Keresés

Ki mit néz most?

2007. március 4., vasárnap 15:49
:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Ez neked unalmas??? EGyik mai sci-fiben sem történik ennyi minden. :-) Így elolvasva nagyon jókat lehetett rajta kacagni. :-)
0
2007. március 4., vasárnap 12:58
Ezt speciel egy hasonlóan sci-fi őrült barátomtól kaptam. DVD-n! Másolt volt, de divxes, tehát hivatalosan is kiadták... Menü, extrák stb... Eredeti csehszolvák hang, magyar, angol, cseh felirattal.

Egyébként a neten, megfelelő forrásokból sok ilyet lehet letölteni, csak én ehez nem értek ennyire, így haveroktól kapok ilyesmiket! :-)
0
2007. március 4., vasárnap 12:38
Honnan szeded elő ezeket a régi filmeket? DVD-n van meg netán, valami titkos csehszlovák importból? :-)
De ha már film, régi és csehszlovák, akkor Limonádé Joe, az "eredeti" western-paródia, melyet tán 5 évesen láttam először, de már akkor is jókat nevettem e film bugyutaságain...:-)
0
2007. március 4., vasárnap 12:14
Ikarie XB1 (1963)

1963-as csehszlovák sci-fi??? Megelőzve a Star Trek-et, meg az Orion űrhajót??? Na ezt látnom kellett! Hááát... Kemény volt! Érdekes volt látni, imádom a klasszikus sci-fi-ket, de 10 perc után, már nagyon szenvedtem... Az a baj, hogy nem csak hogy unalmas, de egy idő után rohadt idegesítő! Az Ikarie XB1 egy űrhajó, amin emberek utaznak hogy "átszeljék az univerzumot" hogy eljussanak a szomszédos naprendszerbe az Alapha Centaury-hoz, hogy menézzék van e ott élet. Igazában a film végéig nem jutnak el odáig, de mindenféle történik az odavezető úton. Láthatunk néhány elképesztően futurisztikus táncot, meg megnézhetjük hogyan is élnek az emberek 2163-ban... Mivelhogy akkor játszódik a film. Útközben találnak egy Ufó formájú sodródó űrhajót, amiről kiderül hogy valójában a Földi, és 1987-ben lőtték ki. Mindenki halott rajta, mert hát elfogyott az oxigénjük, és inkább megölték egymást... Az egyik felfedezőnek beakad a lába pont az atombomba-idító karba, amivel ilyen lazán aktiválják a nukleáris rakétát. (Mivel az akkori emberke ilyen náci-komcsi féleségek voltak vagy mi. :-) Na mindegy. Ahelyett hogy leállították volna a kilövést, embereink menekülni próbálnak, és a nagy menekülésben rácsukják az ajtót az éppen kilövés közben lévő atomraktérá, amitől az jól felrobban, így embereink meghalnak. Ezután találkoznak egy sötét csillaggal, ami olyan sugárzást bocsájt ki, amitől mindenki fáradt, és álmos lesz. Miután ezt is túlélik, már éppenhogy megérkeznének a céljukhoz, de akkor meg szerencsére vége lesz a filmnek. :-)
Az a baj vele, hogy nem csak vontatottan unalmas stílusú, de még idegesítő is! Csak olyan elvakult sci-fi rajongóknak ajánlom... Mint amilyen én is vagyok... :-)

40 %
0
2007. március 4., vasárnap 4:47
Helyesbítek!
Most ért véget a :See No Evil - Menekülj! című gyönygyszem.
Következik a Rest Stop - Pihenőhely
0
2007. március 4., vasárnap 4:46
Most ért véget a :See No Evil - Menekülj! című gyönyszem.
Következik a Rest Stop
0
2007. március 4., vasárnap 3:14
A Szikla
Ezt nem lehet megunni!
0
2007. március 4., vasárnap 2:46
Félig erkélypartin, (kabátban, sapkában, piával) félig a tévében, pc-ről kivezérelt online-közvetítésen keresztül. :-)
most posts by TM
0
2007. március 4., vasárnap 2:33
16:9-es képpel és DD 5:1-es hanggal, ugye? :-)))

Az extrák magyar feliratosak rajta? :-))))
0
2007. március 4., vasárnap 0:46
A holdfogyatkozást!
most posts by TM
0
2007. március 3., szombat 19:32
Hős 10/9
Nagyon szeretem ezt a filmet, ideje volt megnézni, már jó régen (3 éve) láttam utoljára.
Utána jön az X-men 3, végre visszakaptam havertól.
0
2007. február 23., péntek 16:20
A ti kiadványaitokra öröm a várakozás is! Nálam egyértelműen ez az év legjobban várt kiadványa, és eddigi munkáitokat látva teljesen biztos vagyok benne, hogy a legjobb is lesz. Csak egyet ígérjetek meg: hogy valami fantasztikusan gyönyörű köntösbe bújtatjátok a lemezeket! :-)
0
2007. február 23., péntek 9:00
Szia Kazama!

Mi is alig várjuk már a megjelenést! Igyekszünk....addig csak ígérgetni tudunk!

Bocsánat!

Odeon
0
2007. február 23., péntek 3:18
Sympathy for Lady Vengeance

Most végeztem a filmmel...szóhoz sem jutok, le vagyok nyűgözve. Ez valami hihetetlen volt! 10/10

Megjegyzés: Odeon, siessetek légyszi a bosszú trilógiával! :-)
0
2007. február 22., csütörtök 22:23
Keblemre, nálam is a tavalyi nr.1. :)
0
2007. február 22., csütörtök 22:14

Biggles: Adventures In Time (1986)

Sikerült megszereznem régi gyerekkori kedvenceim egyikét, mely mai szemmel nézve viccesnek, amatőrnek tűnik, de nekem aki kissrácként ezerszer látta alábeszélős kazin, igazi gyöngyszem.
Ez egy olyan alkotás melyben minden megvan egy jó kis retrózáshoz: fülbemászó pop betétdal, minimális forgatókönyv, határeseten mozgó színészi teljesítmény, minimál effektusok. Aki eddig nem látta ne most kezdje el nézni mert szerintem 15 percig se bírná, aki viszont már gyerekként találkozott vele az ismét imádni fogja :)

ui: ha netán valakinek meglenne a zenéje az szóljon :)
0
2007. február 22., csütörtök 17:46
A felhasználó hozzászólásait az alapvető fórumetikai szabályok sorozatos megsértése miatt töröltük.
0
2007. február 21., szerda 21:43
Mindnight In The Garden Of Good And Evil (1997)
- Éjfél a jó és a rossz kertjében

A méltatlnaul elfelejtett Clint Eastwood film! A mozipremiernél nem volt nagy felhajtás, közepes filmnek értékelték, aztán kész. Valamikor régen láttam az HBO-n akkor is tetszett... De azóta nem volt hozzá szerencsém. Tévében nem játszák, DVD-n kijött még a papírtokos Warner korszakban, nemrég sikerült beszereznem, persze már amray tokban. Szerintem nagyon hangulatos kis krimi, John Cusack nagyon jó benne!

Thank You For Smoking (2004)

Látatlanban vettem meg. Sokkal többet vártam ettől a filmtől! Valami ütős, maró szatírát, ehelyett egy kissé szirupos történetet kaptunk egy apáról, aki történetesen a dohánygyártó cégek reklámembere... És egyébként kitűnő érveivel próválja meggyőzni a közvéleményt arról hogy a cigaretta jó! Emellett próbál jó ember lenni fia szemében, ami sikerül is neki... Uncsi! Egy szatírához képest mindenképpen! Ja és direkt figyeltem! Egyetlen szereplő sem gyújt rá benne! Pedig frankó kis botrányfilm is lehetett volna belőle, hogy szánt szándékkal coolnak mutatta volna be a dohányzást... De nem... Uncsi...
0
2007. február 18., vasárnap 23:17
Sorry,értékelés lemaradt(igaz,utaltam rá):
9/10
0
2007. február 18., vasárnap 23:17
Alvilági játékok--Lucky Number Slevin
Nem értem hogy mehettünk (vagy legalábbis mentem,de sztem a többség is így volt vele) el e mellett a film mellett tavaly.Tudom-tudom,bukás volt anyagilag...és tudom-tudom a kritika pedig nagyon dícsérte.De valamiért abszolút nem hallottam róla.Egy filmes magazin év végi összesítésének Futottak még kategóriájában tűnt fel a film,majd gyorsan vissza is lapoztam az értékelést ami alapján a film jónak tűnt,a színészi gárda is impozás ahogy olvastam,szal gondoltam belevágok...és milyen jól tettem!
A történet egy hendikeppes lóverseny valamint 2..minek is nevezzem...főnök de legfőképpen egy lúzer rossz helyen rossz időben helyzete körül szövődik.Többet nem is árulnék el a cselekményről,ahogy a film is csak szép fokozatosan adagolja az eseményeket.
És most jönnének a mű külön elemeinek dícsérő avagy megróvó szavai...hát ugyebár dícsérem a remek forgatókönyvet,a színészeket,amelyek nevükhöz méltan jól teljesítenek(Hartnett sem idegesített!),a zenét,a kamerakezelést, a rendezést...majdnem mindent...de ott van az a majdnem.Ugyanis egy zavaró hibája van nálam a filmnek,ami miatt hiányzik még az a +1 csillag majd az értékelés végén.Ez pedig az,hogy ugye nem árulok el titkot ha azt mondom van egy csavar a végén..na és ez a csavar nem tökéletes...ugyanis már a kezdetnél lóg a levegőben az az érzés,hogy na figyeljünk csak mindenre,mert itt majd újra kell értelmezni az egészet satöbbi..és így is lesz,ráadásul ezt a csavart a rutinosabb nézők akik netalán látták a Közönséges bűnözők vagy egyéb hasonló filmeket,ügyesen kiszámíthatják már majdnem a film felénél-háromnegyedénél.
Ezenfelül kitartok annál hogy a tavalyi év egyik legjobb filmje ez,melyet ha hamarabb látok valószínüleg rögtön be is teszek a Top10 es listámba..de kár hogy nem vetült rá elég figyelem!
0
2007. február 18., vasárnap 22:14
Wilderness

Ez egy jó kis túlélő-horror. Nem túl sokat vacakoltak a forgatókönyvvel, de egy percig sem unatkoztam, jó kis halálok, jó karakterek... többet nem is vár az ember egy ilyen filmtől. Nekem bejött, no! (Kb. a Sziklák szemével van egy szinten nálam... azt hiszem, arra is ennyit adtam!)

75%

0
2007. február 18., vasárnap 19:26
Curse of the Golden Flower

elpocsékoltak egy halom pénzt a nagy büdös semmire. :]
0
2007. február 18., vasárnap 18:30
AMATŐR FILMKLUB - egy AMATŐR FILMRENDEZŐRŐL...

"John Cassavetes, a túlélő"

címmel filmklubsorozat indul a Ráday Könyvesház hangulatos pincehelységében...

Részletek:
http://www.szerzoifilmklub.atw.hu

0
2007. február 18., vasárnap 13:46
Crash (2004)

Tegnap láttam először. Jó film, de valahogy elmaradt az a katarzis, amit a moziplakátok folyamatosan próbálnak az emberbe belesulykolni... Lehet hogy emiatt nem működött nálam? Már egy éve mindenki erről a filmről beszél, hogy ilyen meg olyan zseniális, meg hogy mellbevágó, meg rasszizmus a téma, meg Oscart nyer, és mielőtt még látnád a filmet, csak annyi fogalmad van a filmről, hogy valami fenenagy katarktikus dráma lesz... a posztereket elnézve... No mindegy... Szerintem nem valami eredeti a forgatókönyv... Láttunk már ilyet, az történet fordulatai meg ötletesek, de... hát kövezzetek meg, de szerintem a giccs határát súrolják... Nem igazán tudom mitől giccses egy jelenet, vagy mitől nem, csak katarzis helyett ezen járt az agyam... -> 80%
0
2007. február 17., szombat 22:20
Hát igen... Rengeteg lemaradásom van... :-)))

De mivel mostanában nagyon keveset járok moziba, főleg régebbi filmeket nézek... Így folyamatosan hozom be a hátrányomat. :-)

Idén ezeket a filmeket láttam először:

002. Mary Poppins - /Mary Poppins/ (1964) | R.: Robert Stevens | 2007.01.13. | Tv: M1 | -> 85 |
004. Lolita - /Lolita/ (1962) | R.: Stanley Kubrick | 2007.01.23. | DVD | -> 85 |
006. Barry Lyndon - /Barry Lyndon/ (1975) | R.: Stanley Kubrick | 2007.01.28. | DVD | -> 90 |
007. Nem félünk a farkastól - /Whos Afraid of Virginia Woolf?/ (1966) | R.: Mike Nichols | 2007.02.05. | Duna Tv | -> 75 |
008. A zálogos - /The Pawnbroker/ (1964) | R.: Sidney Lumet | 2007.02.06. | M1 | -> 65 |
009. A vágy villamosa - /A Streetcar Named Desire/ (1951) | R.: Elia Kazan | 2007.02.08. | Duna Tv | -> 60 |
010. Serpico - /Serpico/ (1973) | R.: Sideney Lumet | 2007.02.13. | DVD | -> 85 |
011. Tûzszekerek - /Cairots Of Fire/ (1981) |  -> 80 |
012. Annie Hall - /Annie Hall/ (1977) | R.: Woody Allen (2007.02.17.)  -> 90 |
0