Sleepaway Camp
Már rég készültem a film megnézésére,péntek este pedig egy másik mellet ezt is végre megtekintettem.Valami jó kis kaszabolós,sikoltozásokkal teli horrort vártam,azonban csalódnom kellet.
A Sleepaway Camp szerintem egy nagyon jól felépített horrorfilm(bár annyira azért nem félelmetes,szal kriminek is elmenne:-)).
A kezdő képsorokban egy apát és annak fiát és lányát látjuk úszkálni,vitorlázni egy tóban.Ezek a képek folyamatosan váltják egymást egy másik történéssel, amiben egy csaj vizisiel,miközben az őt húzó csónakban fiatal lány és fiú veszekednek hogy ki vezesse a hajót.
Ugye milyen tragikus helyzet?Be is következik a dráma,aztán 8 évvel később találjuk magunkat ahol az egyetlen túlélő,a kislány Angela és unakateöccse Ricky indulnak nyári táborba..ugyanoda,ahol a baleset történik.A táborban Angela szinte meg sem szólal,semmilyen közösségi dologban nem vesz részt,teljesen kívülállóként viselkedik,így támadásoknak lesz kitéve,többen bánták őt viselkedése miatt.Azonban miközben a szerelem is megtalálja őt,sorra hullanak el az őt utáló vagy bántó személyek...
Hát igen,a történet inkább egy C kategóriás horrorfilmmé,de a rendező szerintem kitett magáért.Folyamatosan fent tartja a feszültséget,nem öldököl esztelen,és a film végi csavar.....ha azthiszed hogy a Harcosok klubja, a Közönséges bűnözők vagy a Shyamalan filmek vége ütős,akkor nézd meg a Sleepaway Campet..igaz,nem vált ki belőled olyan érzéseket mint az előbb említett filmek(bennem személy szerint egy hatalmas hangos nevetést váltott ki:-)),de nagy csavar az biztos.
Szóval pozitívan csalódtam,mert ez a film több mint a többi D-től lefele kategorizált régi horrorfilm.Most jön majd a trilogia többi része,remélem az sem okoz majd csalódást a negatív előjelek ellenére sem.
8/10
Ja,a másik film emellett a Jackass 2 volt:-)
A többit már sejthetjük,halálesetek követik egymást