Eurovíziós Dalfesztivál
Már előre elnézést kérek az emelkedett hangnem miatt, de a tegnap látottakat egyszerűen nem lehet szépen szavakba önteni.
Igazából tegnap jöttem rá, hogy milyen jól választottam, amikor kb. 2 éve teljességgel kiiktattam a televíziót az életemből. Tévében amúgy is csak sportot, zenét, és természetfilmeket lehet nézni, most viszont beadtam a derekamat és megnéztem ezt a Ráncdalfesztivált.
Minden elfogultság nélkül mondhatom, hogy az énekversenyt azt bizony Magdi nyerte. Olyan szinten kilógott a mezőnyből mint Al Pacino a Barátok köztből. Egyszerűen én éreztem magam kellemetlenül, hogy ez a rendkívül tehetséges és gyönyörű hangú lány egy hatalmas nagy vicc közepébe csöppent. A színvonalat elnézve igazából akkor jártunk volna a legjobban, ha Fekete Pákót vagy Győzikét küldjük ki. Az írek legalább hoztak valamit a saját kultúrájukból és nem kellett szégyenkezniük, ezért nálam a tiszteletbeli 2. helyet kiérdemelték. További helyezettek meg nincsenek, mert ilyen szinten szart ekkora tömény dózisban én még soha nem láttam. A Youtube-on lévő videókon sokszor szétröhögöm az agyam, de egy kis idő után azokból is elég lesz, két óránál hosszabban pedig még Superman is csak izzadva tudná ezeket nézni.
Ez a tegnapi "Freak Show" pedig normális mércén nem mérhető. Miért nem a Meleg Büszkeség Dalversenye címet adták neki? A műsor közben alig győztem a szemembe szóródó homokot eltakarítani, ez a show minden várakozásomat alulmúlta. A női Eltohn John-tól kezdve a fóliába csomagolt csillagfejű űrcowboyon át a forró torreádorig volt itt minden, csak heterók nem. Hosszúcumbú sarki lányok, esetleg szexuálisan túlfűtött tinik, végül pedig az egész zártosztály felsorakozott.
Kiknek szólt ez a műsor? Tényleg ilyen szinten a béka segge alatt van a közízlés egész Európában? Mert azt tudtam, hogy nálunk nincs minden rendben, amikor Győzike, Kelemen Annácska és Kiszel Tünde a nagy "médiasztárok", de hogy a többi európai ország is ilyen szinten ízlésficamos, az már emberi ésszel nem felfogható. És még mi szidjuk az amerikaiakat, hogy mekkora tahók meg műveletlenek. Most megmutattuk milyen mélyen van a gyökere az európai zenekultúrának, ezek után fikázódni se lesz jogunk.
Aki nem látta, az pótolja be sürgősen, mert ilyen értékelhetetlen hulladék nem bukkan fel akármelyik csatornán. Ezt el kell tenni az utókornak, mert a szavak nem fejezik ki azt a kínszenvedést és agysejtpusztulást, amit ez a műsor okozott.
Értékelésem: 0/10