Affleck (mint legtöbb filmjében) nem hiteles itt sem. Biztos csak más az ízlésünk :)
0
2007. június 2., szombat 23:34
Stephen Chow: Kung Fu Hustle (A pofonok földje)

Épp most nézem... hihetetlen milyen filmet képesek csinálni ezek a sárgák :))) A Shaolin soccer is jópofa volt, de Chow megmondja a frankót: "Elég a fociból." :) A Baltásoknak meg annyi :D

75%
0
2007. június 2., szombat 21:34
Kevin Smith: Mallrats (1995) - /Shop Show/ -> 95%
Ez is egy megunhatatlan film! Utánozhatatlan humorral, és "világnézettel" Smith első három filmje kihagyhatatlan! A Dogma után kissé elszállt... Csak azért szoktam 95%-ot adni rá, mert a 100% a Chasing Amy...
0
2007. június 2., szombat 20:49
Nagy Hal 100%
A Sólyom végveszélyben 95%
0
2007. június 2., szombat 14:09
Reklámot

most posts by TM
0
2007. június 2., szombat 3:20
Ma este szinkronosan a Harcosok Klubja. :) 100 %
0
2007. május 30., szerda 22:07
Ezeket néztem mostanában:
Finding Neverland (2004) - (Én, Pán Péter) |-> 80 % Kellemes kikapcsolódás, semmi több!
North By Northwest (1959) - (Észak, Északnyugat) |-> 80 % Klasszikus kémthriller Hitchcocktól... Mindig egy kissé túl hosszúnak éreztem.
Duel (1971) - (Párbaj) |-> 90 % Spielberg első filmje még mindig tökéletesen működik! Kihagyhatatlan!
I, Robot (2004) - (Én, a Robot) |-> 75 % Erős látvány, és akció. Kevesebb történet, de mi mást várhatnánk egy Hollywoodi sci-fitől?
0
2007. május 30., szerda 20:45
The Killing /1956, r: Stanley Kubrick/Alapból nem vagyok nagy Kubrick rajongó, azért választottam mégis ezt a filmet, mert rövid, és mert mostanában hanyagoltam az 50-es évekbeli krimiket. Itt volt az ideje pótolni a lemaradást...Se többet, se kevesebbet nem nyújtott a film, mint amit előzetesen vártam tőle: egy bűnügyi történet a műfaj klasszikus szabályai szerint forgatva. Főhösünknek /Sterling Hayden/ az a feladata, hogy záros határidőn belül összetoborozzon egy díszes társaságot, akikkel végrehajtja minden idők legnagyobb lóversenypálya-főpénztár kirablását. A film stílusában erősen dokumentarista jelleg érvényesül: egy narrátor tárgyilagos, érzelmek nélküli hangon közli velünk nagyjából minden egyes jelenet elején, hogy milyen nap, hány óra van és az éppen látható szereplő mire készül...ez nekem annyira nem volt szimpatikus, mert olyan érzésem lett, mintha készen kapnék meg minden információt, jól megrágva és nem kell agyalni semmilyen rejtett összefüggés megfejtésén. Más részről viszont annyiból pozitívum volt ez a megoldás, hogy a nagy rablási akció minden egyes résztvevőjének részletesen megismerhettük a motivációját, amiért is elvállalta a részvételt. /pl: adósság rendezése, költekező feleség, kalandvágy, stb.../ A befejezés semmi váratlant nem tartogat: a dolgok szépen mennek a maguk előre lezsírozott útján egészen addig a bizonyos banánhéjig...Az utána következő repülőtéri zárójelenetet viszont tanítani kellene! Kubrick általam ismert filmjeihez hasonlóan ezt is úgy jellemezném, hogy túlságosan is kiszámított hatásokkal operál, tökéletes precízitással van megszerkesztve, viszont semmit nem bíz a néző fantáziájára. Hibátlan iparosmunkának mondanám, de semmi több...
0
2007. május 29., kedd 17:33
24/6

Az ember mindig szomorúan áll fel e gy 24 évad utolsó részének végén a tévé elől, mert (általában) a befejezés sem vidám, másrészt pedig az epizódok által diktált tempó és izgalom is tovaszáll, hogy minimum egy évig ne ízlelhesse meg ezt a semmihez se fogható adrenalinfröccsöt az egyszeri rajongó.

Spoilermentes hozzászólást gyártani a 24-ről nehezebb, mint akármilyen filmről kritikát írni. Főleg, hogy a spoiler meghatározása is eltérő, van, akinek már egy szereplő színész neve is az, mert ha tudja, hogy játszani fog a szériában, már nem okoz akkora meglepetést. Megpróbálok virágnyelven közelíteni a látottakhoz.

Jack Bauernak az eddigi öt év alatt sikerült annyi jót cselekednie hazájával szemben, amennyi jót borítékolhatóan sosem fog visszakapni attól. Az ország irányítói is tudják ezt, valószínűleg ezért sem próbálkoznak meg vele, inkább próbálják meg az ellenkezőjét. Hősünket évről évre semmibe veszik, halálos akciókba kényszerítik, vagy épp felfüggesztik, és akkor a parancsot megszegve önként vállalja a lehetetlen küldetéseket.
Az alkotók igyekeztek mindenki szájaízének megfelelni, próbálták az üresjáratokat lecsökkenteni, az akciók számát növelni, a meghökkentő fordulatokat pedig inkább frappáns dramaturgiai csavarokkal, és kevésbé alapemberek váratlan halálával létrehozni. Majd kiderül, mindez mennyire sikerül... Ezzel együtt srófolják is a korábban látottakat: az új szezonban mintha mindenből több lenne, mintha minden súlyosabb, végzetesebb lenne: az országot három irányból is sanyargatják, nem lehet mérget venni rá, hogy a terrorista fenyegetés valóban csak fenyegetés marad, hogy ki, mit, és hogyan fog túlélni, ki kit árul el, és hogy mikor derül fény egy még nagyobb cselszövésre, amely mellett a korábbi csak kis cserkészakciónak minősül...
Az előző szezon elvarratlan szálait is felveszi az új történet, némileg másabb nézőpontba helyezve mindazt, amit Jack Bauerről eddig tudhattunk. Korábbi szereplők is visszatérnek, ám ez legyen meglepetés. Annyit talán szabad megemlíteni, hogy az új szezon legcoolabb karakterét James Cromwell alakítja.
A sorozat kedvelése sem késztet arra, hogy elhallgassam annak hibáit, melyek ha nem is olyan bántóak, de azért jelen vannak. A sztorit megint nem sikerült 24 részre "felvarrni", és emiatt, ha - ezúttal már - csak pár rész erejéig is, de született egy mellékszál is, ami kicsit megakasztja az addigi lendületet. Olyan ez, mintha P.J.-ék a pellenor-mezei csata után ragaszkodtak volna a Megye megtisztításának bemutatásához is: a film már felért a tetőpontra, és onnan még egy tetőpontot kreálni "mission impossible". Kár, hogy ezt még nem tanulták meg a 24 írói, mert ez visszatérő betegség, ugyanúgy, mint az az érthetetlen jelenség, hogy a tengerentúlon a legmokányabb tevékenységi körrel bíró intézmények a legsebezhetőbbek.
Kieferen semmi sem múlik, évek óta kiválóan hozza a figurát, és ezúttal is vannak nagyon jó jelenetei, dráma és akció terén is. A többi szereplőről csak azért nem teszek említést, mert már a felsorolás is elveheti az izgalmakat, ne feledjük, mégiscsak 24-ről van szó! :-) Eddig nem figyeltem fel a zenére, de ebben az évadban nagyon tetszett ez is.
Egy konkrét momentum még eszembe jutott: pár hete origo-hír volt, hogy az amerikai nézők felháborodtak, amiért Jack Bauer az egyik bedgájt különös kegyetlenséggel teszi ártalmatlanná. Nos, a jelenetet látva kijelenthetem, hogy a második évad azon passzusa, aminek során Bauer ott beépül a rosszarcúak közé, sokkal durvább volt, mint amit itt láthatunk. A fanyalgás egyébként nem csak emiatt van, a nézőknek már nem elég jó a 24, már azt is kritizálják, amit korábban szerettek. Mondjuk heti 40 perces dózisban nézni sorozatot a 24 esetében a legnagyobb baklövés, és közel sem nyújtja azt az élményt, mint zsinórban nézni.
Ezzel együtt elfogadható pár mértéktartó kritikus véleménye, akik szerint lassan újra kellene gondolni a 24 koncepcióját, mert lassacskán kimerül a gonoszok-, a terrorcselekményfajták-, a halálnemek tárháza és a kiismerhetetlenségét vesztő sorozat beleszürkül az őt követő, őt majmoló gyengébb szériák közé.
Persze ez még nem a jelen, és bízzunk az alkotókban, hogy nem hagyják berozsdásodni a szemük fényét képező fejős tehenet. (kicsit sem képzavar)
Olyanok ezek a 24-et kritizáló nyafogások, mint amikor a jóllakott napközis orbitális szellentések közepette húzza a száját az új és újabb libamáj- és téliszalámiadagok láttán.
A hatodik szezont nem kívánom rangsorolni a többihez képest, úgyis jön majd harminc másik, aki helyettem megteszi, én csak annyit mondok, hogy aki az eddigi szériákat szerette és élvezte, az ezúttal sem fog csalódni!
Soha rosszabb sorozat ne legyen, mint a 24!
most posts by TM
0
2007. május 28., hétfő 17:11
Hát... tudomáson szerint csak R1-es régióban adták ki, elég régen...
TCM, vagy internet...
0
2007. május 28., hétfő 15:47
Lolita (Hát ez eszméletlen jó volt, és végre Peter Sellers tetszett valamiben).
Gyilkosság telefonhívásra (még egy izgalmas Hitchcock-film), bár Grace Kellyért nem igazán rajongok.
0
2007. május 28., hétfő 15:38
a Logan beszerezhető egyáltalán valahol? régebben a TCMen láttam 2-3szor, viszont azóta nincs tvm...
0
2007. május 28., hétfő 4:33
Háborús játékok /Wargames - 1983/
Szórakoztató kis film, ha az ember kellő naívitással tud közeledni a történethez. Érdekes belegondolni, hogy a 80-as évek elején még javában a hidegháború fagyos éveit éltük és hogy egyesek mennyire reális veszélynek érezték a harmadik világháború kitörését. A film lényegében egy ilyen világméretű katasztrófa számítógépes modellezésére épül, természetesen az örök igazság kimondásával: vagyis hogy bárki robbantaná ki, senki sem lehetne győztese egy ilyen világégésnek. Mekkora nagy bölcsesség, erre magamtól soha nem jönnék rá...:) A nagy üzenet az akkoriban divatos tini-vígjáték-kaland-kémtörténet című műfaj kulisszáiba van csomagolva Matthew Broderick és Ally Sheedy főszereplésével. És rácsodálkozhatunk arra is, hogy hogyan működött az internet "döcögős" változata 25 évvel ezelőtt: csupán egy félszobányi technika, egy frizbi méretű floppy, valamint egy-két enterezés és már át is írhatjuk az éppen aktuális biológia-jegyünket otthonról a suli adat-archívumában! Na meg kirobbanthatjuk a harmadik világháborút is, persze csak játékból.:)  

Jégvihar /The Ice Storm - 1997/
USA, a 70-es évek eleje, kisváros, zöldövezet. Két család mindennapjaiba nyerhetünk betekintést, azonban az ilyenkor megszokott grillpartis-zöldpázsitos műboldogság helyett teljes értékválság és a totális dekadencia hiábavalóság-érzete lengedezi körül a film cselekményét. Bár a cselekmény szó ez esetben erős túlzás, merthogy az nincs. Vannak viszont nagyon jól eltalált hangulatok és aprólékos jellemábrázolás: a két főszereplő család felnőtt tagjainál csak gyerekeik defektesebbek, de nem baj, mert a szülőket látszólag teljesen leköti az, hogy más karjaiban keressék a nem létező boldogságot. A történetben idővel ez a szál válik a fő konfliktus forrásává, ami aztán az emlékezetes párcserélős bulin csúcsosodik ki. Az egész sztori bizarr jellege végül egy értelmetlen halálesettel válik igazán abszurddá, ami talán visszavezeti szereplőinket az élet valódi értékeinek tiszteletben tartásához. Vagy nem...Ang Lee /szerintem/ legerősebb rendezése ez a film, amiben sikerült igazán nagy nevekből álló szereplőgárdát öszehoznia, akik ezúttal tehetségük legjavát nyújtják. Kihagyhatatlan.
0
2007. május 28., hétfő 2:56
Amerikai szépség - no comment
0
2007. május 27., vasárnap 0:42
Régi környék.

Csak ajánlani tudom kismillió okból. Ismerjétek meg, érdemes!
0
2007. május 27., vasárnap 0:30
egyre jobb a billengyűzetem :( nem a helyesírásom ilyen pazar :))
0
2007. május 27., vasárnap 0:29
DÉJÁ VU. Vagyis csak néztem, éppen most fejeztem be. Félve kezdtem neki a vegyes kritikák miatt, de nagyon kellemesen csalódtam. Bár az első 10-15 percben kezdtem aggódni, melléfogtam és majd megöl az unalom két órán kersztűl. De azután felpörgött a cselekmény és egy számomra nagyon izgaémas, fordulatos történett bontakozott ki.
0
2007. május 27., vasárnap 0:14
A Karib-tenger 3. részén felbuzdulva muszáj megnéznem egy jó Chow Yun-Fat-es filmet, a Hard-Boiled lesz a ma esti tökéletes választás.
0
2007. május 25., péntek 23:53
van msn-em, és asszem most vettelek fel.
0
2007. május 25., péntek 23:50
Bocsi off:  Vape van MSN-ed? Elvileg felvettelek de nem tudom...
0
2007. május 25., péntek 23:47
Monk - Season 1
0
2007. május 25., péntek 23:45
Tegnap: The Aviator (2004) -> 90 % -> Egyszerűen csak szeretem ezt a Scorsese filmet!
Ma: Heat (1995) -> 100 % -> Megunhatatlan! Michael Mann tökéletes krimije, a tökéletes Pacinoval, és DeNiro-val!
0
2007. május 24., csütörtök 0:45

Köszönöm mindenkinek a tippeket.

Végül a Monte Cristo grófja volt porondon. :-) A 2oo2-es USA feldolgozás.
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0