Keresés

Ki mit néz most?

2014. január 14., kedd 13:01
Több nekem tetsző, vicces dolgot is ellő a filmből, de van hozzá előzetes:

0
2014. január 14., kedd 12:27
Kedvet csináltál hozzá megnézem :)
0
2014. január 14., kedd 12:00
Asszonyok kútja / The Source

Valahol, egy észak-afrikai, aszály sújtotta kis faluban a nők amúgy sem könnyű helyzetét tovább súlyosbítja, hogy a falu egyetlen vízforrása egy meredek, köves kaptatón közelíthető csak meg, ahonnan nekik kell a vizet hordaniuk. A faluba beházasodó Leila szerint azonban ez az út már éppen elég baleset és halál (vetélés) okozója volt, ezért ideje, hogy a szárazság miatt dologtalan férfiak gondoskodjanak egy vízvezetékről. A terve az, hogy egységbe tömöríti a falu asszonyait, hogy hírdessenek "szerelem-sztrájk"-ot: amíg nem lesz víz a faluban, addig nem teljesítik az ágyban házastársi kötelezettségüket. Persze a dolog heves ellenállást és felháborodást vált ki a férfiak körében, de a nők egy része is fél attól, hogy csak felbőszítik a férjeiket, akik eddig sem bántak velük kesztyűs kézzel.

Engem a téma mellett a film egyedisége fogott meg, kis betekintésként az ott élők mindennapjaiba, persze figyelembe véve, hogy játékfilmről van szó. Kellemetlen összetűzésekhez vezet, de megvannak a maga érdekes, tragikus és mókás pillanatai annak, ahogy az életkörülmények és a tradíciók a beszivárgó modernitással keverednek. Egy körrel beljebb van az, amilyen érzelmeket vet, amilyen tetteket eredményez a sztrájk, és ahogy a vallás és a bürokrácia is felbukkan a történetben. Megmosolyogtatott például az, ahogy a hivatalban a legfőbb érv a vízvezeték ellen -persze a pénzhiányon kívül-, hogy a nemrég kapott villany meg a vízvezeték kiharcolásától már csak egy lépés lenne a mosógép. Meg még sok réteg van benne, hiszen a magánéleti dolgokat vagy a szimbolikus-spirituális vonatkozásokat (a víz, mint a nőiesség őseleme) nem is említettem még. Talán az előbbiek miatt a film közepe egy kicsit nehézkesebb, a bogaras fickó nekem nem hiányzott volna, de azzal együtt is megmarad nekem egy kedves filmnek egy nehéz témáról.

9/10

Kicsit bővebben itt:
http://filmforum.hungarianforum.com/t12p116-niwrok-irasai
0
2014. január 12., vasárnap 22:44

Homeland S3

Na, azt hiszem, itt kellene abbahagyni… no persze tudom, hogy nem fogják, mert már kinn van az imdb-n a negyedik évad, de ennél frappánsabb lezárást, s ennél kilátástalanabb folytatási alapot kevés sorozatnak sikerült eddig produkálni. A Homeland S3 fináléja ugyanis egyszerűen zseniális, kellően drámai – és kellően kerek is. Nagy mértékben hozzájárult, hogy összességében pozitívan tudok nyilatkozni az évadról, s magam részéről szeretném,ha ez így is maradna.

Bővebben itt:

http://filmforum.hungarianforum.com/t11p255-r2-d2-irasai#1451
0
2014. január 11., szombat 22:52
Holdfényév
0
2014. január 11., szombat 9:16
Vengeance

Nem gondoltam volna, hogy egy költői szépségű akciófilmet fogok látni. Az első Johnnie To film, amit láttam, de biztos nem az utolsó. Most jelenleg csak szuperlatívuszokban tudnék beszélni róla. Nincsenek benne olyan látványos pisztolypárbajok, mint John Woo-nál, viszont bizonyos jelenetek annyira szépen vannak megrendezve, érzékeny történettel és zenével, hogy el is felejtjük, hogy ez egy akciófilm. Kár, hogy anno ezt se adták ki nálunk.
0
2014. január 9., csütörtök 16:01
http://filmforum.hungarianforum.com/t66-weide-irasai#1444

Kritika az Akira animéről. Inkább elemzés, mint ajánló. :)
0
2014. január 7., kedd 20:50
Köszi Niwrok, ezzel időt spóroltál mindenkinek! :)
0
2014. január 7., kedd 19:57
A fórum elég régi ahhoz, hogy szinte mindenhez legyen már külön topik, így akad alternatív befejezéses is :):

http://www.xpress.hu/xp/forum.asp?FID=1688
0
2014. január 7., kedd 19:54
Oké találjuk ki a topic nevét és kérjük akkor! Melyik helyen kérted (ha jól emlékezsl, te voltál) a toplistáknak? (Kérdések?)
0
2014. január 7., kedd 18:07
Benne vagyok. Sőt, akkor már oda rakhatnánk a stáblista utána extra jeleneteket is, hogy azok is rájöhessenek ezek létezésére, akik nem szokták végigülni az end credits-et.
0
2014. január 7., kedd 16:41
Hát igen!
Van egy ötletem! Kérjünk Xpresstől egy új topic-ot, filmek és alternatív befejezéseik címmel! Itt össze tudnánk gyűjteni azon filmeket, amelyek többfajta véget értek. Lehet, van egy csomó olyan, amiről én sem tudok! Mit szólsz hozzá?
0
2014. január 7., kedd 15:28
Bazzki, én azt se láttam, csak az áruházas befejezést...
Ki tudja, még mennyi mindenről maradtam így le! :O
0
2014. január 7., kedd 15:21
Ez tetszik! :)
Amúgy én is először az áruházasat láttam még VHS-en, aztán amikor DVD-n megvettem, akkor sikerült a jövős befejezést is megnézni. Vagyis hát emlékeim szerint ez így volt! :)
0
2014. január 7., kedd 9:42
Lassan az új Carrie vége is olyan esz, mint a Sötétség seregének? :D Én évekig úgy láttam, hogy a jövőbe kerül kedvenc Ashünk, aztán mások meg nem értették, miért ezt mesélem, mikor Ash egy áruházba kerül :)
0
2014. január 7., kedd 9:41
Én ezzel láttam.
0
2014. január 6., hétfő 22:34
A BD-n mindkettő rajta lesz, a nagy kérdés már csak az, jön -e hozzánk?
0
2014. január 6., hétfő 21:38
Hehe, nekem ez az általad leírt, "original" ending jobban bejön. Valami ilyesmit vártam volna alapból. Jó tudni, hogy ilyen is van! :)
0
2014. január 6., hétfő 21:31
Ez az extended változat befejezése, amúgy először én is ezzel láttam!

SPOILER!

Ez a befejezés jobban hajaz az eredetire, mint az "original"-ként feltűntetett első változat! Abban az van, hogy ülnek egy teremben (minden diák gyászruciban), egy emberke tart előadást Carrie-ről, és megszólítja Sue-t is, aki elmondja, hogy Carrie ugyanolyan volt, mint bárki más, voltak képességei, de ezek mindenkinek megvannak... tele volt Carrie is felelemmel és reménnyel, de ő eltolta magától... és egy darabig el lehet tolni ezeket, de aztán egyszer csak összetörik az ember.. kb. ez a lényege! Ja, és a végén ugyanúgy kimegy a sírhoz, leteszi a virágot, majd eljön és s sírkő darabokra törik, mint a tükör az elején... nem egy jó befejezés, na! :)

SPOILER VÉGE!
0
2014. január 6., hétfő 21:25
Érdekes, én rengeteg kritikában azt olvastam, hogy Morezt mennyire szarul színészkedik, és hogy mennyire rosszul tudta eladni ezt a karaktert... pedig én is veled értek egyet, nem értem, mi baj lenne a kiscsajjal.
0
2014. január 6., hétfő 21:23
új Carrie:

Nem volt rossz. Kellemes volt. Érzékeny film, de nem jelentős.

Az jutott eszembe, hogy a régi Carrie egy drámai horrorfilm volt, ez pedig egy horrorisztikus dráma. Szerencsére mindkét rendező különböző szemléletmódon adaptálták a regényt. Meg kell jegyeznem, hogy ez a Moretz kisasszony baromi jó színész, mert csak a játékával tudja elérni, hogy ő egy szegény kitaszított, mert így is túl csinos pofija van ehhez a szerephez :)
0
2014. január 6., hétfő 20:42
Nyugodtan írd ide!

(Én azt láttam, mikor Sue kimegy Carrie sírjához, ami össze van graffitizve, majd van egy lázálma a kórházi szülésről, majd felébred, és olyan kegyetlenül szenved, ahogy az a kurva a film elején)

Ez szerintem amúgy elég pocsék befejezés lett, minden tekintetben.
0
2014. január 6., hétfő 20:34
Igen! Ezt én is tegnap tudtam meg, gyorsan rá is kerestem! Ha leírod, melyiket láttad, megírom, milyen van még, persze csak ha érdekel! (Vagy elküldöm a linket, amin meg tudod nézni az általad nem látottat!)
0
2014. január 6., hétfő 20:05
Miért, több befejezése is van?
0
2014. január 6., hétfő 19:56
Amúgy te melyik végével láttad? :)
0