Keresés

Ki mit néz most?

2007. május 2., szerda 20:19
Nem látszik a kép!!!
most posts by TM
0
2007. május 2., szerda 20:16
A fotó alapján csodálkozom, hogy ezt a filmet nem Field barátom ajánlja! :-)
Mindenesetre felírom a Flesh Gordon 2 mellé, mint kötelezően megnézendő alkotást! :-)
most posts by TM
0
2007. május 2., szerda 20:16
Az isteni Raquel dekoltázsa mindig nagyon jó volt, lásd a lenti kép felső részét.

Sose bocsájtom meg az MGM-nek, hogy elvették tőle A KÉK ÖBÖL női főszerepét, s a számomra nőként érdektelen Debra Wingernek adták. Pedig Raquel még a meztelen jelenetekbe is belement. A szerződésszegés miatti per révén viszont 10 (mások szerint 15) millió dollárral lett gazdagabb..

0
2007. május 2., szerda 20:15
rádióaktív helyett inkább radioaktív...:
0
2007. május 2., szerda 20:09
Fantasztikus utazás /Fantastic Voyage - 1966/

Az atomkor minden romantikája visszaköszön ebből a filmből. A hangsúly leginkább a tudomány mindenhatóságán alapuló magabiztos optimizmuson van. Vagyis, ha egy agydaganat hagyományos úton nem elérhető, akkor nem kell elkeseredni, mert kapásból adódik a kézenfekvő megoldás: lekicsinyíteni egy néhány személyes tengeralattjárót, persze személyzettel együtt. Akik közül az erre kiképzett agysebész elvégzi a "műtét"-et egy dizájnos lézerpuskával, miután a kómában fekvő tudós véráramába befecskendezve sok-sok veszélyes kitérő után eljutnak az agy sérült részéhez!

Aztán van ugye a jó öreg hidegháborús paranoia, igaz néven nem nevezett felekkel. Vagyunk "mi" és van a "másik oldal", akik egy szabotőrt juttatnak fel arra a bizonyos tengeralattjáróra azzal a feladattal, hogy lehetőleg minden eszközzel akadályozza meg az akció végrehajtását. Mert a "másik oldal"-nak nem érdeke, hogy a tudós magához térve beszélni kezdjen. Az áruló személyére természetesen csak a film végén derül fény. Végül persze főszerepet kap az atomenergia is: egy mikroszkópikus nagyságú rádióaktív részecske formájában, ami a jármű energiaellátását hivatott szolgálni. Stephen Boyd fel is teszi az ilyenkor szokásos álnaív kérdést: "Ez nem veszélyes?" Természetesen nem.:)

Amúgy nem mostanában láttam olyan filmet, ami ennyire lekötött volna az első perctől az utolsóig. Látványilag szerintem hibátlan: korának csúcsszínvonalát jelentő trükköket láthatunk az emberi testben utazva. És nem szabad elfeledkezni Raquel Welch-ről sem!  Az agysebész asszisztenseként igazi alfa-nőstényt alakít  ebben a történetben is /mint általában mindig/ és nagyon szép feszülős búvárruhája van, extra dekoltázzsal!:)

0
2007. május 1., kedd 14:36
Egyik haveromtól raboltam el hétvégére,aki meg valahonnan külföldről hozta csak már foggalmamnincs honnan...
0
2007. május 1., kedd 5:19
A burzsoázia diszkrét bája

A kedvenc filmem Luis Bunuel-től. Azt hiszem a rendezőtől nem meglepő módon cselekményről nem nagyon beszélhetünk. A történetet rövid, pár perces egymásba fűzött jelenetek adják, melyek végülis bizarr, szürreállis egésszé állnak össze. Igazi anti-film: Bunuel nem hagyja, hogy a néző beleélje magát a látottakba. Amint követni kezdenénk egy rövid cselekményfoszlányt, máris jön az elidegenítő hatás egy nem várt szürreális fordulat beiktatásával. /pl kiderül, hogy amit éppen látunk, meg sem történik/ Az egész film szándékosan mesterkélt, természetellenes hatást kelt, amit a színészi alakítások jól erősítenek. Élen Fernado Ray-jel és Jean Pierre Cassel-lel.

Alapjában véve műfajilag vígjátékról lenne szó, a humor forrása is adott: hogyan lehet képmutató módon, őszinte érzelmek kimutatása nélkül lereagálni az embert érő végletekig abszurddá torzított szituációkat. A legviccesebb az egészben az, hogy a szereplők végig sziklakomolyak maradnak, ragaszkodva a státuszuk által megkövetelt rezzenéstelen, udvariaskodó, sőt inkább eltúlzottan finomkodó magatartásforma fenntartásához a legképtelenebb helyzetetben is. Abból pedig nincs hiány: a társaság kedvenc éttermében éppen ravatalozzák a tulajt, aki váratlanul meghalt...egy kávézóban egy ismeretlen katona azzal ül le a három főszereplő hölgy asztalához, hogy mindenképpen szeretné elmesélni gyermekkori traumáját...egy pap megöli a haldoklót, akihez az utolsó kenet feladására hívták, mert felismeri benne szülei egykori gyilkosát...stb...

Van egy rendszeresen visszatérő motívum is: egy kihalt földdarab kellős közepén elhagyott, poros országúton baktat a felcicomázott díszes társaság, szó nélkül, a semmiből tartva a semmibe. Én itt ennél az ismétlődő jelenetnél éreztem ki legjobban Bunuel kritikáját: mennyire képmutató, üres és céltalan főszereplőinek élete és hogy ők ezt mennyire nem képesek reálisan átlátni...

Szóval összességében egy szórakoztató film, nagyon szívesen beemelném DVD-gyűjteményembe ha tehetném! /Főleg azért is, mert a kalóz-divx kicsit törte a szememet...:) /
0
2007. április 30., hétfő 1:05
Az egyik legnagyobb klasszikus horror :) Hol a pikulában sikerült megszerezned?
0
2007. április 30., hétfő 1:04
Ja, majd kifelejtettem az Alien vs. Predatort... OMG, egy jó jelent volt benne összesen, azért ennél én jobbra emlékeztem :/
0
2007. április 30., hétfő 1:04
Kissé megkésve, de délután 24 fertőzést kaptam. :)
Most fogyasztom az első évad hatodik epizódját.
0
2007. április 30., hétfő 1:02
Most néztem meg a 40 éves szüzet, a Szellemkutyát, és belekezdtem a Félelem és Reszketés Las Vegasban-ba...
0
2007. április 30., hétfő 0:57
Korcs szerelmek
0
2007. április 28., szombat 14:35
Most fejeztem be a Karib-tenger kalózai - A fekete gyöngy átkát,már vagy ötönni...no comment!
0
2007. április 28., szombat 13:12
Sleepaway Camp
Már rég készültem a film megnézésére,péntek este pedig egy másik mellet ezt is végre megtekintettem.Valami jó kis kaszabolós,sikoltozásokkal teli horrort vártam,azonban csalódnom kellet.
A Sleepaway Camp szerintem egy nagyon jól felépített horrorfilm(bár annyira azért nem félelmetes,szal kriminek is elmenne:-)).
A kezdő képsorokban egy apát és annak fiát és lányát látjuk úszkálni,vitorlázni egy tóban.Ezek a képek folyamatosan váltják egymást egy másik történéssel, amiben egy csaj vizisiel,miközben az őt húzó csónakban fiatal lány és fiú veszekednek hogy ki vezesse a hajót.
Ugye milyen tragikus helyzet?Be is következik a dráma,aztán 8 évvel később találjuk magunkat ahol az egyetlen túlélő,a kislány Angela és unakateöccse Ricky indulnak nyári táborba..ugyanoda,ahol a baleset történik.A táborban Angela szinte meg sem szólal,semmilyen közösségi dologban nem vesz részt,teljesen kívülállóként viselkedik,így támadásoknak lesz kitéve,többen bánták őt viselkedése miatt.Azonban miközben a szerelem is megtalálja őt,sorra hullanak el az őt utáló vagy bántó személyek...
Hát igen,a történet inkább egy C kategóriás horrorfilmmé,de a rendező szerintem kitett magáért.Folyamatosan fent tartja a feszültséget,nem öldököl esztelen,és a film végi csavar.....ha azthiszed hogy a Harcosok klubja, a Közönséges bűnözők vagy a Shyamalan filmek vége ütős,akkor nézd meg a Sleepaway Campet..igaz,nem vált ki belőled olyan érzéseket mint az előbb említett filmek(bennem személy szerint egy hatalmas hangos nevetést váltott ki:-)),de nagy csavar az biztos.
Szóval pozitívan csalódtam,mert ez a film több mint a többi D-től lefele kategorizált régi horrorfilm.Most jön majd a trilogia többi része,remélem az sem okoz majd csalódást a negatív előjelek ellenére sem.
8/10

Ja,a másik film emellett a Jackass 2 volt:-)
A többit már sejthetjük,halálesetek követik egymást
0
2007. április 26., csütörtök 18:21
Már nagyon várom, remélem holnap meg tudom nézni.
0
2007. április 26., csütörtök 18:15
I m a Cyborg, But That s Ok!

a trailer alapján sokkal rosszabbra számítottam! 8/10
0
2007. április 26., csütörtök 18:08
Ha szereted az igazán különleges, elgondolkodtató, vizuálisan lenyűgöző filmeket, akkor a Fountain tetszeni fog neked. Értelmezésével sokaknak problémája akadt, abban az esetben érhet csalódás, ha nem vagy hajlandó megfelelő időt rászánni a film megértésére és feldolgozására. Én is olvastam róla sok véleményt, de a legtöbb azért pozitív volt (még azokat is elvarázsolta, akiknek szinte fogalmuk sem volt a történet mivoltáról). Egyébként tipikus hozzáállás, hogy amit nem értenek az csak szar lehet. Engem méginkább arra szoktak az ilyen filmek ösztönözni, hogy rájöjjek a bennük rejlő mondanivalóra és rendesen összerakjam a kirakós darabjait. Ezek szerint kevesen gondolkoznak hozzám hasonlóan.
Ha mégis csalódnál benne, akkor átveszem tőled a lemezt. :)
0
2007. április 26., csütörtök 1:38
A filmre én is kíváncsi vagyok, de a DVD-megjelenés előtt szükségem volt egy ilyen kritikára (köszi szépen érte), hogy meg merjem venni látatlanban. Ui. eddig csak lesújtó véleményt hallottam róla.
0
2007. április 26., csütörtök 1:28
nemrég lett vége a számit figyeldnek a tvben.
iszonyat jó volt! :)
0
2007. április 25., szerda 22:22
Most megyek és befejezem a Volvert. :)
0
2007. április 24., kedd 0:50
The Fountain

Nem bírtam már várni a DVD megjelenéséig, úgyhogy engedtem a csábításnak és végre megnéztem a várva-várt filmet. Hát mit is mondjak? Az "aztakurvaélet"-től kezdve az "ezt nem hiszem el"-ig elég széles volt a skála a filmélményt kifejezendő szavakból, tátott szájjal néztem végig a Fountain-t. Muszáj volt rá egy napot aludnom, hogy véleményt tudjak formálni, de igazából még most is keresem a szavakat. Ritkán érint meg egy film ennyire, egy kezemen meg tudom számolni hány film okozott eddig álmatlan éjszakát. Nem is tudom hol kezdjem.
Azt, hogy Darren Aronofsky egy zseni szerintem majdnem mindenki tudta (ha nem lett volna nyilvánvaló a Pi és a Rekviem egy álomért után, akkor mostmár nyugodtan ki lehet jelenteni).
De az, hogy Hugh Jackman mekkora színész, csak az utóbbi pár hónapban derült ki (mondjuk nem is volt sok szerepe ami igazán kihívást jelentett volna neki), már a Prestige-ben is hatalmasat alakított, de a Fountain-ben karrierje legjobbját nyújtja. Rachel Weisz megindító alakítása is említést érdemel és nem mellékesen nagyon jól mutatnak együtt a vásznon.
A történet eléggé összetett, filozofikus elemeket és buddhista gondolatokat is felvonultat, két ember szerelméről pedig a lehető leggyönyörűbben mesél.
A képivilág lélegzetelállító, bár más kategória, de szerintem a 300-at is lepipálja. Nem mellékesen a speciális effektek is minimalizálva lettek, ha jól tudom azok a gyönyörű képek mikroszkópon keresztül készültek, semmi mesterkéltség nincs bennük. Nem kevés időbe és erőfeszítésbe (na meg kreativitásba) telhetett egy ilyen víziót létrehozni, emelem a kalapom Aronofsky és az összes többi közreműködő előtt, mert képileg a valaha készült egyik leggszebb filmet készítették el.
Clint Mansell méltatását már régebben megtettem, de egyszerűen nem tudok szó nélkül elmenni mellette. Mostmár végérvényesen kijelenthetem, hogy a Fountain filmzenéje a tavalyi mezőny legnagyszerűbb alkotása. Külön hallgatva is mesés, ám filmmel együtt még erőteljesebb.
Az utolsó 30 perctől intenzívebb zárást még nem nagyon láttam, talán a United 93 utolsó harmada kelhet csak versenyre vele. Megvan az idei év első igazán földhözvágós filmélménye, régóta vártam már hasonlóra. DVD és könyv berendelése folyamatban, sokszori nézés pedig garantált. Bár én úgy gondolom, hogy teljesen összeállt a kép (SPOILER keretein belül szívesen értekezem a kérdéses pontokról), azért még jópár napig fogok rágódni rajta.
Vitathatatlan 10/10.

Fountain-t akarok a mozikba!!!!!!!
0
2007. április 23., hétfő 15:20
Akkor én hibáztam!Fáradtan néztem és majdnem elaludtam rajta,de nem is értettem a lényegét,akkor majd ujranézem....
0
2007. április 23., hétfő 14:35
Hétvégén ezeket fogyasztottam:

Mean Creek (A harag sodrása)
Nagyon jó kis film a Stand by Me stílusában, csak talán annál picit keményebb, ami a végkifejletet illeti. Ha úgy ülsz le elé, hogy smmit nem tudsz a filmről, elég meglepő fordulatokban is részed lehet majd.
80%

A Scanner Darkly (Kamera által homályosan)
Erre azt mondtam a megtekintése utám: MESTREMŰ! Erre egy barátom pedig úgy reagált, aki nem látta a filmet, ne túlozzunk Keanu egy MESTERMŰ-ben? Mondjuk nem kedveli különösképpen az ürgét! :-) De igen, az a film nem egyszernézős, és biztos vagyok benne, ha sokadszorra nézem, akkor is találok benne majd érdekességeket, amire először az ember nem is gondolna. Ne ülj le elé fáradtan, mert figyelmet kíván!
100%
0
2007. április 23., hétfő 14:07
Protégé:

nem rossz, de igazából semmi különös. vicces, hogy sznte már nem is készül olyan triád-mozi, amiben ne lenne egy beépített zsaru. szerencére itt inkább a drogon van a hangsúly, viszont így meg jogos az a kérdés, hogy minek kellett ezt beleírni a forgatókönyvbe?! a mondanivalója is elég gyenge volt, meg a bujtatott mobil reklámokat sem kellett volna annyira erőltetni. ugyanis tele volt a film régebbi nokia telefonokkal. :] a színészek miatt egyszer megleshető.
0
2007. április 23., hétfő 8:18
Daft Punk - Interstella 5555

Tegnap néztem! Nekem nagyon tetszett! Már elég régen hallgattam a Discovery albumot, és jó volt most így 5.1-ben újra hallgatni... Az animációnak köszönhetően meg persze értelmet nyertek a dalok! Nem rossz! A sztori nem túl izgalmas, de nem is az a lényeg! Jó a zene, és stílusos az animáció! Nem csak egyszer fogyasztható!
0