Talán hihetetlen, de tegnap este láttam először elejétől a végéig Stallone Rambóját.
Emlékszem, még 83-ban a helyi bányásznapi vásárban egy Nonstop nevezetű műszaki kereskedés standjánál egy fára felkötözött televízión ment a Rambo, és több jelenetet is láttam a filmből, amit többtucatnyian bambultunk egymást taposva a tévé előtt, pontosabban alatt. Aztán meguntam az ácsorgást, és így nem láttam, kb a film felét. Később 7 éven át szinte mindennap megnézhettem volna, hiszen a VICO, majd az Intervideo-Videa is kiadta VHS-en, ám sosem hiányzott Stallone. Most, bő 23 év kihagyással öntött el a vágy, hogy magamévá tegyem a meg nem becsült vietnámi veterán történetét. Érdekes volt, hogy szinte snittről snittre emlékeztem a korábban látott részletekre, és még az ugyanazon a tévén látott videoklipek is felelevenedtek a memóriámban, mint például, Queen- Radio Gaga, Eurythmics-Here comes the rain again és a sötétedés után végetért klipösszeállítás fénypontja: Michael Jackson Thriller videója. Ma már biztos elképzelhetetlen, hogy összesen 2 tévécsatorna volt, és külföldi klipet talán havonta egyszer láthattunk, azt is Juhász Előd Zenebutikjában. A nyugati kultúra aktuális sikerprodukcióját látni, egy sötét parkban nagy tömegben, szinte felért egy koncert élményével! :-)
Azóta átestem Rambo folytatásain is, ezekből korábban még részleteket sem láttam. Szóval, mindig van mit bepótolnia az embernek!