"szüleid bányászok? szupermenő"
nem önmagáért csinálja ezt, hanem mindig van valami értelme a hozzászólásának. Aztán van, akinek leesik, van akinek nem
A jelek szerint te inkább utóbbiba tartozol, mert neked nem esett le, hogy miről volt szó.
Jean Image már többször súrolta nálam a tolerancia lécét, először talán akkor, amikor "jópofán" halálhírmet keltette, mert nem írtam ide pár hétig. azt írta, hogy az MTV székház ostromában a rendbontók között haltam hősi halált. Erre nem is reagáltam, bár te biztos megtetted volna helyettem (nem is értem, hol voltál akkor, jólesett volna ha megvédsz, mint most jeant!)
A másik eset meg az volt, amikor már nem tudom, hogyan kezdődött a magasröptű eszmecsere, de jean azzal jött, hogy valami ismerőse, rokona a kórházban feküdt rákosan, lesoványodva, és hogy az illető látványa röhejes volt, röhögőgörcsöt váltott ki belőle. Erre jegyeztem meg csendben, hogy én anyámat láttam így elmenni, de valahogy soha nem fogott el a röhögés a szenvedéseit látva. De ezt aztán lerendeztem Jeannal, és ha valóban kínos volt neki ez a korábbi eset, akkor annyiban gondolkodhatott volna, hogy nem kezdi el megint a szüleim emlegetését, amikor egy Rambóról írt kommentet írok, urambocsá, meg mertem említeni a bányásznapot is!
Ha már itt tartunk, igen, apám bányász - is - volt, nem tudom ez mennyire menő, vagy sem, egy 70ezres városban megesett az ilyen, amíg még voltak bányák. Miután a föld alatti munkától kikészült a tüdeje, amit műtöttek is, többé nem mehetett le az aknába, más munkakörbe helyezték át.
Originál hozzászólásomnak azonban nem ez volt a fő vezérmotívuma, hanem hogy azt a furcsa tényt megosszam másokkal, hogy a Rambot megjelenése után tán fél évvel láttam részleteiben egy illegális köztéri vetítésen, és hogy ezután 23 évvel később jutottam el a teljes megnézéséig.
Ha az erre az írásra szánt 13 sor egyesekben olyan indulatokat generált, hogy mérgében a szüleimet vette elő, akkor elnézést kérek.