Éppen most fejeztük be a "Keeping Mum", azaz "Az Eltakarítónő" című filmet. Nekünk nagyon bejött ... Kellemes kis kikapcsolódást nyújtott az elmúlt két órában.
0
2007. január 27., szombat 23:09
1341
A Kray fivérek 8/10
0
2007. január 27., szombat 22:12
52685
Na, ennek a David Lean-nek nem tanítottak takarékosságot otthon! Röpke 218 percig tartott Arabiai Lawrence c. filmje. Jómagam pár perccel rövidebb változatot is el tudtam volna képzelni belőle, de arra mindenképp jó volt, hogy nem kellett addig sem kikászálódnom az ágyból. A szereplőkkel kapcsolatosan valahogy végig az volt az érzésem, hogy távol maradnak tőlem, szinte semmilyen hatást nem váltott ki belőlem egyikük sem, nem igazán éreztem a figurák mélységét, még a legjobban kimunkált Lawrence karakterénél sem. A film zenéje viszont tetszett, Jean-Michael Jarre papájának munkáit szeretem! Kár, hogy A Napfény íze óta nem hallani sokat felőle, igaz, már 82 éves múlt. A "Lawrence" további "fogyatékossága", hogy a közel 4 óra alatt szinte egy nőt sem produkál a film! :-) Na, mindegy, mindenestre az e film mellett matinénak számító 200 perces Doktor Zsivágót nem ma fogom újra nézni Lean-től!
most posts by TM
0
2007. január 27., szombat 18:56
316
tavasszal...
0
2007. január 27., szombat 18:40
984
Azt mindjárt gondoltam, hogy nem Delon miatt...;)
Mondjuk kicsit meglepő volt, legalábbis nekem, hogy a történet szerint Laetitia is inkább Roland-t /Ventura/ választaná Manu /Delon/ helyett.
0
2007. január 27., szombat 18:18
8905
Nekem is nagy kedvencem a film!!!! Főleg Lino miatt. :-)
0
2007. január 27., szombat 18:10
52685
Arábiai Lawrence - épp most van a gyári szünet.
most posts by TM
0
2007. január 27., szombat 15:20
52685
Jó lenne elolvasni a regényt is, kíváncsi lennék rá!
most posts by TM
0
2007. január 27., szombat 13:02
3428
Szia Angie! :-)
Én úgy tudom, vmikor nyáron lesz.
0
2007. január 27., szombat 12:25
466
Színes Fátyol (The Painted Veil)
Tulajdonképpen egy roppant egyszerű szeretlek-gyűlöllek-szeretlek típusú szerelmi történetről van. Ami kiemeli a nagy átlagból a két főszereplő: Edward Norton egyszerűen zseniálisan alakítja a féltékenységében jégcsappá dermedt férjet (ezt is csak ő tudja megjátszani, látni hogy a hidegsége alatt majd fel robban) és Naomi Watts nagyon jól adja az elkényeztetett lányt majd később az odaadó feleséget, miközben végig elképesztően bájos. De a legfőbb szempont: végig hitelesen alakítják karaktereik érzelmi világát, nincsenek váratlan fordulatok csak hosszas előzmények és ésszerű karakterfejlődés! A film másik nagy erőssége hogy szinte az egészet Kínában forgatták, ezért olyan festői tájképekben van részünk amilyeneket eddig még soha nem láthattunk, és mindeközben varázslatos zenéket hallgathatunk (ami most Golden Globe-ot is nyert). Valamint a profi fényképezés és vágás - tökéletes. Egyetlen negatívum a film 2órás hossza és a vége egy picit összecsapottnak tűnt - bár az eredeti 1934es változatot nem ismerem, ez tetszett. Egyszerűen csak: szép.
8.5/10
0
2007. január 27., szombat 12:21
466
The Host
Ilyen filmet is ritkán látni: hol véres horror, hol thriller, máskor pedig vígjáték, politikai szatíra és családi dráma. A szereplők olykor hihetetlenül gügyék, különösen a főszereplő - akinek még jót is tesz egy kis agyműtét, aztán teljesen normális lesz. A CGI-szörny rendben van, az akció jelenetek is. Egyszer meg lehetett nézni, de annyira nem volt jó hogy ismét megtegyem.
7.5/10
0
2007. január 27., szombat 10:07
16970
Tegnap éjjel fejeztem be a Kés/alatt 3. évadot. Még mindig zseniálisan szemtelen és drámai egyben, imádom :) Nem tudja valaki véletlenül, hogy a Viasat mikor tűzi műsorra a 4. évadot?
0
2007. január 26., péntek 21:11
1075
Pan s Labyrinth
Hát ez egy meglehetősen nehéz darab volt. Magam sem tudom drámát, fantasyt vagy horrort néztem, kicsit mindhárom. A mérleg sajnos nem volt egyensúlyban, túl sok volt a vér és (több helyen öncélú) brutalitás, és kevés a fantasy elem. Mint film jó volt, de inkább szólt a háborúról, mint magáról a labirintusról.
10/7
0
2007. január 23., kedd 23:11
984
Kalandorok /Les aventuriers - 1967/
Kellemes kis történet, árad belőle az élet és a szabadság szeretete. Abban az időben készült, amikor még A. Delon jókedvű figurákat is életre tudott kelteni. Amiért külön ajánlanám a filmet, az a zenéje. Francois de Roubaix: Laetitia című melódiája az örökzöld romantikus filmslágerek egyik legjobbja.
0
2007. január 22., hétfő 18:55
644
A tapírtökevés és gyerekcsinálós véleményem szerint a maják mindennapi életét volt hivatott bemutatni,azt,hogy bár a vadászat során feltétlenül komolynak kell lenniük és meg kell bízniuk egymásban,ők is viccelődnek,élik "átlagos" életüket stb. A fejgurgatás a kegyetlenséget szemlélteti,bemutatja a maga naturalista módján hogy a saját képzelt isteneik,a nap,szellemek satöbbi érdekében képesek voltak egy egész falut lemészárolni,szal ezek a motívumok amiket említettél,a történelmi szálat viszik a hátukon,körképet adnak. A sablon az pedig sablon ahogy már említettem,de ez midnen filmben előfordul valamilyen mértékbe,szal én ezért megbocsátok neki... Ez mind az személyes véleményem,ami persze lehet hogy fatális baromság és csak én látom rosszul az egészet:-)...de azért én már annak is örülök hogy ha nem is kedvelted meg a filmet,legalább kicsit talán (remélem) sikerült befolyásolnom hogy elgondolkozz rajta és más szemmel nézz rá:-)
0
2007. január 22., hétfő 10:03
9489
Tegnap óta átgondoltam lés továbbra is az a bajom, hogy nem tudom,mit akart csinálni és nem tudom, hogyan álljak hozzá.
A tapírtök evős, gyerekcsinálós rész csupa röhej volt, aztán vissza a hagyományokhoz, fejgurgatás, miazmás, közben brutális erőszak, a vége meg Hollywood-i sablon.
Azt hiszem, ez a baj . Igen, igazad van, újszerű, más, de kevés. Szerintem, nagyon kevés.
0
2007. január 21., vasárnap 23:50
644
Ezt a filmet nem azért harangozták be ennyire meg harsogták mindenütt mert annyira remek és kiváló stb. hanem mert valamiféle újítást visz az iparba...nem egy közönséges,megszokott történelmi film,sőt,a mesés részen kívül nem nagyon lehet ehhez hasonló filmet találni...talán csak Gibson másik filmjét,a Passiót,amely ugye mint tudjuk óriási siker volt,mivel azt is nagyon beharangozták,de nem azért mert jó film..sőt,megkockáztatom hogy egy rossz film(az eredetiségre való törekedés az élvezhetőség rovására ment,ezt Gibson stem ezzel a mesés-dologgal meg az üldözési jelenetekkel próbálta az Apocalyptóban helyrehozni).
0
2007. január 21., vasárnap 23:40
9489
És némileg egyet is értesz vele, mert pont annyira mesének tartod, min tén. Igen, igazad van, a napfogyatkozós rész is mese, sőt, tárgyi tévedés. Nem az a baj, h mese, csak akkor nem kell úgy beharangozni, mintha világmegváltó film lenne és persze, hiteles.
Igen, szép, ahogy mondják, h ez én edőm, apám is itt vadászott, a fiaim is itt fognak,de akkor ezen a vonalon és a történelmi hitelességen kell végigmenni és nem mesét csinálni belőle.
Nem tudom, mit akart ezzel a filmmel,de azt hiszem,s em azoknak nem tett eleget, akik történelmi filmet vártak,sem azoknak, akik egy mese-kaland filmet. Talán ez a legnagyobb baj ezzel a filmmel.
0
2007. január 21., vasárnap 23:35
644
A méhkasról....ha belegondolunk,a maják bizonyára tökéletesen ismerték a természetet,mert jobbhíján abból éltek,az volt a mindenük.Ez külön ki van hangsúlyozva a filmben,hiszen a főhős és az apja is végig azt hajtogatta:Ez a mi erdőnk.itt vadásztak őseink,apám apja blablabla.... Szal ha így nézzük a dolgokat nem is olyan furcsa dolog hogy be tudod csavarni egy méhkast egy levélbe. A napfogyatkozásra és mesebeli fordulatokra viszont nincs magyarázat...azt énis fatális hülyeségnek tartottam,de hát valahogy csak túl kellett élnie hősünknek,mert így még mindig jobb,mint ha hirtelen előkapott volna egy Kalasnyikovot és végigirtotta volna az ellenséget egy tölténytárral.... Végülis csak ennyi bajom van a filmmel,mert ezen kívül szvsz egy remek alkotás,nem olvad bele az átlagos filmtermésbe,egy ideig még biztos emlékezni fogunk rá...persze tiszteletben tartom a te álláspontodat is.
0
2007. január 21., vasárnap 23:29
9489
Apocalypto.
Nemrég jöttem meg a moziból és nem értem, hogy miért tartják olyan nagyra ezt a filmet? Gondolom, sokan láttátok és biztos sokan leszeditek a fejemet, hogy ezt mondom,de ez a film egy rossz film. Egy giccs! Már elnézést, hogy ezt mondom egy olyan filmre, ahol csak úgy emberi szíveket vagdosnak és fejekkel gurigáznak,de ettől függetlenül is, giccs. Jó kis Hollywood-i giccs. Ha kb az első harmad nyomán ment volna végig, nagyon nagy filmnek mondannám,de meseszerű fordulatokkal és összecsapott befejezéssel ez csak egy felejthető film. Számomra legalábbis az. Csak annyiban fogok rá emlékezni, hogy 1200 forintomba került a jegy és h kár volt.
Ha valakinek tetszett, gondolom, sokan vagytok így, győzzetek már meg, hogy ez egy jó film és igenis hiteles, hogy a szorongatott helyzetben lévő főhös kezében egyszercsak hipp-hopp ott terem egy méhkas, persze szorosan levélbe csavarva, hogy azzal támadhasson az ellenségnek, és persze mindennek a méhkasnak a megszerzése számára hipp-hopp ment egy villanás alatt és egyetlen csípés nélkül...! Ne már!! És nem ez az egy ilyen meseelem került bele.
Sokkal hitelesebb és tartalmasabb filmet vártam.
0
2007. január 21., vasárnap 20:22
3495
Ray (Extended Version) 85%
Egy a 1kötelező1 iskolát követő szuper, de nem hibátlan életrajzi film, de lehetett volna egyedibb is.
0
2007. január 21., vasárnap 19:42
113
Amit épp nézek: Kill Bill 2. Az első haláljó volt,sajnos olyan evolúcióban visszamaradott csonk vagyok,hogy csak most akadt a kezembe a második rész. :)
0
2007. január 21., vasárnap 19:37
2975
valamint azt is megtudhatjuk belőle, hogy a valóságban milyen nehéz megölni valakit! :)
0
2007. január 21., vasárnap 17:06
3495
Szeretem hát! Mindenevő vagyok, csak kicsit válogatós! :)
0
2007. január 21., vasárnap 16:55
19960
hát igen a Falu egy kicsit gyengécske volt,de szerintem megbocsátható neki ha szereted a felnöt meséket akkor tecceni fog a Lány a vizben,nekem nagyon bejött.