Ikarie XB1 (1963)
1963-as csehszlovák sci-fi??? Megelőzve a Star Trek-et, meg az Orion űrhajót??? Na ezt látnom kellett! Hááát... Kemény volt! Érdekes volt látni, imádom a klasszikus sci-fi-ket, de 10 perc után, már nagyon szenvedtem... Az a baj, hogy nem csak hogy unalmas, de egy idő után rohadt idegesítő! Az Ikarie XB1 egy űrhajó, amin emberek utaznak hogy "átszeljék az univerzumot" hogy eljussanak a szomszédos naprendszerbe az Alapha Centaury-hoz, hogy menézzék van e ott élet. Igazában a film végéig nem jutnak el odáig, de mindenféle történik az odavezető úton. Láthatunk néhány elképesztően futurisztikus táncot, meg megnézhetjük hogyan is élnek az emberek 2163-ban... Mivelhogy akkor játszódik a film. Útközben találnak egy Ufó formájú sodródó űrhajót, amiről kiderül hogy valójában a Földi, és 1987-ben lőtték ki. Mindenki halott rajta, mert hát elfogyott az oxigénjük, és inkább megölték egymást... Az egyik felfedezőnek beakad a lába pont az atombomba-idító karba, amivel ilyen lazán aktiválják a nukleáris rakétát. (Mivel az akkori emberke ilyen náci-komcsi féleségek voltak vagy mi. :-) Na mindegy. Ahelyett hogy leállították volna a kilövést, embereink menekülni próbálnak, és a nagy menekülésben rácsukják az ajtót az éppen kilövés közben lévő atomraktérá, amitől az jól felrobban, így embereink meghalnak. Ezután találkoznak egy sötét csillaggal, ami olyan sugárzást bocsájt ki, amitől mindenki fáradt, és álmos lesz. Miután ezt is túlélik, már éppenhogy megérkeznének a céljukhoz, de akkor meg szerencsére vége lesz a filmnek. :-)
Az a baj vele, hogy nem csak vontatottan unalmas stílusú, de még idegesítő is! Csak olyan elvakult sci-fi rajongóknak ajánlom... Mint amilyen én is vagyok... :-)
40 %