Keresés

Ki mit néz most?

2007. január 30., kedd 1:14
face/off (1997): promóció a plasztikai sebészeknek. kés/alatt: john travolta, mint városi cowboy és nicholas cage, egyenesen a gengszterek klubbjából. ügyeletes orvos: john woo. recept arra, hogy is készítsünk arcátlanul jó akció filmet és nem többet: végy egy kiégett, pocakos zsarut akiből beesett arcú, eszelős tekintetű gonosztevőt faraghatsz. adj hozzá egy kis orvosi maszlagot, szerződtesd a leglassab kezű operatőrt, kell még egy tucat fehérgalamb, no meg egy kis fantázia, hogy ezt mindet egyszerre képes legyél befogadni. rendőrbácsi elveszi a rosszfiú arcát, hogy egy bomba után nyomozhasson, de időközben gonosztevőnk visszatér a holtak útjáról. tolvajtempóban távozik frissen újított képével és beáll a hivatásos fánkzabálók közé és még a bibliai csapástól is megmenti az angyalok városát. kezdetét veszi a harc az arcért. "b" kategóriás  története ellenére egy igazán jól sikerült akciódózis a kilencvenes évek második feléből. hibái és blődsége ellenére mégis igazi telitalálat. 9/10
0
2007. január 30., kedd 0:36
Ben Hur négylemezes változat, extrák

1925

Két nagyobb baleset is történt a forgatás során és mindkettő bennmaradt a kész filmben. Az egyik a tengeri ütközet felvételénél történt: a gályákat 1:1-es méretarányban elkészítették, telepakolták emberrel és a csata hevében az egyik bárkán elszabadult a díszlet-tűz. Az ok: huzatot kapott az evezőlapátok számára kialakított réseken keresztül. A sok vízbe ugráló ember valójában élesben próbálta menteni az életét! A másik baleset a kocsiversenyhez fűződik: az egyik kanyar után tömegesen egymásba futottak a fogatok. Csúnya jelenet, természetesen/???/ ez is része lett a kész filmnek. A háttérben látszik az egyik segédrendező, amint civil ruhában, futva próbál jelezni a kanyar túloldalán lévőknek a veszélyről, sikertelenül...

1959

Itt, ami tetszett, a próbafelvételek. Merthogy a sok sikertelen elképzelés után /Burt Lancaster, Rock Hudson, Paul Newman/ nyílttá tették a próbafelvételeket Ben Hur szerepére. Bárki jelentkezhetett meghallgatásra, láthatunk is egy-két igaz macskajancsit!:) Charlton Heston "felfedezése" valójában már az utolsó utáni pillanatokban tötént. Szerencsénkre...Amit még vártam volna az a kocsiverseny alatti számtan-baki magyarázata: merthogy a kilenc induló fogatból hat kieseik a verseny során és a végén mégis négy ér célba. Ám erről a trükkről egy szó sem esik a doksikban, marad a jótékony homály...
0
2007. január 29., hétfő 20:23
ugyan nem szoktam tvt nézni, de mert sokan dícsérték, én is megnéztem a nem félünk a farkastólt, és - bár nem volt rossz - nekem sem jelentett maradandó élményt. kevésnek éreztem a témát egy mozifilmhez, egyetértek abban (ha ugyan jól értem, hogy ezt mondtad), hogy a mondanivaló az első félórában teljesen átjön. olvasom, hogy a kertben lévő jelenet nem is volt benne a színdarabban, hát, sztem a filmből sem hiányzott volna. ott és akkor kifejezetten ellaposodott, már-már unalomba fulladt számomra a film. azt nem kétlem egyébként, hogy színészileg mind taylor, mind burton szerepe kihívást jelentett, mégis úgy gondolom, hogy nem ez volt élete szerepe egyiknek sem. sokkal "kommerszebb" filmekben is jobban tetszettek az alakításaik. ehhez azonban lehet, hogy hozzájárult a szerintem borzalmas szinkron is. merthogy nekem nem tetszett, s emellett a minősége is nulla pontot érdemelne (bár felteszem, erről nagyrészt az idő tehet).
összességében egyetlen ok lenne, ami miatt még egyszer megnézném: hátha eredeti hangokkal más a leányzó fekvése - bár a kicsit kevéske mondanivalón feltehetőleg ez sem segítene.
0
2007. január 29., hétfő 16:57
Ezeknél a színészeknél annyira nem lehet tudni. Bő másfél éve például egy könyvünkben Agárdi Gáborról volt szó, s magától a művésztől kérdeztük meg, i-vel vagy y-nal írja-e a nevét, mert mindkettőre bőségesen találtunk példát. Ő azt válaszolta, hogy mindkét variáció megfelel neki és használja...

Egyébként Kállai a gyakoribb... :)
0
2007. január 29., hétfő 16:41
Sajnos, nem mondták be, csak annyit, hogy a szinkront a Pannónia Filmstúdió készítette...
Annyit tudok csak, hogy én először 1977-ben láttam a filmet az mtv-n, azután 1981-ben az mtv2 is leadta, úgyhogy nekem is az a tippem a szinkront illetően, mint Neked...:-)
0
2007. január 29., hétfő 16:25
Szia Brown!

Nem rossz a szinkron, ilyen színészekkel nem is lehet az, de Burton csodás hangját és Taylor rikácsolását szerintem nem képes maradéktalanul visszaadni. Szerintem. Bodrogi nagyon jó szinkronhang, a CANTERBURY MESÉK-ben (már megint Pasolini!) ragyogó volt Hugh Griffith magyar hangjaként.

Nem tudom, mikor készült a magyar szinkron, de a tippem a 60-as évek vége. A film végén nem hangzik el? A régi filmek szinkronjánál az évet is mindig bemondták...
0
2007. január 29., hétfő 16:19
Szia Field!

Szerintem ez a régi szinkron mérföldekkel jobb, mint bármely más, mai, futószalagon készült "szinkron". Mind Kállay Ferenc, mind Ruttkay Éva tudásuk legjavát adták hozzá(bele)a szerephez/be, ezáltal növelve a film értékét(szerintem).
Bár láttam a filmet eredeti hanggal is, szerintem a magyarra szinkronizált verzió is legalább ugyanolyan élményt nyújt, mint az eredeti film, eredeti hangon.
Nem tudom, emlékszel -e arra, hogy Bodrogi Gyula szinkronizálta először Marlon Brando-t a Julius Caesar 1953-as feldolgozásában? Talán így előszörre furcsának tűnhet, hogy Bodrogi szólaljon meg Brando hangján, ráadásul ilyen fajsúlyos drámában, mindazonáltal telitalálat volt eme szinkron, különösen annak fényében, hogy kb. 40 évvel késöbb(mivel a Bodrogi-féle szinkron 1961-ben készült)a tv2 új szinkronnal mutatta be ezt a filmet, mely szinkron meg sem közelítette az eredetit...

Végezetül egy kérdés:nem tudod esetleg, hogy a Nem félünk a farkastól szinkronját mikor csinálta a Pannónia Filmstúdió?
0
2007. január 29., hétfő 15:24
Te már megint kötekedsz... :))

Az volt a bajom a filmmel, hogy egyrészt túlságosan érződött benne a színdarab-jelleg, másrészt mint minden színmű, ami egyetlen szituációba sűríti a konfliktusokat, túlságosan életszerűtlen volt a számomra. Persze a karakterek és konfliktusok külön-külön hitelesek, érződik (kicsit talán túl didaktikusan is), hogy a fiatal pár az idősebbnek a tükörképe (és vice versa), de így, ennyire tömörítve elég mesterkélt volt a számomra elég sok helyzet és szöveg.

Számomra ez tipikusan olyan mű (akár mint színdarab, akár mint film), amelynek szerepeit nagyon jól el lehet játszani, igazi jutalomjáték mindegyik karakter (főleg a két főszerep), de igazából az alakítások dominálnak, nem a "mondanivaló". Burton és Taylor valóban remekelnek, bár rosszmájúan hadd jegyezzem meg, hogy megkönnyítette a dolgukat az, hogy kicsit saját magukat, a marakodó házaspárt alakították egy "se veled, se nélküled" kapcsolatban. Taylortól az egész világ részben azért vágta hanyatt magát, mert a világ legszebb asszonyaként emlegetett díva akkor először mert slampos és öregedő lenni a filmvásznon, s Hollywoodban az ilyesmit különösen nagyra tartják. A fiatal párosból a nőt kirívóan rossznak éreztem, szinte nem is volt hiteles gesztusa. A magyar szinkron sem kápráztatott el. Persze jó dolog olyan nagyságokat hallani, mint Kállay, Ruttkai vagy Venczel Vera, de egyrészt szerintem nem igazán passzoltak az originál karakterekhez, másrészt kicsit "tompították" hangjukkal az eredeti drámát, ahelyett, hogy kidomborították volna a lényeget. Csodálkoztam is, hogy Te pl. Burton magyar hangját is előbbre tartod az eredetinél, hiszen éppen Burton az, akit mindig is a csodálatos zengésű hangja miatt értékeltek különösen nagyra. Persze ez az egész csak az én véleményem.

P. S.: A SALO emlegetése ebben a kontextusban nem korrekt dolog (bár jöhettél volna éppen a CALIGULÁ-val is), több okból is. Ezzel azt sugallod, mintha én a SALÓ-t különösen nagyra tartanám, pedig ez nem igaz: Pasolini életművén belül sem az a film a kedvencem, s ezt az Xpressen is már sokszor megírtam. Csupán azért szoktam megvédeni, mert egyáltalán nem az az üres szenzációhajhászás, mint amilyennek sokan mondják. Másrészt egészen más műfaj, mint a NEM FÉLÜNK..., így nem nagyon értem, mitől kerülnek egy szövegkörnyezetbe.
0
2007. január 29., hétfő 15:01
Érdekes, én pont ezt éreztem, mikor a Salót néztem. :-) Sok hűhó semmiért.
0
2007. január 29., hétfő 14:08
Tegnap

Halálhajó 10/9
Háború 10/10
Dogma 10/9
0
2007. január 29., hétfő 13:10
Dorm

a szellemlányok ideje lejárt. jönnek a szellemfiúk. :))
0
2007. január 29., hétfő 9:29
A híre jobb volt, mint maga a film... :))
0
2007. január 28., vasárnap 22:20
Nem félünk a farkastól
0
2007. január 28., vasárnap 20:08
Micsoda amatőr szerkesztés! Pont Eddie Murphy díja nem fért bele a másfélórás összeállításba, mondjuk a bűnrossz Grace-klinika helyett, nevetséges!
most posts by TM
0
2007. január 28., vasárnap 18:27
Tape (Visszajátszás)-Egy újabb remek film Richard Linklater-től
0
2007. január 28., vasárnap 18:24
The Dark (A múlt titka)

Előre szólok, SPOILERES!!!!!

Hááát.... amolyan "már láttuk párszor" kategória, de azért szépen fényképezett a film, szó se róla. Bár egy horrortól nem (csak) ezt várja el az ember. Én szeretek szorongani egy horror alatt. Ezen a filmen azonban nem szorongtam, csak néha megijedtem, bár be kell vallani a birkák elég hatásosak lettek. Voltak nagyon jó pillanatok (SPOILER! a "másvilágon" játszódó képsorok), és voltak 100x látott dolgok is (SPOLIER! halott kislány visszatér - lélekcsere, stb...).
Na mindegy, a vélemény: simán megéri megnézni, a mostani horrortermésből még mindig a jobak között van!

65%

0
2007. január 28., vasárnap 17:45
A Holló utánna Fújhatjuk és még ha van energiám a Félhomályt és este A Szigetet.
Asszem ennyi :)
0
2007. január 28., vasárnap 17:38
Stanley Kubrick s - Barry Lyndon (1975)

Éppen "Intermisson" van, úgyhogy egy gyors vélemény első benyomásra: Érdekes... Mintha semmiről sem akarna szólni ez a film... Csak ennek a Barry Lyndon-nak a tényekdéséről... De hogy ez miért olyan érdekes? Végülis mit vártam egy Barry Lyndon című filmtől? :-) Szóval még nem tudom mi fog kikerekedni a film második feléből, de mindenképpen pozitívum a film különös, kellemes hangulata... Olyan mint valami kellemes kis teadélután, ahol egy kifogástalan modorú angol úriember jól megszerkesztett körmondatokkal mesélné egy ember történetét... :-) Nagyon érdekes a narráció.
0
2007. január 28., vasárnap 16:39
16.05 HBO- Golden Globe dijátadás.

Újfent megnézem, főként Sacha Baron Cohen beszéde miatt.
Hála az égnek, feliratosan adják, nincs beledumálás!!
0
2007. január 28., vasárnap 15:05
Versus

Műfaja? Japán szamuráj-zombie-akcióvígjáték! Tökéletesen agyatlan, de mégis nagyszerű szórakozás. Van egy gyér sztori, ugyanazok a lelkek reinkarnálódnak időről időre, majd az egyik meg akarja nyitni a Pokol kapuit (talán) a másik pedig meg akarja akadályozni. A karakterek teljesen rajzfilmszerűek, ennél fogva elnagyoltak (én néha idegesítőek is - pl az öltönyös) és néhányuk teljesen felesleges - pl a rendőr, aki Neot is parodizálja, hogy ő gyorsabb az ágyúgolyónál....nem jön be neki. Emellett végig cool szövegeket nyomatnak aminek semmi értelme sincs ("Én soha sem vesztek", ezt vagy 5x) a kamera pedig szépen végigpásztázza őket és a fegyvereket. Az akció viszont csillagos ötös, hol az Equilibriumra hajazó pisztolycsatákat vívnak (a zombikkal!!!!!), máskor előkapják a szamurájkardokat, késeket és azzal esnek egymásnak. Ezalatt végig pörgős, technos zene szól és a hangulat egy pillanatra sem lankad.

Szal ez a film egyszerre Mátrix, Hegylakó, Desperado és Gonosz Halott vagy Haláli Hullák hajnala (főleg a legutóbbi)
Megnézése kötelező - különösen haverokkal - elmélkedni viszont tilos rajta

7/10
0
2007. január 28., vasárnap 14:57
Az igazi férfi. :-)) De Delon is jó volt benne egyébként, szinte ebben az egy filmben tetszik, ahogy játszik!!!
0
2007. január 28., vasárnap 14:56
A híd a Kwai folyón zseniális film, akárhányszor meg tudom nézni. Alec Guiness fantasztikus benne, meg a többiek is.
0
2007. január 28., vasárnap 11:18
Tegnap este m1-en ment 10-től a Halálkanyar c. film Sean Penn-el a főszerepben (Oliver Stone rendezésében). Elkezdtem nézni, elkezdtem belegabalyodni és mire feleszméltem: hú,b**meg... ez a film iszonyat brutális. A képi világa fantasztikum. Tudnak még jó filmeket csinálni :) Ez bíztató.
0
2007. január 28., vasárnap 10:53
mondták is már rá páran, hogy valójában ez "a homok himnusza". :)
0
2007. január 28., vasárnap 10:47
Ja, az ARÁBIAI LARENCE nekem se jött be túlzottan. Oké, nézhető, helyenként látványos is, de számomra semmi több, viszont igen hosszú. Egyébként nekem a HÍD A KWAI FOLYÓN is ugyanez a kategória.
0