Szigorúan Piszkos Ügyek: azon kevés filmek egyike, aminél a film felénél úgy éreztem, hogy itt a vége. aztán 20 perccel később megint... és akkor még mindig volt a filmből. csavaros és okos film, remélem azóta megoldódott a lemezcserés szériahiba a moképnál, és rendelhető a 2-3 is. kíváncsi vagyok:) nomeg a téglára is... 8/10 érdekes darab, nagyon finoman adagolt információkkal... és egészen más maffiafilm, mint az álomgyáriak.
Fertőzés: először kórházi thrillernek tűnt (és itthon pesszimistán tekintve az egészségügyre eléggé aktuálisnak). aztán szellem horrornak. aztán behozzák a pacienst, aki elbomlik, itt a Thing/They live szintű valamire gondoltam, közben némi rémkoppantók utánérzéssel. Aztán egyik pillanatban zombihorrornak is tűnt. Meg volt némi átok utánérzet is. Meg slasher utánérzet. Na, szóval lassan indul be, kb fél óráig semmi, csak lassan épül fel a feszültség... na és onnantól egyenes út a végéig. Ami csavaros (ez várható). De akkora csavarral, hogy előbb csak néztem, aztán totál elvesztettem a fonalat, aztán megint, aztán megint. Ha két percet levágnál a végéből 7/10, így 5/10, kicsit túlbonyolított, ámde alapvetően szórakoztató, utóbbi években még mindig az egyik legokosabb horror. Ja, szinkronnal 2/10, kórház a város szélén szintű hangok, nulla beleéléssel. Csak japánul!